Šta je novo?

Izbori 2024

Džabe ako otkine glasače ako će onda da pravi koaliciju sa njima. Samo podvlačim da nije podržao proteste i da je čak njegov poslanik nazvao opoziciju da ruši državu.

Branko Pavlović odaje utisak prevelike političke naivnosti za nekoga ko ima toliko godina koliko ima.

Džabe ako otkine glasače ako će onda da pravi koaliciju sa njima. Samo podvlačim da nije podržao proteste i da je čak njegov poslanik nazvao opoziciju da ruši državu.

Nabrojao sam danas ovde jedno 30 opozicionih stranaka i pokreta, mnoge sam pocastio tako sto sam ih ubrajao u opoziciju i opet na listu nije upao MI.

Njih jednostavno prihvatiti kao Vuciceve, 2024. godina je, ne izlaze prvi put na izbore, ko glasa za njih, glasa za crveno-crne i to je to.

Какав цензус и остале глупости. Само већински систем. Србија да се подели у 150 изборних јединица и свака да изгласа свог представника именом и презименом. А не у Скупштину да улазе персоне кроз неке шарене коалиције које немају ни 0.5% подршке у народу. Или још горе, да на конто имена једног човека још 120 њих постану посланици који гласају уз звук звонцета.
Такав систем смо имали на првим модерним вишестраначким изборима 1990, а данас га има Француска.
Краткорочно, скоро цео парламент чинили би напредњаци уз представнике националних мањина, центри већих градова би евентуално изгласали нешто мало опозиције.
Дугорочно, можда би развило неки унутарпартијски плурализам и приближило странке народу, али је и то под великим знаком упитника.

Како бисте решили проблем злоупотребе листа националних мањина на парламентарним и локалним изборима? Један од највећих апсурда нашег изборног законодавства лежи у томе што је (фиктивним или стварним) мањинским листама боље да остваре 2,8% гласова него рецимо 3,1%.

Ne! Omladina nije ni agresivna ni nevaspitana.
Omladina je skoro savršena!
Mi smo, budale, poverovali u vašu propagandu pa smo donedavno mislili da je omladina po vašem liku!
Gurali ste nam sliku malih krimosa, autotjun glupaka, mutavih i bezosećajnih trenerkaša kakve ste gajili po veronaukama, stadionima i devastiranim kvartovima s 4 kladionice po glavi stanovnika.
Poverovali smo da ste ih sve ukalupili u vaš sistem i imidž.
Nikad neću dovoljno moći da iskažem koliko mi je krivo što smo u to poverovali.
A onda su buknuli pred našim očima protesti poštenih, vrednih i pametnih mladih ljudi pa sad njih nazivate barabama!
MARŠ STOKO! Doživotni gadovi. Zlikovci. Generacija je ustala i nadam se da će imati više hrabrosti, snage i pameti da vas uništi i kazni za propast i mučenje prethodne dve generacije.
Pomoći ćemo im koliko god možemo i slušaćemo ih.
SLOBODA USKORO DOLAZI!

Такав систем смо имали на првим модерним вишестраначким изборима 1990, а данас га има Француска.
Краткорочно, скоро цео парламент чинили би напредњаци уз представнике националних мањина, центри већих градова би евентуално изгласали нешто мало опозиције.
Дугорочно, можда би развило неки унутарпартијски плурализам и приближило странке народу, али је и то под великим знаком упитника.

Како бисте решили проблем злоупотребе листа националних мањина на парламентарним и локалним изборима? Један од највећих апсурда нашег изборног законодавства лежи у томе што је (фиктивним или стварним) мањинским листама боље да остваре 2,8% гласова него рецимо 3,1%.
На изборима се гласа за појединца, не за странку. Гласа се за представника изборне јединице који одговара грађанима којим у њој живе. Наравно, уз адекватне изборне услове и медијску независност. Власт је у рукама народа, ко добије највише гласова народа он је представник.
Укинути било какве мањинске квоте и тако правити сегрегацију у грађанству. У споменутој Француској то не постоји, сви грађани без обзира на етницитет или религијску припадност су једнаки.

На изборима се гласа за појединца, не за странку. Гласа се за представника изборне јединице који одговара грађанима којим у њој живе. Наравно, уз адекватне изборне услове и медијску независност. Власт је у рукама народа, ко добије највише гласова народа он је представник.
Укинути било какве мањинске квоте и тако правити сегрегацију у грађанству. У споменутој Француској то не постоји, сви грађани без обзира на етницитет или религијску припадност су једнаки.
1990. Milosevic je sa osvojenih 46% glasova dobio 194 / 250 mandata u parlamentu, a Draskovic sa osvojenih 16 %, 19 / 250 mandata.

Vrh