Šta je novo?

Izbori 2024

Ni meni Kesić nije duhovit. Humor na nivou Kursadžija.

Da li je moguće da napraviš ovakvo poređenje i ostaneš čitav? 🙂

Razumeo bih da ti ne odgovara njegov stil ali angažovanost, kod kursadžija ni a od angažovanosti nema, nego humor koji podilazi stereotipima... Da si ga uporedio sa Lavom Pajkićem imalo bi više sličnosti od kursadžija jer je Pajkić pretendovao da kopira inteligentni i angažovani, politički humor. Doduše maksimalno bezuspešno, ali to je na Kesića trebalo da zaliči samo iz obrnutog ugla, a kursadžije su potpuno neuporedive. (mada ih nisam izdušno pratio, ali ono malo što sam gledao je bilo sačuvaj bože) Kao ona pesma Tijane Dapčević - Sve je isto samo njega nema, e na to su ličile Kursadžije. 🙂 Maksimizacija sterotipa, a inventivnost nula, praćenje aktuelnih događaja nula, kritički osvrt na stanje u društvu, nula. Niđe veze. 🙂

Ni meni Kesić nije duhovit. Humor na nivou Kursadžija.
Искрено, Курсаџије су смишљен и циљани хумор који и насмеје човека. Кесић само покупи гафове власти у један прилог и то ти је најбољи део његове емисије, гости су увек благо очајни, форе још горе.
Али на крају он није битан.

Ovi protesti su od komemorativnih evoluirali u neku vrstu karnevalskih protesta.
Mozda je to nuzno da bi se ljudi zadrzali, ali meni ipak deluje pogresno.

Na samom pocetku protesta u petak, video sam S. Manojlovica kako deli zastave. Uvek ima neka fora, neka "kreativnost"", nesto sto lepo izgleda na drsutvenim mrezama. Gledao sam kako Savo M., dolazi, on zaista ima svoje poklonike.

Poslednja izmena:
Pre su dolazili ljudi sa svih strana, različitih političkih opredeljenja, sada samo tvrdo jezgro opozicije. Većina su botovi Save Manojlovića, raznih levičarskih organizacija, SSP botovi i slični. Tu je Čedomir Stojković, Olenik, onda oni kreativni ljudi sa novom zastavom Republike Srbije. Svi nasmejani, šetnja, bleja, ludlo, mnogo smo moderni... Neki ljudi su videli o čemu se radi i odustali od svega. Gubi se masovnost, to je očigledno. Neću da kažem nešto lepo o njima, zato što ne delimo iste stavove. Ne volim NATO, ne volim licemernost EU. Ta ista organizacija svim silama gura Vučića ovde već 10 godina. Nisam jeo bunike pa da se to zaboravi.

Nisam rusofil, čak i osuđujem ovaj kretenski rat koji se vodi u Ukrajini. Mislim i da su i Rusi i Ukrajinci id***, svako na svoj način. Putin je mogao da pregovara o Krimu, a sada će živeti u konfliku više decenija. Loše je procenio situaciju na terenu.

Eto, nisam natofil, nisam rusofil, ne volim nametnuta rešenja. Više volim rusku dušu od zapadne. Sa druge stvane, volim zapadni standard. Treba sarađivati sa EU, ali ne prihvatiti svakakve gluposti koje dolaze sa te strane.

Poslednja izmena:
Pa to je bukv 80% politickih opcija u Srbiji, ukljucujuci i Vucica.

Mene fascinira zelja ljudi da se podrede vodjama i idejama. Gledao sam uzivo Savu M. medju pristalicama. Pa to je mali Vucic. Ceo protest reziran da izgleda lepo za medjie, za drustveen mreze. A u kaficu, iza skupstine, sede advokati, ugovaraju se prodaje nekretnina.

Srpsko drustvo odbija da zaista, makr i simbolicki stane 1 sat nedeljno.
Majske zrtve su vec zaboravljene.

"Svi smo ok". Tako porucuje urbane vodje. Nema ni traga levice u njima, niko od njih nije protiv kapitalizma.

U aprilu 1941. Josip Broz bio je u Zagrebu. Gledao je kako Zagrepcani grle i caste nemacke vojnike. Kako im se uliziuju.
"Sa ovim govnima se ne moze dizat revolucija", tako je rekao JBT svojoj zeni, Herti Has.

U Srbiji, ma koliko to izgledalo neverovatno (ili upravo logicno), vecina gradjana nema svest koliko smo nisko pali.

I dok Savo deli zastave radikalski fasisti rade svoj posao 24/7. Dakle, ne kritikujem ja protest sto sam protv njega ili sto zelim da se on ugasi, ali sve se radi na jedan blesav nacin. Dao Bog da ja gresim.

783774_naslovna-11-jun-alo_f.webp

Ne znadoh da je zavrsena Zadruga.
Ne pratim posto nrmam retard programe na Tv.
Sad vidim pobednica je ona prostitutka koju je ranije servisirao Marko Miljkovic Mesar.
Izgleda da narod voli ovako opskurne likuse.
Mada, to je sve Dj Zeks projektovao, licno on odredjuje ko ce biti pobednik, a glasanja i sms poruke da okacis macku o rep

Jbt i Chiko odlepio...

Još samo da se pojavi LeninVaskrse (koga pamtim kao velikog Evropejca i protivnika SNS ) i da i on kaže da nema vajde i da čeka opciju koja će braniti Kosovo i držati se Rusije, pa da kažem da sam video sve.
Precenio sam ovaj forum sto se tice razumevanja ironije.

Da li je moguće da napraviš ovakvo poređenje i ostaneš čitav? 🙂

Razumeo bih da ti ne odgovara njegov stil ali angažovanost, kod kursadžija ni a od angažovanosti nema, nego humor koji podilazi stereotipima... Da si ga uporedio sa Lavom Pajkićem imalo bi više sličnosti od kursadžija jer je Pajkić pretendovao da kopira inteligentni i angažovani, politički humor. Doduše maksimalno bezuspešno, ali to je na Kesića trebalo da zaliči samo iz obrnutog ugla, a kursadžije su potpuno neuporedive. (mada ih nisam izdušno pratio, ali ono malo što sam gledao je bilo sačuvaj bože) Kao ona pesma Tijane Dapčević - Sve je isto samo njega nema, e na to su ličile Kursadžije. 🙂 Maksimizacija sterotipa, a inventivnost nula, praćenje aktuelnih događaja nula, kritički osvrt na stanje u društvu, nula. Niđe veze. 🙂
Kesic je daleko od kursadzija, ali i njegov humor je daleko od dobrog.
Sve na istu foru, al vidim da se ljudi loze na to, pa nek tera.

Ne znadoh da je zavrsena Zadruga.
Ne pratim posto nrmam retard programe na Tv.
Sad vidim pobednica je ona prostitutka koju je ranije servisirao Marko Miljkovic Mesar.
Izgleda da narod voli ovako opskurne likuse.
Mada, to je sve Dj Zeks projektovao, licno on odredjuje ko ce biti pobednik, a glasanja i sms poruke da okacis macku o rep
Narod voli Zadrugu. To je mnogima kao neka prosirena porodica.

Ne znam sta se lozite na tu Farmu i gledanost, pa to se namerno forsira, narod je st*** dajte mu sta god na udarnim terminima, dobro izreklamirajte, usarenite i ovce ce blejati u to.
Npr Kvadraturu kruga da odradi profesionalna ekipa za medijske manipulacije, bio bi najgledanija emisija.

Pritom velika vecina ljudi gleda tu Zadrugu ‘ironicno’ ili da bi se sablaznjavali nad nakazama.

Kakva crna prosirena porodica, na kojoj planeti

Mučenici gledaju zadrugu. Finansijski, intelektualni, motorički mučenici. Ne kažem mučenici uvredljivo, nego oni koji nemaju, ne znaju, ne mogu. To su oni ljudi koji slabo izlaze iz kuće, da li što nemaju ni za piće, ili su matori pa ni ne mogu, ili su oni pismeni, ali ne funkcionalno pismeni, samo pismeni, teško pokretni. Jer zadrugu gledaju na tvu, sumnjam da nose eon sa sobom. Oni što puste TV nek se čuje nešto samo, neki što se u društvu sablažnjavaju ju ju ju, a iskolače oči kad gledaju. Idi u portirske kućice, 9/10 onih čičica gleda zadrugu. Slično je i sa našom emigracijom po raznim austrijama, ogroman deo ni ne izlazi iz stanova tamo, sede, gledaju, šalju smsove, navijaju. Upravo zato zadruga nema radno vreme, nego se cepa po ceo dan. I upravo vidimo da je gledanost zadruge veća, što je veće društveno raslojavanje.

A klinci na društvenim mrežama gledaju to podrugljivo, kao onu jeremić jovanu, kao joj se smeju a daju joj publicitet. Ne hvataju da i oni gledaju zadrugu, samo parcijalno, a ovi preko tva integralno. Sve te naše mim stranice humora nisu videle, dok je vukajlija recimo postojala, najlakši poster je bio da napraviš tako što baciš šaljiv komentar na članak koji si isekao sa portala. Sad još imaš i audio, gde miljana viče "ku kuuuuu", pa ti napišeš "kad keva vidi ocene na roditeljskom", i nazivaš se duhovitim.

To da ih gledaju kao članove porodice, to su samo ekstremi, ne pravila, sećam se kad je bila afera kija kockar i đogani, nisam siguran kako išlo ali je jedna žena druga švalerka, i ljudi koji su se javljali da brane, da vređaju i slično, ali takvih je 1% gledalaca.

Što se tiče gomiletine tih poruka i svega toga, ako mogu da nagađam, rekao bih da je to vrlo moguće jedna ozbiljna perionica para pred našim očima. Poput farmi YT pregleda što imaju po kini, gde imaju desetine hiljada telefona koji samo vrte snimke da bi se zabeležio pregled, sa desetak nadničara možeš da ubaciš milione evra u legalne tokove preko pripejd/postpejd kartica gde uplaćuješ prljav keš na trafici, čije se poreklo ne kontroliše, i dobijaš ga opranog preko šatro glasa za Mikija iz Kupinova. Uplata na pripejd se ne ispituje oko porekla, čak ni za postpejd niko te ne pita odakle ti 20e, i samo slažeš na konto zadruge. Ne kažem da je to istina, i sigurno je bar deo pravih poruka, samo kažem da me ne bi čudilo. Naročito od ljudi koji "ja imam 80 hiljada, al ne mogu 80 hiljada da uplatim, pa dam tebi evo ti uplati 40 hiljada, ja 40 hiljada, da ne može niko ništa da nas pita".

Što se tiče društvenog razaranja, anesteziranja, zaglupljivanja, podizanja nivoa agresije, mržnje, nasilja u društvu, remećenja sistema vrednosti, postavljanja negativnih uzora i slično već je sto puta ispričano.

Steta, Srbija nema svog predstavnika, mi bi poslali Andjelu Vesticu :)

Vrh