Šta je novo?

Izbori 2024

Mislim da su ovi nedavni događaji napada na glumce, ali i njihovu decu, nažalost zbog svoje prirode, nova pokretna sila protesta. Ja očekujem da će naredni biti još masovniji, ako ne i najmasovniji do sada. Zašto? Jer su se glumci aktivirali, i to ne samo "neki", nego i legende i voljeni glumci koje svi znamo. Sad su aktivniji i u medijima i na društvenim mrežama, a vidim da se organizuje i neka akcija udruženja. Mislim, tužno je, pa i porazno, što nam za smenu političkih bu**** uvek trebaju neke tragedije i nekakvo nasilje, odnosno su te stvari koje aktiviraju ljude.

Mislim da su ovi nedavni događaji napada na glumce, ali i njihovu decu, nažalost zbog svoje prirode, nova pokretna sila protesta. Ja očekujem da će naredni biti još masovniji, ako ne i najmasovniji do sada. Zašto? Jer su se glumci aktivirali, i to ne samo "neki", nego i legende i voljeni glumci koje svi znamo. Sad su aktivniji i u medijima i na društvenim mrežama, a vidim da se organizuje i neka akcija udruženja. Mislim, tužno je, pa i porazno, što nam za smenu političkih bu**** uvek trebaju neke tragedije i nekakvo nasilje, odnosno su te stvari koje aktiviraju ljude.
Па нисам баш сигуран, генерално је однос према глумцима једна од највећих заблуда, јер људи обично подсвесно повезују глумце са њиховим улогама, међутим у последњих 30 година ретко који глумац се показао као некаква морална величина на коју би могли да се угледамо, скоро сви они су на разне начине имали сарадњу са свим властима,
они не би требали да буду никакав пример.

^^ Baš sad htedoh ovo da okačim.

Nelečena bu''la...
oh-god-praying.gif

Zasto ne primeniti gandijevske oblike borbe kao sto je bojkot odredjenih proizvoda ili ljudi?
Recimo, predstave u kojima ucestvuje L. Ristovski mogle bi biti meta bojkota.

Амбасада САД ђоном на опозицију:

“Ambasada SAD: Srbija učešćem na vojnoj vežbi izabrala Zapad”

Znaci ladno ga slikali ispred zelenog platna dok sedi u udobnosti Andricevog Venca i "ubacili" u sliku zida unutar Ribnikara. Definitivno kad se pogleda slika ne deluje da je stvarno tamo

Znaci ladno ga slikali ispred zelenog platna dok sedi u udobnosti Andricevog Venca i "ubacili" u sliku zida unutar Ribnikara. Definitivno kad se pogleda slika ne deluje da je stvarno tamo
Sto da ne.
On moze sve.
Vecina gradjana u Srbiji mu i dalje veruje, divi mu se i zeli ga kao Zastitnika.
Drzavni aparat mu je apsolutno poslusan.
Ima podrsku kolektivnog Zapada, dok mu Rusija i Kina ne smetaju.
Njegova rec je zakon.

Domagoj Margetić opet uhapšen na granici. Pre par dana je najavio da će u četvrtak objaviti dokumenta koja mu je dao Cvijan.

Да ли неко зна нешто више о овоме:

Сутра конференција са мојим учешћем "Постконфликтна правда: отварање правних путева"

Стручњаци из 🇵🇱 , 🇬🇷 , 🇮🇹 и 🇷🇸 ће одговорити на питање: како жртве #WWII могу тражити обештећење од 🇩🇪

Zasto ne primeniti gandijevske oblike borbe kao sto je bojkot odredjenih proizvoda ili ljudi?
Recimo, predstave u kojima ucestvuje L. Ristovski mogle bi biti meta bojkota.
Зато што је то нереално и учиниће опозицију још одбојнијом апсистентима и гласачима СНС који размишљају о томе да промене страну.

Nerealno je bojkotvati neke predstave?
Zatim, Tipsarovicevi tereni bi mogli da budu bojkotovani.

Mislim d ase radi o necem drugom. Gradjani se plase SNS-a, ne usudjuju se da ih bojkotuju i smiesljaju izgovore.
Trzne centre nece da bojkotuju jer je odlazak u iste deo statusne paranoje.

Treba razmisljati kako se aktivnosti slicne onima Hulje i njegovih tretiraju u drugim zemljama.
U SAD, za izdaju ili spijunazu mozete dobiti smrtnu kaznu, a ako priznate krivicu dobicete dozivotnu.
U Rusiji to je 25 godina u radnom logoru u Sibitu.
U Kanadi dozivotna.

Samo u Srbiji, rad protiv sopstvene drzave ili naroda, sluzenje stranim korporacijama niej kaznjivo nego se de fakto nagradjuje.

UKAZOM kneza Mihaila 1861. godine, osnovan je Pres-Biro Ministarstva spoljnih poslova. Prvih godina zvao se "preski biro". Prvi šef ovog biroa bio je Matija Ban - do 1880. godine. I po svemu sudeći jedini čelnik ove službe koji nije bio istovremeno i austrijski agent. Jedan od čelnika biroa bio je i Todor Stefanović Vilovski, rođen 1854, a umro 1920. godine. Pre dolaska u Srbiju 1881. uređivao je "Srbadiju" i "Srpsku zoru". Bio je poslanik i sekretar Srpskog narodno-crkvenog sabora u Sremskim Karlovcima. Po dolasku u Beograd, postao je najpre sekretar Ministarstva spoljnih poslova, a zatim šef Pres-biroa. Za vreme Srpsko-bugarskog rata 1885. bio je i sekretar kralja Milana. Vilovski je Beču dojavljivao sve što je uspevao da sazna.

Zatim, Tipsarovicevi tereni bi mogli da budu bojkotovani.
Kako misliš da budu bojkotovani kad ni ne mogu da se koriste i da hoćeš? Nije napravio terene pa izdaje, nego je prisvojio javne terene za svoju akademiju.
I sve te bojkot ideje su preglupe, operativa da izbojkotuješ predstavu gde će biti 100-200 ljudi je teško kao da osvojiš kaliforniju, i ako uspeš, on će dovesti prijatelje i rodbinu i ispašćeš glup.

Ja ne znam kako vam padaju sve te genijalne ideje na pamet. Čak i kad bi se ideja bojkota neka i pokušala, to bi moglo da bude bojkot robe široke potrošnje npr. gde se proda milion hlebova danas, i uz bojkot smanjiš na 150 hiljada hlebova, i ta firma je u ozbiljnom problemu. To možeš da uradiš, a ideje da bojkotuješ šah igrača, gde je njemu potreban samo jedan lik da ti se skroz usere u život su pačija škola.

Aj da bojkotujemo galeriju...haha bravo.

Bojkot je snazna poruka.
Nije moguce bojkotovati proizvodnju hleba, ali ako bi trzni centr ostali pusti mesec dana, neki tajkuni bi se i te kako zabrinuli.
Razlog zasto su svi protiv bojkota je liberlno-potrosacki mentalitet i kukavicluk.
Ljudi se ne usudjuju da ne idu u trzne centre.

Vrh