Šta je novo?

Izbori 2024

Има једна техничка ствар око избора, а то је редни број на листи. Посебно на локалу. СНС ће на сваки начин гледати да први преда листу, да би на свим нивоима био исти број.
Било је пре на неким локалима случајева, да је СНС био неки други број, а на републичким изборима бр. 1. Па су стављали на плакате 1 и 3 нпр. па је било пуно папирића где су били заокружени и 1 и 3, или чак 13.

Znači treba radkrstiti sa radikalima i usput voditj radikalsku politiku? Gubernija ista a gubernator drugi?

Pošto se rusko pitanje stavljw isprd srpskog trebalo bi taspisati referendum o pripajanju Srbije RF da jednom za svagda rešimo to.
Treba:

1. skinuti SNS
2. stvoriti uslove za slobodne izbore

Bez preskakanja koraka, to su koraci jedan i dva. Rusija nije bitna u tih godinu dana i treba da ostane onako kako je sad.

Да сумирамо причу о локалним изборима:
~ 65 јединица локалне самоуправе (градови или општине, укључујући и престоницу)
~ 1 градска општина (Врањска бања у саставу Града Врања које такође има изборе као јединица локалне самоурпаве).
A gde nam je prestonica i kad je Vučić krunisan, nisam ispratio?

Levi liberali ce im ipak uzeti Stari Grad i Savski venac, opstine na kojima se najlepse krade.

"I plakace duse radikalske dok se od opstinskih kasa budu razdvajali zbog sudbine klete."

Znači SNS-SPS-Šešelj u Beogradu između 38% i 41%. Koliko ima opozicija (ukupno)?

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Zavetnici i Dveri rekose da ce u lokalu biti protiv SNS, ajd da vidimo koliko lazu.
Tj to su rekli Dveri, ova Zanoktica je ionako Vuciceva podguzna muva.

treba dodati i one lazne glasace sto ih sele

Није потребно 50% гласача у исраживању јавног мњења, нити на избором записнику. Потребно је 50%+ изабраних градских одборника, а ту већ постоје:

- план А: добити регуларну већину, тако што ће неки опозициони гласови остати испод цензуса, неки листићи бити неважећи, неки гласачи бити увезени из других градова, неки бити купљени, приморани... Тај план ми делује скоро невероватан.
- план Б: добити 45-50% одборника, и "приволети" само неколико прелетача спавача, којих ће сигурно бити на опозиционим листама. Ни то ми не делује претерано реално.
- план Ц: добити 40-45% одборника који су формално подржали власт, и затим отворено позвати заветнике и остале службенике у патриотски блок да "Београд не стане", "Да се настави незабележен развој", "Да се Ђилас не врати и покраде Експо"... Ово ми тренутно делује као најреалнији сценарио.
- план Д: добити 40% одборника, пустити опозицију да се мрцвари, троловати их истим оним заветницима и службеницима и навијачима, и после 3 месеца прогласити привремену управу.

Мислим да власт има само та 4 сценарија у игри.

Zavetnici će sigurno sa Vučićem. Moguće i Dveri. Nema šanse da će odoleti stanovima u Beogradu i milionima evra koji ih očekuju. Moje mišljenje da će Vučić svakako vladati Beogradom, neće on dozvoliti da mu neko kvari planove.

Ako ce u koaliciju sa desnicarima zasto napadaju MIlosa Francuza?
A sta ako ce u koaliciju sa levicarima? (Idemo u Evropu itd)

Vrh