Iskreno bolje da tonem ovako kako tonem sa sve napredovanjem u karijeri i sve boljim zivotnim standardom, nego da ostajem na površini a da ne napredujem na poslovnom planu i da mi je životni standard ostao na nivou od pre 10 godina.
U pravu si, to je nije tačno. Prosek je negde oko 1000 eur, znači oko 118000 rsd neto. A minimalac može biti da je tu negde oko 50-60000. Pored svih opcija koje nudi BG stvarno ne razumem ko bi radio za manje od toga. Pa Glovo/Wolt dostavljači i CarGo vozači izlaze na 1000+ eur neto.
Ko radi za platu manju od 50-60 hiljada din uvek može da se prešalta na Glovo/Wolt/CarGo. Zar ne?
Ja sam napisao da porodice koje su u srednjoj klasi prihoduju između 2000 i 7000 eur mesečno i detaljno sam elaboriraro to u jednom od prethodnih postova.
Dakle porodice sa 5000 eur su i dalje u srednjoj klasi jer su to 2 plate od 2500 eur što znači 2 lepe korpo plate ili 2 IT plate ili 2 plate dobrih zanatlija (muz keramicar, zena dobar frizer ili sminker).
Viša srednja klasa su porodice sa prihodima od 7000 eur pa naviše (npr. 2 plate od preko 3500 eur i jace), a visokoj klasi pripadaju porodice sa šestocifrenim mesečnim prihodima u EUR i to je već neka druga liga u pogledu lifestyle-a.
Koja je priča sa tim konstantnim upoređivanjem sa tom Marijom Antoanetom. Znam da je to lik iz Istorije, princeza neka ili šta već, ali šta ti znači to upoređivanje? Ne kontam logiku.
Automobili i turisti su pozitivne promene. Ali ovo drugo su negativne stvari i treba da se bunimo za to. Nema šta
Ali na turizam i automobile nikako se ne treba buniti.
Pa džabe nerviranje kad ionako ne možeš ništa da uradiš povodom toga. Ko se mnogo nervira oko stvari na koje ne može da utiče rizikuje da završi na lekovima. Zato se ja brinem samo oko stvari na koje mogu direktno da utičem. Sve drugo me ne dotiče
Taj pristup životu predlažem svima.