Šta je novo?

Izbori 2024

A koliko ih je glasalo 2000te, 2004te...? 2008ma je godina gde je počelo da se koleba. I da je 1500000 spremno za odstrel, gde je još minimum 3000000 glasova? To je to razmišljanje, bolji sam od drugih jer sam pročitao knjigu, a taj načitani može biti i sledeći KK. MIslim, čim se to ne primenjuje nigde u svetu jasno ti je ko greši. Valjda je cilj iskoreniti osećaj boga i superiornosti.

A kad si već kod Kosova i Tadića. Šta je Tadić trebalo da uradi, da zarati opet sa SAD? Otkud znaš da je nešto odbio? Upravo, da je tad podeljeno Kosovo dok je još i moglo, ne bismo bili u ovoj situaciji da ga nemamo uopšte i da nam preti da izgubimo još više.

A kamo se manifestovalo to otpisivanje?

Sem cuvenog cestitanja pobede Nikolicu sta su konkretno uradili da je to tako drasticno uticalo na rezultat?
Finansijski je podrzan SNS pred izbore.

How Aleksandar Vucic Became Europe’s Favorite Autocrat​

Serbia given EU’s backing​

Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic, sworn in on Sunday, says joining the EU is a high priority.

SNS-ovu vlast je zapljusnula likvidnost svetskih trzista, imali su vise srece nego pameti, i onda su mogli da asfaltiraju puteve, nisu oni mnogo pametniji i sposobniji od zutih.
Sto je najgore sada kada ide oseka likvidnosti, docice opet neki zuti koji ce opet ispasti nesposobni, pa ce onda presvuceni radikali da prosipaju demagogiju o zlatnom vremenu dok su oni bili na vlasti.

E, aj se ne foliramo... Vučić i šljam oko njega je skapirao da je u Srbiji većina naroda polupismena, neobrazovana, glupa i da im je dovoljno da u životu imaju za-u se, na se i poda se. Da ih ne zanima pravna država, nego da "se snalaze" podmićivanjem i hvatanjem krivina-od osnovne škole do smrti, da ih boli uvo za institucije-nego hoće ovna predvodnika, jer, bože moj, nismo mi neke švajcarske seronje da ne znamo ko nam je predsednik, nego volimo čvrstu pesnicu koja će da lupi šakom o sto i preseče, zatim da žele zakon, ali da se ne primenjuje na njih ako može, kad zagusti..

Vučić je ogledalo takve Srbije i savršeno im odgovara.. Drugi deo naroda-pametniji, obrazovaniji i koji želi da živi u uređenoj zemlji u kojoj se poštuje zakon, a institucije rade svoj posao-ovde je uvek bio u manjini i u tišini.

Vučić je personifikacija zla. On i njegova svita moraju da odu sa čela ove zemlje. I to što je urađeno dobro, ne može da potre činjenicu da je on običan kriminalac, autokrata i bolesni psihopata. Takva užasna ličnost na čelu Srbije je sramota svih nas.
Četvrtina.

A koliko ih je glasalo 2000te, 2004te...? 2008ma je godina gde je počelo da se koleba. I da je 1500000 spremno za odstrel, gde je još minimum 3000000 glasova? To je to razmišljanje, bolji sam od drugih jer sam pročitao knjigu, a taj načitani može biti i sledeći KK. MIslim, čim se to ne primenjuje nigde u svetu jasno ti je ko greši. Valjda je cilj iskoreniti osećaj boga i superiornosti.

A kad si već kod Kosova i Tadića. Šta je Tadić trebalo da uradi, da zarati opet sa SAD? Otkud znaš da je nešto odbio? Upravo, da je tad podeljeno Kosovo dok je još i moglo, ne bismo bili u ovoj situaciji da ga nemamo uopšte i da nam preti da izgubimo još više.
2003. je 1.050.000 glasova dobio SRS, a 2007. 1.150.000...dakle, stabilna brojka debila već 30 godina, plus SPS..

A ovo za Merkelovu, Tadića i Kosovo 2011. je valjda svima poznata činjenica. Ne znam što se sad čudiš tome.. U julu 2011. na Brnjaku su Srbi ranili nemačke pripadnike Kfora u pokušaju da zauzmu administrativne prelaze.. Merkelova u avgustu dolazi u Bg i ispostavlja zahteve koje je Tadić odbio. Te iste zahteve je prihvatio Vučić, podržali su ga u dolasku na vlast-prvi deo je ispunio Briselskim spirazumum 2013, a ostatak Ohridskim sporazumom 2023..

Ako smatraju da je obavio šta je imao, mogli bi sada podršku da pruže nekom normalnijem.. Pošto sve naše (promene) vlasti mora da aminuje spoljni faktor... Kad smo kod iskrenosti..

Ko je rekao da ih treba ubiti, čitaj šta sam napisao.. Glas nepismenog ne može da vredi isto kao i glas fakultetski obrazovanog.. neka se potrude malo u životu, nauče nešto pa onda neka učestvuju u izbornom postupku na malo višem nivou... Je l' to teško? Treba zagrejati stolicu i uložiti malo truda? Da, jadni, ugnjetavani neradnici i vucibatine..od malih nogu.

Ne znaš kako su 10 godina glasali za radikale za vreme vlasti DS-a? Sećaš li se rezultata izbora 2008? 1.200.000 za radikale i 300.000 za SPS.. jedva je formirana Cvetkovićeva vlada.

Nema šanse da se iskoreni tih 1.500.000 uzalud protraćenih glasova u Srbiji, od 1990. do danas.. Taman je toliko bu****.. minimum.
Ništa što normalna opozicija ne bi počisitla :dil:

Ali kako onda da dajes izborno pravo na osnovu toga da je neko zavrsio fakultet, ako to ne dokazuje da je on pametan ?

Ali kako onda da dajes izborno pravo na osnovu toga da je neko zavrsio fakultet, ako to ne dokazuje da je on pametan ?
To su neozbiljne price svejedno. Svi puknemo nekada i krenemo sa tim pricama, ja imam fazu sa IQ testovima, ali prodje.

Svi punoletni treba da imaju pravo glasa i postoje drzave gde to ne predstavlja nikakav problem.

Da se to resiti bez tih ekstremnih resenja.

Vucic, Seselj, Milosevic, Kostunica... nisu neinteligentni i neobrazovani, sta vise, pa znamo kakvi su i sta rade.

Demokrate su imale tranziciju, seku, izručenje karadžića i mladića, proglašenje nezavisnosti, i zasićenost svojih glasača, i Tadiću je strašno zamereno što se zdravio sa Tačijem tada. Plus su mediji bili daleko slobodniji nego danas. I izgubili su izbore za predsednika sa nekih par desetina hiljada glasova.

Rarikali su najjača partija još od izbora održanih u decembru 2003.

Ne znam kako se to tako brzo u Srbiji zaboravlja, ali tu ekipu je narod vazda voleo.
Da su najjača partija, kao sada SNS, dobili bi izbore ranije, ali nije. Popularni jesu, iz razloga već nabrojanih, ali najjači nisu.
2003. je 1.050.000 glasova dobio SRS, a 2007. 1.150.000...dakle, stabilna brojka debila već 30 godina, plus SPS..

A ovo za Merkelovu, Tadića i Kosovo 2011. je valjda svima poznata činjenica. Ne znam što se sad čudiš tome.. U julu 2011. na Brnjaku su Srbi ranili nemačke pripadnike Kfora u pokušaju da zauzmu administrativne prelaze.. Merkelova u avgustu dolazi u Bg i ispostavlja zahteve koje je Tadić odbio. Te iste zahteve je prihvatio Vučić, podržali su ga u dolasku na vlast-prvi deo je ispunio Briselskim spirazumum 2013, a ostatak Ohridskim sporazumom 2023..

Ako smatraju da je obavio šta je imao, mogli bi sada podršku da pruže nekom normalnijem.. Pošto sve naše (promene) vlasti mora da aminuje spoljni faktor... Kad smo kod iskrenosti..
Za Kosovo, svako ima neke svoje teorije, a ti mi nisi odgovorio na pitanje.

Drugo, SPS ima stabilne brojke već 20 godina, to su ljudi mahom koji još uvek zavise od njih. Ajmo ovako, 1,5m nepismenih i neobrazovanih je večina nad 500k obrazovanih i vrednih da žive. Znači imamo 2m glasača/stanovnika? Ili i obrazovani glasaju za SNS? Kako će tih 500k doći na vlast sem da ubiju 1,5m ljudi jer ako ih ne ubiju, a dodju na vlast svakako će ih zaboraviti i otpisati jer ih ne zanimaju i svakako će ih ubiti. Onda, koji fakultet će se više vrednovati, a koji manje? Šta ćemo sa plaćenim fakultetima? Šta ćemo sa srednjom školom? Da li su na vlasti inteligentni ljudi?

Ma nema šta, nepismeni ne mogu da glasaju, glas onih sa osnovnom školom vredi 1 bod, onih sa srednjom i privatnim faxom 2 boda i onih sa državnom višom i državnim faxom 3 boda.

Svakako da ne verujem da diploma fakulteta garantuje da dotični imalac nije bu****, ali još manje verujem da oni što su jedva završili osnovnu treba nekome da kroje sudbinu.

Demokrate su imale tranziciju, seku, izručenje karadžića i mladića, proglašenje nezavisnosti, i zasićenost svojih glasača, i Tadiću je strašno zamereno što se zdravio sa Tačijem tada. Plus su mediji bili daleko slobodniji nego danas. I izgubili su izbore za predsednika sa nekih par desetina hiljada glasova.
I SNS je zapao pod SEKU, zatim izručenje Kosova, sada opet i krizu i zasićenost svojih glasača. 12 godina vladavine nije malo da bi gledali prolazne stvari. NJihovi glasači su mogli da se vrate ali nisu, štaviše, nema više ni DS-a već nekoliko frakcija, a neki su delom u SNS-u.

Ma nema šta, nepismeni ne mogu da glasaju, glas onih sa osnovnom školom vredi 1 bod, onih sa srednjom i privatnim faxom 2 boda i onih sa državnom višom i državnim faxom 3 boda.
Idemo, rat studenata privatnih vs državnih fakulteta vol. 2 :)

Mariks, šta ima da se ratuje, privatni fakulteti u Srbiji se ne upisuju iz želje za većim znanjem, nego zbog završavanja po principu-uveče prelistaš, ujutru zablistaš.

Tako da, sedite, 2 boda.. i to je mnogo.

Evo, sad sam guglao, 11 posto ima zavrsen faks, a tu se racuna i privatni. Neka me neko ispravi neko ako gresim, ali broj svakako nije drasticno veci, a mozda je i manji.

Dakle, ti bi diktaturu da uvodis? Jer sam siguran da skoro svi od ovih 89 posto plus ovi sa privatnih faksova ne bi pristali na to, a i sa diplomama drzavnih fakulteta bi bila gomila koja bi se bunila na to.

Dakle, bar jedno 95 posto naroda bi bilo protiv toga pa ne znam kako zamisljas da se to sprovede? Osim ako nisi diktator. Ja bih odmah izasao na ulicu da to predlozis i isao da te rusim, a da to imas u predizbornom programu, ne bih glasao za tebe, a ne bi ni vecina, tako da vlast ne bi ni video.

Vrh