Tako i trebaSukobi su u porodicama između najbližih....
Општи песимизам и код моје и код млађих генерација, глобално, али и криза идеја.Mlađe generacije, kakve god da su na drugim poljima, su manje sklona tim podelama na striktno belo i crno. Oni više sve vide kao nijanse sivila. Što je i razumljivo, pošto je i globalno pesimizam svuda prisutan zadnjih 20ak godina, odnosno niko više ne gaji velike snove i planove, ljudima je samo do toga da mogu da žive pristojno.
Ovo više nije rasprava, već pozivanje da se pobiju i pogaze tenkovima svi na ulicama. Tako teku dijalozi sa matorim u mojoj blizini....То да се деда и унук или родитељи и деца свађају када крене прича о политици јер су старији за СНС а млађи против је постало већ пословично.
Мене ови резултати не изненађују.
Познајем људе који су активни у опозицији, људе који подржавају опозицију као и неке људе који прикривено или јавно подржавају СНС.
Међу људима које познајем 90% оних који отворено и јавно подржавају СНС су пензионери.
Људи заиста верују да је то нешто најбоље што имамо и заиста за СНС гласају из убеђења.
Међу млађима они који скривено или јавно подржавају СНС то раде из користи.
Посао или обећање радног места у јавном сектору, функција...
Као ни у самом СНС-у ту нема идеологије, лојалности...
То и у самом СНС-у знају и мислим да се зато и фокусирају на пензионере.
То да се деда и унук или родитељи и деца свађају када крене прича о политици јер су старији за СНС а млађи против је постало већ пословично.
Мене ови резултати не изненађују.
Познајем људе који су активни у опозицији, људе који подржавају опозицију као и неке људе који прикривено или јавно подржавају СНС.
Међу људима које познајем 90% оних који отворено и јавно подржавају СНС су пензионери.
Људи заиста верују да је то нешто најбоље што имамо и заиста за СНС гласају из убеђења.
Међу млађима они који скривено или јавно подржавају СНС то раде из користи.
Посао или обећање радног места у јавном сектору, функција...
Као ни у самом СНС-у ту нема идеологије, лојалности...
То и у самом СНС-у знају и мислим да се зато и фокусирају на пензионере.
Не да је поражавајуће, већ је и срамно, али тако је било са пензионерима и деведесетих година у време Слобе. Тито се увек сликао са децом и омладином. Мислим да је и Тадић слично томе радио док је био на власти. Једино се овај непоменик слика са пензионерима, основцима и безубим бабама јер је то његов ниво.Porazavajuce
Ја му дајем максимум недељу дана. Дуже од тога неће издржати јер зна да је заглибио до гуше са овим последњим потезима и одлукама у протеклих неколико месеци.Vučić je već bivši, samo je pitanje koliko će se koprcati. Dajem mu par meseci batrganja.
Pogodio si u srz. Stariji, pogotovu penzioneri se secaju 90ih kad su radili mesecima bez plate a i kad je bude plata dobijes 10 maraka. Sad su zadovoljni cinjenicom da su penzije redovne ma kolko bile male. Cuti moze gore fazon. Ne znam kako onda misle da idemo napred kao drustvo/drzava sa tim stavom. Verovatno ih ne zanima a i smatraju da je sad dobro stanje. Ne mogu ni da znaju dal je dobro ili nije jer nemaju ni sa cim da uporede mnogi jer ne putuju nigde van letovalista u Grckoj/Turskoj, mnogi ni toMoje iskustvo je da nalećem na stav "šta ti fali, imaš sve", tj. da je generacija naših roditelja toliko istraumirana Miloševićevim periodom da misle da smo mi prosto razmaženi.
I nije da ne razumem to, ali dužnost je svake generacije da ispravlja svoje probleme, oni su se bunili za minimum životnog standarda i političku stabilnost, mi se bunimo za očuvanje države i njenih institucija od autokratskog režima.