Šta je novo?

Izbori 2024

Moraju se mediji osloboditi. Oni puse ono sto je na dnevniku. Da li je opravdanje za njih ili ne... duga prica, tako je, kako je.

Bukvalno cela Jagodina sutra ceo dan zablokirana.

"Zbog organizacije velikog skupa koji će biti održan u Jagodini u petak 24. 01. 2025. godine sa početkom u 17:00, na kome će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zbog očekivanog dolaska velikog broja građana, JP "Uredjenje i javno osvetljenje" obaveštava građane Jagodine da će u petak 24. januara od 7 časova ujutro do ponoći za saobraćaj biti zatvorene sledeće ulice :

1. Kneza Lazara od raskrsnice sa ul. Sinđelićevom do Knjeginje Milice

2. Kneginje Milice od raskrsnice sa ul. Kneza Lazara do raskrsnice sa ul. Kralja Petra I

3. Knjeginje Milice do raskrsnice ulica Prvomajska i K. Milice do kružnog toka, ul. Stevana Prvovenčanog, Kneza Miloša i Despota Stefana.

4. Ulica Tome Miloševića

5. Ulica Radojice Solunca

6. Ulica Vuka Karadžića

7. Ulica Ive Lole Ribara

8. Ulica Stanoja Glavaša

9. Ulica Jug Bogdana

10. Od kružnog toka ul. Kablovska i ul.Kraljevića Marka do DP 2A reda br.158 (Lugomirski most). Mole se građani za strpljenje i pozivaju da vode računa da im potrebna vozila ne budu parkirana u navedenim ulicama u navedenom terminu od 07:00 do 00:00 u petak 24. januara. Veliki skup počinje u petak 24. januara u 17 časova u centru Jagodine". (Saopštenje JP Uredjenje i osvetljenje Jagodina).

E pa gospodo uradite vi sa vasim babama i dedama kao ja sa mojim dedom i podrska ce jos znacajnije da milu opadne..

То да се деда и унук или родитељи и деца свађају када крене прича о политици јер су старији за СНС а млађи против је постало већ пословично.
Мене ови резултати не изненађују.
Познајем људе који су активни у опозицији, људе који подржавају опозицију као и неке људе који прикривено или јавно подржавају СНС.
Међу људима које познајем 90% оних који отворено и јавно подржавају СНС су пензионери.
Људи заиста верују да је то нешто најбоље што имамо и заиста за СНС гласају из убеђења.
Међу млађима они који скривено или јавно подржавају СНС то раде из користи.
Посао или обећање радног места у јавном сектору, функција...
Као ни у самом СНС-у ту нема идеологије, лојалности...
То и у самом СНС-у знају и мислим да се зато и фокусирају на пензионере.

Znam ljude u penziji ili blizu penzije a koji smatraju da pravo glasa treba da važi od 18. do 60. godine. Baš zato što su svesni koliko ima senilnih nesrećnika koje je Vučić zaposeo.

Takođe uočavam da u Srbiji kod starijih generacija ima mnogo više podela i ekstremizama na obe strane. Valjda zaostavština prošlih vremena, većeg uticaja SPC i njenih bajki (čisto dobro i čisto zlo) i kancerogenog vremena Miloševića i njegovih veštačkih podela i zavađenja.

Mlađe generacije, kakve god da su na drugim poljima, su manje sklona tim podelama na striktno belo i crno. Oni više sve vide kao nijanse sivila. Što je i razumljivo, pošto je i globalno pesimizam svuda prisutan zadnjih 20ak godina, odnosno niko više ne gaji velike snove i planove, ljudima je samo do toga da mogu da žive pristojno.

Кључ јесте био и остао РТС.

Донети Закон о редовном спаљивању зграде РТС-а од стране грађана на сваких десет година.

- Право учешћа у рушилачком походу на ТВ Бастиљу би имали сви пунолетни грађани са пребивалиштем на територији Р Србије.
- Приликом народног рушилачког похода на предметни објекат обезбедити присуство целокупног руководства телевизије и најмање једног високог представника актуелне власти
- Степен девастације објекта и изложења запослених бесу народа одредити пропорцијално количини лажи и манипулација изнесених у програму телевизије у претходној деценији.

To podrazumeva da se postuju zakoni. Kada bi se zakoni postovali, ne bi bilo potrebe za spaljivanjem.

Мислим да би било довољно да их скинемо са буџета и и избацимо са рачуна за струју.

Гори су ми од свих информера и курира, хепија и пинкова заједно. Тај остали шљам се и не прави да није шљам а ови глуме неку пристојност и патриотизам а из деценије у деценију раде кључни део посла за држање овог друштва на дну.

едит: Био сам баш клинац после 5. октобра и Таковска ми је била свакодневна рута од школе а сећам се да су ми ствари биле и тада довољно јасне да ми је било драго што гледам прве две етаже скроз спаљење и флеке истопљеног стакла фасаде РТС-а по тротоару.

Glupi su jadni. Biracko telo je staro, ali oni i nisu toliko uopste. Imaju 50-ak godina. Imali su sansu da se malo umiju i menjaju na vlasti narednih 30-ak godina. Ovako su se bahatili desetak godina i narenih 30 ce provesti u zatvoru.

Nisu odmakli dalje od onog lika iz ,,Vidimo se u citulji" koji kaze da obicni smrtnici ne dozive za citav zivot sta on za jedan dan. Zato mirise cvece odozdo od 20 i neke...

Mlađe generacije, kakve god da su na drugim poljima, su manje sklona tim podelama na striktno belo i crno. Oni više sve vide kao nijanse sivila. Što je i razumljivo, pošto je i globalno pesimizam svuda prisutan zadnjih 20ak godina, odnosno niko više ne gaji velike snove i planove, ljudima je samo do toga da mogu da žive pristojno.
Општи песимизам и код моје и код млађих генерација, глобално, али и криза идеја.
То је мач са две оштрице.
Са једне стране склонији смо рационализму а са друге опортунизму.
Нема нових идеја, политичких, друштвених... Идеја које би добиле ширу подршку међу младим људима, идеја и идела за које би млад човек био спреман да се жртвује.
Зато су и конфронтације и екстремизми мање изражени.

То да се деда и унук или родитељи и деца свађају када крене прича о политици јер су старији за СНС а млађи против је постало већ пословично.
Познајем људе који су активни у опозицији, људе који подржавају опозицију као и неке људе који прикривено или јавно подржавају СНС.
Међу људима које познајем 90% оних који отворено и јавно подржавају СНС су пензионери.
Људи заиста верују да је то нешто најбоље што имамо и заиста за СНС гласају из убеђења.
Ovo više nije rasprava, već pozivanje da se pobiju i pogaze tenkovima svi na ulicama. Tako teku dijalozi sa matorim u mojoj blizini....

Moje iskustvo je da nalećem na stav "šta ti fali, imaš sve", tj. da je generacija naših roditelja toliko istraumirana Miloševićevim periodom da misle da smo mi prosto razmaženi.

I nije da ne razumem to, ali dužnost je svake generacije da ispravlja svoje probleme, oni su se bunili za minimum životnog standarda i političku stabilnost, mi se bunimo za očuvanje države i njenih institucija od autokratskog režima.

To je i moj kum rekao: mi 90ih nismo imali hleba da jedemo, sad imam autoput do Zlatibora.. :oops:

Сигурно да има и тога.
Срећом, са својим родитељима не водим такве расправе али примећујем све ово о чему пишемо у разговору са другим људима, пријатељима, познаницима, колегама.
Реално, многи јесу истраумирани и мислим да зато стабилократија "мир, стабилност, Вучић" код доброг дела њих тако добро и пролази.
Оно, демократија, владавина права и слично су већ финесе, важно је да нисмо под санкцијама, да има струје, да гориво не купујемо на флаше и немамо новчанице од 100 милијарди.
Обратите пажњу на Вучићеве наступе и на то колико често игра на ту карту "стабилности", оно, чувамо мир и стабилност, инфлација под контролом, привредни раст, нећемо бити гладни, пуна складишта грашка и слично.

Poslednja izmena:
Kada vrh drzave organizuje raspale cetrdesetgodisnjake sa osnovnom skolom u najlonskim jaknama sa pijace da pokazuju k***** profesorima i studentima kakvi god oni bili, to pokazuje kakva je ta drzava i da smo dotakli dno kace.

То ко комунисти кад крену, изградило се ово, изградило се оно, а не рачунају базу пре тога, технолошки прогрес, опортунитетни трошак и шта би се све изградило да није било њих. Било би нас више него Чеха вероватно, а и БГ не би изгледао овако како изгледа.

Не да је поражавајуће, већ је и срамно, али тако је било са пензионерима и деведесетих година у време Слобе. Тито се увек сликао са децом и омладином. Мислим да је и Тадић слично томе радио док је био на власти. Једино се овај непоменик слика са пензионерима, основцима и безубим бабама јер је то његов ниво.
Vučić je već bivši, samo je pitanje koliko će se koprcati. Dajem mu par meseci batrganja.
Ја му дајем максимум недељу дана. Дуже од тога неће издржати јер зна да је заглибио до гуше са овим последњим потезима и одлукама у протеклих неколико месеци.

Moje iskustvo je da nalećem na stav "šta ti fali, imaš sve", tj. da je generacija naših roditelja toliko istraumirana Miloševićevim periodom da misle da smo mi prosto razmaženi.

I nije da ne razumem to, ali dužnost je svake generacije da ispravlja svoje probleme, oni su se bunili za minimum životnog standarda i političku stabilnost, mi se bunimo za očuvanje države i njenih institucija od autokratskog režima.
Pogodio si u srz. Stariji, pogotovu penzioneri se secaju 90ih kad su radili mesecima bez plate a i kad je bude plata dobijes 10 maraka. Sad su zadovoljni cinjenicom da su penzije redovne ma kolko bile male. Cuti moze gore fazon. Ne znam kako onda misle da idemo napred kao drustvo/drzava sa tim stavom. Verovatno ih ne zanima a i smatraju da je sad dobro stanje. Ne mogu ni da znaju dal je dobro ili nije jer nemaju ni sa cim da uporede mnogi jer ne putuju nigde van letovalista u Grckoj/Turskoj, mnogi ni to

Vrh