Šta je novo?

Izbori 2024

Ovo je samo dokaz kako izgleda kada su ljudi neinformisani i zasto je bitna dostupnost pravih informacija.
Jbg ne koristim GP često, nisam student, a i malo dete zahteva još tonu stvari sa njim pa retko idemo sa gradskim. Znam da su trole stare propale i nikakve, busevi isto, doduše ima i novih, da je prevoz neredovan ali eto, sad zamislite kako je nekome u nekom malom gradu koga niko nije pogledao 30god nasuprot Beograda.
Pisano je XY puta od nas nekoliko da ima i stvari koje pohvaljujemo kod SNS vladavine. Ali džaba kada pojedinci to zaboravljaju, pamte samo kritike, a onda posle ovde izvode zaključke kako niko nikada ništa ne pohvali i niko nije objektivan.

Ja se čak sećam nekih delova svojih postova gde sam nabrajao stvari koje su za pohvalu kod SNSa. Samo što mi je problem da ih uvek odmah nađem u pretrazi foruma. Ali iskopaću i njih kad budem za kompom.

Da se sahrane jednom za svagda te priče kako niko nikad ovde ništa nije pohvalio.
Ja se sećam, doduše to je bilo u drugim temama, za ovu ne znam. Ja sam namerno napisao ovde jer je ovo tema o izborimai želim da čujem svačije mišljenje.

Sve sto je dobro uradio je uradio dobro u odnosu na ono kako je bilo pre. Nijedna stvar nije objektivno i bez poredjenja sa onim pre dobra.

Sto pokazuje kakvu smo vlast imali kada ovaj sa svojim radom uspe u nekim aspektima da ih nadmasi.

Tako da glasaj za DS.

DS - Mi cinimo da i Vucic ne izgleda nekad toliko lose!

Ja se sećam, doduše to je bilo u drugim temama, za ovu ne znam. Ja sam namerno napisao ovde jer je ovo tema o
Onda je trebalo da naglasiš da misliš na ovu temu. Jer mislim da čak ni ja nisam na ovoj temi nikad hvalio, ili sam mnogo, mnogo manje nego na drugim.

Zato što ovu temu uglavnom posećuju i posećivali su ljudi koji su trajno ljuti na SNS ILI su pod utiskom nečega što se desilo pa dođu ovde da dodaju na spisak argumenata i razloga zašto je SNS ovakav i onakav. Prosto mnogi temu doživljavaju kao kritičku, kao mesto gde mogu da se kritikuju političari do mile volje, jer na drugima se posle nekoliko postova apeluje na vraćanje temi.(samo kažem) Tako da se stvori podsvesna asocijacija da je ovo mesto gde može da se iskritikuje bilo šta kod SNS a to onda pređe u podsvesnu asoscijaciju da je ovo tema samo i samo za kritikovanje.

Jbg. Čudno ali tako je. Ali isto je i na forumima i mrežama širom sveta. I o tome sam npr isto pisao na temi o Slaviji dok se rekonstruisala. Isto došli neki ljudi i žalili se "aaa bree ništa vam ne valja, Srbima nikad ugoditi." Onda ja okačim screenshotove "rantova" na isti kalup sa foruma i portala iz - ako se dobro sećam - zemalja Skandinavije i pokažem da gunđanje i pristrasnost postoje širom sveta.

Možda je ovom narodu potrebno da ih jedan čovek vodi jer prošla Vlast nije radila ništa?
To je opet vrlo upitno, da li ništa nije radila. Kada se narod okrenuo tako protiv prethodnika? Meni se čini upravo onda kada je Vučić ( i SNS) krenuo u borbu protiv njih, kada su u javnost počele da se šire vesti i afere ili šta god (ja sam tad doduše bio mali i nezainteresovan za politiku, ali mi je ostalo u sećanju da je baš Most na Adi bio veliki skandal, zbog kojeg su svi pali). Ali i prethodnici su nešto radili - Most na Adi, započet Pupinov most, obnovljena Gazela, izgrađeno sve i svašta, pregovori u EU - a na lokalnom nivou, oni su eto npr. uveli vodovod u mojoj ulici u Leštanima i asfaltirali - za nas ogroooman napredak tada. A kad su ovi došli na vlast, ta ulica je nekoliko puta bila razrovana i sje*******ena, pa su je tek nedavno asfaltirali - zbog minibusa.
Dakle nije da se ništa nije radilo, nego ljudi brzo zaborave na sve stvari koje su urađene, upravo zato što su više fascinirani (i šokirani aferama i sličnom).

Sad da se samo distanciram od toga da podržavam prethodne vlasti, uz to moram priznati da se nisam toliko informisao ni tada, a ni sada šta se dešavalo, ali svakako ih ne želim ponovo.
E sad, meni ostaje samo nerešeno kako su ljudi došli do tih informacija tada, pogotovo što internet nije bio toliko popularan i pristupačan u Srbiji. Da li mediji bili slobodni(ji) u odnosu na danas ili je nešto drugo u pitanju? Jer kada bi narod uspeo da sazna šta se sve dešavalo dok su ovi na vlasti, da je postojala objektivnost i da su postojale prave debate sa obe strane - pa oni bi odavno odleteli. Ne bi niko govorio "moj Vučić je to meni sagradio".

To je opet vrlo upitno, da li ništa nije radila. Kada se narod okrenuo tako protiv prethodnika? Meni se čini upravo onda kada je Vučić ( i SNS) krenuo u borbu protiv njih, kada su u javnost počele da se šire vesti i afere ili šta god (ja sam tad doduše bio mali i nezainteresovan za politiku, ali mi je ostalo u sećanju da je baš Most na Adi bio veliki skandal, zbog kojeg su svi pali). Ali i prethodnici su nešto radili - Most na Adi, započet Pupinov most, obnovljena Gazela, izgrađeno sve i svašta, pregovori u EU - a na lokalnom nivou, oni su eto npr. uveli vodovod u mojoj ulici u Leštanima i asfaltirali - za nas ogroooman napredak tada. A kad su ovi došli na vlast, ta ulica je nekoliko puta bila razrovana i sje*******ena, pa su je tek nedavno asfaltirali - zbog minibusa.
Dakle nije da se ništa nije radilo, nego ljudi brzo zaborave na sve stvari koje su urađene, upravo zato što su više fascinirani (i šokirani aferama i sličnom).

Sad da se samo distanciram od toga da podržavam prethodne vlasti, uz to moram priznati da se nisam toliko informisao ni tada, a ni sada šta se dešavalo, ali svakako ih ne želim ponovo.
E sad, meni ostaje samo nerešeno kako su ljudi došli do tih informacija tada, pogotovo što internet nije bio toliko popularan i pristupačan u Srbiji. Da li mediji bili slobodni(ji) u odnosu na danas ili je nešto drugo u pitanju? Jer kada bi narod uspeo da sazna šta se sve dešavalo dok su ovi na vlasti, da je postojala objektivnost i da su postojale prave debate sa obe strane - pa oni bi odavno odleteli. Ne bi niko govorio "moj Vučić je to meni sagradio".
Ja opet pričam na nivou države, a ne na nivou grada Beograda, nas nekoliko aludiramo na to već neko vreme ali izgleda badava. Ne, narod nije bio informisaniji nego se upravo u drugim mestima, nije radilo baš ništa. O tome sam baš pre par postova pričao sa Pantografom. U Beogradu svašta, u državi ništa, sada u Beogradu ništa, u državi svašta. Inače, Šabac i SMederevska Palanka su poslednji pali pod SNS, to čak nije bio ni Beograd.

Велика је разлика када се говори о Београду и остатку Србије. Да није рађено ништа друго (а јесте), само Мост на Ади и Пупинов мост за време Ђиласовог мандата били би довољно да се каже "ево, ово је урађено". Шта год ко мислио о Ђиласу чињеница је да су ти мостови били преко потребни и да је добро што данас постоје. Наравно да тада нису решени ни близу сви проблеми који постоје у Београду али урађено је нешто, ишло се ка бољем. Друга ствар, потешкоће транзиције су се у Београду, гледано у просеку, ипак осетиле мање него у већини других градова. Тачно је, било је отпуштања и у Београду, и у Београду је транзиција закатанчила многе фирме али су се људи много лакше преоријентисали на трговину, услуге, када изгубиш посао лакше је пронаћи други. Када у неком месту од 20,30,50 хиљада становника фирма која запошљава 500 или 1000 људи оде под лед за то место то је шок. Трећа ствар, што се тиче корупције и страначког запошљавања не бих ни најмање да аболирам ДС. Конкретно, моја познаница добила је посао преко ДС-а. Компетентна је за посао који је обављала, није га обављала ни лоше али без обзира на то не би га добила да се својевремно није учланила у ДС и агитовала за странку. Таквих примера је много. Сигурни гласови постојали су и пре СНС-а, буквално сам се затекао на бирачком месту када је чланство ДС-а позивано телефоном да изађе на изборе. То каква је била бивша власт и о каквом квалитету људи је реч доста говори и то што је готово пола бившег главног одбора сада у СНС и више од пола трећег и четвртог ешалона сада уз СНС а ДС се бори за цензус. Није Вучић освојио власт јер се људима допао него зато што им се Тадић смучио. Смучило се људима да слушају како "Европа нема перспективу" и приче о "европским вредностима" док је њихов животни стандард све гори, реално. Тако су се наместиле ствари, светска економска криза, недовршена транзиција, неспособност. Када је Тадић повукао црвену линију око Косова, када или није хтео или није смео да до краја дигне руке и странци су аминовали долазак Вучића. Укратко, то би било то а ми сада треба да гледамо шта ћемо и шта нам је чинити.

Zato što ovu temu uglavnom posećuju i posećivali su ljudi koji su trajno ljuti na SNS ILI su pod utiskom nečega što se desilo pa dođu ovde da dodaju na spisak argumenata i razloga zašto je SNS ovakav i onakav.
Istina ili ne, upravo zbog toga. Zbog toga sam Ja taksativno naveo šta mi se svidja, a šta ne. Da čujem različita mišljenja, da vidim gde grešim po drugima i gde drugi greše po meni, niko nije bezgrešan. Jer stičem utisak kao i što je Ljuba rekao, ne smeta im vlast, samo im smeta Vučić. Pa onda lepo dodajmo u zahteve "Neka ostane sve isto, samo da se Vučić više ne pojavljuje" i možda se i to ispuni. Moramo prvo spoznati sebe, da znamo šta hoćemo, šta nećemo, šta nam se svidja, a šta ne, da priznamo svoje greške, umesto samo da kukamo. Kada to uradimo onda moramo da priznamo sebi zašto je AV ovoliko dugo na vlasti, šta je on toliko radio drugačije. Nije to nikakva misterija ili tajna univerzuma. Kada to ukapiramo onda ćemo znati i kako da se obratimo njegovim glasačima i kako da pridobijemo njegove glasače. Tada možemo pričati o smenjivanju vlasti. Nadam se da je svakome cilj poboljšanje cele Srbije, a ne "samo da dobijem Beograd, da se namakne nešto para, meni dosta".

Велика је разлика када се говори о Београду и остатку Србије. Да није рађено ништа друго (а јесте), само Мост на Ади и Пупинов мост за време Ђиласовог мандата били би довољно да се каже "ево, ово је урађено". Шта год ко мислио о Ђиласу чињеница је да су ти мостови били преко потребни и да је добро што данас постоје. Наравно да тада нису решени ни близу сви проблеми који постоје у Београду али урађено је нешто, ишло се ка бољем. Друга ствар, потешкоће транзиције су се у Београду, гледано у просеку, ипак осетиле мање него у већини других градова. Тачно је, било је отпуштања и у Београду, и у Београду је транзиција закатанчила многе фирме али су се људи много лакше преоријентисали на трговину, услуге, када изгубиш посао лакше је пронаћи други. Када у неком месту од 20,30,50 хиљада становника фирма која запошљава 500 или 1000 људи оде под лед за то место то је шок. Трећа ствар, што се тиче корупције и страначког запошљавања не бих ни најмање да аболирам ДС. Конкретно, моја познаница добила је посао преко ДС-а. Компетентна је за посао који је обављала, није га обављала ни лоше али без обзира на то не би га добила да се својевремно није учланила у ДС и агитовала за странку. Таквих примера је много. Сигурни гласови постојали су и пре СНС-а, буквално сам се затекао на бирачком месту када је чланство ДС-а позивано телефоном да изађе на изборе. То каква је била бивша власт и о каквом квалитету људи је реч доста говори и то што је готово пола бившег главног одбора сада у СНС и више од пола трећег и четвртог ешалона сада уз СНС а ДС се бори за цензус. Није Вучић освојио власт јер се људима допао него зато што им се Тадић смучио. Смучило се људима да слушају како "Европа нема перспективу" и приче о "европским вредностима" док је њихов животни стандард све гори, реално. Тако су се наместиле ствари, светска економска криза, недовршена транзиција, неспособност. Када је Тадић повукао црвену линију око Косова, када или није хтео или није смео да до краја дигне руке и странци су аминовали долазак Вучића. Укратко, то би било то а ми сада треба да гледамо шта ћемо и шта нам је чинити.
+ Додајем да је СНС ишао неком популистичко-антиелитистичком агендом која је у том тренутку била добар застор потенцијалних одбојница њихових гласача и уједињавала их у незадовољству.

E, aj se ne foliramo... Vučić i šljam oko njega je skapirao da je u Srbiji većina naroda polupismena, neobrazovana, glupa i da im je dovoljno da u životu imaju za-u se, na se i poda se. Da ih ne zanima pravna država, nego da "se snalaze" podmićivanjem i hvatanjem krivina-od osnovne škole do smrti, da ih boli uvo za institucije-nego hoće ovna predvodnika, jer, bože moj, nismo mi neke švajcarske seronje da ne znamo ko nam je predsednik, nego volimo čvrstu pesnicu koja će da lupi šakom o sto i preseče, zatim da žele zakon, ali da se ne primenjuje na njih ako može, kad zagusti..

Vučić je ogledalo takve Srbije i savršeno im odgovara.. Drugi deo naroda-pametniji, obrazovaniji i koji želi da živi u uređenoj zemlji u kojoj se poštuje zakon, a institucije rade svoj posao-ovde je uvek bio u manjini i u tišini.

Vučić je personifikacija zla. On i njegova svita moraju da odu sa čela ove zemlje. I to što je urađeno dobro, ne može da potre činjenicu da je on običan kriminalac, autokrata i bolesni psihopata. Takva užasna ličnost na čelu Srbije je sramota svih nas.

Evo jednog primera iz sela Karavukovo, kod Odzaka u Vojvodini.

Dosao je jedan dan Hulja sa svitom. Pricali su sa mestanima. Pitali ih imaju li nekih zelja, sat moze Hulja da uradi za njih. Jedan se digne i kaze kako imaju neko razvaljeno igraliste, kako bi hteo da se tamo napravi natkriveni prostor i da se poravna i po pravi. Hulja odmah pozove jednog iz svite i on to zapise. Pred mestanima kaze jednom drugom iz svite da se to sve sredi.
Prodje par meseci, svi zaborave na dogadjaj, kad jednog dana pojave se bageri i srede igraliste posle nekog vremena, bas kako je Hulja rekao, a mestani tarzili.

Naravno da je izvodjac radova 3 X naplatio, naravno da se pokralo, ali mestani tamo su sad spremni da prate Vucica do groba.

Onaj ko prezire narod van Boegrada, kako ga preziru recimo O. Beckovic ili politicari Marinika, Djilas, Biljana, Bosko i ekipa ne moze da vlada Srbijom. Uzmimo primer Boska O. On je iz Cacka, ali se uglavio u Beograd. Mozda ga neko poznaje oko Cacka, ali vecu U Uzicu on je beznacajan i nikad ne ide po tim selima. Seselj i Vucic znaju imena svih naseljenih mesta Srbije i bili su svuda. Njima se nije gadilo da razgovaraju sa "krezubom" sirotinjom.

Ovi nije kritika Protesta, ovo je samo kritika politicke situacije u Srbiji i kritika opozicije i kritika razumevanja potreba gradjana van Beograda. Za razliku od njih, Beogradjani i nemaju nekih zelja. Ovde se poplocava i gradi jer je najbolej ugradjivanje i SNS moze lepo da krade.

"Srbija umire, Beograd se smeje" je jedan potpuno istinit grafit.

Medjutimn, cak i ovakva, kakva je opozicija moze da postigne neke uspehe samo zato sto je Nelecini jako psihicki labilan i izaziva gradjane.
Da je u stanju da se kontrolise vladao bi Srbijom jos decenijama.

E, aj se ne foliramo... Vučić i šljam oko njega je skapirao da je u Srbiji većina naroda polupismena, neobrazovana, glupa i da im je dovoljno da u životu imaju za-u se, na se i poda se. Da ih ne zanima pravna država, nego da "se snalaze" podmićivanjem i hvatanjem krivina-od osnovne škole do smrti, da ih boli uvo za institucije-nego hoće ovna predvodnika, jer, bože moj, nismo mi neke švajcarske seronje da ne znamo ko nam je predsednik, nego volimo čvrstu pesnicu koja će da lupi šakom o sto i preseče, zatim da žele zakon, ali da se ne primenjuje na njih ako može, kad zagusti..

Vučić je ogledalo takve Srbije i savršeno im odgovara.. Drugi deo naroda-pametniji, obrazovaniji i koji želi da živi u uređenoj zemlji u kojoj se poštuje zakon, a institucije rade svoj posao-ovde je uvek bio u manjini i u tišini.

Vučić je personifikacija zla. On i njegova svita moraju da odu sa čela ove zemlje. I to što je urađeno dobro, ne može da potre činjenicu da je on običan kriminalac, autokrata i bolesni psihopata. Takva užasna ličnost na čelu Srbije je sramota svih nas.
^^ Neko bi rekao "surovo", a neko bi rekao "nadmeno". Ali jeste istina u svakom slučaju.

Zato je pitanje da li će takav narod ikad biti u većini jer ako neće skoro, kako da se pridobije ostatak naroda? Zašto on nije bio na vlasti posle pada Miloševića?

Ne mora uopšte da se potire, dovoljno je da se razume kako bi se razumeo ostatak naroda.

Poslednja izmena:
Zato je pitanje da li će takav narod ikad biti u većini jer ako neće skoro, kako da se pridobije ostatak naroda?

Ne mora uopšte da se potire, dovoljno je da se razume kako bi se razumeo ostatak naroda.
Ma koje pridobijanje takvih? Tih bu**** koji su glasali za Miloševića 10 godina, a kad je pao 10 godina glasali za radikale, a sad 10 godina glasaju za Vučića? Ko to da preokrene, taj "mentalni" sklop? Nema tu pomoći, treba se pomiriti sa činjenicom da u ovoj zemlji živi 2 miliona ljudi koji nisu ni za šta, tj. koji će sa svojim biračkim pravom, odnosno načinom na koji ga koriste uvek biti teret za onaj bolji ostatak naroda u pokušajima da od ove zemlje načini funkcionalnu demokratiju.

Jedino rešenje je da se glas svakog pojedinca vrednuje prema nivou obrazovanja-pa lepo, ko je nepismen ili sa osnovnom školom, njegov glas vredi toliko.. ko ima srednju i privatni fax toliko i ko ima državnu višu ili fax-njegov glas vredi najviše.

Tako da ko želi da mu se glas vrednuje više, neka lepo uči od malena i ulaže u sebe. A ne da nam polupismeni id*** koji hvataju zjale od malena i ne znaju da se potpišu kroje sudbinu i večno kanale.

Mislim, znam da se to nikada neće desiti, ali dosta mi je više razglabanja o budalama i budalaštinama, kad se dobro zna šta najviše koči ovu raspalu zemlju da stane na noge već više od 200 godina..

Tako je. Ali takvo stanje provincije nije od 2012.
Provincija je takva jer urbana gradska elita nikada nije ucinila nista za tu provinciju.
Nije provincija vladala, nego je Beograd vladao decenijama. U Beogradu upravlja isti taj mentalitet, to sto su obrazovani ne znaci da nisu "glupi i da im je dovoljno da u životu imaju za-u se, na se i poda se." Posle komunista, jedino je SNS imao sluha za provinciju.

Ima jedan detalj koji je Ivo Andric opisao u "Znakovima pored puta". Otprilike se desava 1941. kada su beogradska gospoda, u strahu od bombardovanja, potrazila utociste u selima oko Beograda. Negde na Avalskom drumu, seljak vozi volovska kola, prazna. Nailazi na grupu Beogradjana.

"Mozemo li mi na kola", pitaju urbani.
"Ne moze", kaze seljak.
"Zasto kad je prazno?", cudi se urbani.
"Zato sto hocu da te gledam kako hodas".

Andric je fascinantno prikazao bedu urbanih, kad su se od jednom nasli zavisni od seljaka koje preziru.
Seljacka mrznja prema onima koji su im decenijama sisali krv deluje opravdano, prijatno.
Rekao bih da je to pravi odnos prema nama Beogrdjanima, zasluzili smo to.
To se produzilo i danas.

Moja baba-tetka je takodje bila jedna od tih koji su se bili preselili i iznajmili sobe u Pinosavi. Zivot tamosnjih slejaka bio je skoro na nivou ranog srednjeg veka. WC, ni poljski, ni nikakav nisu imali. Nuzda se vrsila bilo gde, u okolini kuce, onako cuceci. Psi su raznosili izmet. Moja urbana baba-tetka nije dugo izdrzala i oni su se vratili u Bgd, sa idejom da je bolje da poginu nego da zive u toj divljini sa divljacima. Pricala mi je da su Nemci bili sasvim ok, prema njima, gradjanima i prema svim koji ih nisu dirali. Pitao sam je sta je bilo sa Jevrejima i ona mi je rekla da nije poznavala Jevreje. jednostavno, mojoj urabnoj familiji bili su kulturno blizi okupatori nego srpski seljaci, iako su njenog oca koji je bio vrlo visoki oficir KJ ubili Nemci svojim bombama.
I danas, beogradskoj eliti okupator je daleko, daleko blizi od naroda van Beograda. Otud silna zelja da se udje u NATO.

Mislim da sam ovim crticama, iznoseci i porodicni prljavi ves, veoma dobro objasnio sustinu problema.
Tako da znate da ja pripadam tom krugu urbanih i urbanih sa pedigreom koji mi je odvratan.
Na ovo su me naterali oni koji me optuzuju da sabotiram protest.

I kako to da Beogradjani idu na balove, dok 20 km dlaje se zivi kao u srednjem veku.

To je proklettvo balkanskih elita.
Kaze M. Krleza: "Dok su gospodnje na terasi hotela Esplenada pile koktele i razgovarale se po njemacki, preko puta pruge, jedan kilometar u zracnoj liniji, ljudi su se valjali u blatu."

Poslednja izmena:
Iskreno, nije bas ni do toga da Vucic nesto ekstra razume i prica sa narodom po unutrasnjosti, nego je od dolaska na vlast imao dobru investicionu klimu, strane investitore koji su zasipali novac gde su stigli i nikad jeftinije kredite.

Demokrate su pale zbog SEKE i ekonomskih problema koji su usledili, ne zato sto ne znam koliko nisu komunicirali sa unutrasnjoscu. Uostalom, pola danasnjih lokalnih odbora SNS su prebezi iz bivse vlasti.

Jeste da, kada su svi uslovi isti, 'gradjanska' prica uvek ima nesto manju prodju od 'domacinske', pa je demokratama uvek trebala malo sira koalicija nego naprednjacima, ali i Tadic je mazio krave i pricao sa kokoskama u svakoj kampanji, jos posle imao i Velju i Palmu da zaigraju kolo kada treba.

I sada ce Vucic pasti ne zbog toga sto je zaboravio toponime, vec jer inflacija brise realan rast standarda iz prethodnih nekoliko godina. A teze ce se i nalaziti pare za asfaltiranje po selima.

Ma koje pridobijanje takvih? Tih bu**** koji su glasali za Miloševića 10 godina, a kad je pao 10 godina glasali za radikale, a sad 10 godina glasaju za Vučića? Ko to da preokrene, taj "mentalni" sklop? Nema tu pomoći, treba se pomiriti sa činjenicom da u ovoj zemlji živi 2 miliona ljudi koji nisu ni za šta, tj. koji će sa svojim biračkim pravom, odnosno načinom na koji ga koriste uvek biti teret za onaj bolji ostatak naroda u pokušajima da od ove zemlje načini funkcionalnu demokratiju.

Jedino rešenje je da se glas svakog pojedinca vrednuje prema nivou obrazovanja-pa lepo, ko je nepismen ili sa osnovnom školom, njegov glas vredi toliko.. ko ima srednju i privatni fax toliko i ko ima državnu višu ili fax-njegov glas vredi najviše.
Kad pre dodjosmo do apartheid resenja.

Tako da ko želi da mu se glas vrednuje više, neka lepo uči od malena i ulaže u sebe. A ne da nam polupismeni id*** koji hvataju zjale od malena i ne znaju da se potpišu kroje sudbinu i večno kanale.

Mislim, znam da se to nikada neće desiti, ali dosta mi je više razglabanja o budalama i budalaštinama, kad se dobro zna šta najviše koči ovu raspalu zemlju da stane na noge već više od 200 godina..
Znači tiranija pre demokratije? Ubiti dva miliona ljudi je rešenje? To je ono što nas deli i što neće nikad promeniti ovu vlast. Ne znam samo kako su 10 god glasali za radikale, kad je 10god bio DS na vlasti. Da je većina glasala za radikale, radikali bi pobedili. Imaj na umu da ne glasaju samo neobrazovani za Vučića, niti je obrazovanje neko ogledalo inteligencije. A često, inteligencije može da se meri i sa psihopatijom.

Imaj na umu da ne glasaju samo neobrazovani za Vučića, niti je obrazovanje neko ogledalo inteligencije. A često, inteligencije može da se meri i sa psihopatijom.

Da.
Ja znam mnoge vrlo visoko obrazovane koji jednostavno ne glasaju iz istog razloga.

Неко је једном рекао, парафразирам, Хегел се не чита празног стомака. У суштини ово што је Вокс написао јесте великим делом тачно, нажалост али да би се људи бавили правном државом, стањем у медијима и сличним стварима прво морају да имају решена нека основна егсистенцијална питања. Тешко је очекивати да се неко бави питањем правне државе и да му то буде приоритет ако нема посао или мора да ради два посла, размишља како и где да оде до лекара и слично. Нажалост, постоје и они који ће дати глас за неку ситну ћар у виду две црвене или радног места у јавном сектору (у се, на се и пода се) али они нису већина. Већ 5 страна више нас пише надуго и нашироко, свако је рекао нешто што неко други није, када се склопе све коцкице може се створити прилично добра слика. Важни су медији, важан је приступ, важно је разумевање. Опозиција треба да види и да чује зашто је тај неко их XY места гласао за СНС а да притом није купљен за 2000, постоје и такви. Да саслуша, да му да контрааегументе, да му отвори очи. Ако унапред отпишеш и тај део народа као "неписмен, корумпиран, необразован" или те једноставно не интересује наравно да не можеш да рачунаш на њихов глас.

Znači tiranija pre demokratije? Ubiti dva miliona ljudi je rešenje? To je ono što nas deli i što neće nikad promeniti ovu vlast. Ne znam samo kako su 10 god glasali za radikale, kad je 10god bio DS na vlasti. Da je većina glasala za radikale, radikali bi pobedili. Imaj na umu da ne glasaju samo neobrazovani za Vučića, niti je obrazovanje neko ogledalo inteligencije. A često, inteligencije može da se meri i sa psihopatijom.
Ko je rekao da ih treba ubiti, čitaj šta sam napisao.. Glas nepismenog ne može da vredi isto kao i glas fakultetski obrazovanog.. neka se potrude malo u životu, nauče nešto pa onda neka učestvuju u izbornom postupku na malo višem nivou... Je l' to teško? Treba zagrejati stolicu i uložiti malo truda? Da, jadni, ugnjetavani neradnici i vucibatine..od malih nogu.

Ne znaš kako su 10 godina glasali za radikale za vreme vlasti DS-a? Sećaš li se rezultata izbora 2008? 1.200.000 za radikale i 300.000 za SPS.. jedva je formirana Cvetkovićeva vlada.

Nema šanse da se iskoreni tih 1.500.000 uzalud protraćenih glasova u Srbiji, od 1990. do danas.. Taman je toliko bu****.. minimum.

Demokrate su pale zbog SEKE i ekonomskih problema koji su usledili, ne zato sto ne znam koliko nisu komunicirali sa unutrasnjoscu. Uostalom, pola danasnjih lokalnih odbora SNS su prebezi iz bivse vlasti.
Demokrate su 2012. najviše pale jer je Zapad otpisao Tadića.. sećamo se svi dolaska Merkelove u Beograd leta 2011. i Tadićevog odbijanja da uradi ono što je guba Vučić obećao da će uraditi i što je uradio u ovih 10 godina.. A ovih 1.500.000 idiota koji glasaju za njega danas misle da je on zaštitnik i borac za svetu srpsku zemlju, dok je Tadić izdajnik koji je prodao Kosovo.

Mislim, kad smo već iskreni..

Demokrate su 2012. najviše pale jer je Zapad otpisao Tadića.. sećamo se svi dolaska Merkelove u Beograd leta 2011. i Tadićevog odbijanja da uradi ono što je guba Vučić obećao da će uraditi i što je uradio u ovih 10 godina.. A ovih 1.500.000 idiota koji glasaju za njega danas misle da je on zaštitnik i borac za svetu srpsku zemlju, dok je Tadić izdajnik koji je prodao Kosovo.

Mislim, kad smo već iskreni..
A kamo se manifestovalo to otpisivanje?

Sem cuvenog cestitanja pobede Nikolicu sta su konkretno uradili da je to tako drasticno uticalo na rezultat?

Vrh