Šta je novo?

Izbori 2024

Ja vidim da se traže ostavke, tj. izbori, a za te druge zahteve nisam znao. Od toga nema ništa, to je nerealan zahtev u vezi ukidanja tv-stanica.

Slabo si obavesten, verovatno zato sto citas npr Politiku:

Према снимцима из ваздуха и првим проценама у Београду се окупило нешто више од две хиљаде људи.
Протесте у Новом Саду предводио је Бојан Пајтић, а окупило се неколико десетина грађана.

Ili ne daj boze Informer/Kurir, tamo nisam ni zalazio, ostavlja trajne posledice na psihu.

Moras znati da taj sablon koji spominjes nije od vremena Vucica i SNS. To je nesto sto postoji dugo godina, kod Slobe je bilo isto.
Nije bilo dovoljno svetla u tami RTS-a, pa se islo delom na Studio B.
Mislim na staru opoziciju iz 1996. SPO, DS, DSS i GSS (Svilanovic, Pesic).

Za vreme Tadica, Bogdanovica i Djilasa, opozicija takodje nije mogla nista, pa se snalazila na druge nacine, najvise gerilskim nacinom, na ulici, pogotovo sto nemaju novac za kampanju.

Ne zaboravi da je Zeljko Mitrovic bio dobar s gotovo SVAKOM vlascu, tako da se postavlja pitanje, i vlast da se promeni, on bi opstao? Covek je neunistiv od vremena Jugoslovenske levice i Mire Markovic.
I htedoh reci na kraju - voleo bih da tv Pink vise nikad ne postoji. Previse retardirana televizija s jos degenerativnim sadrzajem.
Kad se samo setim da je Čanak išao da spase Pink i vrteo se njegog spot za "My Way". Za one mlađe Pink pre 2001. godine nije imao infromativni program, pa je i to bila jedna od stavki kako ih debeli branio.

Poslednja izmena:
Ja vidim da se traže ostavke, tj. izbori, a za te druge zahteve nisam znao. Od toga nema ništa, to je nerealan zahtev u vezi ukidanja tv-stanica.
Тражи се сменс руководства РТС и РЕМ, као и одузимање фреквенција Пинку и Хепију. Нико није спомињао забрањивање тих телевизија.

Ово сам успео да ухватим:
Screenshot_20230509_002523_com.huawei.himovie.overseas.jpg
Screenshot_20230509_002545_com.huawei.himovie.overseas.jpg
Screenshot_20230509_002558_com.huawei.himovie.overseas.jpg
Screenshot_20230509_002609_com.huawei.himovie.overseas.jpg

pocela su hapsenja novinara (m. brkic)

Lol, Brkic je ionako njihov covek.

NYT tekst je izasao pre nedelju dana jos. Pri tom oni njega 'pustaju niz vodu' svakih godinu dana, nije prvi tekst protiv njega koji su pustili.

Aj molim te ako možeš, prekopiraj tekst ovde pošto mi Šlajms ne da vidim, traže
Inače, pošto đubre kaže da je izašlo 9000 ljudi, ništa, u petak u 18h će ceo Beograd da stane, pa ćemo da vidimo šta će onda da kaže.

Nista se nije desilo juce

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Seo sam u kafanu da odmorim izmedju akcija i ne bi ste verovali kakvi su naslovi u Politici, Novostima, ALou, Informeru, Telegrafu. Isada da smo juče pozivali na linč, silovanje, nasilje. A baš sam video juče na protestu SevdahBaby koji je autor ove epske pesme.

Vidimo se u petak u 18h!!! Sve mora da stane!!!

@Defke

Питао си, шта чини ову прилику другачијом у односу на раније протесте? Па, ранији протести су били инспирисани угрожавањем закона, екологије, политичких и медијских слобода. Сада су угрожени достојанство, будућност и сам живот. Бес, немоћ и патња, су код многих финих и политички немотивисаних људи превршили критичан ниво.

То значи да су "спавачи" и "бели листићи", поново потенцијални учесници у протестима и политичком животу. То видим свуда око себе, али да ли је то довољно? Мислим да није. Приград и село су још увек у потпуном мраку, и код њих се још ништа није променило.

Зато су кључни масовни и упорни протести, и захтеви за сменом РЕМ-а и одузимањем фреквенција нељудској осовини зла. Потребан је и притисак на срамотно ћутање САНУ, СПЦ и осталих институција - да се и оне огласе и подрже истинску реформу медија и система образовања.

Brkić je debil...nikad bolji protest bez jednog problema koji bi mogao da se iskoristi od strane glavonje da smo nasilnici i onda dođe ovaj Brkić sa ovako debilnom izjavom.
Zasto je debil?
Zasto su ga radikali uhapsili?
Kako mozes da kazes za nekog koga radkali uhapse da je debil?
Njegove novine su jedini medij koji nije pod kontrolom Hulje ili Okupatora.

Brkic ima dijagnozu, to se zna. Bas zbog te dijagnoze, nije dobio zestoku kaznu zbog kleveta i izmisljotina koje je pisao. Inace bi zavrsio na robiji.

@GOJE pisao sam vec, ‘spavaca’ i ‘belih listica’ uopste nema toliko i kod nas je izlaznost vec dosta veca od zvanicne. Za dostojanstvo i buducnost bi se moglo reci da su ugrozeni, pa od 2014. tamo, ne vidim da je sada nesto drasticno drugacije.

Opoziciona najveca sansa je zapravo u ovoj inflaciji i potencijalnom produbljivanju ekonomske krize. To ce se probiti i u unutrasnjost vise od svih skandala. Medjutim, mislim da ce on ovim prevremenim izborima bas to pokusati da preduhitri.

Nova i N1su retardi što ne dignu dron i kamere na visine odmah dok traju protesti i ne prikažu odmah ceo protest. Iako masa Srbije gleda Lelekomove kanale a u spavaćoj sobi drži Nelečenovu sliku, ima po zemlji ljudi koji nisu naprednjaci i osećaju da nešto smrdi i da sigurno nije 9.000. Ali ako im prikažeš fotografiju ili prenos uživo sa ulice, sa kolovoza, kao ovo:
Screenshot_20230509-090035~2.png

...to im ne znači mnogo. A ako im u startu, u realnom vremenu, DOK PROTEST TRAJE, prikažeš ovo...
1683563602-bg.jpg

ili još bolje - snimak dronom od pre 5 minuta, ili prosto PRENOS KAMEROM SA NEKE ZGRADE... e onda će biti druga priča. Onda će i oni koji su bili u dilemi, videti i shvatiti "jbt, pa ovi naprednjaci lažu". Mislim zvuči smešno ali ima ljudi koji još to nisu otkrili, jer nemaju odakle ili su neinformisani i neobrazovani. Daj takvima priliku da uživo gledaju stvari preko televizor' iz pune perspektive, i počeće i oni da sumnjaju.

A ne da se reporteri uživo javljaju sa nepreglednog kolovoza i da se kače slike iz vazduha POŠTO SE PROTEST ZAVRŠI.

Stoga, @vucko , ako imaš neki širi i jači uticaj i poznanstva, nagovori ih (i medije i opoziciju) molim te cimaj ih da dižu dronove na vreme i da kače i emituju snimke iz vazduha što pre, i/ili da stavljaju kamere i fotoreportere zs prenose uživo (ili sa kašnjenjem od 5 min) na zgrade i krovove, odakle se sve lepo vidi i što ne može da se negira i osporava.

Treba nam aktiviranje zombija po Srbiji (i Beogradu) DOK traje borba i polet. A emitovanje snimaka i fotki posle, kad se sve završi, je besmisleno.

Gvožđe se kuje dok je vruće.
Otvori u incognito prozoru ili preko tora, dostupan je ceo tekst
Probao sam odmah to ali ne radi.

Poslednja izmena:
Zasto je debil?
Zasto su ga radikali uhapsili?
Kako mozes da kazes za nekog koga radkali uhapse da je debil?
Njegove novine su jedini medij koji nije pod kontrolom Hulje ili Okupatora.
Covek koji vidi zlo i propast u apsolutno svemu, odjednom ne vidi nista problematicno u mentalnom bolesniku/BIA podmetacini Milovanu Brkicu.

Већ је пола милиона људи у пар дана потписало петицију за узимање дозволе, ништа више није нереално.

Све мора да стане у петак! Позовите фамилију, пријатеље, комшије!

Vrh