Ja bih voleo da izađem na izbore i da glasam. Ne želim da glasam za aktuelnu vlast, ali bih voleo da glasam za opciju koja će osigurati sledeće:
1. Da neće prestati sa izgradnjom mreže autoputeva i brzih saobraćajnica i da će drastično ubrzati proces izgradnje (da se 400-500 km autoputa u punom profilu završi za max. 4 godine)
Upravk to ti obećava trenutno rukovodstvo, a ne mogu da vidim da iko to želi da blokira i sa strane opozicije.
2. Da neće prestati sa izgradnjom brze pruge ka Budimpešti da će u dogledno vreme započeti i brzu prugu ka Nišu
Za koju smo istu utvrdili da je nepotrebno bacanje para i da bi nam ona od 160 km/h zavrašavala sličan posao.
EU finansira projekat ka Nišu, a koliko sam upoznat neće biti svuda 200 km/h, uostalom ne možemo menjati tek tako projekte, pogotovo koji dolaze od stranog izvora finansija.
3. Da neće iz revanšizma prestati da održava objekte koji su izgrađeni za vreme aktuelne vlasti (BNV, Prokop...)
Ne moraš da brigaš, Prokop već posle 7 dana otvaranja izgleda zapušteno na peronima.
. Da neće sabotirati BNV, tj. da će se BNV nastaviti sa izgradnjom kao što je planirano
5. Da neće sabotirati Expo 2027, tj. da će se svi planirani objekti izgraditi a Expo održati
Ove dve teze vezujem zajedno.
BNV se ne širi i tačka, Sajam ostaje gde jeste, uređenje obale je svakako poželjno, al nadalje ništa.
Nijedna opoziciona partija ti neće pristati na ove tačke uslova, to je suludo.
6. Da neće uvoditi/vraćati sulude propise kao što je "zabrana izgradnje visokih objekata" što bi grad ponovo limitiralo na "krmače" ili kako su te zgrade ranije nazivane na Beobuild-u
Ne treba ići u krajnjost, ali red mora da postoji, visoke zgrade ne bi prošle ni u SA-u, jer je stari Beograd postavljen kao pozorišna sala, nepoštovanjem toga imamo danas veliki problem, jer sa Terazija više ne vidimo reku.
Sa druge strane, imamo dosta prostora gde možemo izgraditi takve zgrade sa akcentom na NBG
7. Da neće sabotirati druge velike projekte koji su krenuli da se grade za vreme trenutne vlasti (npr. Marina Dorćol...)
Ne da treba sabotirati neke projekte, nego bi potencijalne investitore nova vlast bi trebala da privede i ispita u najkraćem mogućem roku.
8. Da će drastično ubrzati izgradnju metroa (po mogućstvu sve 3 linije)
Sam sebe diskredituješ ovakvim tačkama, za ovakav Metro je odavno predviđeno da ima promašene linije i da bi Gradski & Republički budžet bacio na kolena.
9. Da će nastaviti da guraju Air Srbiju kako bi došla do liderske pozicije na balkanu
Air Serbia već ima lidersku poziciju na Balkanu, rast/ekspanzija će se sigurno nastaviti i nakon nove vlasti, uostalom Air Serbia ima i nezavisno rukovdostvo koje ipak drži glavnu reč, nema nikakvih naznaka da će iko to sputavati.
Takoreći ovo je izmišljena tačka, problem koga nema niti će ga i biti.
10. Da će omogućiti brz ulazak Srbije u šengenski prostor (EU je manje bitna, dok ulazak šengen omogućava prelazak granice bez pasoške kontrole - Švajcarska, Norveška iako nisu deo EU deo su šengenskog prostora i koriste sve benefite
Kao studenta međunarodnih odnosa ovo vređa logiku.
Mi trenutno ne možemo da otvorimo jedno fucking poglavlje, kakav crni Šengen, neki normalan put jeste i kada se uđe u Uniji da mora da prođe određeno vreme dok ne ispunimo uslove.
Sve ostalo je sanjarenje, poređenje sa Švajcarskom i Norveškom ne bih komentarisao.
11. Da će u najkraćem roku drastično povećati ekološku svest kod ljudi i da će role model u tom segmentu biti Slovenija (da lepim predeli Srbije ne budu devastirani đubretom i deponijama
Jao, jao jao, kakvo je ovo licemerstvo, pre svega, jer dolazi od čoveka koji voz Audi Q8.
Nikakav problem u tome što voziš audiJa, ali ako je tako onda se drži te ideologije.
Čuj ekološka svest, garant da ćeš me sada ispinovati kako meni nije stalo do ekologije itd... toliko je očigledno.
12. Da umesto Kineskih i Turskih krševa okosnicu gradskog prevoza čine autobusi/trolejbusi/tramvaji ozbiljnih EU proizvođača
Ne, nama je potrebno da pobedi najbolji mogući proizvod po razumnoj ceni.
Većinom će to biti proizvođači iz EU, ali ne treba isključivati i ostale.
Preskačem ostale tačke, jer nisam kompetentan da iznosim tvrdnje o njima.
17. Da reši pitanje Kosova i Metohije jednom za svagda
18. Da omogući bezvizni režim za naše građane sa pre svega sa USA i UK, a idealno i sa Kanadom, Australijom i Novim Zelandom
Kako Mali Perica zamišlja međunarodne odnose, radi se o veoma ozbiljnim procesima za koje su potrebne decenije, a ne nekoliko godina mandata.
Dajte vi meni bezvizni režim za Ju Es Ej i evo vam glas, uostalom koja stranka bi to mogla i da garantuje, geopolitička situacija se stalno menja.
Isto važi i za Kosovo, moja predviđanja govore da bi taj problem mogao da potraje još deceniju, ako ne i više, previše je to komplikovano za shvatiti i pisatu tek tako.