Šta je novo?

Izbori 2024

U Srbiji je danas osnovan novi pokret pod nazivom MOBA, a osnovali su ga eminentni srpski stručnjaci.​

Ovaj pokret su osnovali prof. Branko Dragaš, prof. dr Duško Kuzović, dr Slobodan Komazec i prof. Davor Kalalžić.
Kako su naveli osnivači na današnjem obraćanju medijima, pokret ima za cilj spasavanje države Srbije, a prvi zadatak biće bojkot lažnih i nelegitimnih izbora izdajnika Aleksandra Vučića.

Ono što bi moglo dobro da pomogne opoziciji, a i svima nama je obećanje da će odmah po dolasku na vlast staviti van snage ozloglašeni Zakon o izvršenju koji je protivustavan, a da će potom krenuti u proveravanje ustavnosti mnogih drugih pravnih akata.

Парадокс је да су радикали први у свој програм ставили укидање извршитеља. Сад је почео и Веља Илић о томе да прича.

Glasanje za Belog te stavlja u istu ravan sa senilnim penzionerom koji glasa za Vučića... Šta si mislio šta će da uradi?
Да ми учини те дане лепшим. Не треба мени много. А, сада, када постоји реална шанса да се сруши београдска власт, и нека полушанса да се уздрма република, треба размишљати другачије.

Da i ja stajem u odbranu belog. Mislio sam da se prodao dok me njemu, a i meni bliski ljudi nisu potpuno razuverili. Decko ih je obesmislio, uspeo je za par meseci da ima vise glasova od njih koji se po 60 godina bave politikom. Pop*skio im se u oci i otisao, nije hteo slavu niti zivot politicara.

Реално јесте сахранио већину опозиције, али је зато испао корисна бу**** за власт, пошто од тих избора опозиција није могла да се састави. А и што је стао на тој једној кандидатури.

Једна емисија коју треба да погледамо сви. И један разлог који је довољан за смену садашње владе - малигна економска политика лажног доктора Малог Синише.

Izgradnja N. stadiona bice katalizator postenja eventualne opozicione vlasti.
Ako izgradnja krene, znaci da su u deel-u sa radikalskim djubretom.

Zanimljiv tekst o istoriji korupcije u Srbiji.
Pokazuje zasto je Srbija ovde gde jeste.
Zato verujem da ce se nova ekipa lepo povezati sa SNS tajkunima koji ce i dalje "investirati" iz senke.
Da li iko govori o konfiskovanju esktraprofita SNS tajkuna? (Huljini Kumovi, Radojcic, Veselinovic.....)

Prilozi

• korupcija.pdf
    506 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena:
Подсетио бих вас да је он, као предводник тада једино законски легитимног ПОКС-а, ушао у парламент у коалицији са Дверима. Са њима је био и Милош Парандиловић. Изборну листу је подржао др Бранимир Несторовић.

Poslednja izmena:
Po meni, ovo im je veći minus nego plus. Od njega neće dobiti ni 10k glasova, a samo su razgolitili priću oko toga koji POKS je pravi, koji ne.
Кога је то интересовало, ствари су му одавно постале јасне, а остале није брига ни сада. Шта год мислили о Парандиловићу, он уме да буде изузетно реалан и концизан, а такође је способан да слушаоцима убризга неку врсту оптимизма ― веру у то да је боље сутра у принципу могуће. Занима ме у којој ће форми Ново лице Србије изаћи на изборе.

Nemam poverenja u te likove koji su do pre par godina bili deo naprednjačkog režima ili bili lažna opozicija, a sad su ljuti opozicionari, tu spada taj Parandilović, a osim njega tu su i Zorana Mihajlović i onaj anonimus Basta. Mislim da ova vlast ima 2 vrste trojanskih konja u opoziciji: prvi su oni koji samo služe da odvuku opozicione glasove i zadatak im je da ostanu ispod cenzusa (Nestorović, i pomenuti Basta i Zorana, imaju tu ulogu u ovim izborima), a druga vrsta su oni koji će da u okviru opozicionih koalicija da uđu u parlament i da onda nakon što postanu poslanici/odbornici uđu u koaliciju sa naprednjacima. U ovu drugu vrstu spadaju pre svega NDSS i Zavetnici, i pomenuti Parandilović.

Da linje moguce da i Zavetnica radi za Slizbu? Vrlo agresivno je pljuvala Hulju.

Nemam poverenja u te likove koji su do pre par godina bili deo naprednjačkog režima ili bili lažna opozicija, a sad su ljuti opozicionari, tu spada taj Parandilović, a osim njega tu su i Zorana Mihajlović i onaj anonimus Basta. Mislim da ova vlast ima 2 vrste trojanskih konja u opoziciji: prvi su oni koji samo služe da odvuku opozicione glasove i zadatak im je da ostanu ispod cenzusa (Nestorović, i pomenuti Basta i Zorana, imaju tu ulogu u ovim izborima), a druga vrsta su oni koji će da u okviru opozicionih koalicija da uđu u parlament i da onda nakon što postanu poslanici/odbornici uđu u koaliciju sa naprednjacima. U ovu drugu vrstu spadaju pre svega NDSS i Zavetnici, i pomenuti Parandilović.
Додуше, Милош је у овом предизборном циклусу изричито рекао да неће сарађивати са СНС-ом, али његова странка има дугу историју перманентног флертовања са режимом.

Искрено, под утицајем овог форума, све сам ближи томе да гласам за листу „Србија против насиља”.

da u skupstini.
Ja sam prosle godine pod uticajem ovog foruma izasao na izbore posle 20 god. I ispao sam b.udala.
Ljudi koje cenim kao sto su prof Zec, J Bakic, B Dragas ili M Parovic daleko su od partijskih klovnova i lopova. Necu na izbore.

Sad vidim da Bosko O. pricavo dogovoru Djilas-Hulja. Otkriva toplu vodu. Hulji je potreban dovoljan broj poslanika levice da zajedno priznaju Kosovo i uvedu sankcije Rusiji. Desnica ce da sluzi kao i do sada preko Sluzbe.

Poslednja izmena:
dovoljan broj poslanika levice
Ko je levica?

Ja sam prosle godine pod uticajem ovog foruma izasao na izbore posle 20 god. I ispao sam b.udala.
Ne, ispadaš b.udala kad 24/7/365 pljuješ sve i svakog svaki dan na temi. A dodatna kad na to kažeš da nećeš da glasaš. Da se non stop interesuješ za politiku, i da ne glasaš je nonsens.
Ljudi koje cenim kao sto su prof Zec, J Bakic, B Dragas ili M Parovic daleko su od partijskih klovnova i lopova.
Bakić je daleko jer je na onom svetu, a dok je bio živ, podržavao je ne davimo beograd. Zeca i Parovića sam video u više navrata na protestu koji su organizovali ovi, kako ih zoveš klovnovi i lopovi.

U jednom postu konstatuješ da je Boško Vučićev čovek i lažna opozicija, pa u sledećem gutaš njegove izjave, i donose ti sud. Lelee

Mislio sam na Jovu Bakica, ne na arhitektu.

partiokratija je losa. srbiji treba sistem bez partija, barem na rep nivou

procitaj pdf fajl o korupciji u Srbiji od 19 veka, malo vise na ovom treadu.
tada ce ti biti jasnije zasto pljujem po svima.
nema revoluciunaenih promena.
Takodje nejasno je kakve se razlike izmedu partija. U skypu desnice kakve su.medjusobne razlike, a kakve u skupu levice?

Medjusobno se levica i desnica kid nas razlikuju samo po odnosu prema Kosovu i sankcijama Rusiji.Pa kakva su to desnica i levica?

Poslednja izmena:
Човек говори о Јови Бакићу, а не о покојном Драгољубу Бакићу.
Što je fora pročitao sam J Bakić, ali sam se javio na telefon, i posle nastavio da pišem komentar i prespojim se na D Bakića. Moja greška.

Evo pošto si poklonik J Bakića, šta bi sa onim njegovim da će napraviti stranku, da će biti levica, da će oduvati postojeće opozicionare i slično? I da, čudo da gotiviš lika koji je sam priznao da je bio redovan u kabinetu tada PPV, a sad predsednika Srbije u početku njegove vlasti.

Vrh