Одгледао сам целу емисију
без устручавања са Николом Јовановићем човеком-политичарем кога сам поред свега ја правио. Како се прави човек-политичар? Непрекидном комуникацијом и саветовањем, а ја сам ту један из армије људи са којима се саветовао. Када му је УДБА подметнула прислушкивање, ја сам ставио име на пањ за њега. Супротно од многих овде, око себе је скупио неколико стотина неискварених ентузијаста и каријериста, и да након објаве прислушкивања нису победиле сујете, он би био кандидат уједињене опозиције. За разлику од мене у топлој комјутерској столици у уређеној Белорусији, остао је да се бори, што је за сваку похвалу.
Него да пређемо на важније црте онога што је рекао:
1) Волели то или не, опозиција треба да има компактну јединствену десницу, а што је ван Београда чак и на периферији веће бирачко тело од либералнијих и левих опција. Без и једног и другог се не може пребацити тас на страну опозиције.
2) СНС има хомогено компактно бирачко тело где знају свакога у телефонски број. Оно није окрњено ни мало у последњих неколико међуизборних периода. Суштина промене је управо у обраћању том бирачком телу, које има много незадовољних. То ми је и Ђорђе Вишекруна напоменуо. Речи Вишекруне: "од 700.000 чланова СНС има око 100.000 опортуниста, али осталих 600.000 су залутали туда. Тек почетком одузимања њих је стварни почетак краја АВ.
3) Кандидат за градоначелника Београда мора бити најјачи кандидат. Да сања Београд, да буде преамбициозан, са великим искуством. Колико год многи не волели Шапића, он се преко деценију борио за место градоначелника Београда.
4) Мора да постоји позитивна кампања, са конкретним привлачним програмом, а не само склонимо зло.
5) Када су утврђени аутобуси из Босне, тада је требало да се направи озбиљна акција, а не да се чека крај гласања.
Човек има две велике мане за српску политику:
1) Погледајте са каквом фризуром је ушао у јавност? Мислите да је то неважно?
2) Сувише је сталожен и нормалан. Тако нешто пролази одлично за градоначелника у Белорусији, али не у Србији. Својевремено сам му показивао успешне примере ЈуТјуб хероја са много прегледа. Он је рекао "то је глупирање".
Да уозбиљимо мало причу, зато што видим да је тема скренула у паралелну реалност по којој су неки тамо страни агенти тобоже јако заинтересовани за промену Вучића, или фаворизују неку опозицију, или да осим пар удбашких подметача, да се неко заложио за ФН план, да је са садашњим дешавањима у свету великим Србија тема у првом, другом, трећем, четвртом или петом кругу приоритета и важности... Како наводно у Сребреници нека група по националности Срба није направила у војном и геополитичком смислу издају масовним убијањем разоружаних ратних запобљеника, на стратешку корист хрватски и албанским екстремним националистима, а плаћену муслиманским топовским месом.