Šta je novo?

Izbori 2024

Da, danas svi živi imaju dron, samo se N1 i Nova nešto prenemažu... mogli su da postave novinare na krov neke zgrade, pa da se uživo uključe ako ima dosta ljudi, ako ne-nikom ništa, a oni se uvek zaglave među masu i kao-vidite što ima mnogo ljudi, a uopšte se lepo ne vidi.

Juče isto, pratio sam, na sajtu N1 celog dana uopšte nije bila vidljiva na prvom mestu vest o protestu u 18h, nego je bila negde na 10. mestu..

Deluje mi da izveštavaju i kao podržavaju, ali nisu baš najiskreniji oko te podrške.

Био је неки дронић јуче код скупштине, и сви смо се зезали да је Пинков (па кад је произвођач)...

Covek koji vidi zlo i propast u apsolutno svemu, odjednom ne vidi nista problematicno u mentalnom bolesniku/BIA podmetacini Milovanu Brkicu.
Dobro, ako je BIA podmetacina, onda se slazem sa tobom.
Ne znam nista o pomenutom Brkicu osim da je urednik Tabloida i da je protiv radikalskog zla.

Da, danas svi živi imaju dron, samo se N1 i Nova nešto prenemažu... mogli su da postave novinare na krov neke zgrade, pa da se uživo uključe ako ima dosta ljudi, ako ne-nikom ništa, a oni se uvek zaglave među masu i kao-vidite što ima mnogo ljudi, a uopšte se lepo ne vidi.

Juče isto, pratio sam, na sajtu N1 celog dana uopšte nije bila vidljiva na prvom mestu vest o protestu u 18h, nego je bila negde na 10. mestu..

Deluje mi da izveštavaju i kao podržavaju, ali nisu baš najiskreniji oko te podrške.
Apsolutno. N1 je direktna agentura Okupatora koji ne zeli da im njihov najbolji covek izgubi funkciju.

Opoziciona najveca sansa je zapravo u ovoj inflaciji i potencijalnom produbljivanju ekonomske krize. To ce se probiti i u unutrasnjost vise od svih skandala. Medjutim, mislim da ce on ovim prevremenim izborima bas to pokusati da preduhitri.
Slazem se. Hulji odgovaraju izbori jer sav establisment i sve institucije za njega + ima podrsku iz inostranstva i najvecem delu stanovnistva..
Nije toliko da on ima apsolutnu podrsku kstanovnistva koliko nema konkurenciju.
Opoziciji niko ne veruje, tako da osim SPS-a niko ne prelazi cenzus od 5%.
Izbori su idealno resenje za SNS jer kontrolise izborni proces.

Što je najluđe, i ja sam video na jedno 5 lokacija fotoreportere i kamere u ili na zgradama. I sinoć i danas koliko stignem pretražujem portale u potrazi za prizorima koje su oni zabeležili ali nailazim samo na: 1) slike sa kolovoza 2) slike sa Naxi kamera

Bio je jedan dron pred kraj (kad je bilo najjače) tačno iznad raskrsnice Kneza Miloša i Nemanjine. Njegove snimke čekam.

A gde su fotografije i snimci (novinara) sa krovova i terasa... to se pitam svo vreme.

A i to što kažeš.

Pa čak je i jedan Blic juče odbio da izveštava o protestima. Doduše, nisu izveštavali ni o Nelečenovim lažima (ako grešim ispravite me).

Mada bih očekivao od Slobodne Evrope i drugih stranih medija nalik tome da ne j' živu silu i da objavljuju sve. Kod njih najviše(najsadržajnije) što sam video je fotka sa terase kod Skupštine.

01000000-0aff-0242-d234-08db4fe836b3_w408_r0_s.jpg

A i ova fotka izgleda nije njihova nego AFP.

Izbunarih ovo sa BBCa:
Screenshot_20230509-100853~2.png

Zapadni medji nece objavljivati nista sto steti Hulji i radikalima.
Zapadni mediji nisu pod nista manjom politickom kontrolom nego nasi.
Samo naivan ili glup covek moze da veruje u slobodu medija.

Zapadni medji nece objavljivati nista sto steti Hulji i radikalima.
Zapadni mediji nisu pod nista manjom politickom kontrolom nego nasi.
Samo naivan ili glup covek moze da veruje u slobodu medija.
Donekle si u pravu, oseća se suzdržanost većine zapadnih medija pa i političmara da ga razotkriju, pritisnu i isprozivaju.

Neki ljudi oko mene koji su Evropejci (samo iz interesa) isto primećuju, i isto sve više pominju to da EU odgovara da ima deponiju-koloniju ovde, te da ga zato ne diraju (previše). Čak i oni kažu da nas EU zavitlavaju i tolerišu ovaj trulež i smrad, a pune im gubice demokratije i vladavine prava.

Ali ništa, ko ih j'e, Evropske licemerčine. Mi ovo radimo zbog sebe. Kažem, po stoti put - samo da ne bude to da jedna partija drži 90% političke moći, medija i uticaja. Samo to da se suzbije, za početak.

I neka niko ne očekuje kraj. Nema kraja, to je večita borba. Ne samo u Srbiji, nego u celom svetu. Ne postoji kraj, osim kraj u vidu poraza za narod i pobede zla. Kraj kao iz bajki u vidu jedne velike konačne pobede dobra, to neka niko ne očekuje.

Poslednja izmena:
Ne ocekujte nista, tako je i bolje i zdravije. Premotao sam i Nova je imala neku obicnu popednevnu emisiju za vreme protesta.

Nova je deo iste medijske grupe zajedno sa IDJ-om i Grand TV.

Idemo zdravu pricu od pocetka, bez repova proslosti.

To je na kraju krajeva i jedini nacin, samo novi ljudi mogu i da pobede Vucica na izborima, to nece Djilas, Nova i ekipa. Oni mogu da dobiju svojih 5 posto i udju u koaliciju.

Zar nisu Nova i N1 od istog vlasnika ?
Samo su ovi prvi zabavni kanal, a ovi drugi "ozbiljniji".

Thousands marched in silence on Monday in Serbia in a major outpouring of grief and anger against the populist government and how it reacted after two mass shootings last week that left 17 people dead and 21 wounded, many of them children.
There were no official estimates of crowds that streamed into central Belgrade streets on Monday evening, but observers described the gathering as the biggest in years against Vucic and his government. In Novi Sad, participants held a banner reading “Everything has to stop” and threw flowers into the Danube River to commemorate those killed in the shootings.
Washington Post

Tens of thousands of Serbians protested on Monday, demanding better security, a ban on violent TV content and the resignation of key ministers, days after two mass shootings killed 17 people. Crowds in numbers not seen in the Balkan country for years solemnly marched through the centre of the capital Belgrade behind a banner reading "Serbia Against Violence".
Reuters
Al Jazeera
IB Times

Tens of thousands of Serbians have rallied in the capital, Belgrade, with the protesters calling for the resignation of top officials and the curtailing of violence in the media, after back-to-back shootings stunned the Balkan country.
The Guardian

Thousands of Serbians marched in silence on Monday in protest against the populist government's reaction to two mass shootings last week.
Demonstrators called for the resignation of top officials, including Interior Minister Bratislav Gasic and Aleksandar Vulin, the director of the state security agency. Education minister Branko Ruzic resigned on Sunday, citing the "cataclysmic tragedy" caused by the school shooting.
DW

Večni kritičari, kada nađete savršenu opozicju i savršene medije onda protestujte. Do tada će SNS da vas jaše i to je tako.

Ово је јако важно. Само, ако икада нађемо савршену опозицију, неће ни бити потребе за протестима.

ПС: Нема потребе да много далеко тражимо, СНС је савршена опозиција.

Poslednja izmena:
Opet na sve strane prebrojavanje opet i gadjanje brojkama.
Kao da ljudi posle svakih protesta dobiju amneziju i svaki sledeci su potpuno novi.

Evo clanka iz 2019 povodom tvrdnji i vlasti i opozicije o brojnosti tadasnjeg protesta.

Iz slika ovde se lepo vidi da je protest 2019 bio nesto brojniji od ovog juce. Mislim da je i onaj anti-karantinski protest koji se pretvorio u nerede bio brojniji, Rio Tinto isto a definitivno su i neki oko Savamale i tamo 2017. pred izbore bili brojniji.

Ovo je najbrojniji protest od Rio Tinta i za nesto sto je bojkotovalo pola opozicije ovo je poprilican uspeh. Ali ne treba od toga praviti ne znam kakvu nevidjenu senzaciju, jer smo slicne stvari vec imali.
Kao dan mrmota, uvek sa jedne strane "opozicija htela nasilje i ubistva, a skup je znate bio politicki i nisu dali trudnici da prodje", sa druge strane "nema sta, usrali su se kad su videli kolonu u Kneza Milosa".

Ne kazem da ne treba da se protestuje, samo treba biti realan i prekinuti sinusoidu preteranog lozenja pracenu preteranim defetizmom ovaj put.

Protesti sami po sebi imaju svrhu kada imaju jasan cilj (kao protesti protiv Rio Tinta i novog karantina). Kada su ovako opsti "ma narodu je dozlogrdilo" sluze samo za budjenje biraca i dizanje energije. Sada mora neko tu energiju da preusmeri i odrzava a za to su ipak potrebne stranke i njihova infrastruktura. Najveca podmetacina u poslednjih 10 godina je ta ideja da su politicki protesti nekako prljavi i da treba uvek da budu apoliticni, samo gradjani malo da se prosetaju i izduvaju. Tako se rasula energija vec n puta do sada.

Ovi protesti su bili drugaciji od ostalih.
Ljudi su bili vrlo tihi i nije bilo mnogo mladih.

Vrh