Vidim, al ne znam šta te tu toliko raduje. Kao da sad imaš 15 godina, a ne da si imao tad.
Hvala
Ti si spominjao slobodu. Nisam ja to tvoje uporedio sa ubistvom, nego sa pranjem zuba. Rekao sam da iako imaš slobodu nije dobro da ne uzmes učešće, a plus si nas sve lagao. Zatim sam opisao da sloboda ide od apsolutne ka ograničenoj pa naveo ubistvo kao primer apsolutne, neograničene slobode, da bih ti približio pojam slobode, tako da to nije bilo poređenje...
I ne zameram ti ništa, samo mi tvoje reči imaju manju težinu... Ali ne bi nas ni lagao ranije da jesi izlazio na izbore da te ipak negde nije bilo sramota. Da si barem od starta rekao kako jeste, pa ajde.
Covece, nisam nikoga lagao.
Kada su bili izbori prosle godine, ljudi ovde su me smarali da izadjem bas zato sto znaju da ne izlazim i da nisam nikad nisam izasao.
Ne secam se vise sta je bilo, ali je bila obicna zezancija gde sam ja postavio neki skrinsat sa vajbera gde sam rekao da sam izasao ili sam postavio sliku sa birackog mesta ili tako nesto, da bi ovde izgledalo kao da sam izasao na izbore
I posle sam rekao da se sprdam. Bilo je jedno opste ludilo i sprdnja i za******* na temi, nije kao da ja lazem godinama ovde ljude, jedno vece sam se sprdao malo u jednom postu. U svakom slucaju, radi se o najobicnijoj zezanciji, a ne nameri da se neko prevari ili da se nesto slaze. Za koju je jasno naglaseno posle da je sprdnja.
Da nisam napisao sto puta ovde da ne izlazim, ne bi me ljudi smarali i gurali da izadjem.
Hteo sam i imao nameru prosle godine prvi put, moja opcija je bila koalicija NDMBGD/Cuta/Zelenovic, ali dok su dosli izbori, pucali su sebi u noge sesto puta i spustili se ispod minimalnog kriterijuma koji imam.
Ponosan si na sopstveni bezobrazluk, ali to je tvoja stvar. Sa takvim načinom razmišljanja ne možemo graditi bolju političku budućnost, niti je vidim sa ljudima koji su potpuno nespremni da uzmu učešće tamo gde je najbitnije... Sloba je pao na izborima, ulica je došla kao posledica i potvrda tog uspeha, kao prinudno ispunjenje neophodnog preduslova, a to su izbori...
Tako da je to širina delovanja ulice, ona ide samo uz izbore. Place your vote (izbori) where your mouth is (ulica) Samo tako ima smisla...
Ali budi neodgovoran i dalje. Svakako je deo tvoje slobode al nemoj posle da se pitaš kako, zašto
i očekuješ promenu...
Jel te pali sto sam bezobrazan?
Jesam, ponosan sam sto se nisam zaje*******ao nikada i da sad sebe na gledam kao na budalu koja je davala glas raznim lopovima. Bezobrazluk je to nazivati bezobrazluk.
Ne znam kako mozes necije sasvim legitimno i zakonski u potpunosti dozvoljeno opredeljenje da nazivas bezobrazlukom, neodgovornoscu...? Ko si ti da to odlucujes i po kojim kriterijumima? Mogu biti samo tvoji licni, ne nameci ih kao univerzalne.
To je kao da ja kazem, jeste legalno sto si ti gej, legalno je i ubiti, ali je nemoralno brate i odvratno. Sve i da mislim to, nikada se ne bih time bavio i to napisao.
Svakako je deo tvoje slobode al nemoj posle da se pitaš kako, zašto
i očekuješ promenu...
Tvoja je sloboda, ali nemoj...
Tvoja je sloboda da budeš gej, ali nemoj posle da se čudiš što te je neko prebio jer si se držao sa dečkom za ruku na ulici.
Tvoja je sloboda da se oblačiš kako hoćeš, ali nemoj posle da se čudiš ako te neko seksualno napastvuje...
Moja je sloboda je i da ne glasam i da se pitam i da očekujem. Sve tri stvari, nemoj tu da me ograničavaš.
Ako stvarno idu novi izbori opet ove godine, ja opet sasvim otvorenog srca pristupam njima, spreman sam da se borim, da izlazim na ulicu, da slusam programe svih kandidata, da gledam debate... i kada dodje dan izbora, da odlucim da li cu izaci i ako hocu, kome cu dati glas. Tako je bilo svaki put do sada.