Šta je novo?

Izbori 2024

unnamed-2023-05-24T152349.531.jpg

Ovaj lik je veoma slican ovom sto stoji s kolegom iz koalicije s Milosem Francuzom :)

Meni se od vojske jako gade puske i pesadijsko oruzje uopste.
Kad smo dobili puske slikali smo se s njima, ali u toku vojnog roka smo to prerasli.
Ne mogu da razumem zasto se ovi ljudi, daleko stariji od nas, onda, slikaju s oruzjem.

To je ogromna tema i ima mnogo uzroka i mnogo načina na koji se to manifestuje. Npr neko voli koncentraciju i preciznost u streljaštvu. Neko pak voli adrenalin i utreniranost IPSC. Neko voli samu nauku iza oružja. Neko voli lov na životinje (ja ne). Neko voli taktičnost. Neko voli opremu (ameri to zovu gearwhore XD). Svašta nešto što ljudi vole je ok, pa i loženje na oružje, samo dok se ima mera i dok to ostaje na nivou hobija ili eventualno strasti, ali ne i da prelazi u opsesiju i da ne uvlači čoveka u neke militantne ili fanatične stavove i svetove.

Znam neke ljude koji vole oružje. Ima ih krajnje normalnih koji svu pasiju i ''loženje'' ostavljaju u streljani i na terenu, a ima i onih koji su toliko potonuli u to da bukvalno žive, ponašaju se i zvuče kao neki šizofreničari koji su ubedili sebe da su komandosi andrkavr. 😄 Bio je jedan lik koji se polu-hvalio polu-šalio kako kad uđe u svoju kuću krene instinktivno da se ponaša kao da je ''čisti'' odnosno krene da se kreće i ponaša kao da je specijalac na zadatku da je očisti od pretnji. To kad sam čuo reko jbt ovaj lik se izgubio u svom svetu. Pogotovu što je lik civil, a žudi za vojničkim životom. Pa brate onda se prijavi i postani vojnik. XD Em ćeš da radiš šta voliš, em ćeš da dobiješ opremu, em će da te plaćaju za sve to. S druge strane, panduri i vojnici koji ga znaju, ga gledaju kao debila. Baš zato što oni to doživljavaju kao posao i siti su toga. Dok ovaj koji nema pristup tome, crče za time.

A da, uvek su mi bili smešni i oni likovi koji žive u gradu, rade u gradu, funkcionišu u gradu... a uvek sa sobom nose ''survival kit'' 😄 (mora tako, na engleskom, kako i oni sami kažu) i brdo paracord užeta. Za slučaj da ih neko kidnapuje, ili da izbije Treći svetski rat a oni se baš tada nađu van kuće ili van grada. 😄

Ali da, ceo taj svet ljubitelja oružja jeste plodno tlo za razne fijuke. Svakako ima i skroz normalnih ljudi, koji se drže mere i razuma. Ali više ima fijuka i ludaka koji počnu da žive to. Često neki od njih umeju da dobiju odlike sekti, pa počnu da uvlače i druge u svoje mentalne kalupe. I dosta njih se pogubi u tome, uvek hoće još, više, ekstremnije... Uostalom i ovom Kecmanoviću nije bila dovoljna jedna prangija nego je hteo i drugu. Al da ih je debil makar valjano zaključao (odnosno sakrio šifru), nego ni to...

P.S.
A i lepo si ti to rekao, to se vremenom prosto preraste. Mislim... neki prerastu. Neki ne.

Poslednja izmena:
Ne znam, ja ne razumem ove ljude koji se bave lovom. Oni su naoruzani, cekaju zivotinju negde u grmlju, nema neizvesnosti nit opasnosti po zivot lovca.
Pre 2-3 godine sam krenuo da se bavim podvodnim ribolovom, imam svu opremu, i ja sam tu u podredjenom polozaju, a ulog je - moj zivot. Ima momenata kada zaboravim da sam covek.
To mi je daleko vise hazarderski nego da nisanim na snajper i drzim se kopna i cekajuci da iskoci neki zec ili jelen.

Znao sam coveka, bio je clan lovackog drustva. Pricao mi je kako uziva u pogodcima. Divlje pse je voleo da ubija, smatrao je da time cini uslugu drustvu.
Pricao mi je da je uzivancija za lovce kada uhvate zeceve ili fazane i posle to kuvaju i prave paprikas.
U prirodi ljudi je da love.

Zapad jos jednom signalizira ko je njihov glavni igrac.
Podrska kolektivnog zapada kriminalu i totalitarizmu u Srbiji je apsolutna.
Jos jedan od razloga da se protestuje ispred stvarnih centara odlucivanja u Srbiji, ispred ambasada.

ЛОНДОН -Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравиће данас и сутра у дводневној посети Лондону.
Брнабић ће првог дана учествовати на панелу у Публиц Халл-у под називом Шта је будућност дигитализације?. Такође је планирана вечера са лордом Стјуартом Пичом, специјалним изаслаником Велике Британије за Западни Балкан, саопштено је из Владе Србије.
Брнабић ће се у уторак састати са државним секретаром за спољне послове Уједињеног краљевства Џејмсом Клеверлијем, државним секретаром Уједињеног Краљевства за енергетску безбедност и нулту емисију Грантом Шапсом, председницом ЕБРД Одил Рено Басо, као и са председавајућом Посланичке групе пријатељства са Републиком Србијом, Џеки Дојл Прајс.

Замисли ти када Велика Британија има изасланика за тзв. западни Балкан, и хоће да се петља у некакве наше интеграције и ако више није чланица ЕУ.

Замисли ти када Велика Британија има изасланика за тзв. западни Балкан, и хоће да се петља у некакве наше интеграције и ако више није чланица ЕУ.
Nema od te rabote ništa. Još jedna šargarepa za Srbiju.

Kad se radi o međunarodnim odnosima:
1) nema jednog kutka na planeti gde Britišeri nisu umešali ili probali da umešaju svoj ljigave prste i da nekoga pokore, zavade ili sabotiraju
2) nema gorih đubradi od Britišera

:D

U stvari na stranu međunarodni odnosi nego su im političari generalno đubrad. Samo što su prema tuđim narodima još gora đubrad. Esencija zla i pokvarenosti.

Jednom sam gledao neki klip o Africi i kolonizaciji i u komentarima su se javljali ljudi iz celog sveta da pljuju Britišere. Čak je bilo komentara gde se recimo Indus i Paki slože i jedan drugog podrže u pljuvanju, jer znaju ko ih je zavadio. Ceo svet mrzi Britišersku državu, i sa dobrim razlogom.

Poslednja izmena:
UK mislim da nema neki veliki uticaj na dešavanja u svetu. Možda će probati da nešto urade zbog stare slave ili nešto da ušićare, ali sve je to previše sitno i beznačajno. Oni padaju još od Suetske krize. Kao uostalom i Francuska, koja ipak malo bolje stoji od Britanaca. Ne bih da ih potcenim, još uvek imaju know how ali nemaju sredstva, resurse, nemaju pare da menjaju stvari. MOžda ako ih ameri puste i daju im malo resursa
Danas se o dešavanjima pitaju dve sile Kina i Amerika. Tako je i sa dešavanjima oko srbije. Neko je predložio da se demonstracije organizuju ispred američke ambasade. Ne bih ja to savetovao, opet će da bude da smo protiv njih. Bolje je tiho raditi na njihovoj podršci. A kako? to treba da znaju ovi likovi iz partija (barem se nadam da znaju), zato su u politici, Možda će kada vide da narod ne odustaje, napustiti AV.

Demonstracije bi mogle da budu ispred americke, ruske i kineske (i nemacke) ambasade.

Динкићева шема. Да ли има нека политичка струја која се залаже за укидање субвенција страним инвеститорима?

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Kamo sreće da se svakog meseca negde u svetu izvodi neki štrajk (protiv državinih odluka) ili bojkot (protiv odluka kompanija). Svet bi bio 100 puta bolje mesto i pola problema ne bi ni postojalo. Nego postoje čitave mašinerije, od Aljaske do Australije i od Danske do Severne Koreje, koje služe samo da odvraćaju ljude od toga i da ih ubeđuju da nemaju nikakvu moć. Iako zapravo imaju veću moć nego svi režimi, murije i vojske sveta zajedno.
Upravo ovde i u par sličnih tema se lepo vidi kako ta mašinerija funkcioniše. Jedan deo ljudi izlazi na proteste i veruje da će tako nešto postići, a onda kada mu kažeš da nakon toga treba da izađe na izbore, kako neizlaženjem indirektno glasaju (daju podršku) za aktuelnu vlast sa kojom nisu zadovoljni, jer se jedino tako menja vlast i tako svaki put kada nisi zadovoljan, sve dok se ne uspostavi sitem gde će biti nebitno ko je na vlasti, jer će znati da ako ne radi u interesu građanstva, odmah biti smenjen, oni odgovore sa primerom koji je izuzetak a ne pravilo, zašto je bolje neizaći na izbore, pa kako nemaju za koga da glasaju (bitnije im je za koga glasaju nego za šta glasaju, za koji krajnji cilj), pa kako njihov glas nije presudan i kako on u suštini ne znači ništa kada neko iz sela koje hvata samo Pink, Happy i sl. redovno izlazi na izbore i glasa za aktuelnu vlast i ne postoji način da se izboriš sa time, kako nije na njemu da menja svet nego na mladima jer su oni budućnost...​

Vrh