Šta je novo?

Izbori 2024

Debilno je ovoliko kruženje.. pogotovu što će broj ljudi verovatno biti manji, pa će to da se razvuče okolo naokolo i blokira grad satima, umesto da se ide najkraćom rutom do Gazele i pored Vlade.

Opozicija nema plan, Vučić se bio us*ao posle trećeg protesta, ali je onda očigledno podržan od Zapada, čim se primirio. Opoziciji naloženo da se ne talasa preterano i to je to... Čim se Hil nije oglasio mesec dana, čim u EU izveštaju nema ničega o protestima-jasno je koliko je sati...

Не знам шта би у извештају ЕК требало да пише о протестима који протичу мирно? Да траже да се испуне услови? По ком основу?

Протесте треба одржавати до првих избора, то је црногорски (успешан) сценарио. А ако је икако могуће, потребни су нам у међувремену наши Јаков и Милојко.

Društvene mreže nemam, da me poznaješ znao bi koliki sam pesimista, da gledaš neku tekmu sa mnom recimo 😁

Imam one skrinšotove sa Naxi kamere svaki put napravljene u isto vreme, broj ljudi je bio u konstantnom rastu i doživeo vrhunac na onom protestu po kiši dan posle Vučićevog kontramitinga protiv nasilja. Od tada je u konstantnom padu.

Prošli put je bilo najmanje ljudi i rekao sam da nema veze jer se održala energija i neka osnova ljudi i sada je trebalo da se vrati na stari put. Najavljena je radikalizacija i opšta mobilizacija za sledeći put.

Medjutim, ništa od toga. Ljudi se već sprdaju sa planom opozicije. Postaje smešno, bezidejno i neozbiljno. Guši se energija i guše se protesti i to ne radim ja.

Ideš od skupštine 10 km u krug da bi došao do Mostara, preskačući sve simbole zla koji se nalaze između - Vladu, Predsedništvo, REM, Informer, BNV...

I na kraju će biti blokirana samo Gazela. Kao i prvi put. A već smo imali blokiranu Gazelu, autoput na NBGD-u i Brankov most. I sada je genijalni plan vraćanje sto koraka unazad.
Jel znas u vojnoj startegiji sta je "shaping the battlefield" ?
E tako i ovde, ne ubacujes sve adute odjednom vec postepeno podizes da ispitas neprijatelja.

Не знам шта би у извештају ЕК требало да пише о протестима који протичу мирно? Да траже да се испуне услови? По ком основу?

Протесте треба одржавати до првих избора, то је црногорски (успешан) сценарио. А ако је икако могуће, потребни су нам у међувремену наши Јаков и Милојко.
Izveštaj je završen u aprilu pre ona dva nepojmljiva zločina i protesta, od tada se EU birokratija pegla o tome šta će ući u izveštaj, a šta ne.

Aha znači ako opozicija osvoji 80% glasova, onda dođe zapad i kaže ja podržavam vučića, i onda je 20 veće od 80? Ajde zaje*******ite više sa spikama kako se zapad za sve pita, ili istok ili bilo ko. Pitate se vi, a ako se odreknete prava da se pitate, onda se pitaju najgori, jer je tako prirodno. Ako ne dođe domaćin da kosi, dođe korov da raste.

To što je Vučić iskulirao sve je zato što mu je ipsos doneo istraživanja da su mu ovi protesti skinuli jedan posto podrške, a one pare što je podelio donele jedan posto podrške. Bilo mu je stani pani dok nije znao kako protesti utiču na glasače. Kad je skontao da protesti ne dopiru do njegovih glasača, nastavio je po starom, i kuliraće proteste. A zato se svim silama da brani medije, jer su mediji taraba, kojom drži izolovane svoje glasače.

Opozicija mora da se okrene osvajanju vučićevih glasova, a ne deljenju između sebe već opozicionih glasova. Čak i po cenu da izgubi deo postojećih glasova, mora da se ponaša prijemčljivo za sns glasove, prvo, zato što po ovom deljenju karata nema dovoljno, drugo, što će antivučićevski birač lakše da glasa za njih, pa makar im ne bio mio, nego što će vučićevski.

nego bi radio na tome da se dođe do tog savršenstva.
Pa evo, radim na tome, kao i sto ti radis na tome. Zar nije ovo sto nas dvojica radimo na forumu pokusaj da dodjemo do toga? Ti na tvoj nacin, ja na moj, ali tezimo vremenom da se nadjemo negde na sredini. Je l tako?
Opozicija mora da se okrene osvajanju vučićevih glasova, a ne deljenju između sebe već opozicionih glasova. Čak i po cenu da izgubi deo postojećih glasova, mora da se ponaša prijemčljivo za sns glasove, prvo, zato što po ovom deljenju karata nema dovoljno, drugo, što će antivučićevski birač lakše da glasa za njih, pa makar im ne bio mio, nego što će vučićevski.
200% se slazem sa tim sto si napisao. Dokle god opozicija SNS glasace naziva krezubim, apstinentne naziva prodanim dusama, do tada ce se gloziti da predje cenzus i ukupno nece dobijati vise od 10-15%.

Nazalost tesko je razmisljati tako kada ne vide drvo od sume. Da uprostim, drvo su njihovi hard core glasaci, a suma su apstinenti kojih je najvise i SNS glasaci kojih ima dovoljno da jedan deo njih moze preci i na stranu opozicije.

Ako ubacimo na u to matematiku, bolje je od tih 10-15% glasaca izgubiti recimo 5-7%, a dobiti novih 30-40% (apstinenti koji te podrze i SNS glasaci koji su presli na tvoju stranu) i to je onda svkaako sumirano dosta vise nego da ostanes zauvek na tih 10-15%.

Racunica:

Trenutno stanje - opoizicja postojeci glasaci 15%, total je 15%
Buduce stanje - opozicija postojeci glasaci 7% + apstinenti i SNS glasaci koji su presli na stranu opozicije 40%, total je sada 47%, sto je mnogo vise od 15% u trenutnoj situaciji.

Cifre ne lazu, ne znam samo kako to opozicione vodje ne vide, to mi nije jasno.

Ja cu otici u subotu na protest, ali samo da bih se video sa nekim drugarima sa kojima se dugo nisam video, pa smo se dogovorili da se nadjemo na protestu, prosetamo i posle sednemo negde na pice.

Pa evo, radim na tome, kao i sto ti radis na tome. Zar nije ovo sto nas dvojica radimo na forumu pokusaj da dodjemo do toga? Ti na tvoj nacin, ja na moj, ali tezimo vremenom da se nadjemo negde na sredini. Je l tako?
Ja to ne vidim niti ću ikada videti da neko protestvuje protiv vlasti (kada su organizovani protesti na ulici) a da onda kada su izbori sedi kod kuće i govori kako nema za koga da glasa, kao vid borbe i doprinosa.​

Ja cu otici u subotu na protest, ali samo da bih se video sa nekim drugarima sa kojima se dugo nisam video, pa smo se dogovorili da se nadjemo na protestu, prosetamo i posle sednemo negde na pice.
I ja idem u subotu. Odlazak na protest ne treba da zavisi od toga da l si se prejeo, ili govori lik koji je snimio komercijalni film. Ide se samo i isključivo zbog zahteva. Uopšte me ne interesuje da li je podelio neke sitniše narodu, da li je Ćuta šrafio binu, da li je kiša, da li će leto. Bilo koja tema koja se plasira je tema koja služi da razvodni protest, bilo da se radi o vlasti, opoziciji, ili čemu god. Briga me za bilo šta drugo. Fokus samo na zahtevima.

Mladi ljudi, lepi, lepe devojke, društvo, radimo dobru stvar. Pa nego šta nego ću da idem. Ne interesuje me nikakav bakarac.

Брука Србије.
Vecinska Srbija uziva kad vidi bahatog coveka kad nekoga kinji. Zato se Hulja tako ponaa javno. Zna on da puzi pred jakima.
To nasilje protiv koga se protestuje, to je upravo to. Protiv tog turskog primitivizma, koga vise nema ni u Turskoj.

Protest je protiv volje vecine u Srbiji.
Ne postoji neka "dobra" vecina koja samo treba da nas vidi.
Vecina je pokvarena i zla.
Toj vecini treba predociti da su se majske zrtve desile zbog tog zla ukorenjenog u narodu i jos vise u eliti.

I ta vecina, iako je vecina moze da buide pobedjena, ali ne ovakiv idiotskim nacinom borbe.

Kada bi ljude bilo sramota da gledaju Parove ili d aidu u restorane ciji je vlasnik Familija, stvari bi se promenile.

1. Dolazim u subotu
2. Moze li se posle izjave pod brojem 1. pricati opravdano o imbecilnim odlukama?

Udruženje "Naša mesna zajednica" u kojem sam je jedno od inicijatora ove peticije koju predlažem da potpišete kako bi sprečili da Skupština Srbija usvoji ukidanje konverzije i omogući tajkunima da besplatno grade na mestima fabrika i njiva koje su kupili. Stop investitorskom urbanizmu!

Meni se svidelo kako se piše na forumu, pa sam se registrovao, ali kao što rekoh čitao sam prethodno neko vreme. Ako je to problem, ok, neću više pisati.
Tebi osim administratora ne moze niko da zabrani da pises ovde osim ako ne preteras sa nekim vredjanjem ili nekim nebulozama.

Ako je neko razmisljao na nacin da ce dosta ljudi reci - fak dis sit, idem ja u Kneza Milosa, pa bude blokirani i Kneza Milosa i Bulevar i Beogradska i Slavija i Bulevar oslobodjenja i Autokomanda i autoput i Gazela, onda ristekpa.

Vrh