Zašto diktatura, zbog 1 i 2 boda manje? Pa nije to glasanje po imovinskim staležima, nego prema obrazovanju...svi imaju pravo glasa, ali se drugačije vrednuje.Evo, sad sam guglao, 11 posto ima zavrsen faks, a tu se racuna i privatni. Neka me neko ispravi neko ako gresim, ali broj svakako nije drasticno veci, a mozda je i manji.
Dakle, ti bi diktaturu da uvodis? Jer sam siguran da skoro svi od ovih 89 posto plus ovi sa privatnih faksova ne bi pristali na to, a i sa diplomama drzavnih fakulteta bi bila gomila koja bi se bunila na to.
Dakle, bar jedno 95 posto naroda bi bilo protiv toga pa ne znam kako zamisljas da se to sprovede? Osim ako nisi diktator. Ja bih odmah izasao na ulicu da to predlozis i isao da te rusim, a da to imas u predizbornom programu, ne bih glasao za tebe, a ne bi ni vecina, tako da vlast ne bi ni video.
Opa, sad imamo i predrasude A šta kada dodje do zasićena ovih sa fakultetom? A i kome će oni da vladaju jer svi znamo da ljudi kad završe fax pate od kompleksa više vrednosti (sad ja dajem predrasude) i ne vole da im iko priča šta da rade? Složićemo se, nema neobrazovanih na vlasti zemalja, samo prepotentnih "intelektualaca".Mariks, šta ima da se ratuje, privatni fakulteti u Srbiji se ne upisuju iz želje za većim znanjem, nego zbog završavanja po principu-uveče prelistaš, ujutru zablistaš.
Tako da, sedite, 2 boda.. i to je mnogo.
Može... Skoro svi vladari od 1990. su nam bili pravnici i teške budaletine...Kad smo kod tih ideja, ja sam za ukidanja prava na bavljenje politikom svima koji su zavrsili Pravni fakultet
Ima jedan izreka, ne mogu da se setim sad tacno kako ide ali probacu odprilike,Zašto diktatura, zbog 1 i 2 boda manje? Pa nije to glasanje po imovinskim staležima, nego prema obrazovanju...svi imaju pravo glasa, ali se drugačije vrednuje.
I najvažnije, ako je nekome toliko stalo da mu glas vredi 3 boda, neka završi državnu višu ili fax? To toliko teško?
Pa ne bi hteli da ga smene ako bi poštovao Ustav i zakone, ako bi postojale nezavisne institucije, medijske slobode, ne bi bilo rijalitija itd.. Dakle, sve to bi moralo da postoji da bi se on, ili ko god posle njega došao na vlast-na istoj i održali. Naravno, morali bi da budu ličnosti sa mnogo kvaliteta da bi ih narod više puta birao.Prvo pitanje. Zašto bi onda hteli da ga smene? Neka ostane onda ovako samo da se ispune zahtevi, čak ne moraju ni svi zahtevi. Neškolovani teško da kod kuće gledaju rijaliti, oni rade, bave se poljoprivredom, gradjevinom... rijalitije gledaju studenti koji ne znaju šta će od dosade.
Drugo pitanje. Ako ovih sa 1 bod, nadmašuju ove sa više bodova za 10x, zašto bi se plašio? Zašto bi ispunjavao zahteve?
Zamislite koja bi to milina bila.
Vučić hoće da pobedi na izborima, ali zna da za njega najviše glasaju ovi sa osnovnom što daju 1 bod.. dakle, da bi pobedio on mora da udovolji ovim obrazovanijim. A ti obrazovaniji traže ukidanje Pinka i Hepija, ukidanje rijalitija, smenjivanje Julina, nezavisne medije i institucije.. I Vučić sve to dozvoli, mi živimo u srećnoj zemlji, ovi neškolovani više nemaju rijaliti, nego im dosadno pa počeli da uče, prelaze polako u ovaj razred sa 2 boda..
I tako prolaze decenije, mi imamo 90% fakultetski obrazovanih, u zemlji sve cveta, zna se red, Vučić poštuje zakon, svi ga vole i ulazi u istoriju kao najveći vladar, što mu je želja iz dečačkih dana.
Svi srećni i zadovoljni...
Rijaliti mi rekoše da svakako na hepiju nema, a na pinku se ukida, znači četvrtina zahteva ispunjena, da se ugase pink i hepi ne mogu, to su privatne televizije, moze da im se ukine nacionalna frekvencija, ali ostaje kablovka, iptv... dakle polovina zahteva ispunjeno. Vulina, verujem da može lako zameniti ako mu da dobru ponudu, nezavisne medije, pa mediji su već nezavisni, to što privatne televizije hvale ili pljuju pojedince to je njihova stvar, ovo je slobodna zemlja i mogu da pričaju šta hoće, neka opozicija ima više svojih televizija i portala, jedino RTSom ne treba dozvoliti da zavisi od vlasti i da narod bira šta će da gleda. Eto, skoro svi zahtevi ispunjneni, ostaje problem institucija ali verujem da će se i to rešiti vremenom. Vučiću, vladao ti nama još 100 godina.A ti obrazovaniji traže ukidanje Pinka i Hepija, ukidanje rijalitija, smenjivanje Julina, nezavisne medije i institucije
Pa koliko ljudi sa srednjom školom i privatim fakultetom glasa za Vučića? Koliko imamo državno fakultetski obrazovanih? Pa ako je mnogo više ovih sa 2 i 3, a oni svakako ne glasaju za Vučića zašto se plašimo onda, zašto je Vučić na vlasti? Ili misliš da je nepismenih i onih sa osnovnom školom mnogo više od onih drugih? Nešto tebi računica ne štima.Kako ovi sa 1 bodom nadmašuju ove sa 2 i 3? Pa nemamo valjda najviše stanovnika sa osnovnom školom? Nihe ti dobra računica.
A zato si brže bolje okarakterisao radne ljude kao gledače rijalitija, iako je sve krenulo od Velikog Brata, najpopularnijeg medju studenarijom i srednjoškolcima.A ovo da je studentima dosadno u životu neću da komentarišem.
i sada ti je jasno zašto se to ne sme dopustiti.ja sam zapravo u duši gori diktator od Vučića
Ma nema šta, nepismeni ne mogu da glasaju, glas onih sa osnovnom školom vredi 1 bod, onih sa srednjom i privatnim faxom 2 boda i onih sa državnom višom i državnim faxom 3 boda.
Svakako da ne verujem da diploma fakulteta garantuje da dotični imalac nije bu****, ali još manje verujem da oni što su jedva završili osnovnu treba nekome da kroje sudbinu.
Nego, aj sad dosta zezanja, pročitajte ovo:
Tačno sam pogodio da mi imamo ukupno 2 miliona ljudi koji su nepismeni, sa nepotpunim osnovnim obrazovanjem i sa osnovnom školom..Profesor Baucal: „U Srbiji samo 11 odsto ima završen fakultet, ugrožen opstanak dva miliona neobrazovanih ljudi" - Nedeljnik
(Beta) - Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Baucal izjavio je da, iako se 20 godina bavimo obrazovnom reformom, nismo značajno unapredili sistem obrazovanja. Baucal je agenciji Beta kazao da u obrazovnom sistemu nema pomaka jer svaki ministar prosvete svoj mandat počinje od...www.nedeljnik.rs
Ovo je katastrofa, u Finskoj svaki treći građanin ima završen fakultet, pa nije ni čudo gde su oni, a gde mi..
Empirija je cudo. Demokratija u srpskim uslovima ocito ne funkcionise.I nasih poslednjih 30 godina su jedini primeri demokratije u svetskoj istoriji.