Hil: Ljudi u politici u Srbiji trebalo bi malo da se smire
"Na pitanje o izveštaju Amnesti internešnela da vlasti u Srbiji koriste špijunske softvere za nadzor telefona političkih neistomišljenika, Hil je rekao da taj izveštaj ne može mnogo da komentariše.
Prema njegovom viđenju, očigledno je, međutim, da u svakoj zemlji postoji pitanje da li se nove tehnologije koriste za legitimni policijski rad ili se politički zloupotrebljavaju i da se zato uvek može postaviti pitanje balansa između moći države i prava pojedinaca."
"Ako pitate za moje mišljenje o litijumu, vidim to kao pravu priliku za Srbiju, rekao je on i dodao da veliko interesovanje evropskih zemalja za litijum nije slučajno.
Pitanje kritičnih minerala i imati ih u blizini je veoma važno. Nemačka kopa litijum. Mi u SAD kopamo litijum, jer je ta sirovima povezana sa modernom ekonomijom, objasnio je Hil."
"Mislim da Srbija postaje sve važnija za SAD, ocenio je Hil i dodao da je Srbija zemlja koja je podržala veliki cilj SAD – osloboditi Ukrajinu „od strašnog ugnjetavanja i ruske agresije“.
"Hil nije želeo da komentariše incident i napad predstavnika i pristalica vladajuće stranke na lidera opozicione stranke Dragana Đilasa, ali je naglasio da bi „ljudi u politici“ trebalo malo da se smire."
"„Sjedinjene Države uvek podržavaju ljudska prava i uvek podržavamo slobodu medija."
Pogledajte prilog 223755
Pogledajte prilog 223756
Pogledajte prilog 223757
Закључак: Ми смо само обична америчка колонија.
Hil, kao i Aleksandar, ni za šta nisu priupitani. Hajmo dalje, koja još nebitna faca hoće da ne dobije željenu pažnju?