Šta je novo?

Izbori 2024

Ponedeljak će biti izazovan, treba se pripremiti.

1737637258743.png

Evo da malo oplemenimo temu poezijom:
"Balada o srednjem prstu

Kada naprednjaci
Stave prst na čelo
Uvek su tu pojavi
Umetničko delo.

Sve su im ideje
Izrazito glupe
Gađaju u metu
Kao prst u d…

Tako je i bilo
Verujte bez šale
Srednjim prstom krenuli
Na studente male.

Zatražili studenti
Hapšenja zbog mita
Predsednik uzviknuo:
E, evo vam kita!

Ali neće predsednik
Sam to da im kaže
Svud po gradu postrojio
Naprednjačke straže.

Svaka kita dobila
Naprednjačku stražu
Da je neko ne skine
I skloni u garažu.

Od Autokomande
Pa sve do Mostara
Naprednjaci čuvaju
Simbol zvani kara.

Od Novog Beograda
Pa do Mokrog Luga
Čuvali su kite
Koja je to tuga!

Svaka kita dobila
Naprednjačku stražu
Nema nikog da im kaže:
Sprečite blamažu!

Džaba im što misle
Odličan je štos
Kada im je mozak
Zbrisao u Davos.

Džaba im što voze
Limuzine skupe
Pametni su, deco,
Kao prst u d…

Baš se nešto razmišljam
Kakva je to vrsta
Koja nema odgovor
Osim srednjeg prsta.

Svaki se naprednjak
Uveliko pita
Ko će da im zameni
Naprednjačkog Tita.

Al’ zamene nema,
A nema ni Tita,
Ostala im samo
Nacrtana kita.

Bliži im se momenat
Političkog kraja
A kako je krenulo
Čuvaće i jaja.

Kad im dođe Jovo
Plivaće po Savi
s ronilačkom maskom
na sopstvenoj glavi.

Svaki od njih, deco,
Biće mali gnjurac
Dobiće na kraju
Istorijski ….."

(autor: Dragoljub Petrović)

И Британци (прилично објективно) репортују

Једино што се чини да су на Западу више прогутали ту причу власти да су ово протести против Вучића а не протести за спровођење закона од стране институција

И нису свесни да нису само протести већ и ескалирајући штрајкови

Poslednja izmena:
Ja pricam da je vreme da se radi. I da se ne plasi izbora. I da pocne da se ceni zivot jednom ovde.

Izbori sad? Ne!

Ali kad? Sve sto moze i treba da se uradi povodom izbornih uslova, moze i mora sad da se uradi. Imamo januar pred sobom.

Meni, licno, neki izbori u martu, aprilu, maju... nisu nista strasno, stavise.

Kako mislite da ce borba za pravedan RTS da izgleda? Dve godine cemo drzati opsadu zgrade? Ne znam sta to moze da se uradi za dve godine sto ne moze za dva meseca, narocito sad ova dva meseca kad smo u sred protesta.

I opozicija mora da bude spremna. Ne vidim da je iko skocio na DS i Zajedno kad su se ujedinili da to znaci da se spremaju da izadju na namestene izbore. Samo sam cuo - bravo, ujedinjujte se, spremajte se. I sam sam isto rekao.

Idemo dalje. A zamisli tek osvezenja da predstave neke nove kadrove i program. SSP i DS ujedinili, ali u nesto sto nece voditi Djilas i Milivojevic nego neki profesori, doktori, strucnjaci, a oni ce se skloniti sa strane.
Mesec prođe, opozicija kurcеm ne mrdnuše.

Телевизија N1 се придружује блокади и генералном штрајку.
Pogledajte prilog 226803
Обузео их је очај.
Pogledajte prilog 226813
ово да ставе као ударну вест на насловницу новина које се продају по целој земљи, да и пензоси који купују ствари на трафици виде да је СНС на страни отцепљивања Војводине

буквално сваки покушај им се обије о главу ово је невероватно

ово да ставе као ударну вест на насловницу новина које се продају по целој земљи, да и пензоси који купују ствари на трафици виде да је СНС на страни отцепљивања Војводине

Ја сам за то, али ће његови гласачи и бабе да кажу «ја у то не верујем.»
dcz1xo6-aff6f59d-4069-432e-9f60-c05a2a696bac.gif
То ме је подсетило на пензионерку која је рекла како НАСА зна ког је порекла летелица у свемиру која је ушла у наш сунчев систем, али неће да кажу. Која болест.

Hvala bogu sto su glupi ko k*****

@mihajloboric87
Ovde imamo samo fotografiju komunalnih milicionera koji drže transparent.
Nekako mi izgleda da je fotografija nastala prilikom skidanja transparenta, a da je komunalna došla da ukloni transparent.

Nisu ni oni tako očigledni.

Vidim novinar koji je fotografisao komunalnu na mostu ljude na skupu kod spomenika Žrtava racije naziva ,,publikom''...

Ovde imamo samo fotografiju komunalnih milicionera koji drže transparent.
Nekako mi izgleda da je fotografija nastala prilikom skidanja transparenta, a da je komunalna došla da ukloni transparent.

Nisu ni oni tako očigledni.
Vojvodina moze postati nezavisna jedino ako ove stetocine ostanu na vlasti jos koju deceniju. Zna se ko je svaku teritoriju izgubio.

Не наседајте на спинове и приче о независној Војводини.
Да, у једном малом и гласном делу друштва, медија и НВО сектора постоји отворени сепаратизам али је тај део статистички занемарљив и нема потенцијал да привуче и окупи озбиљнији број људи.
Они су такви карикатурални какви јесу идеална бабарога која се обилато користи.

Hvala bogu sto su glupi ko k*****
Зато СНС има 800.000 чланова јер су нашли идеалну странку коју основали глупи. Глупан подржава глупог. Логика.

Лагуна и Делфи се прикључују генералном штрајку и блокади!
1737648315005.png

Најновије истраживање НСПМ, овај пут на нивоу Србије. Резултати слични Цртиним. Око 8% подржавалаца власти , директно подржава и протесте. Од оних који су се изјаснили, око 55% подржава протесте.

Али, ово је најважнији исечак:
Screenshot_20250123-171117.png

Буквално СВИ млади подржавају протесте. И, буквално, свакога ко је на страни бахатих баба и неуких деда, треба да буде срамота. Називајте ме надменим кругдвојкашем колико хоћете, али то је тако.

Ова власт више није легитимна.

Poslednja izmena:
Очекивани резултати.
Не видим разлог да се било ко фолира када сви знамо каква је структура бирачког тела СНС-а.
Није никакав елитизам него чињеница да највећи део тврдог бирачког тела СНС-а чине пензионери и људи са нижим образовањем.

Vrh