ŠOK AKCIJA
Za samo jednu pročitanu stranu, možete čuti da "naše laure ćute jer im rekle ambasade da ćute", da "nemamo šta da plasiramo na tržište eu", da su protesti dokaz da se zemlja raspada, da je u nekoj zemlji loše ako uvoze radnu snagu, da ako radiš senzor za audi, ili softver za epl, to nije izvoz jer nije krajnji proizvod, ali jeste jabuka, jer nju ne možeš u pitu da staviš, da postoje krupni proizvodi i da je bolje balu sena izvesti jer je to krupnije nego kilo sira od magarećeg mleka on je sitniji onako, da je skroz ok vratiti se u 20. vek jer ga je naš narod preživeo već, da u evropi nema fabrika guma....
Pored ovakvih stubova srpstva, predsednik može samo da trlja ruke.
Ovo mi je posebno trigerovalo razmišljanje, pa sam skontao da verovatno mogu za bilo koju oblast da ispišem 10 KOMPANIJA, a tek 10 proizvoda, koji se odlično prodaju u EU. Čak i tako šturo postavljeno pitanje, gde se ne zna nikakav okvir, šta znači odlično, šta znači made in serbia, da li je proizvodnja u srbiji ili je vlasnik srbin, koliki godišnji izvoz je merodavan, i tako dalje.
Pošto je ovo građevinski forum, evo nekih građevinskih kompanija, aling-conel, kronospan, bekament, buck lightning, peštan, mladost Leskovac, austrotherm, hbis, valjaonica bakra sevojno, helios, termovent, oganj... Namerno sam gledao da sve firme budu različitih grana građevinarstva, da ne pišem austrotherm i maxima, ili beka i knauf npr. Isto izbegavao sam firme za koje nisam siguran da izvoze u EU, npr. metalfer koji proizvodi armaturu, ili cementare, firme opekarskih proizvoda, tehničkog drveta...
Dakle, nije da smo mi baš najgluplji i da smo najveći slepci, i nema potrebe tako da gledate. Trčimo trku koju je zapadni svet počeo da trči pre nas, i dok je on napredovao mi smo imali komunizam, gde nisi ni smeo da budeš privatnik. Pa smo još pucali sebi u nogu figurativno, a realno bratu s druge strane reke, i očekujemo da će sve samo od sebe da dođe, i da smo najjači u biznisu. Neće baš ni to