Šta je novo?

Izbori 2024

Hil: Ljudi u politici u Srbiji trebalo bi malo da se smire

"Na pitanje o izveštaju Amnesti internešnela da vlasti u Srbiji koriste špijunske softvere za nadzor telefona političkih neistomišljenika, Hil je rekao da taj izveštaj ne može mnogo da komentariše.

Prema njegovom viđenju, očigledno je, međutim, da u svakoj zemlji postoji pitanje da li se nove tehnologije koriste za legitimni policijski rad ili se politički zloupotrebljavaju i da se zato uvek može postaviti pitanje balansa između moći države i prava pojedinaca."

"Ako pitate za moje mišljenje o litijumu, vidim to kao pravu priliku za Srbiju, rekao je on i dodao da veliko interesovanje evropskih zemalja za litijum nije slučajno.

Pitanje kritičnih minerala i imati ih u blizini je veoma važno. Nemačka kopa litijum. Mi u SAD kopamo litijum, jer je ta sirovima povezana sa modernom ekonomijom, objasnio je Hil."

"Mislim da Srbija postaje sve važnija za SAD, ocenio je Hil i dodao da je Srbija zemlja koja je podržala veliki cilj SAD – osloboditi Ukrajinu „od strašnog ugnjetavanja i ruske agresije“.

"
Hil nije želeo da komentariše incident i napad predstavnika i pristalica vladajuće stranke na lidera opozicione stranke Dragana Đilasa, ali je naglasio da bi „ljudi u politici“ trebalo malo da se smire."

"„Sjedinjene Države uvek podržavaju ljudska prava i uvek podržavamo slobodu medija."

Pogledajte prilog 223755

Pogledajte prilog 223756

Pogledajte prilog 223757

Закључак: Ми смо само обична америчка колонија.

Hil, kao i Aleksandar, ni za šta nisu priupitani. Hajmo dalje, koja još nebitna faca hoće da ne dobije željenu pažnju?

Cesto se provlaci ta prica da ovi protesti nemaju usmerenje, i da se puno prica o tome sta nece, a malo sta hoce.

Mislim da su studenti svojim postupanjem nedvosmisleno poslali poruku sta hoce:
-vladavinu prava
-slobodu govora
-slobodu medija
-jasnu i otvorenu komunikaciju sa nasim demokratski izabranim predstavnicima, sto sadasnjim, sto buducim-bez tajnih dogovora i "sllucajnih" prisljamcivanja
-policiju koja stiti narod, umesto sto ga sikanira
-empatiju i zajednistvo

I vise nego dovoljno za ovu moralno posrnulu septicku jamu od drustva i drzave.

Evo ih ovi sto nisu ovi po pricama forumskih botina

1000017601.jpg

1000017602.gif

Cesto se provlaci ta prica da ovi protesti nemaju usmerenje, i da se puno prica o tome sta nece, a malo sta hoce.

Mislim da su studenti svojim postupanjem nedvosmisleno poslali poruku sta hoce:
-vladavinu prava
-slobodu govora
-slobodu medija
-jasnu i otvorenu komunikaciju sa nasim demokratski izabranim predstavnicima, sto sadasnjim, sto buducim-bez tajnih dogovora i "sllucajnih" prisljamcivanja
-policiju koja stiti narod, umesto sto ga sikanira
-empatiju i zajednistvo

I vise nego dovoljno za ovu moralno posrnulu septicku jamu od drustva i drzave.
Upravo to. Studenti su dali jasne i nedvosmislene zahteve, koji direktno i indirektno povlače još neke druge posledice (da ne kažem pad režima). I to je ono što treba, ono što opozicija nije umela da smisli godinama na svojim protestima. Uz to, ovde se radi o omladini, deci, ako ćemo da generalizujemo - generacija z, a interesantno je da celokupna generacija ima jako slično ponašanje i od svega najbitnije - kurcobolju za Aleksandra. To su deca kojoj je prekinuto detinjstvo dolaskom naprednjaka na vlast, oni jedino za njih praktično znaju i, čak kontradiktorno, jedini su svesni zlodela. Zašto? Zato što se informišu drugačije i mnogo su manje podložni propagandi.

А онда да покуша да се извади је изјавио да су навијачи паметнији од опозиционих студената а ови други студенти су најпаметнији

1734733340864.png

1734733362526.png

Onog ništa ne dotiče, zna on da je naj... ali njegovi podočnjaci dobiše svoje podočnjake i ako ovako nastave ovi studenti i svi sa njima moraće brus da nosi ispod naočara. Ne znam zašto mu verni savetnici ne pomognu oko sve vidljivije trihotilomanije (čiji se uzrok može pretp.) koja je sve izraženija sa leve temporalne strane. Da ima srce, čovek bi pomislio da mu preti kardiogeni šok, ali treba imati ...
A onaj njegov ...Bg graNdo...nik...znam da naspram svega što oni izgovaraju ne treba ništa više da iznenadi ali javno govoriti "Rđavom 🍆 i ...(dlake smetaju)"...pa msm...ima li ovo dno kraja ili se samo prelazi na idući (niži) nivo?!

Od ostalih vesti, lepo i kratko rečeno:

Emm, jel se čini još nekome da u Srbiji koja je poznata po sporom i neefikasnom pravosuđu gde se sve oteže i smandrljava, suđenja Kecmanovim roditeljima i Blažićima su ekspresno dobila epilog baš sad kad se SNS klima više nego ikad i kad je narod besniji nego ikad? Ili možda grešim i to nema veze? Ozbiljno pitam.

Ne verujem da ima veze. Ipak je proslo godinu ipo dana i ti slucajevi su jasni kao dan sa puno ocevidaca. Nema puno toga da se dokazuje/opovrgava i samim tim odugovlaci u nedogled. Nije bas sve neka teorija zavere

Kapiram, ali baš sad u roku od nedelju dana, baš u trenutku kada se širom Srbije diže bunt i bes, na sva zvona se objavljuje kako su Blažići i Kecmani osuđeni odnosno ovim drugima je gotovo suđenje i biće objavljena presuda za nedelju dana.

Ne znam, meni je malo previše slučajnosti. Ali prihvatam i da možda grešim i ako to jeste, korigovaću se.

Sad će dežurne botine i Ljilje Smajlović da me napadnu kako u svemu vidim Vučičevu zaveru a ignorisaće činjenicu da živimo u raspaloj primitivnoj despotiji u kojoj je sve politizovano i svi potezi i odluke države su usko vezani i podređeni politici i rejtinzima, a ne pravdi i razumu. Te da su mnogi ljudi (uključujući i mene) došli dotle da kad SNS, pardon - država, kaže ili objavi bilo šta, da to po refleksu preispituju i sumnjaju. Jer je ovde toliko laži, obmana i podmuklosti da više nije normalno.

@Bender Rodriguez

Nema prostora za neposredno nameštanje/podudaranje konkretnih političkih dešvanja iz decembra, sa zaključenjem glavnog pretresa ili objavljivanjem presude koja bi i trebalo da se donese u vrlo kratkom roku od dana zaključenja glavnog pretresa.

Dakle sve je to bilo planirano ranije. Glavni pretresi se zakazuju na par meseci. Tačni datumi za procesne radnje iz decembra su bile poznate u novemebru ili oktobru, jer strane treba da se pripreme. Ako postoji volja za ubrzanjem čitavog postupka ona se dogodila ranije i ona može doći i u vidu nedozvoljenog pritiska od spolja ali se uvek može pravdati time da i onako jeste od velikog značaja za javnost da se bespotrebno ne odugovlači.

Dakle, sve je urađeno ekspeditivno i o roku, glavni tužilac agnažovan neposredno da vodi postupak, šta time govore? Ovo nam je značajno, proritet, ne želimo da bude bespotrebnog odugovlačenja, ali se sve te procesne radnje i njihova dinamika se ne mogu neposredno dovesti u vezu sa "buntom i besom sa ulice" iz novembra ili decembra meseca.

Dakle jeste bilo brzo, ali to su samo prvostepeni gotovi, biće tu žalbi... Sem u slučaju samog U.B. koji se neće žaliti, njegov otac verovatno hoće.

Odgledao sam utisak nedelje, izuzetan je onaj student David, lep, mlad, pametan, elokventan...

Ja se nadam da imamo predsednika u najavi za nekih 10, 15 godina... Zašto ne i ranije, najmlađeg predsednika na Balkanu. Vrlo reprezentivan momak, deluje tako pitko, nenabeđeno i na mestu... Uh kako me relaksirao... Kao da sam mozak poslao na neki ekspresni spa tretman... Odmorio sam se i slušajući ga i gledajući ga... Eto, da ne dužim dalje... Želim mu sav uspeh u političkoj karijeri...

Svo troje su bili ok, ali David prednjači 🙂 imao je Beki pravo kad mi ga je spomenuo. Zna Beki već... oseća kako razmišljam..!

Laku noć.

Davud Delimedjac se zove, poreklom iz Novog Pazara. David mu je valjda nadimak?

Emm, jel se čini još nekome da u Srbiji koja je poznata po sporom i neefikasnom pravosuđu gde se sve oteže i smandrljava, suđenja Kecmanovim roditeljima i Blažićima su ekspresno dobila epilog baš sad kad se SNS klima više nego ikad i kad je narod besniji nego ikad? Ili možda grešim i to nema veze? Ozbiljno pitam.
Pogotovu je suđenje Blažićima ubrzano.. nije se istražilo odakle Blažiću arsenal oružja u podrumu, niti bilo šta o potencijalnim mutnim radnjama Vojske Srbije, piminjano je i da je vojmi kamion odmah posle ubistva viđen u dvorištu Blažića, šta je tamo radio, ko je tu bio.. ništa o tome. Mali Blažić je ranije prijavljivan zbog nasilja, čini mi se.. Zašto mu onda država na vreme nije oduzela silno oružje? Nije se diralo u kuću zaposlenog u Vojsci? Jasna odgovornost institucija..

Sve što bi moglo kompromitovati državu i ukazati na njenu odgovornost-u ovom slučaju je gurnuto pod tepih.

Kod Kecmanovića je slično.. vlasnik streljane se nagodio sa tužilaštvom i završena priča.. Problemi koje je mali imao i koje odgovorni u školi možda nisu prepoznali ili nisu hteli time da se bave, jer je to dete uglednih roditelja-takođe nisu ispitani.. Razredna nastradalog odeljenja i dalje odbija da da iskaz i izbegava saslušanje, ne znam šta je bilo sa direktorkom, psihologom..

Nisam preterano pratio, ali ostalo je tu dosta šupljina.

Naravno, vlast ima cilj da "pokaže efikasnost" u ovim slučajevima, umiri javnost, ali i da zabašuri sve ono što bi kompromitovalo ulogu države i njenih ustanova u tragičnim događajima.

Nećemo Kobre ali da ipak upozorim.
"Da razbaca" studente? Kakav je to recnik nekog predsednika

Усудио се да помиње Кобре за нешто што није њихова надлежност. Знам пар Кобрица, са једним сам се баш интензивно дружио и тренирао, момак изузетних моралних, интелектуалних, па наравно и физичких одлика! Врло незахвална ситуација по њих генерално, надам се да ће бити на висини задатка кад дође време, а доћи ће!

Како год, како је Злоба експоненцијално повећавао насиље, тако се ближио његов крај. Свестан је врло добро тога и драмосер, није још ушао ни у линеарни раст, ово је само застрашивање...

Vrh