Šta je novo?

Izbori 2024

Ako povežemo politiku i ekonomiju, ulaskom u EU, nas i kosova, nestale bi granice između nas, a danas postoje, nestale bi carine koje su nam uvodili od 100%, bile bi 0, kamion bilo čega ne bi smrdeo na granici danima, a razlika u papirologiji da l šalješ u Paraćin ili u Pariz bi bila samo u adresi primaoca.
Pogrešna perspektiva, bolje je da uđemo u EU bez Kosova. Nama nije u interesu da oni budu ravnopravan činilac, ako zelimo bilo kakav uticaj dole.
Evo npr Hrvatska je proterala Srbe spalila im kuce, a oni danas čekaju u redovima za Hrvatske papire.
Inače Vujović je bas dobro spojio politiku i ekonomiju sa onom nelagalnom nadogradnjom u Šapićevom stilu.

Da, kako da nismo. I to je, ono, baš za pametne, da pominju da smo siromašniji od Nemaca. A vodili nam privredu Nemci i u Srednjem veku (i vojsku kad smo bili carstvo).

I ti stvarno ne znaš da Srbija proizvodi tramvaje, a visiš na Beobildu?
Znam da postoji neka mala proizvodnja u Kragujevcu za Simens.

Sto se tice defetizma. Da su ljudi na Titaniku znali sta ce da se desi bili bi defetisti od ukrcavanja.
Pod vlascu HUlje i radikala, uz asistenciju domace elite, mi sigurno propadamo.
Najvise izvozimo u EU koja iam sve manju kupovnu moc.

Ма да, све је Вучић и сви смо Вучић. И нема ништа мимо њега. Тоталитет Вучића. На најсиромашнијем континенту. Све пропада. А сви желе да нас униште. Наде нема.

Примећујем да у Србији нема већих дефетиста од људи који се размећу патриотизмом.
Зато се не треба разметати.
I uvek su im 'resenja' takva da cine situaciju jos gorom.

Napustimo EU put jer nema sta njima da prodamo (bukvalno 65% izvoza nam ide tamo, milijarde donacija, milijarde u fondovima ako udjemo).

Zaratimo ili se trudimo da se maksimalno zakrvimo sa zemljama sa kojima imamo trgovinski suficit i gde su nasi proizvodi medju dominantijim (BiH, CG, Kosovo, Alb, Mak).

Okrenimo se Kini i Rusiji, sa njima smo ravnopravni, imamo sta da im ponudimo (zemlje sa kojima imamo najveci trgovinski deficit).

I kada pricas o tome 'vi gradjanisti/levicari/natovci/botovi mislite samo o parama, ne moze se sve pretvoriti u cifre', a 90% uzroka svih srpskih problema je nedostatak novca. Od emigracije, preko korupcije do secesionizma. Pa i za to ratovanje su potrebne pare valjda.

Niko ne prica o "napustanju svetog EU" puta.
Ni o okretanju Kini i Rusiji.

Takvim razmisljanjem forsira se iznova i iznova stari turski, ropski narativ gde se mi okrecemo nekom eksternom bozanstvu (zvako se ono Putin ili EU ili Kina) sto je dovoljno za srecu.

Treba da smislimo i sledimo svoj put i ulazimo o odnose koji nam odgovaraju sa bilo kim.
Ne smemo da dovolimo da nas ucenjuje bilo ko, pa ni EU.

To je minimum.

Niko ne prica o "napustanju svetog EU" puta.
Ni o okretanju Kini i Rusiji.

Takvim razmisljanjem forsira se iznova i iznova stari turski, ropski narativ gde se mi okrecemo nekom eksternom bozanstvu (zvako se ono Putin ili EU ili Kina) sto je dovoljno za srecu.

Treba da smislimo i sledimo svoj put i ulazimo o odnose koji nam odgovaraju sa bilo kim.
Ne smemo da dovolimo da nas ucenjuje bilo ko, pa ni EU.

To je minimum.
Pa znaci to je ovaj put koji gospodin predsednik Aleksandar Vučić fura, umiljato jagnje cetiri-pet sisa siše, svuda su mu prijatelji, ali Srbija pre svih.

Ja stvarno ne znam što ga onda zoveš Huljom kada sprovodi tvoju politiku.

Pa znaci to je ovaj put koji gospodin predsednik Aleksandar Vučić fura, umiljato jagnje cetiri-pet sisa siše, svuda su mu prijatelji, ali Srbija pre svih.

Ja stvarno ne znam što ga onda zoveš Huljom kada sprovodi tvoju politiku.
Formalno on sprovodi takvu politiku, ali u stvarnosti nije tako.
On nije glup i zna koja bi politika bila najbolja, ali je ns sprovodi.
On se zapravo klanja svim stranim silama prodajuci nas i unistavajuci nas, kao sto su radili crnacki kraljevi kad su prodavali svoje podanike u roblje belcima.

Dakle, on samo glumi da sprovodi takvu politiku.

Poslednja izmena:
Formalno on sprovodi takvu politiku, ali u stvarnosti nije tako.
On glumi da sprovodi takvu politiku.
Mene su uvek fascinantni ljudi koji obozavaju Orbane, Erdogane i Putine a mrze Vucica. A na poprilican broj istih sam naisao.

Kojom metrikom dodjete do zakljucka da sve ostale autokrate rade u interesu svoje zemlje a ovaj nas koji kopira sve njihove fazone ispada izdajnik i samo glumi?

Imate bolji uvid u madjarsku/rusku/tursku/indijsku politiku ili pretpostavljate na slepo da to mora da bolje funkcionise tamo nego kod nas?

Mene su uvek fascinantni ljudi koji obozavaju Orbane, Erdogane i Putine a mrze Vucica. A na poprilican broj istih sam naisao.

Kojom metrikom dodjete do zakljucka da sve ostale autokrate rade u interesu svoje zemlje a ovaj nas koji kopira sve njihove fazone ispada izdajnik i samo glumi?

Imate bolji uvid u madjarsku/rusku/tursku/indijsku politiku ili pretpostavljate na slepo da to mora da bolje funkcionise tamo nego kod nas?

Korelacija njihovog delovanja i interesa zajednice je mnogo veca.
Radikali su dno, oni ne rade bas nista u opstu korist.
Permanentno propadanje Srbije je dokaz za to.

Putin se do sada nije pokazao bas kao pametan. Orban i Erdogan su ozbiljniji igraci.

Jel se meri ta korelacija i to propadanje u necem konkretnom?

Ja sam za to da se okrenemo istoku po uzoru na mađarski model. Sutra odmah u NATO, u EU što pre, a onda da kupujemo gas od Putina.

Nemam ništa protiv, al mora NATO momentalno.

Bitno da je SPC poklonila svoje crkve i manastire Makedoncima.

Ja sam za to da se okrenemo istoku po uzoru na mađarski model. Sutra odmah u NATO, u EU što pre, a onda da kupujemo gas od Putina.

Па већ као да јесмо члан НАТО, само нећемо никад постати званично на папиру
и тај аутократа Вучић или како да га већ назовемо има апсолутну подршку од стране НАТО у сваком смислу.

Možeš u NATO slobodno, niko ti ne brani. Misliš da sam ja od juče. Ovde si se prijavio samo da bi provocirao. Jedina tema koju posećuješ je ova, ništa te drugo ne interesuje. Ti si klasičan primer bot naloga koji je poslat ovde da širi propagandu. Više se komuniciram sa tobom, neću da ti dajem na značaju.

Možeš u NATO slobodno, niko ti ne brani. Misliš da sam ja od juče. Ovde si se prijavio samo da bi provocirao. Jedina tema koju posećuješ je ova, ništa te drugo ne interesuje. Ti si klasičan primer bot naloga koji je poslat ovde da širi propagandu. Više se komuniciram sa tobom, neću da ti dajem na značaju.
Nemaš kapaciteta.

Па већ као да јесмо члан НАТО, само нећемо никад постати званично на папиру
и тај аутократа Вучић или како да га већ назовемо има апсолутну подршку од стране НАТО у сваком смислу.
Bez potpisa i papira ostajemo rizični za ruski kancerogeni uticaj. I kao takvi opasnost za komšije i kontinent.

I bez potpisa očigledno ispada kao da se postavljamo kontra našeg okruženja, kao da zaista nismo partneri. Šta god Vučić radio. A i sutra neće više biti Vučića. Ko zna kakvi ludaci mogu da ga naslede.

Poslednja izmena:
Idi u vecu prodavnicu. Vecina vina su spanska ili italijanska.

MC, kako nekada ubodes temu za koju se vidi da stvarno nisi upucen ni 5%.

Ako neka industrija u Srbiji moze da se hvali fenomenalnim uspesima i rastu kvaliteta i ponude u Srbiji od 2000 do danas, to je trziste vina i rakije.

Apsolutno si izvukao iz vazduha to da je "vecina vina u prodavnici iz Italije ili spanije". Mada nisam iznenadjen, sam si rekao "ma pusti statistiku".

Mogu da ti nabrojim 10-15 domacih vina koji se prodaju u svakom Univeru i Maxiju i uvek su puni rafovi domaceg vina. Pritom ako zelis i spisak od 30tak stvarno fenomalnih svetskih vinarija u Srbiji (od konvecionalnih do "prirodnih" vina) slobodno pitaj.

Vrh