Šta je novo?

Izbori 2024

Мирослав Алексић, посланик НС, рекао је да су данас представници политичких странака, у складу са захтевима са протеста, поднели иницијативу председнику Скупштину да сазове хитну седницу на којој би се разматрао извештај Владе о безбедносној ситуацији насталој након масовних убистава у ОШ Владислав Рибникар и Младеновцу, као и утврђивања чињеница које су довели до тога, утврђивање пропуста и предузимање мера, као и одговорности надлежних лица.
„Ову иницијативу је потписало 84 посланика. Дакле, трећина. Господин Орлић је дужан да закаже хитну седницу Скупштине. Ту обавезу има и према грађанима који су то тражили на протесту“, рекао је Алексић и додао да су ту иницијативу поред НС, Уједињених, НДБГ, странке Заједно, потписали и Двери, Заветници, НАДА, као и поједини самостални посланици.
„Ми смо отишли до Орлића да се договоримо о термину, али он није хтео да нас прими, није хтео да изађе пред колеге да разговарамо. Поставио је кордон обезбеђења пред врата. То се није догодило вероватно никад у историји вишестраначја, да председник Скупштине нема храбрости да прими народне посланике. Ми му поручујемо да до петка мора да се одржи седница Скупштине“, навео је Алексић.

nije bilo mnogo mladih.
Jeste ih bilo, dosta. Ne znam čemu ovakve tvrdnje.

Odeš na YT, ukucaš protesti Beograd, pojavi se više rezultata. Pustiš one klipove gde ljudi snimaju u kontinuitetu (ili duže kadrove) sa ulice. Pustiš minute gde se vide lica ljudi koji prolaze. Videćeš dosta mladih. Ako već ne veruješ sebi ili nama ovde. Naravno, čoveku je teško da sam gledajući snimak iz mase vodi evidenciju koliko je mladih, koliko sredovečnih, koliko starih lica, haotično je. Ali može da se stekne neki utisak i neka odokativna procena. Odnosno potvrda da JESTE bilo puno mladih.

Štaviše, 80% transparenata nosili su upravo mladi. A bio je i jedan srednjoškolac (? možda grešim, ja sam često lošiji u procenjivanju godina ali svakako je jako mlad) u bež pantalonama i crnom duksu koji je nosio beli transparent sa natpisom "Isključi Pink, uključi mozak". Što mi je bio vrlo drag prizor i hteo sam da ga slikam kod Dvora ali reko možda batica ne želi da mu se vidi lice (tad je nosio kapuljaču). Pa sam ga video ponovo dole kod Vlade bez kapuljače ali nisam hteo da ga cimam jer se baš bio pozdravljao s nekim društvom.

Bilo je odlično, bilo je disciplinovano, bilo je dosta mladih i bilo je preko 50.000 laganica, što bi se moglo videti kod Skupštine da nije bilo krošnji drveća iii da su funjare pustile da se popuni i plato, umesto da ga ograđuju. Ali nema veze, vidi se i iz dronova koliko je puno bilo.

Usput, kad sam išao ka protestu, na Andrićevom vencu sam video nesrećno ćelavo stvorenje po imenu Simo Spasić,sa nekim PVC transparentima, kako smrdi uz zid zgrade.

A ispod platana prekoputa Skupštine put mi se ukrstio sa - CANČUGOM! 😀 I to je baš ovako izgledao:
1909-cane-partibrejkers-emisija.00043200.still001.jpg

Videh i Marčela kod Igumanove palate, kao i Dušana Čavića iz Marka žvaka kod Vlade. Pored vođa opozicije, kod Vlade je bilo još par lica koje znam da sam video negde na TVu (glumci, voditelji, političari, analitičari...) ali nisam mogao da se setim odakle ih znam. A bili su u masi, među običnim ljudima, kao npr Marčelo ili Čavić.

Poslednja izmena:
Večni kritičari, kada nađete savršenu opozicju i savršene medije onda protestujte. Do tada će SNS da vas jaše i to je tako.
SNS nas sve jaše. I mene i tebe.

Protestovaćemo kad se nama bude protestovalo. Čemu ovakav ton?

Upravo je i poenta u tome da se ne delimo nego da fali taj jedan novi blok koji će privući ljude koji ne izlaze i koji će se ujediniti sa postojećom opozicijom. Baš sa ovakvim obraćanjem, kao iz tvog posta, to se nikad neće desiti.

Da li stvarno veruješ da Đilas, Jeremić, Boško i Milica Zavetnica i ta ekipa mogu doći do 50 posto?

NDMBGD, Djilas, Tadic zajedno sa celom tom ekipom - N1, Danas, Nova, Marko Vidojkovic, Sergej Trifunovic... neka gledaju da skupe svoj neki maks od 20, 25 posto i nek doprinesu - super, ne treba da se delimo.

Ali nece nikad doci do 50 posto, bolje je to prihvatiti i traziti i praviti druge opcije koje ce privuci deo od 50 posto naroda koji ne izlazi na izbore i koga ocigledno ne zanima Nova.rs jednako ko sta ga ne zanima Informer.

Ili da zivimo u zabludi pa budemo sokirani kada dodju rezultati izbora, posto to nismo vec uradili na prethodnih milion izbora?

Ili da pljujemo po sopstvenom narodu i delimo se. Cek, ko to radi jos? A, da - Vucic.

Vecni pljuvaci po sopstvenom narodu, ako hocete da skinete Vucica, mozda za pocetak da prestanete da pljujete po narodu za koji mislite da bi trebao da glasa za vas?

Nema ko da izvuce nove jer novih nema. Moze samo da preuzme SNS i SPS birace.

U nekoj referendumskoj atmosferi bi se mozda izvuklo jos 300-400k glasaca i to je plafon, to bi bilo realnih maltene 75% izlaznosti a toliko nismo imali ni kad smo Slobu obarali. I tih novih 300-400k nisu dovoljni ako nema preuzimanja glasaca vlasti. A i ti novi nisu novi vec samo postojeci koji bi se potrudili da nikako ne propuste glasanje (na svakim izborima imas ljude koji generalno glasaju ali bas te propuste iz nekih privatnih razloga).

To mora da skapira svako ko ozbiljnije analizira izbore jer bez toga gleda u potpuno pogresnu jednacinu.

Dobro. Ako tvrdite da je bilo puno mladih, bilo je.
Mozda mi se ucinilo.

Zasto je debil?
Zasto su ga radikali uhapsili?
Kako mozes da kazes za nekog koga radkali uhapse da je debil?
Njegove novine su jedini medij koji nije pod kontrolom Hulje ili Okupatora.
Nadam se da nisi ozbiljan kada pitaš zašto je debil.

Čovek psuje nečiju majku na TVu i spominje oružje u ovoj situaciji.

Opozicija to koristi sada malsimalno da prikaže pravu pozadinu protesta.

Tako da ili je debil i glup...ili je stvarno podmetnut....ti izaberi...nema treće?

Taj debil nije pričao u moje ime...niti želim sa Angelinom nešto, niti želim zlo vrhovnom vođi. Samo želim da mu vidim leđa...njemu i svim njegovim pudlicama.

Сваки пут неко се нађе да прети убиством хуљи и његовој породици и тако помогне режиму да обоје сваки протест. Питам се колико само спавача имају мећу опозицијом који чекају сигнал да следеће протесте упропасте.

Dobro, Brkic je mozda lud, ali nije debil.
Mozda je alkoholicar. Meni lici malo na coveka koji pije.
Mislim da on ima pravo da iskazuje svoju licnu mrznj prema Hulji i da snosi posledice ako mu je pretio.

Da li je vredjanje predsednika i drzavnih organa zabranjeno zakonom?
Koje kazne slede za to?

Inace Hulja priprema "najveci mitning ikad" na kome ce mu gradjani izjavljivati ljubav, da bi kao u nekom megijskom intervalu ponistio mrznju.

Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održaćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike.

Hulji svakako smeta brojnost koja je bila juce. Zato se moze reci da je jucerasnji miting po brojnosti nadmasio sve sto je bilo poslednjih godina.

Poslednja izmena:
Сваки пут неко се нађе да прети убиством хуљи и његовој породици и тако помогне режиму да обоје сваки протест. Питам се колико само спавача имају мећу опозицијом који чекају сигнал да следеће протесте упропасте.
Nema potrebe obazirati se na njih. Čak i da nema ništa napisaće da se neki penzioneri još i potukli kišobranima, na paradi linča silovanja nasilja. Bolje da se svako ko je bio udostoji da cimne još 5 ortaka za sledeći protest.
Brate aj na bleju u petak odma posle posla. Malo šetnjica, malo protest, generalno fin svet dolazi.

" . . mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja (petak), dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji."

Svako ko ima ideju da menja i preobraća SNSove glasače - dakle ne govorim o neopredeljenima ili anesteziranima, nego o onima koji svesno izađu na izbore i zaokruže SNS - treba najpre da pogleda ovaj dokumentarac:

5:26 - Đilas pozatvarao sve fabrike po Paraćinu.

I ovaj kratak prilog (pokušavam da nađem na Youtubu ali ne mogu, pa moram ovako)

Poslednja izmena:
Cela Srbija ce se napregnuti da organizuje taj "najveci miting ikad".
Transportna preduzeca, ketering (treba pripremiti sendvice i sve ostalo).
Firme ce pustitiradnike da cuju Njegovu rec, podnece sve troskove.
Nasa crkva ce da blagoslovi skup. Bice to skup mira, za razliku od onog skupa koji njie blagoslovila.
Moje komisje ce pokusati ponovo da nadju sebe osokoljene Njegovim obracanjima.

Sjajno!

Ide na sukob "ciji je veci"

Svako ko ima ideju da menja i preobraća SNSove glasače - dakle ne govorim o neopredeljenima ili anesteziranima, nego o onima koji svesno izađu na izbore i zaokruže SNS - treba najpre da pogleda ovaj dokumentarac:

5:26 - Đilas pozatvarao sve fabrike po Paraćinu.

I ovaj kratak prilog (pokušavam da nađem na Youtubu ali ne mogu, pa moram ovako)
Nadam se da ljudi koji zapravo donose neke odluke u opoziciji malo bolje razumeju osnove politike i matematike.

Чудна одлука власти. На прошлом митингу су се страшно осрамотили. Довукли су преко 100,000 људи аутобусима у Београд, а самом митингу је присуствовало око 50,000 људи.

Тада је Бата Гашић највише напредовао у странци, успевши да напуни преко 300 аутобуса из Крушевца!!! Небојша Стефановић је заправо тада изгубио своју позицију. Мада, свима је било јасно да у Београду највећи митинг СНС-а у историји, број посетилаца из самог Београда може само да тежи нули.

Poslednja izmena:
Vrh