Šta je novo?

Izbori 2024

И тек смо на почетку. Ово су све још најнижи нивои солидарности и побуне. Хоћу рећи, дизале су се оне друштвене структуре како су бивале нападане од стране режима. Сад су ударили на сељака и то им је, сигуран сам, највећа грешка.
bravo Delija
ovo su najnizi nivoi, osnojvbi elementi ljudskosti u nama.
Kakp preci na sledeci nivi kada organizacija koja bi normalno bila u redovima opozicije ne postoji.
Preostala, proevropska oppzucija ucinice sve da ugusi proteste.

Ukrajina je savrsen primer kako Amerika stiti svoje saveznike, ne moramo da se vracamo u proslost. Poslali su im 25 tenkova, od 6-10 hiljada koje imaju, poslali su im tacno 0 aviona od 5000 koje imaju, tacno 0 krstarecih raketa, 0 sistema za odbranu od balistickih raketa ( THAAD, Patriot je decija igra u poredjenju sa tim) i da ne nabrajam dalje....Amerika je dala sve od sebe da Rusija ne moze da izgubi ovaj rat. Sve uz tapsanje Zelenskog po ramenu i lepe reci. Rusija je zlocinacka zemlja, ali Amerika je jos gora, jer neiskrenost i izdaja mnogo vise boli od cistog neprijateljstva. TE dve drzave su unistile Ukrajinu za sva vremena.

“It may be dangerous to be America's enemy, but to be America's friend is fatal.”
― Henry Kissinger​

Je l' ti drago što si toliko mračan i nemoguć lik?
ja se trudim da budem realan.
treba nogama da osetimo dno, da bi smo krenuli ka izlazu iz rupe

imam fiks ideju da dobro razumem situaciju i da to moram da podelim
nagon

do toga je doslo jer sam atcno predvideo nekoliko politickih dogadajaja u proslosti

Sve sto se desilo posle Ribnikara npr

da li je to ludilo? manija?
ne znam

prirodno je nadati se, verovati. ali nije racionalno.

Poslednja izmena:
Има наде...
Screenshot_20241210_123647.jpg

Nemoj to,
Ludak ide sutra kod Šolca da priča o litijumu..samo mu je to još falilo, on sam sebe sabotira...
Taman da litijum postane tema broj 1, i da nadstrešnica padne u zaborav....

[/QUOT

Jedan opasni lik udario je studenta kod vuka pa pobeže kad zagrmeše....

Identifikovan za 15 minuta, objavili mu i adresu kuće 😂😂😂

ФТН јуче:

Обавештење за студенте

Поштоване колегинице и колеге, драги студенти,

У складу са Саопштењем које смо објавили на званичној интернет страници Факултета обавештавамо све студенте и запослене на Факултету да ће сви наставни и остали радни процеси бити организовани према распореду.

Пословодство и представници студената Факултета техничких наука
Универзитета у Новом Саду
вс

ФТН данас (4000 студената касније)

Dragi studenti, nastavnici, saradnici i zaposleni Fakulteta tehničkih nauka,

Poslovodstvo Fakulteta želi da obavesti sve studente da je voljno za razgovor. Razumemo važnostzahteva studenata i želimo da se pronađe zajednički jezik koji će omogućiti dijalog i saradnju.

Studenti i svi zaposleni su središte i suština delovanja Fakulteta tehničkih nauka i želimo da vasčujemo.

FTN je kuća svih nas.
Poslovodstvo Fakulteta

Ахахахааха

Nja, daj izbore sto pre. Ne zakazuje se izbori danas za sutra, dok ne dodje do izbora, ima vremena da se radi na sprecavanju kradje, upravo jasuci na ovom trenutnom talasu nezadovoljstva.

Докле год захтеви студената не буду испуњени изборе не треба тражити. У тексту је објашњено да на овим блокадама опозиција може да ојача инфраструктуру управо у омладини и да мобилише што више потенцијалних контролора. Након што се студентски захтеви испуне, а организација и рејтинг опозиције ојача, могу да се траже избори под условом да у међувремену опозиција нађе некога ко би могао да уједини опозицију и незадовољан народ и да га предводи у борби против ове власти. Главни разлог зашто опозиција не може да победи ову власт јесте зато што немају водећу фигуру која би их ујединила и зато што се народ гади 90% опозиционара који предводе протесте, јер већина опозиционара су испушене муштикле.

Sto vise vremena, to cemo vise jesti g**** i razjediniti se.

И овај Манјловић, таман сам га отписао кад он проговори прву паметну из редова опозиције од короне на овамо. (y)

Него што нам не преносите овде шта нам заједно поручују Шолц и Вучић? Како иде на европском слепом путу који се завршава у Јадру, зна ли се шта?

Избори сами могу да постоје засебно од ових протеста али протесте не треба користити као начин да опозиција уграби гласове. Протести су сасвим јасни и аполитични, захтев академске омладине да се поштује државни апарат и његови закони. Ту, као што је и речено у тексту, нема шта да се "гласа" на изборима. Вучић жели изборе јер би се тиме обесмислили протести и од студентске побуне направило такмичење "кога народ више подржава, мене или Ђиласа" што је потпуно небитно за ове студентске захтеве. Ко год да је на власти, Ђилас, Вучић, Коштуница, Милошевић (итд.) мора да поштује законе Србије иначе нема Србије.

То не значи да опозиција треба следеће изборе да бојкотује, њено је да изађе на сваке и покуша демократским путем да обори власт а између тога може и треба да гради своју кампању. А најбољи начин за грађење кампање је управо коришћење ресурса и чланова за подршку протеста и борбе против безакоња. Све мање од тога би значило да опозиција не жели правну државу тако да се свака опозициона опција која не подржи народне протесте кроз активну сарадњу у њима и подршку на улици може комотно сматрати режимском

И овај Манјловић, таман сам га отписао кад он проговори прву паметну из редова опозиције од короне на овамо. (y)

Него што нам не преносите овде шта нам заједно поручују Шолц и Вучић? Како иде на европском слепом путу који се завршава у Јадру, зна ли се шта?
Problem je što su kineski el. automobili jeftiniji od nemačkih (zapadnih). Da se zaključiti da Nemcima treba litijum sa što manje troškova eksploatacije i jeftinom radnom snagom. Našli su zlatnu koku u Srbiji.

Kontraofanziva Bolesnog i Ćelavog Bolesnog je sada da ignorišu blokade i da se prave ludi. Bolesni kaže da to ne utiče na njega (utiče jer ne sme da se obračuna), a Ćelavi Bolesni kaže da mu nije jasan zahtev studenata da se objavi dokumentacija (kaže to je na sudu, valjda zbog manjka kose mu pobegla misao da je to javni projekat i nema veze gde se sada nalazi).
E sad, složio bih se da se čekanjem samo može razrediti trenutna euforija. Ali verujem da su studenti spremni na sve i da se oni mnogo lakše dogovaraju nego ovi iz opozicije. Iz tog razloga računam da će istrajati u blokadama i fakulteta i ulica, ali takođe računam da će i biti novih elemenata.
Ono što njima treba u ovom trenutku je moralna podrška, a još bolje bi bilo i podrška na licu mesta. Pa tako sad poljoprivrednici da krenu u svoje blokade, prosvetari takođe, a samo mi nije jasno šta čekaju druge struke, tipa medicina gde svi beže iz zemlje i imamo urušeno stanje.

Vrh