Šta je novo?

Izbori 2024

Лепо ја кажем да су Бљиц исти кликбејт лешинари као и Информер, Ало, тељеграф и курир.
Problem je što imamo previše ljudi koji veruju u svakojake gluposti i koji su spremni da milion takvih vesti isklikću, a čak i da shvate da je vest glupost, opet neće shvatiti kako da prepoznaju takve vesti, i ponavljaće isto izvnova i iznova, pritom one koji umeju da prepoznaju klik-bejt vesti da ubeđuju (najčešće nesvesno) kako je to proverena vest i sl. I ovo je samo jedan primer.

Prvi korak je da uradimo ono sto je do nas, a to je da ne citamo ta govna. A ako je vec neko usao i hoce da seruje vest, da prekopira tekst da drugi ne bi morali da ulaze.
Океј слажем се али ипак треба имати уређен медијски простор. Неке црвене линије морају да постоје.

g82z5.gif

Koliko treba da budes neobavesten od 0 do Kostunica da zapretis da ces blokirati milion Turaka, a 7 dana kasnije se otvori obilaznica.

Hahaha
A kako lako obrne plocu kad ode preko grane kod tih istih koje proziva da prosi za pare da obuzda inflaciju. Kakvo poznato lajanje dok mu drzava odlazi na dobos

Šta sve može zadesiti Srbiju zbog BlackRocka? Nije valjda da će celu državu pretvoriti u rudnike.

Šta sve može zadesiti Srbiju zbog BlackRocka? Nije valjda da će celu državu pretvoriti u rudnike.

Ima mnogo mogucnosti. Rudnici, prljave tehnologije, politicke ucene. U svakom slucaju Black Rock je sinonim za prljav i beskrupulozan kapital, investicioni fond US duboke drzave i prikljucenih porodica.
Taman za nas.

Moze svasta, ne samo rude i sirovine
U SAD su se okomili na trziste nekretnina, zbog njihovog biznisa tamo kupovina nekretnine u stalno vlasnistvo je postala misaona imenica za nove generacije.

Ne vidim drugo resenje osim zatvorskih kazni dok se ne unormali sve.
Preterao si. Zbog 30 na sat više na autoputu u Austriji ti bi nekog poslao u tvorza.

Da li si ti uopšte vozač? Da li si ikad vozio na autoputu? Pa 30 na sat iznad ograničenja je malo prekoračenje na autoputu. Nije to prekoračenje 30 na sat iznad ograničenja u zoni škole, za šta svakako sledi oduzimanje dozvole.

Imam osećaj kao da se iza nadimka Beki krije neka nadžak baba, kojoj smeta sve što se ne uklapa u njenu viziju sveta koja je ostala u 70tim godinama proslog veka

BlackRock je u zemlji odavno, znam da su meni slali ponude za posao jos pre dve godine. Ne znam odakle sada ova histerija oko njih, kada vidim koji profili je sire po tviteru kapiram da nabacuju Vucku sledeci fake news volej.

U SAD su se okomili na trziste nekretnina, zbog njihovog biznisa tamo kupovina nekretnine u stalno vlasnistvo je postala misaona imenica za nove generacije.
A da to napiše neko od nas ko tebi nije po volji, dobili bismo počasne titule teoretičara zavera i glupih zatucanih Srbendi.

Elem, da, BlackRock je jedno od najvećih svetskih zla. Drago mi je, i iznenađujuće, da se (i) tu slažemo.

Užas, privatizovaće onda onih 20+ javnih preduzeća..ne vidim neku budućnost ovde nažalost, veći jedu manje ali bih ipak ostao u Srbiji zbog porodice i društva uz slabiju zaradu nego što bih imao na Zapadu.
Zar nije tako sad u celom svetu a ne samo SAD ?

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
ne vidim neku budućnost ovde nažalost
Ja je ne vidim ni za jednu zemlju u svetu.

Nema bežanja, gde god da odeš, neko će te na nečemu drati i na neki način tlačiti. Ili ćeš dobiti nešto, ali izgubiti nešto drugo. Recimo, u Srbistanu da bi imao uspešnu privatnu firmu, moraš da budeš dobar sa Partijom. U Murici ne moraš da budeš dobar sa partijom da bi imao solidnu uspešnu privatnu firmu male do srednje veličine, ali će te zato odrati porezima, zaustavljati panduri za najmanju sitnicu (mislim na prigušeni migavac ili što nisi stao na stop usred prazne poljane) i udaviti konkurencija ako se ne boriš dovoljno jako i nečasno. Sve to pod uslovom da te neko ne ustreli u međuvremenu. U Evropi se možda neće desiti ništa od toga ali ćeš zato imati manja prava nego tamnoputi dođoš koji je tu došao da se nakači na državnu cuclu i da pravi geto-džamahiriju. I da siluje svoje domaćine (neka shvati ko kako hoće).

Srednja klasa i radni, pošteni ljudi se suzbijaju širom sveta. Samo negde surovije i otvorenije, a negde suptilnije i perfidnije. Sve što se dešava u banana zemljama kao što je Srbija, na kraju će se desiti i u svim drugim zemljama. Cilj je preplaviti svet ljudima i polu-ljudima koji će biti spremni da rade od jutra do sutra za jad i bedu, a neće posedovati ništa ili će posedovati trivijalne sitnice koje dugoročno ne vrede ništa.

You will own nothing and you will be happy
- Svetski ekonomski forum

P.S.
I da... na stranu moje glupo teoretičarenje i izlivi ludila ispred dragstora (kako me mnogi ovde doživljavaju) - pogledaj samo ekonomije širom sveta. Cela planeta je manje više u k..cu.
Gde god običan, radan i pošten čovek da ode, manje više je na''bo. Samo negde više, negde manje, i negde pre a negde kasnije. Ali nema šta, srednja klasa se desetkuje.

Ovde makar imam prijatelje, i porodicu, i svoj rodni grad (iako je većinski promenjen na gore) i neke stvari uz koje sam odrastao i na koje sam navikao. I neka sitna mala zadovoljstva.

Poslednja izmena:

Sve što se dešava u banana zemljama kao što je Srbija, na kraju će se desiti i u svim drugim zemljama.
Pa šta predlažeš povodom toga? Kako uopšte funkcionišeš kroz život tako razočaran? Kada si se poslednji put onako iskreno nasmejao da ti je bilo puno srce ono kad kažeš sebi život je baš lep?

Ja ne znam kako bi išao kroz život da me takve misli opsedaju.

Zato što znam da biće bolje kad se sve zameni mašinama. 👌 Tamo negde za oko 20 godina, taman kada populacija Zemlje bude na istorijskom vrhuncu - 10 milijardi.
Biće nikad više ljudi, a nikad manje poslova i nikad manje resursa u svetu. Biće sjajno. Očekujem procvat i preporod širom sveta.

Nema bežanja, gde god da odeš, neko će te na nečemu drati i na neki način tlačiti. Ili ćeš dobiti nešto, ali izgubiti nešto drugo. Srednja klasa se suzbija širom sveta. Samo negde surovije i otvorenije, a negde suptilnije i perfidnije. Sve što se dešava u banana zemljama kao što je Srbija, na kraju će se desiti i u svim drugim zemljama.

You will own nothing and you will be happy
- Svetski ekonomski forum
Skroz si u pravu, čak Srbija nije loša kao npr. SAD u smislu cene zdravstvenih usluga, društvo ovde nije toliko loše i podeljeno kao u SAD, da ne pominjem broj beskućnika kao i bezbednost ali zadnju deceniju se vidi da sve sa Zapada dolazi ovde uz zakašnjenje. Zatim kažu ljudi da Nemačka nije kao što je bila, manje se zaradi nego pre, korupcija je više, migranti, novac ide za finansiranje rata u Ukr po naredbi itd.. i verujem im. Ipak za mene prednosti u Srbiji su veće nego mane.
Kako će biti za 5-10 godina videćemo. Nadam se da je ova kriza prolazna pa će naići period (10-15 godina) kada ćemo svi živeti bolje (pre nove krize), nekako mi je depresivno i tužno ako sve bude postepeno gore i gore (agenda 2030).

Kristofer Hil (od milošte ga oni zvali Kris) ume sa radikalima i sps-om.

Zato što znam da biće bolje kad se sve zameni mašinama. 👌 Tamo negde za oko 20 godina, taman kada populacija Zemlje bude na istorijskom vrhuncu - 10 milijardi.
Biće nikad više ljudi, a nikad manje poslova i nikad manje resursa u svetu. Biće sjajno. Očekujem procvat i preporod širom sveta.
Koje je rešenje po tebi? Razočaranost i letargija?

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мариновић набрајао је у Скупштини имовину приватног лица Радована Цицварића и показао његову слику. Његов син Павле, који је говорио на једном од протеста „Србија против насиља“, поручио је за Н1 да је то начин на који власт жели да застраши сваког грађанина. Студенти се окупљају испред Скупштине у знак подршке свом колеги, јавља Н1.

gradjanima Krnjace ova situacija je potpuno nerazumljiva (zasto se neko uopste buni?) , ipak navijaju koneskventno za vlast, protiv njihovog Vodje su neki bogati, zli ljudi....

Neshvatljivo zasto jos sede u Skupstini ako nije blizina skupstinskog restorana u pitanju.
Svako ponizenje opozicije i svaki izliv bahatosti SNS-a podize Huljin rejting medju zlim i pokvarenim ljudima koji su ovde vecina.
Nejasno zasto nisu bojkotovali izbore.

Poslednja izmena:
Skroz si u pravu, čak Srbija nije loša kao npr. SAD u smislu cene zdravstvenih usluga, društvo ovde nije toliko loše i podeljeno kao u SAD, da ne pominjem broj beskućnika kao i bezbednost ali zadnju deceniju se vidi da sve sa Zapada dolazi ovde uz zakašnjenje. Zatim kažu ljudi da Nemačka nije kao što je bila, manje se zaradi nego pre, korupcija je više, migranti, novac ide za finansiranje rata u Ukr po naredbi itd.. i verujem im. Ipak za mene prednosti u Srbiji su veće nego mane.
Kako će biti za 5-10 godina videćemo. Nadam se da je ova kriza prolazna pa će naići period (10-15 godina) kada ćemo svi živeti bolje (pre nove krize), nekako mi je depresivno i tužno ako sve bude postepeno gore i gore (agenda 2030).
Pa da. Zavisi ko šta voli, i ko je šta spreman da trpi. Recimo, ja nikad ne bih mogao da živim u Murici iz brojnih razloga. Ali ima i ljudi koji mogu i lepo im je tamo. Isto tako ima (naših) ljudi koji su tamo, a nije im lepo. Bitno je da čovek zna šta želi, šta voli, šta je spreman da istrpi, i čega može, a čega ne može da se odrekne.

Meni je u Srbiji sve odvratnije, pogotovu u ovoj Vučićevoj Srbiji kojom (izuzimajući samog Vučića, lukavog psihopatu) vladaju krezube gluperde, kriminalčine i primitivčine, a na vlasti ih održavaju razni licemerni foliranti i Marije Antoanete koje miniraju svaki pokušaj bunta i pobune protiv toga, i koje me ubeđuju da zarađujem 150.000 RSD (sudeći po jednoj forumskoj lujki) odnosno 2000-3000 evra (sudeći po drugoj forumskoj lujki) i da treba da budem srećan s time. Meni je muka od takvih ljudi, i od takvog Vučićevoj brloga. Ali i dalje mi je, za sada, prihvatljivo da ostanem ovde. Odnosno ovaj ovde šit mi je ipak manji šit nego da pobegnem u Muriku. To je delom i zato što mi znače porodica, prijatelji i nešto što sam proživeo ovde, a i nešto što sam sam izgradio ovde, a što u Murici nikad ne bih mogao da imam.

Naravno, ima ljudi koje takve stvari ne vezuju, ili ih prosto nemaju, i zato im je bolje kada odu negde drugde.
Dakle opet, samo je bitno da čovek zna šta želi, šta može, gde ide, i šta može da očekuje.

Ali moje mišljenje je da, danas, gde god da čovek ode, neki tovar njesra će morati da pojede. Da smo u 90im ili 2000im, bila bi druga priča, tada bi zaista bila drukčija perspektiva od zemlje do zemlje (npr ako čovek ide za EU ili Muriku, koje su tad bile na vrhu). Ali ovo danas... ma kakvi. Gde god da običan prosečan čovek ode, neka se spremi za beznađe i šlajfovanje u mestu. Sad, ja sam pesimista, i možda grešim. Ali pesimista sam zato što u predviđanjima najviše akcenta stavljam na: 1) reaktivnost ljudi, njihovu angažovanost i vezanost za društvo i dešavanja oko sebe 2) generalno raspoloženje i očekivanja ljudi i 3) trendove duž kojih se kreću srednja i niža klasa širom sveta. A sva tri kriterijuma su u nikad gorem stanju. Ljudi su, globalno, em nikad gluplji i inertniji, em nikad depresivniji, em nikad gore sabotirani od strane establišmenta i interesnih grupa širom sveta.

Koje je rešenje po tebi? Razočaranost i letargija?
Da se svi zamenimo mašinama, a da svoje svesti uploadujemo u Metaverzum gde ćemo živeti srećno i beskonačno. (što je samo po sebi oksimoron, ali koga danas briga za to...)

P.S.
Naravno, pred odlazak u Metaverzum ide odricanje od svake vrste materijalne imovine i većeg dela prava i glasa, u skladu sa načelima i nacrtima koje je izneo Svetski ekonomski forum. A negde u ugovoru će verovatno biti i nešto nalik ''Meta zadržava pravo da ukloni višak korisnika u slučaju preopterećenja sistema, ili bezbednosnih rizika''.

Divna budućnost. ''Vrli novi svet'', kako reče i sroči neki drugi pijani propali klošar ispred dragstora pre 100ak godina.

Poslednja izmena:
Vrh