Ode Asad. Greota da ne pomenete i njega.
Većina fakulteta u Srbiji je blokirana od strane studenata, a vi mlatite o gepolitici. Ne znam više da li ste zanesenjaci ili botovi. Nešto se dešava prvi put za ko zna koliko godina, a vi drvite o gepolitici dok vam se stvari pred nosom dešavaju-
Dobro, ali tada se i sam samoopredeli vezano za geopolitiku. Sirija nema nikakvu sličnost sa bilo čime na Balkanu osim količine gluposti da se od sugrađanina napravi neprijatelj, a za uzvrat podrđci protiv svog sugrađana za saveznike uzme bilo kakav belosvestki ološ.
Sada je jedina srećna okolnost u Srbiji da je deo ustaljenog geopolitičkog dogovora između, Zapadne Korporacijske Imperije, Arapa i Kineza, i da su svi zadovoljni kolonijalnim upravnikom. Ujedno je kolonijalni upravnik i jedini koji dobija pomoć, dok ostale eventualno proevropske struje dobijaju mnogo jedino tapšanja po ramenu. Izuzetak su jedino par prozapadnih medija, koji se održavaju da bi Zapadna Kolonijalna Imperija održavala neki statistički privid "pluralnog demokratskog sveta" u zoni svoje dominacije.
Odnosno, naša pitanja su bar ovaj put samo naša. @Delija i slični likovi sa svojim formalno desničarskim stavom bezveze napadaju onu drugu
grupu likova iz filma tri karte za Holivud
Bilo bi lepo da na forumu imamo i one koji su 30+ godina proveli u Rusiji, pa da iz njihovih usta čujemo šta ne valja tamo.
Avaj, mnogo više Srba hrli na Zapad, uvek bilo i biće, uprkos svemu..a o Rusiji se mašta sa bezbedne udaljenosti..
To je zato što je Jugoslavija bila kulturološki deo Zapada sa istočnom (samo)cenzurom. Od jezika u Srbiji prisutan je pre svega engleski, a ostali, ako se nešto malo i nauče, zaborave se. Ako se gugla, gugla se na engleskom. Osim nešto malo na festu, i po neke simbolične inicijative nekih TV stanica, osim ruske u polju (ne)interesovanja nalazi se i indijska, nigerijska, iranska i mnoge druge produkcije koje stvaraju povremeno i prava remek dela. Srpska migracija ka istočnim slovenima se ograničava na neke naučnike, inženjere, umetnike, sportiste, građevince... Čak i od zemalja sa mnogodolarskim GDP/BDP, fokus je na Švedskoj, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Kanadi i SAD kao nečemu što je zbog uticaja okoline odlazak u poznato. Čak i recimo Norveška, Danska, Holandija, Belgija, Irska, Češka recimo su u nekom drugom/trećem planu te neke masovne kulture.
Do novembra 2008 i ja sam imao mnogo loših predrasuda o Rusiji, ali sam bar toliko imao zdrave radoznalosti i hrabrosti da iskoristim priliku da tamo odem. Ni jedno drugo putovanje mi nije toliko promenilo život osim, onog dosta kasnije, opet u zonu hladnoratovskog istoka, kada sam upoznao sada već suprugu i majku moje dece.
Dok se razne ložane po Srbiji utrkuju pro "propao zapad", "propao istok", još 2008. sam shvatio da je skoro cela bivša Jugoslavija rezervat kamenog doba u Evropi po mnogo čemu. Do sada je makar u Srbiji to kameno doba samo još kamenije. Ne kažem da je to tako loše, ima svoje lepote. Ono kresneš kamen o kamen, varnica upali suvo lišče, pa grančice, pa kada zapucketa u pećini milina.
@Analitičar @Defke @Boža M @keks sede pored vatrice i pucaju od sreće što nisu u toj ozloglašenoj istočnoj hladnoratovskoj zoni. Neki drugi okrivljuju, realno, zapadnu upravo na makro nivou, niko od njih ne primećuje da se neki od kamenova deformišu pod uticajem vatre, odnosno da nakon zagrevanja kamena može da mu se promeni oblik, i od njega napravi nešto potpuno novo i bolje.