Jedino rešenje je da se glas svakog pojedinca vrednuje prema nivou obrazovanja-pa lepo, ko je nepismen ili sa osnovnom školom, njegov glas vredi toliko.. ko ima srednju i privatni fax toliko i ko ima državnu višu ili fax-njegov glas vredi najviše.
Tako da ko želi da mu se glas vrednuje više, neka lepo uči od malena i ulaže u sebe. A ne da nam polupismeni id*** koji hvataju zjale od malena i ne znaju da se potpišu kroje sudbinu i večno kanale.
Ja sam pomislio jednom da bi mogao mini IQ test na svakim izborima na istom listiću gde se daje glas, nekih 5 postavljenih zadataka sa onim geometrijskim slikama, tačkama i linijama pa da dopune prazninu
Mislim da bi to bilo najfer rešenje nego vrednovati nečiju diplomu, faks i sl.
Naravno neostvarivo u demokratiji. Ali i vrlo nepotrebno jer bi se tada bavili posledicama i naknadno ispravljali krive drine.
Sve kreće od obrazovanja, treba nam više obrazovanih i kvalitetnije obrazovanje i kad stekneš svest o političkim pravima, građanskim slobodama itd. onda je nebitno jesi li odrastao u malom mestu i velikom gradu, imaš li faks i tls. Ali mi ne ulažemo u obrazovanje i onda vapiš za nekim para-mehanizmima kako da se razračunaš sa posledicama...
Tako da te razumem, al ne mogu da prihvatim taj način kao ozbiljan...
Ma nema šta, nepismeni ne mogu da glasaju, glas onih sa osnovnom školom vredi 1 bod, onih sa srednjom i privatnim faxom 2 boda i onih sa državnom višom i državnim faxom 3 boda.
Dodaj * kod državnog faksa i fusnotu,
za bolonjce pola boda manje
negativnih 0.5 ako si bolonjac
jer su protutnjali kroz fakultet
Kakav si ti car
joj umirem od smeha
Naravno za*ebavam se da su protutnjali, ali prosto kako da ti odogvorim sem sprdačinom
I Vučić sve to dozvoli, mi živimo u srećnoj zemlji, ovi neškolovani više nemaju rijaliti, nego im dosadno pa počeli da uče, prelaze polako u ovaj razred sa 2 boda..
Koji si ti sanjar čoveče...
Veruj mi da je samo do Bekija, podržao bih te odmah da njemu napokostim
, ali pošto je i ostatak građana Srbije u pitanju moram da te ne podržim u tim razredima podobnih i bodovnom sistemu po osnovu diplome hehehehe lol ... al dugo se nisam ovako dobro nasmejao...
P.S neko bodovanje i evaluacija, psiho pre svega na strani izabranih (pasivno biračko pravo) protiv toga nemam ništa... O tome se već može ozbiljno raspravljati... Tu inteligencija ne bi bila presudna, još manje diploma, nego psiho test.