Šta je novo?

Izbori 2024

"U najnovijem polugodišnjem izveštaju Evropske komisije o stanju vladavine prava u Srbiji ne pominju se masovni protesti građana koji se već šest nedelja održavaju u Beogradu. "

Naravno. Interes EU je pritisak na Hulju zbog Kosova i litijuma, uklanjanje ruske propagande, ali da on ostane na vlasti i pojaca eksploataciju i pljacku gradjana za racun kolonizatora.
EU ne zanima Pink. Stavise, Zeljko je ortak sa svima.
Pomenute tuziteljke su radile za Kolonizatora, zato ih je slucaj uzbunio.

Drago mi je da sam doprineo u ovom delu:

Uticaji na medije i REM

U izveštaju piše da je politički i ekonomski uticaj na medije i dalje izvor zabrinutosti

Raša tudej i Sputnjik

U dokumentu EK navodi se i da bi Srbija trebalo da preduzme hitne mere kako bi se suprotstavila stranim manipulacijama informacijama i narativima protiv EU

ок

Каква доза бахатости, нереално. Баш пишање по сиротињи као да ће снс владати заувек. Промениће се власт једног дана, полако ћераћемо се још. А нова не буде ли одмах решила ова г*вна редом по пс'у у првих годину дана, одмах нови протести. Први услов било којој новој влади ако планира да види крај пуног мандата.

Zapad gleda svoje interese, rusija gleda svoje interese, kina gleda svoje interese.

Ideja da će rio tinto da pazi na mačvu, jednako je realna kao što će zijin da pazi na bor, ili gasprom na Elemir.

Svoj domaći moramo sami da uradimo, neće niko uraditi za nas. Kad kažem sami, mislim na svakog pojedinca. Koliko je izašlo ljudi na protest, sto hiljada? Kako onda nema 8 hiljada ljudi koji će da bude kontrolor na izborima, da odvoji jedan dan za tu državu koju toliko voli, samo da budu pošteni izbori. Ništa se neće promeniti ako sami ne promenite.

Причао сам са другом који је био контролор баш о проблему мањка опозиционих контролора. Проблем је што опозиција углавном има поуздане људе у већим местима и по седиштима општина, а нису у могућности да пошаљу неког из нпр. БГ у село код Димитровграда пошто свако гласа где је пријављен.

Хапшење Куртијевих наоружаних специјалаца у централној Србији

D5D5178E-CFA7-457B-86D9-456B184B2E1C.jpeg
28CCC269-DA0F-4A24-A0A7-022815E4B101.jpeg

Јако лоша представа. Али то пали бака линде.

Мислим да су ово старе шиптарске униформе, сад имају заставу на рамену.

Протест у суботу, најавили су радикализацију и промену, међутим опет још једна дуга шетња

BC037F2A-C7FC-4EC6-A9D8-BA328F8B4BF6.jpeg

Zapad gleda svoje interese, rusija gleda svoje interese, kina gleda svoje interese.
Samo nasa elita nije zainteresovana za nase interese zbog svoje statusne paranoje.

Nacin na koji se "vodje protesta" bave politikom vec je u fazi imbecilije.
Cini se sve da se energija gradjana potrosi, a ostrica protesta otupi.
Sa druge strane, ogromna vecina gradjana i dalje je za Zeljka, za Hulju.

U vezi ideje bojkota. I Zadruga bi mogla da se bojkotuje. Ali narod ne zeli. Gace starleta su ipak daleko vaznije vecini naseg naroda nego majske zrtve.
Hulje iz opozicije bi mogle da stampaju plakate u tom smislu.

Ideja da će rio tinto da pazi na mačvu, jednako je realna kao što će zijin da pazi na bor, ili gasprom na Elemir.

Svoj domaći moramo sami da uradimo, neće niko uraditi za nas. Kad kažem sami, mislim na svakog pojedinca. Koliko je izašlo ljudi na protest, sto hiljada? Kako onda nema 8 hiljada ljudi koji će da bude kontrolor na izborima, da odvoji jedan dan za tu državu koju toliko voli, samo da budu pošteni izbori. Ništa se neće promeniti ako sami ne promenite.

Gradjanin voli da seta, da se slika, da pije "kafu z aponeti".
Ali da bude kontrolor na izborima u Bosilegradu?
No.

Tri specijalaca na tajnoj misiji da destabilizuju Srbiju u sred Srbije sa uniformama, oružjem i opremom, bez maski. Ne znam da li je tu Kurti glup ili Vučić pravi svoj šou - u svakom slučaju budalaština.

Pa, verovatno je Kurti glup.
Nemoguce da je Vucic izmislio, da su to zapravo nasi ljudi (Srbi) obuceni u KS uniforme i predstavljeni albanskim imenima. Provalili bi nas i razapeli u sledecih 10 godina.
Ali mislim da Kurti nije glup, poslao je svoje da slucajno zalutaju, moguce da je neki dogovor.

Sve ide ka tome da dodje opet do neke destabilizacije u regionu, pa da ni SRB ni KS ne idu ka Evropskoj Uniji.
Samo CG ce sigurno ici, trenutno nema nekih velikih problema - sem politickih.

Ne znam, ne vidim poentu da Kurti to uradi, šta može da dobije od toga. Vučić s druge strane, ako uspe da ubedi, može dobiti mnogo više, a Kurti da izgubi podršku.
Uostalom, videćemo rasplet.

Nego, moram da pohvalim Dobricu i ekipu oko Ne davimo za njihov rad u skupštini grada. Prošle nedelje su izbacili transparentan izveštaj o njihovom radu i angažovanju i dali detaljno sve što su uradili, ili bolje reći pokušali, s obzirom da su ih odbijali iz režima. A danas su pokrenuli ovo:

Što mislim da je odlična stvar i da je ovo upravo što nam nedostaje kao - transparentnost.

Pa, verovatno je Kurti glup.
Nemoguce da je Vucic izmislio, da su to zapravo nasi ljudi (Srbi) obuceni u KS uniforme i predstavljeni albanskim imenima. Provalili bi nas i razapeli u sledecih 10 godina.
Ali mislim da Kurti nije glup, poslao je svoje da slucajno zalutaju, moguce da je neki dogovor.

Sve ide ka tome da dodje opet do neke destabilizacije u regionu, pa da ni SRB ni KS ne idu ka Evropskoj Uniji.
Samo CG ce sigurno ici, trenutno nema nekih velikih problema - sem politickih.

Можда су их наши стварно отели са територије КиМ како пишу шиптарски медији. Мислим да таква ескалација јако иде у корист режиму коме гори под ногама са седмичним протестима.

Tri specijalaca na tajnoj misiji da destabilizuju Srbiju u sred Srbije sa uniformama, oružjem i opremom, bez maski. Ne znam da li je tu Kurti glup ili Vučić pravi svoj šou - u svakom slučaju budalaština.

Залутали вероватно, мада су имали и ГПС уређаје и мапе.

Можда су их наши стварно отели са територије КиМ како пишу шиптарски медији. Мислим да таква ескалација јако иде у корист режиму коме гори под ногама са седмичним протестима.
Radikalski sljam je spreman na sve.

A na tviteru "kosovski" zvaničnici i javne ličnosti pišu da su srpske snage ilegalno ušle na teritoriju Kosova* i kidnapovali tri pripadnika njihove granične policije, odveli ih u Srbiju i slikali. Kakvo pozorište lolčina

Било је и пре случајева да шиптарска полиција залута преко линије и буде заробљена. После нашег повлачења 2000. није било ретко да КФОР
зароби наше војнике и веже их.

Било је и пре случајева да шиптарска полиција залута преко линије и буде заробљена. После нашег повлачења 2000. није било ретко да КФОР
зароби наше војнике и веже их.

Наводно ухапшени у селу Гњилица. Много је то далеко ка северу да би се тек тако залутало.

Ne bih rekao.
Sumokradice organizivano idu naoruzane ka Kursumliji, pa seku i kradu sumu.
Moze im proci 20 puta, a jednom moraju da omanu.

Vrh