Šta je novo?

Izbori 2024

Narod voli sistem bez pravila u kome sve moze.
Sada je takav sistem doveo do ljudskih zrtava, pa se narod malo zamislio.

Evo, sad sam guglao, 11 posto ima zavrsen faks, a tu se racuna i privatni. Neka me neko ispravi neko ako gresim, ali broj svakako nije drasticno veci, a mozda je i manji.

Dakle, ti bi diktaturu da uvodis? Jer sam siguran da skoro svi od ovih 89 posto plus ovi sa privatnih faksova ne bi pristali na to, a i sa diplomama drzavnih fakulteta bi bila gomila koja bi se bunila na to.

Dakle, bar jedno 95 posto naroda bi bilo protiv toga pa ne znam kako zamisljas da se to sprovede? Osim ako nisi diktator. Ja bih odmah izasao na ulicu da to predlozis i isao da te rusim, a da to imas u predizbornom programu, ne bih glasao za tebe, a ne bi ni vecina, tako da vlast ne bi ni video.
Zašto diktatura, zbog 1 i 2 boda manje? Pa nije to glasanje po imovinskim staležima, nego prema obrazovanju...svi imaju pravo glasa, ali se drugačije vrednuje.

I najvažnije, ako je nekome toliko stalo da mu glas vredi 3 boda, neka završi državnu višu ili fax? To toliko teško?

Demokratija je los sistem.
Sve vlasti u zadnjih 30 godina demokratski smo izabrali.

I nasih poslednjih 30 godina su jedini primeri demokratije u svetskoj istoriji.

Neces nikada dobiti 8000-ti lajk sa tim pricama 🤣

Kakva SEKA, uspon Vucica je poceo 2004. kada je izgubio izbore za gradonacelnika za manje od 2%, dobio je 226.161 (drugi krug) glasova. Na Bg izborima 2008 SRS dobija jos vise glasova 316.357. Tad nije delio ni sendvice ni dve crvene.

Mariks, šta ima da se ratuje, privatni fakulteti u Srbiji se ne upisuju iz želje za većim znanjem, nego zbog završavanja po principu-uveče prelistaš, ujutru zablistaš.

Tako da, sedite, 2 boda.. i to je mnogo.
Opa, sad imamo i predrasude :) A šta kada dodje do zasićena ovih sa fakultetom? A i kome će oni da vladaju jer svi znamo da ljudi kad završe fax pate od kompleksa više vrednosti (sad ja dajem predrasude) i ne vole da im iko priča šta da rade? Složićemo se, nema neobrazovanih na vlasti zemalja, samo prepotentnih "intelektualaca".

A može i ovako, da se glas vrednuje prema koristi po društvo. Šta država ima od budale koja završi fakultet ali je džabalebaroš i opterećenje roditeljima. Samo sedi kući i pametuje. Truo po društvo. Ajde da se vrednuje npr po vrsti zanimanja, ne može isto bodova i prodavac u meku i menadzer radnje. Ja kao privatnik i koji plaćam 10x više nameta državi bi trebao imati najviše bodova. Može da se vrednuje i po godinama staža, nije isto neko ko radi tek par meseci, a možda posao dobio preko stranke, i Ja koji radim 20 godina. Može i po porezu, ako imaš malo malo se i vrednuješ jer da si koristan po društvo i imaš znanje ti bi imao više, ali pošto imaš malo znači da si bednik koji se provlači u životu, za razliku od onog koji ima mnogo jer verovatno ima znanje i koristan je po društvo, a plaća i veći porez te je svakako koristan. A može i na ružne i lepe, Tadić je imao glasove zato što je lep, šta će nam ružni ljudi?

Kad smo kod tih ideja, ja sam za ukidanja prava na bavljenje politikom svima koji su zavrsili Pravni fakultet :ROFLMAO:

Zamislite koja bi to milina bila.

Vučić hoće da pobedi na izborima, ali zna da za njega najviše glasaju ovi sa osnovnom što daju 1 bod.. dakle, da bi pobedio on mora da udovolji ovim obrazovanijim. A ti obrazovaniji traže ukidanje Pinka i Hepija, ukidanje rijalitija, smenjivanje Julina, nezavisne medije i institucije.. I Vučić sve to dozvoli, mi živimo u srećnoj zemlji, ovi neškolovani više nemaju rijaliti, nego im dosadno pa počeli da uče, prelaze polako u ovaj razred sa 2 boda..

I tako prolaze decenije, mi imamo 90% fakultetski obrazovanih, u zemlji sve cveta, zna se red, Vučić poštuje zakon, svi ga vole i ulazi u istoriju kao najveći vladar, što mu je želja iz dečačkih dana.

Svi srećni i zadovoljni...

Prvo pitanje. Zašto bi onda hteli da ga smene? Neka ostane onda ovako samo da se ispune zahtevi, čak ne moraju ni svi zahtevi. Neškolovani teško da kod kuće gledaju rijaliti, oni rade, bave se poljoprivredom, gradjevinom... rijalitije gledaju studenti koji ne znaju šta će od dosade.

Drugo pitanje. Ako ovih sa 1 bod, nadmašuju ove sa više bodova za 10x, zašto bi se plašio? Zašto bi ispunjavao zahteve?

Zašto diktatura, zbog 1 i 2 boda manje? Pa nije to glasanje po imovinskim staležima, nego prema obrazovanju...svi imaju pravo glasa, ali se drugačije vrednuje.

I najvažnije, ako je nekome toliko stalo da mu glas vredi 3 boda, neka završi državnu višu ili fax? To toliko teško?
Ima jedan izreka, ne mogu da se setim sad tacno kako ide ali probacu odprilike,

Velika je zabluda smatrati da se covek razume u sve ako je vrhunski uspesan u jednoj oblasti

Zasto mislis da se nobelovac iz oblasti hemije uopste razume u politiku? Vrlo cesto takvi ljudi nemaju pojma ni ko je predsednik niti ih to zanima.

Prvo pitanje. Zašto bi onda hteli da ga smene? Neka ostane onda ovako samo da se ispune zahtevi, čak ne moraju ni svi zahtevi. Neškolovani teško da kod kuće gledaju rijaliti, oni rade, bave se poljoprivredom, gradjevinom... rijalitije gledaju studenti koji ne znaju šta će od dosade.

Drugo pitanje. Ako ovih sa 1 bod, nadmašuju ove sa više bodova za 10x, zašto bi se plašio? Zašto bi ispunjavao zahteve?
Pa ne bi hteli da ga smene ako bi poštovao Ustav i zakone, ako bi postojale nezavisne institucije, medijske slobode, ne bi bilo rijalitija itd.. Dakle, sve to bi moralo da postoji da bi se on, ili ko god posle njega došao na vlast-na istoj i održali. Naravno, morali bi da budu ličnosti sa mnogo kvaliteta da bi ih narod više puta birao.

Kako ovi sa 1 bodom nadmašuju ove sa 2 i 3? Pa nemamo valjda najviše stanovnika sa osnovnom školom? Nije ti dobra računica.

A ovo da je studentima dosadno u životu neću da komentarišem.

Све, све, али да се неко кога већина људи овде перципира као либералног и прогресивног залаже за сталешко друштво 2.0... 😂
Какво бодовање... Искрено се надам да је у питању сарказам. Ово ме подсетило на "твитерсвферу" и ситиацију око избора патријарха. Буквално постоје људи који су предлагали да се патријарх бира на изборима као и председник (!?). Најјаче је што се већина тих који су то предлагали декларишу као атеисти, у исто време желе да на изборима учествују у избору партијарха и залажу се за секуларну државу (?!) Иначе, од Зеленовићевог захтева да Србија формира морнарицу (?!) преко Радуловићевих теорија завере и деретићеве историје, разних страначких ботова најразличитијих странака који само постижу контраефекат неиронично мислим да опозиција као један од захтева треба да изнесе и то да се у Србији укине твитер. Буквално њиме постижу контаефекат.

Zamislite koja bi to milina bila.

Vučić hoće da pobedi na izborima, ali zna da za njega najviše glasaju ovi sa osnovnom što daju 1 bod.. dakle, da bi pobedio on mora da udovolji ovim obrazovanijim. A ti obrazovaniji traže ukidanje Pinka i Hepija, ukidanje rijalitija, smenjivanje Julina, nezavisne medije i institucije.. I Vučić sve to dozvoli, mi živimo u srećnoj zemlji, ovi neškolovani više nemaju rijaliti, nego im dosadno pa počeli da uče, prelaze polako u ovaj razred sa 2 boda..

I tako prolaze decenije, mi imamo 90% fakultetski obrazovanih, u zemlji sve cveta, zna se red, Vučić poštuje zakon, svi ga vole i ulazi u istoriju kao najveći vladar, što mu je želja iz dečačkih dana.

Svi srećni i zadovoljni...

Na kraju zavrsimo sa jos vecim nedostatkom radne snage jer i fizikalci upisuju fakultete za menadzment da bi se pitali nesto u zemlji. Zanatlije koje i danas fale prestaju da postoje.

Formira se ultra mocna kasta rektora i dekana univerziteta koji pored svog posla usmeravanja i organizovanja obrazovanja imaju i ogromnu politicku moc.

Stranke koje imaju svoje dekane kroz te fakultete ubrzano provlace svoje simpatizere kako bi tako uvecali svoj deo birackog tela.

Obrazovanje postaje sekundarni ili cak tercijarni prioritet fakulteta i zavrsavamo sa jos gore obrazovanim stanovnistvom i jos neefikasnijom ekonomijom nego na pocetku eksperimenta.

A ti obrazovaniji traže ukidanje Pinka i Hepija, ukidanje rijalitija, smenjivanje Julina, nezavisne medije i institucije
Rijaliti mi rekoše da svakako na hepiju nema, a na pinku se ukida, znači četvrtina zahteva ispunjena, da se ugase pink i hepi ne mogu, to su privatne televizije, moze da im se ukine nacionalna frekvencija, ali ostaje kablovka, iptv... dakle polovina zahteva ispunjeno. Vulina, verujem da može lako zameniti ako mu da dobru ponudu, nezavisne medije, pa mediji su već nezavisni, to što privatne televizije hvale ili pljuju pojedince to je njihova stvar, ovo je slobodna zemlja i mogu da pričaju šta hoće, neka opozicija ima više svojih televizija i portala, jedino RTSom ne treba dozvoliti da zavisi od vlasti i da narod bira šta će da gleda. Eto, skoro svi zahtevi ispunjneni, ostaje problem institucija ali verujem da će se i to rešiti vremenom. Vučiću, vladao ti nama još 100 godina.

Kako ovi sa 1 bodom nadmašuju ove sa 2 i 3? Pa nemamo valjda najviše stanovnika sa osnovnom školom? Nihe ti dobra računica.
Pa koliko ljudi sa srednjom školom i privatim fakultetom glasa za Vučića? Koliko imamo državno fakultetski obrazovanih? Pa ako je mnogo više ovih sa 2 i 3, a oni svakako ne glasaju za Vučića zašto se plašimo onda, zašto je Vučić na vlasti? Ili misliš da je nepismenih i onih sa osnovnom školom mnogo više od onih drugih? Nešto tebi računica ne štima.

A ovo da je studentima dosadno u životu neću da komentarišem.
A zato si brže bolje okarakterisao radne ljude kao gledače rijalitija, iako je sve krenulo od Velikog Brata, najpopularnijeg medju studenarijom i srednjoškolcima.

Ne, uvozili bismo radnu snagu kao Nemci, a imali bismo superobrazovano stanovništvo koje bi radilo vrh poslove i najjaču ekonomiju u Evropi.

A ovi što su me percipirali kao liberalnog i progresivnog su se zeznuli, ja sam zapravo u duši gori diktator od Vučića, sve ove protestante bih davno pohapsio i proglasio se za Imperatora.. Uveo bih i konja u Skupštinu...

Ali koja stranka će u tom uberalles društvu preoladati? Da li su to matematičari, fizičari, gradjevinci, šumari, hemičari...? Od čega bi živeli? Šta nam garantuje da usled svojih neuspeha neće pobiti celo stanovništvo? Kao kad padnu na polaganju pa im svašta padne na pamet... Zatim su tu problemi koje je Defke naveo.

ja sam zapravo u duši gori diktator od Vučića
i sada ti je jasno zašto se to ne sme dopustiti.

Ma nema šta, nepismeni ne mogu da glasaju, glas onih sa osnovnom školom vredi 1 bod, onih sa srednjom i privatnim faxom 2 boda i onih sa državnom višom i državnim faxom 3 boda.

Svakako da ne verujem da diploma fakulteta garantuje da dotični imalac nije bu****, ali još manje verujem da oni što su jedva završili osnovnu treba nekome da kroje sudbinu.

Онима који имају 1 и 2 бода треба забранити размножавање. Морамо да смањимо становништво и треба да разрадимо технику депопулације... Под тим ја не подразумевам обавезно уништење, него просто мере за гушење њихове огромне природне плодности. Постоји много путева, систематских и релативно безболних, у сваком случају бескрвних, да бисмо навели непожељне да изумру.

Poslednja izmena:
Nego, aj sad dosta zezanja, pročitajte ovo:
Tačno sam pogodio da mi imamo ukupno 2 miliona ljudi koji su nepismeni, sa nepotpunim osnovnim obrazovanjem i sa osnovnom školom..

Ovo je katastrofa, u Finskoj svaki treći građanin ima završen fakultet, pa nije ni čudo gde su oni, a gde mi..

Ја сам неко време био у свепрожимајућем трипу да гласање не треба да буде тајно (анонимно никада није ни било - носите документа и потписујете се). Ко неће да гласа - не мора, ко хоће - нека сноси одговорност. Знам да је ово у директној колизији са нашим изборним законом. Мука ми је од људи који пљују државу Србију и Вучића сваког боговетног дана, а када дођу избори трче на биралишта да га заокружују. Да не помињем да би то практично онемогућило изборну крађу и учинило изборе доста мање захтевним са техничке стране, али и подстакло људе да боље артикулишу своја политичко-друштвена гледишта. Замислите: на сајту РИК-а се објављује јединствени бирачки списак са информацијом о томе ко је гласао и за кога.

Уопштено говорећи, људи ће се више потрудити око неког посла ако знају да ће њихов рад бити евалуиран. То се само примењује на изборе и демократију. Можете ми приговорити да би излазност у том случају била 20%, а СНС имао 15%, не занима ме - барем бих могао да погледам људе у очи и као друштво бисмо развили неку колективну свест једни о другима, што је прва етапа на путу друштвеног напретка.

Када причамо о медијском мраку и провладиним таблоидима, мени је лично та пропаганда сувише мекана (soft) да бих у њој нашао оправдање за њихове гласачe. Или су они превише сугестибилни и нема им помоћи, или кључ није у медијима.

Nego, aj sad dosta zezanja, pročitajte ovo:
Tačno sam pogodio da mi imamo ukupno 2 miliona ljudi koji su nepismeni, sa nepotpunim osnovnim obrazovanjem i sa osnovnom školom..

Ovo je katastrofa, u Finskoj svaki treći građanin ima završen fakultet, pa nije ni čudo gde su oni, a gde mi..

Ovaj kratki intervju koji si preneo daje objašnjenje za svu našu muku.

Мислим да је образовање прецењено пошто нема баш ефекта и своди се на скупљање оцена зарад добијања папира.
Нама из средње школе излазе људи који немају појма шта је посао председника а шта владе и министара. И онда сви гледају у председника као у Бога (многи су тако тренирани у време Тите) и одобравају то што он прави путеве и болнице и ако му то није посао.

I nasih poslednjih 30 godina su jedini primeri demokratije u svetskoj istoriji.
Empirija je cudo. Demokratija u srpskim uslovima ocito ne funkcionise.
Zadnjih 20-ak godina ne funkcionise ni u SAD.

U uslovima orvelijanskih medisjkih manipulacija, u tzv demokratijama, politicari se bore samo za rejting .

Vrh