Šta je novo?

Izbori 2024

Od kad je privatizovan, uzeo ga SKY music. Zašto? Pa da ga razdvoji od drugog svog festivala, onog Music week ja msm da se zove. Dolaze Elene Kitić i to.

А и чему више Белгрејд бир фест кад нема Београдске индустрије пива?

596278B5-C284-4528-AA2C-FC3C06182035.jpeg

Виола фон Крамон: Противзаконито је да српске полицијске снаге уђу на територију Косова, вежу и хапсе полицајце као ратне злочинце. Србија као кандидат за чланство у ЕУ морала би да спроводи владавину права

„Шта раде аутократе када су под притиском у својој земљи? Траже начине и средства да скрену пажњу са проблема код куц́е. Чини се да је класичан случај овога јучерашњи инцидент у пограничном подручју између Косова и Србије“, навела је на Твитеру Фон Крамон.
Додала је да се „према доступним информацијама службеници граничне полиције Косова нису се кретали својим возилима вец́ вероватно пешке на коридору од 1.000 метара до границе са Србијом“.
„Противзаконито је да српске полицијске снаге уђу на територију Косова и вежу полицајце као ратне злочинце, одведу их у Београд и тамо их ухапсе“, рекла је она и додала да би Србија као кандидат за чланство у ЕУ морала да спроводи владавину права.
„За даљу деескалацију мора се укинути и једнострана забрана увоза из Србије коју је наметнуло Косово“, написала је она.

Hulji niko ne veruje, Provaljen je.

Samo Viola ne predvidja za nas vladavinu prava. Moze za Albance.

Bio sam u Urgentnom centru danas,zbog jednog rodjaka i na televizorima u cekaonici vrti se Pink, Pink....
Ne mozes pobeci od kriminalaca, od drolja. Od JJ.

Jer Zeks je drugar sa svima. Idi na prijeme u Ambasadu.

Mislim da je sada svima jasno da treba setati pred amabasadama.
Tamo je vlast.

Александар Дикић: Протести - шта и како даље?

Србији за промене нису потребни ни говори ни преговори. Србији су потребне револуције, а не резолуције! Из ове свеопште кризе нас једино могу спасити скоковите промене у свим сегментима друштва. Такве промене изнедриће нову политичку елиту, створити ефикасне институције, покренути процесе који ће заувек променити лице Србије.

После закљученог увода или уводног закључка, вратимо се пола корака уназад. Сви ми који желимо, ишчекујемо и боримо се за другачију Србију морамо бити свесни кога, како и с ким мењамо актуелну владајућу структуру.

Кренимо редом.

Кога мењамо?

Мењамо недозрелог адолесцента са трајном потребом за дивљењем, нарцисоидну особу са дубоком сумњом у властиту мушкост.

Поразе које је доживљавао током своје радикалске прошлости начинили су га екстремно осветољубивим и додатно опасним по себе и своју околину.

Када таква структура личности дође у позицију моћи, обично створи окружење које ласкањем продубљује његове недостатке, адорацијом отупљује његове природне инстинкте, неспособношћу и корупцијом сваку идеологију претвара у рециклирање бесмисла.

То неминовно доводи до тријумфа осредњости, претварање морала у лични интерес, авангарде у комерцијализацију. Пожељни карактерни облик је морални аморфизам, препоручени стил је одсуство стила.

У завршној фази аутократије политичке одлуке се доносе на основу краткорочних утисака, процената истраживања и дневних реакција. И ту је крај.

Када неспорни вођа уђе у лавиринт архаичне ирационалности која је очигледна чак и његовим најближим сарадницима, почетак краја је неминован.

То објашњава упадљиву вербалну идентификацију са покојним Милошевићем, што није само политички, историјски, већ и психолошки феномен.

Обојица су у једном тренутку носили бреме великог народног поверења и очекивања. Обојица су сатирала политичку конкуренцију не бирајући средства и не поштујући фер-плеј. И оно што је најважније за судбину сваког политичара на Балкану – обојица мењају однос према великим силама.

Милошевић је после почетне својеглавости и пркоса под присилом постао партнер Запада и пристао на све предлоге које су стизале шатл дипломатијом.

Од Венс-Овеновог плана, плана Контакт групе, Дејтона, до мисија Гонзалеса и Вокера. На крају је схватио да попуштањима нема краја и одлучио да у сутон одјаше као жртва и мученик.

Брисел, Вашингтон, па опет Брисел, онда Охрид – дестинације су где је Вучић доказивао еластичност својих пршљенова, али изгледа да његови киропрактичари нису до краја били задовољни показаним гимнастичарским актима, па му полако спремају инвалидску пензију.

Вучић је на почетку красила шешељоглавост и радикалски пркос, али је под присилом вишеструких пораза постао партнер Запада који сваког емисара преко баре дочекује уз ону Шабанову „и не бих се двоумио, жеље бих ти испунио, због тебе ја сам спреман на све, теби не могу да кажем не“.

Брисел, Вашингтон, па опет Брисел, онда Охрид – дестинације су где је Вучић доказивао еластичност својих пршљенова, али изгледа да његови киропрактичари нису до краја били задовољни показаним гимнастичарским актима, па му полако спремају инвалидску пензију.

То нас доводи до другог питања – како мењамо.

Послужимо се још једним историјским паралелизмом. Да би се плебисцитарни аутократа (опис С. Милосављевића) срушио неопходно је да буде надјачан и надбројан.

Оба фактора морају бити присутни, некада истовремено, некада консекутивно.

Први отпор демократске Србије десио се 9. марта, само неколико месеци после тријумфалне победе Милошевића на председничким изборима.

Тада је опозиција била у мањини, али спремна да на силу преузме власт. Исход је познат. Пет година касније опозиција је била у већини, али неспремна за физички обрачун. На крају, тек када је опозиција била у већини (потврђено на изборима) и спремна на оружани сукоб, десиле су се промене.

Дакле, како желимо да мењамо зависи колико нас је и да ли смо спремни на жртву.

Прво, ако нас је више, како ћемо то доказати – на изборима или на улици, односно који је редослед, улица па избори, или избори па улица?

Друго – да ли смо спремни, било да смо у већини или у мањини, да се и физички супротставимо репресивном апарату који је Вучићу на располагању?

Последњи протести показали су да је велики број грађана незадовољан стањем у држави и у друштву. Придев „велики“ је одокативан, субјективан, релативан, неодређен, а за било какво деловање у политици неопходна је прецизност.

Ако су демонстранти у мањини, али имају високо борбени потенцијал, једини излаз јесте или на силу преузети власт и отрезнити заведену мањину или претворити тај потенцијал у пропагандну, политичку и предизборну предност, па кроз изборни процес променити однос снага.

Услов свих услова за другу подваријанту – повећање личних, колективних и медијских слобода у циљу суштинске промене изборних услова, јер без тога још један пораз у пребројавању је загарантован.

Ако су демонстранти у већини и избегавају конфликт – потенциометри ће временом показати да је још једна ерупција народног незадовољства сведена на буру у чаши.

Ако се испостави да је та хипи-гомила заправо мањина – треба им добронамерно рећи да је летњи фестивал завршен и да се полако разилазе, јер нема смисла подгревати наде кад је ствар унапред изгубљена.

Међутим, ако су демонстранти у већини и спремни на фајт – дужност је опозиционих лидера да командују јуриш и да заузму позиције у првим редовима. Циљеви тог јуриша морају бити унапред прецизно и таксативно наведени, а крај јуриша остварив и убедљив.

Евидентан је узајамни утицај друштва и морала. Он је нужан за опстанак друштва. Нова, другачија Србија мора да успостави нове моралне норме као духовну арматуру заједнице које почива на правди и слободи. Новорођена Србија мора да буде слободна и праведна

Време ће показати која је варијанта најреалнија.

Последње питање у низу је – са ким мењамо?

Није свака промена добра и не доноси свака промена бољитак. Да поновим, Србији не треба промена, већ напредак. Криза морала је највећа криза и она по правилу најдуже траје. Морал је друштвена појава које се мења и развија.

Евидентан је узајамни утицај друштва и морала. Он је нужан за опстанак друштва. Нова, другачија Србија мора да успостави нове моралне норме као духовну арматуру заједнице које почива на правди и слободи. Новорођена Србија мора да буде слободна и праведна.

Не питајмо се ко треба да нас води, јер онда сами себи стављамо јарам за вратове. Не питајмо се која странка треба да добије већину – јер наши проблеми нису математичке, већ метафизичке природе.

Не питајмо се куда и како даље, јер су одговори већ дати, треба их само поновити. Слобода одређује будућност, а бити слободан је човекова морална дужност. Време је да народ упозна са слободом! (Фихте)

Живела слободна Србија!

Аутор је лекар токсиколог, члан Демократске странке

(Данас)

Hulji niko ne veruje, Provaljen je.
Управо ово. Сви знају са каквим нитковцем имају посла и на шта је све спреман. А највише срби са КиМ надам се искрено да ће и остатак Србије да се тргне и освести ако је икако могуће. Он власт предатити никад неће јер је њему то лично питање живота и смрти. Свестан је да ће бити одмах процесуиран по губитку власти, а са друге стране где побећи а да га не изруче по основу међународне потернице. Нико га не воли сем бака линда и нигде у свету није добродошао.

Pozorniče MC, stani ti u subotu ispred skupštine, dovoljno od tebe.
Stajem. Obecavam,
Ovo vise ne moze da se izdrzi.
Potiskujem depresiju i stajem smao zbog emocija i besa.

Bio po bolnicama, zbog nekog rodjaka. Degutantna osionost lekara, manjak osoblja.
Stedi se na cistacicama.
Radikalski direktori stede na cistacicama. Stai prljavi kreveti ispred bolnice, pomislis to je baceno, kad ono, i to se upotrebljava, guraju ih da stave bolesnike.
Prokleti kapitalizma, prokleti neoliberalizam, prokleti radikali.

Ovo vise ne moze!
Uprkos Cuti, Mariniki i Djilasu.
Ovo vise ne moze!
Ljudi hodaju po barama. Rekonstruisane ulice se raspadaju.

Zasto ta g.vna ne odu kod gazde Hill-a?
Zasto se ne pobune oni koji su unjihovim redovima zbog ovih idiotskih planova protesta?

Evo sta nam porucuje US deep state:

. Што се тиче рејтинга председника Александра Вучића, наводи да и даље стоји неприкосновено, док Мариника Тепић има најбољи рејтинг међу лидерима опозиције.

da narod zna ko su glavni i rezervni igraci bahatosti i sile.

Марко Уљаревић, „ИПСОС Стратеџик“: Скуп СНС је утицао да се странка покрене и порасте. Вучић и даље стоји неприкосновено. Мариника Тепић има најбољи рејтинг од опозиционих политичара

Poslednja izmena:
НЕБОЈША ЈОВИЋ: Народе мој срБски, много пута сам у разговорима са вама, у интервјуима и на КЗН говорио да ако неки од родољуба буду купљени, уцењени нечим или добију реалне претње којим се угрожавају и они и породице њихове...,,да се истог момента повуку, да не пристану да раде за оне који их уцењују, и да у финишу не забоду ,,нож у леђа" нама који се за Бога, за Космет, за Србију боримо".

Да не дужим, желим само да вас обавестим да сам на начин ВИШЕ НЕГО ОЗБИЉАН, са места ВИШЕ НЕГО ОЗБИЉНОГ, добио упозорење да су ми, наставим ли било какву политичку активност моју, директно угрожени како моја, ТАКО И БЕЗБЕДНОСТ МОЈИХ НАЈБЛИЖИХ!
НА ДАНАШЊИ ДАН ПОСТА АПОСТОЛСКОГ, ПРЕД БОГОМ, а како бих предупредио било каква подметања, КУНЕМ СЕ ДЕЦОМ СВОЈОМ ДА ОВО НИЈЕ НИКАКВА ЛАЖ НИТИ БИЛО КАКВА ИГРА...ВЕЋ ИСТИНА И САМО ИСТИНА!☦️

Много, баш много порука у коментарима наступа, изјава и интервјуа мојих, последњих 5 - 6 месеци садржало је добронамерна упозорења да се чувам, да могу бити уклоњен, ухапшен, убијен...

Чега сам ЈА ГОДИНАМА БИО СВЕСТАН, али што ме ни на тренутак није поколебало јер ЗНАМ да све што радим, радим БЕЗ ИКАКВОГ ЛИЧНОГ ИНТЕРЕСА, и искључиво зарад одбране деце моје и породице моје, зарад одбране Србије на Космету и што је најбитније зарад одбране Бога и светих моштију мученика Његових!

Изостанак мојих политичких активности ни на који начин наравно НЕ ПОТИРЕ наставак борбе за срБски Космет, борбе за безбедност породица наших, за град наш уколико се нађемо на мети било којих формација или параформација чији би циљ био етнички чисто Косово или оружани поход њихов ради угрожавања живота наших и протеривања нашег са Косова и Метохије!

И да завршим, још једном (без имало патетике) КУНЕМ СЕ ДА МЕ НИТИ ЈЕДНА ПРЕТЊА било губитком посла, хапшењем, сачекушама чији резултат могу бити како тешке телесне повреде, ТАКО И ОНЕ ПО ЖИВОТ ФАТАЛНЕ...није могла НИТИ МЕ САДА МОЖЕ УПЛАШИТИ!
Али када је у питању САМО МОЈ живот или директна угроженост МОЈА!
Међутим, не бих да ризикујем нити да У РЕАЛНУ ОПАСНОСТ ДОВОДИМ БЕЗБЕДНОСТ МОЈИХ НАЈБЛИЖИХ, проверавајући хоће ли заиста настављање политичких активности мојих, НА НАЈДИРЕКТНИЈИ НАЧИН потврдити и реализовати ОЗБИЉНОСТ УПОЗОРЕЊА, како рекох, СА МЕСТА ВИШЕ НЕГО ОЗБИЉНОГ, која су ми као ,,последња" упућена.

Ово сам морао са вама да поделим, како не би ништа сакривено, необјашњено нити тајно остало.
Бог вас све чувао и свако добро дао!!!

Извор: БУНТ

Ljudi, Beer Fest je odložen za sutra. Da li mislite da će to uticati pozitivno ili negativno na skup? Ja svakako sa društvom planiram posle skupa da odem na Beer Fest, ali evo neki od ljudi koje znam kažu pusti protest, dođi na pivo. Navodno je početak odložen zbog kiše za sutra, ali i juče je kiša stala tokom dana i uveče je bilo suvo. Nisam siguran šta da mislim.

Pa sve je ostalo isto, sutra je isti program koji je i trebao da bude. Izvodjaci koji su trebali da nastupaju juce i danas ce nastupiti u ponedeljak i utorak.

НЕБОЈША ЈОВИЋ: Народе мој срБски, много пута сам у разговорима са вама, у интервјуима и на КЗН говорио да ако неки од родољуба буду купљени, уцењени нечим или добију реалне претње којим се угрожавају и они и породице њихове...,,да се истог момента повуку, да не пристану да раде за оне који их уцењују, и да у финишу не забоду ,,нож у леђа" нама који се за Бога, за Космет, за Србију боримо".

Да не дужим, желим само да вас обавестим да сам на начин ВИШЕ НЕГО ОЗБИЉАН, са места ВИШЕ НЕГО ОЗБИЉНОГ, добио упозорење да су ми, наставим ли било какву политичку активност моју, директно угрожени како моја, ТАКО И БЕЗБЕДНОСТ МОЈИХ НАЈБЛИЖИХ!
НА ДАНАШЊИ ДАН ПОСТА АПОСТОЛСКОГ, ПРЕД БОГОМ, а како бих предупредио било каква подметања, КУНЕМ СЕ ДЕЦОМ СВОЈОМ ДА ОВО НИЈЕ НИКАКВА ЛАЖ НИТИ БИЛО КАКВА ИГРА...ВЕЋ ИСТИНА И САМО ИСТИНА!☦️

Много, баш много порука у коментарима наступа, изјава и интервјуа мојих, последњих 5 - 6 месеци садржало је добронамерна упозорења да се чувам, да могу бити уклоњен, ухапшен, убијен...

Чега сам ЈА ГОДИНАМА БИО СВЕСТАН, али што ме ни на тренутак није поколебало јер ЗНАМ да све што радим, радим БЕЗ ИКАКВОГ ЛИЧНОГ ИНТЕРЕСА, и искључиво зарад одбране деце моје и породице моје, зарад одбране Србије на Космету и што је најбитније зарад одбране Бога и светих моштију мученика Његових!

Изостанак мојих политичких активности ни на који начин наравно НЕ ПОТИРЕ наставак борбе за срБски Космет, борбе за безбедност породица наших, за град наш уколико се нађемо на мети било којих формација или параформација чији би циљ био етнички чисто Косово или оружани поход њихов ради угрожавања живота наших и протеривања нашег са Косова и Метохије!

И да завршим, још једном (без имало патетике) КУНЕМ СЕ ДА МЕ НИТИ ЈЕДНА ПРЕТЊА било губитком посла, хапшењем, сачекушама чији резултат могу бити како тешке телесне повреде, ТАКО И ОНЕ ПО ЖИВОТ ФАТАЛНЕ...није могла НИТИ МЕ САДА МОЖЕ УПЛАШИТИ!
Али када је у питању САМО МОЈ живот или директна угроженост МОЈА!
Међутим, не бих да ризикујем нити да У РЕАЛНУ ОПАСНОСТ ДОВОДИМ БЕЗБЕДНОСТ МОЈИХ НАЈБЛИЖИХ, проверавајући хоће ли заиста настављање политичких активности мојих, НА НАЈДИРЕКТНИЈИ НАЧИН потврдити и реализовати ОЗБИЉНОСТ УПОЗОРЕЊА, како рекох, СА МЕСТА ВИШЕ НЕГО ОЗБИЉНОГ, која су ми као ,,последња" упућена.

Ово сам морао са вама да поделим, како не би ништа сакривено, необјашњено нити тајно остало.
Бог вас све чувао и свако добро дао!!!

Извор: БУНТ
Radikalske zveri su spremne na sve.

Pitanje za ljude koji su upuceniji od mene na temu izbora:

Da li je moguće organizovati izbore tako da je kompletan proces pod kontrolom EU i USA? Mislim na to da na svakom izbornom mestu postoji EU/USA kontrolor i da se glasovi broje uz monitoring EU/USA kontrolora.

Rekao bih da je to jedina opcija da izbori prođu kako treba i da ne postoji mogućnost krađe.

Vrh