Jbg ne koristim GP često, nisam student, a i malo dete zahteva još tonu stvari sa njim pa retko idemo sa gradskim. Znam da su trole stare propale i nikakve, busevi isto, doduše ima i novih, da je prevoz neredovan ali eto, sad zamislite kako je nekome u nekom malom gradu koga niko nije pogledao 30god nasuprot Beograda.Ovo je samo dokaz kako izgleda kada su ljudi neinformisani i zasto je bitna dostupnost pravih informacija.
Ja se sećam, doduše to je bilo u drugim temama, za ovu ne znam. Ja sam namerno napisao ovde jer je ovo tema o izborimai želim da čujem svačije mišljenje.Pisano je XY puta od nas nekoliko da ima i stvari koje pohvaljujemo kod SNS vladavine. Ali džaba kada pojedinci to zaboravljaju, pamte samo kritike, a onda posle ovde izvode zaključke kako niko nikada ništa ne pohvali i niko nije objektivan.
Ja se čak sećam nekih delova svojih postova gde sam nabrajao stvari koje su za pohvalu kod SNSa. Samo što mi je problem da ih uvek odmah nađem u pretrazi foruma. Ali iskopaću i njih kad budem za kompom.
Da se sahrane jednom za svagda te priče kako niko nikad ovde ništa nije pohvalio.
Onda je trebalo da naglasiš da misliš na ovu temu. Jer mislim da čak ni ja nisam na ovoj temi nikad hvalio, ili sam mnogo, mnogo manje nego na drugim.Ja se sećam, doduše to je bilo u drugim temama, za ovu ne znam. Ja sam namerno napisao ovde jer je ovo tema o
To je opet vrlo upitno, da li ništa nije radila. Kada se narod okrenuo tako protiv prethodnika? Meni se čini upravo onda kada je Vučić ( i SNS) krenuo u borbu protiv njih, kada su u javnost počele da se šire vesti i afere ili šta god (ja sam tad doduše bio mali i nezainteresovan za politiku, ali mi je ostalo u sećanju da je baš Most na Adi bio veliki skandal, zbog kojeg su svi pali). Ali i prethodnici su nešto radili - Most na Adi, započet Pupinov most, obnovljena Gazela, izgrađeno sve i svašta, pregovori u EU - a na lokalnom nivou, oni su eto npr. uveli vodovod u mojoj ulici u Leštanima i asfaltirali - za nas ogroooman napredak tada. A kad su ovi došli na vlast, ta ulica je nekoliko puta bila razrovana i sje*******ena, pa su je tek nedavno asfaltirali - zbog minibusa.Možda je ovom narodu potrebno da ih jedan čovek vodi jer prošla Vlast nije radila ništa?
Ja opet pričam na nivou države, a ne na nivou grada Beograda, nas nekoliko aludiramo na to već neko vreme ali izgleda badava. Ne, narod nije bio informisaniji nego se upravo u drugim mestima, nije radilo baš ništa. O tome sam baš pre par postova pričao sa Pantografom. U Beogradu svašta, u državi ništa, sada u Beogradu ništa, u državi svašta. Inače, Šabac i SMederevska Palanka su poslednji pali pod SNS, to čak nije bio ni Beograd.To je opet vrlo upitno, da li ništa nije radila. Kada se narod okrenuo tako protiv prethodnika? Meni se čini upravo onda kada je Vučić ( i SNS) krenuo u borbu protiv njih, kada su u javnost počele da se šire vesti i afere ili šta god (ja sam tad doduše bio mali i nezainteresovan za politiku, ali mi je ostalo u sećanju da je baš Most na Adi bio veliki skandal, zbog kojeg su svi pali). Ali i prethodnici su nešto radili - Most na Adi, započet Pupinov most, obnovljena Gazela, izgrađeno sve i svašta, pregovori u EU - a na lokalnom nivou, oni su eto npr. uveli vodovod u mojoj ulici u Leštanima i asfaltirali - za nas ogroooman napredak tada. A kad su ovi došli na vlast, ta ulica je nekoliko puta bila razrovana i sje*******ena, pa su je tek nedavno asfaltirali - zbog minibusa.
Dakle nije da se ništa nije radilo, nego ljudi brzo zaborave na sve stvari koje su urađene, upravo zato što su više fascinirani (i šokirani aferama i sličnom).
Sad da se samo distanciram od toga da podržavam prethodne vlasti, uz to moram priznati da se nisam toliko informisao ni tada, a ni sada šta se dešavalo, ali svakako ih ne želim ponovo.
E sad, meni ostaje samo nerešeno kako su ljudi došli do tih informacija tada, pogotovo što internet nije bio toliko popularan i pristupačan u Srbiji. Da li mediji bili slobodni(ji) u odnosu na danas ili je nešto drugo u pitanju? Jer kada bi narod uspeo da sazna šta se sve dešavalo dok su ovi na vlasti, da je postojala objektivnost i da su postojale prave debate sa obe strane - pa oni bi odavno odleteli. Ne bi niko govorio "moj Vučić je to meni sagradio".
Istina ili ne, upravo zbog toga. Zbog toga sam Ja taksativno naveo šta mi se svidja, a šta ne. Da čujem različita mišljenja, da vidim gde grešim po drugima i gde drugi greše po meni, niko nije bezgrešan. Jer stičem utisak kao i što je Ljuba rekao, ne smeta im vlast, samo im smeta Vučić. Pa onda lepo dodajmo u zahteve "Neka ostane sve isto, samo da se Vučić više ne pojavljuje" i možda se i to ispuni. Moramo prvo spoznati sebe, da znamo šta hoćemo, šta nećemo, šta nam se svidja, a šta ne, da priznamo svoje greške, umesto samo da kukamo. Kada to uradimo onda moramo da priznamo sebi zašto je AV ovoliko dugo na vlasti, šta je on toliko radio drugačije. Nije to nikakva misterija ili tajna univerzuma. Kada to ukapiramo onda ćemo znati i kako da se obratimo njegovim glasačima i kako da pridobijemo njegove glasače. Tada možemo pričati o smenjivanju vlasti. Nadam se da je svakome cilj poboljšanje cele Srbije, a ne "samo da dobijem Beograd, da se namakne nešto para, meni dosta".Zato što ovu temu uglavnom posećuju i posećivali su ljudi koji su trajno ljuti na SNS ILI su pod utiskom nečega što se desilo pa dođu ovde da dodaju na spisak argumenata i razloga zašto je SNS ovakav i onakav.
+ Додајем да је СНС ишао неком популистичко-антиелитистичком агендом која је у том тренутку била добар застор потенцијалних одбојница њихових гласача и уједињавала их у незадовољству.Велика је разлика када се говори о Београду и остатку Србије. Да није рађено ништа друго (а јесте), само Мост на Ади и Пупинов мост за време Ђиласовог мандата били би довољно да се каже "ево, ово је урађено". Шта год ко мислио о Ђиласу чињеница је да су ти мостови били преко потребни и да је добро што данас постоје. Наравно да тада нису решени ни близу сви проблеми који постоје у Београду али урађено је нешто, ишло се ка бољем. Друга ствар, потешкоће транзиције су се у Београду, гледано у просеку, ипак осетиле мање него у већини других градова. Тачно је, било је отпуштања и у Београду, и у Београду је транзиција закатанчила многе фирме али су се људи много лакше преоријентисали на трговину, услуге, када изгубиш посао лакше је пронаћи други. Када у неком месту од 20,30,50 хиљада становника фирма која запошљава 500 или 1000 људи оде под лед за то место то је шок. Трећа ствар, што се тиче корупције и страначког запошљавања не бих ни најмање да аболирам ДС. Конкретно, моја познаница добила је посао преко ДС-а. Компетентна је за посао који је обављала, није га обављала ни лоше али без обзира на то не би га добила да се својевремно није учланила у ДС и агитовала за странку. Таквих примера је много. Сигурни гласови постојали су и пре СНС-а, буквално сам се затекао на бирачком месту када је чланство ДС-а позивано телефоном да изађе на изборе. То каква је била бивша власт и о каквом квалитету људи је реч доста говори и то што је готово пола бившег главног одбора сада у СНС и више од пола трећег и четвртог ешалона сада уз СНС а ДС се бори за цензус. Није Вучић освојио власт јер се људима допао него зато што им се Тадић смучио. Смучило се људима да слушају како "Европа нема перспективу" и приче о "европским вредностима" док је њихов животни стандард све гори, реално. Тако су се наместиле ствари, светска економска криза, недовршена транзиција, неспособност. Када је Тадић повукао црвену линију око Косова, када или није хтео или није смео да до краја дигне руке и странци су аминовали долазак Вучића. Укратко, то би било то а ми сада треба да гледамо шта ћемо и шта нам је чинити.
^^ Neko bi rekao "surovo", a neko bi rekao "nadmeno". Ali jeste istina u svakom slučaju.E, aj se ne foliramo... Vučić i šljam oko njega je skapirao da je u Srbiji većina naroda polupismena, neobrazovana, glupa i da im je dovoljno da u životu imaju za-u se, na se i poda se. Da ih ne zanima pravna država, nego da "se snalaze" podmićivanjem i hvatanjem krivina-od osnovne škole do smrti, da ih boli uvo za institucije-nego hoće ovna predvodnika, jer, bože moj, nismo mi neke švajcarske seronje da ne znamo ko nam je predsednik, nego volimo čvrstu pesnicu koja će da lupi šakom o sto i preseče, zatim da žele zakon, ali da se ne primenjuje na njih ako može, kad zagusti..
Vučić je ogledalo takve Srbije i savršeno im odgovara.. Drugi deo naroda-pametniji, obrazovaniji i koji želi da živi u uređenoj zemlji u kojoj se poštuje zakon, a institucije rade svoj posao-ovde je uvek bio u manjini i u tišini.
Vučić je personifikacija zla. On i njegova svita moraju da odu sa čela ove zemlje. I to što je urađeno dobro, ne može da potre činjenicu da je on običan kriminalac, autokrata i bolesni psihopata. Takva užasna ličnost na čelu Srbije je sramota svih nas.
Zato je pitanje da li će takav narod ikad biti u većini jer ako neće skoro, kako da se pridobije ostatak naroda? Zašto on nije bio na vlasti posle pada Miloševića?Vučić je ogledalo takve Srbije i savršeno im odgovara.. Drugi deo naroda-pametniji, obrazovaniji i koji želi da živi u uređenoj zemlji u kojoj se poštuje zakon, a institucije rade svoj posao-ovde je uvek bio u manjini i u tišini.
Ne mora uopšte da se potire, dovoljno je da se razume kako bi se razumeo ostatak naroda.Vučić je personifikacija zla. On i njegova svita moraju da odu sa čela ove zemlje. I to što je urađeno dobro, ne može da potre činjenicu da je on običan kriminalac, autokrata i bolesni psihopata. Takva užasna ličnost na čelu Srbije je sramota svih nas.
Ma koje pridobijanje takvih? Tih bu**** koji su glasali za Miloševića 10 godina, a kad je pao 10 godina glasali za radikale, a sad 10 godina glasaju za Vučića? Ko to da preokrene, taj "mentalni" sklop? Nema tu pomoći, treba se pomiriti sa činjenicom da u ovoj zemlji živi 2 miliona ljudi koji nisu ni za šta, tj. koji će sa svojim biračkim pravom, odnosno načinom na koji ga koriste uvek biti teret za onaj bolji ostatak naroda u pokušajima da od ove zemlje načini funkcionalnu demokratiju.Zato je pitanje da li će takav narod ikad biti u većini jer ako neće skoro, kako da se pridobije ostatak naroda?
Ne mora uopšte da se potire, dovoljno je da se razume kako bi se razumeo ostatak naroda.
E, aj se ne foliramo... Vučić i šljam oko njega je skapirao da je u Srbiji većina naroda polupismena, neobrazovana, glupa i da im je dovoljno da u životu imaju za-u se, na se i poda se. Da ih ne zanima pravna država, nego da "se snalaze" podmićivanjem i hvatanjem krivina-od osnovne škole do smrti, da ih boli uvo za institucije-nego hoće ovna predvodnika, jer, bože moj, nismo mi neke švajcarske seronje da ne znamo ko nam je predsednik, nego volimo čvrstu pesnicu koja će da lupi šakom o sto i preseče, zatim da žele zakon, ali da se ne primenjuje na njih ako može, kad zagusti..
Vučić je ogledalo takve Srbije i savršeno im odgovara.. Drugi deo naroda-pametniji, obrazovaniji i koji želi da živi u uređenoj zemlji u kojoj se poštuje zakon, a institucije rade svoj posao-ovde je uvek bio u manjini i u tišini.
Vučić je personifikacija zla. On i njegova svita moraju da odu sa čela ove zemlje. I to što je urađeno dobro, ne može da potre činjenicu da je on običan kriminalac, autokrata i bolesni psihopata. Takva užasna ličnost na čelu Srbije je sramota svih nas.
Kad pre dodjosmo do apartheid resenja.Ma koje pridobijanje takvih? Tih bu**** koji su glasali za Miloševića 10 godina, a kad je pao 10 godina glasali za radikale, a sad 10 godina glasaju za Vučića? Ko to da preokrene, taj "mentalni" sklop? Nema tu pomoći, treba se pomiriti sa činjenicom da u ovoj zemlji živi 2 miliona ljudi koji nisu ni za šta, tj. koji će sa svojim biračkim pravom, odnosno načinom na koji ga koriste uvek biti teret za onaj bolji ostatak naroda u pokušajima da od ove zemlje načini funkcionalnu demokratiju.
Jedino rešenje je da se glas svakog pojedinca vrednuje prema nivou obrazovanja-pa lepo, ko je nepismen ili sa osnovnom školom, njegov glas vredi toliko.. ko ima srednju i privatni fax toliko i ko ima državnu višu ili fax-njegov glas vredi najviše.
Znači tiranija pre demokratije? Ubiti dva miliona ljudi je rešenje? To je ono što nas deli i što neće nikad promeniti ovu vlast. Ne znam samo kako su 10 god glasali za radikale, kad je 10god bio DS na vlasti. Da je većina glasala za radikale, radikali bi pobedili. Imaj na umu da ne glasaju samo neobrazovani za Vučića, niti je obrazovanje neko ogledalo inteligencije. A često, inteligencije može da se meri i sa psihopatijom.Ma koje pridobijanje takvih? Tih bu**** koji su glasali za Miloševića 10 godina, a kad je pao 10 godina glasali za radikale, a sad 10 godina glasaju za Vučića? Ko to da preokrene, taj "mentalni" sklop? Nema tu pomoći, treba se pomiriti sa činjenicom da u ovoj zemlji živi 2 miliona ljudi koji nisu ni za šta, tj. koji će sa svojim biračkim pravom, odnosno načinom na koji ga koriste uvek biti teret za onaj bolji ostatak naroda u pokušajima da od ove zemlje načini funkcionalnu demokratiju.
Jedino rešenje je da se glas svakog pojedinca vrednuje prema nivou obrazovanja-pa lepo, ko je nepismen ili sa osnovnom školom, njegov glas vredi toliko.. ko ima srednju i privatni fax toliko i ko ima državnu višu ili fax-njegov glas vredi najviše.
Tako da ko želi da mu se glas vrednuje više, neka lepo uči od malena i ulaže u sebe. A ne da nam polupismeni id*** koji hvataju zjale od malena i ne znaju da se potpišu kroje sudbinu i večno kanale.
Mislim, znam da se to nikada neće desiti, ali dosta mi je više razglabanja o budalama i budalaštinama, kad se dobro zna šta najviše koči ovu raspalu zemlju da stane na noge već više od 200 godina..
Imaj na umu da ne glasaju samo neobrazovani za Vučića, niti je obrazovanje neko ogledalo inteligencije. A često, inteligencije može da se meri i sa psihopatijom.
Ko je rekao da ih treba ubiti, čitaj šta sam napisao.. Glas nepismenog ne može da vredi isto kao i glas fakultetski obrazovanog.. neka se potrude malo u životu, nauče nešto pa onda neka učestvuju u izbornom postupku na malo višem nivou... Je l' to teško? Treba zagrejati stolicu i uložiti malo truda? Da, jadni, ugnjetavani neradnici i vucibatine..od malih nogu.Znači tiranija pre demokratije? Ubiti dva miliona ljudi je rešenje? To je ono što nas deli i što neće nikad promeniti ovu vlast. Ne znam samo kako su 10 god glasali za radikale, kad je 10god bio DS na vlasti. Da je većina glasala za radikale, radikali bi pobedili. Imaj na umu da ne glasaju samo neobrazovani za Vučića, niti je obrazovanje neko ogledalo inteligencije. A često, inteligencije može da se meri i sa psihopatijom.
Demokrate su 2012. najviše pale jer je Zapad otpisao Tadića.. sećamo se svi dolaska Merkelove u Beograd leta 2011. i Tadićevog odbijanja da uradi ono što je guba Vučić obećao da će uraditi i što je uradio u ovih 10 godina.. A ovih 1.500.000 idiota koji glasaju za njega danas misle da je on zaštitnik i borac za svetu srpsku zemlju, dok je Tadić izdajnik koji je prodao Kosovo.Demokrate su pale zbog SEKE i ekonomskih problema koji su usledili, ne zato sto ne znam koliko nisu komunicirali sa unutrasnjoscu. Uostalom, pola danasnjih lokalnih odbora SNS su prebezi iz bivse vlasti.
A kamo se manifestovalo to otpisivanje?Demokrate su 2012. najviše pale jer je Zapad otpisao Tadića.. sećamo se svi dolaska Merkelove u Beograd leta 2011. i Tadićevog odbijanja da uradi ono što je guba Vučić obećao da će uraditi i što je uradio u ovih 10 godina.. A ovih 1.500.000 idiota koji glasaju za njega danas misle da je on zaštitnik i borac za svetu srpsku zemlju, dok je Tadić izdajnik koji je prodao Kosovo.
Mislim, kad smo već iskreni..