Šta je novo?

Izbori 2024

Zatso je u Srbiji liberalizam toliko popularan, a levica ne?

Levica je strana tela, ali u politickom smislu, po mom shvatanju levica je bliska socijalizmu. Sta znaci rec socijal? Zajednica. Ali tu imamo jos stariju i najstariju ideju Rodovske Zajednice, tako da ta ideja vuce tu najstariju tradiciju ljudske organizacije. Sta znaci Rodovska Zajednica? To je zajednica istog roda, unutar koga postoji solidarnost, pomoc, orgnaizacija i sl. Pravila te zajednice su razylicita za clanove te zajednice i za jedinke izvan nje (npr smes ubiti bice - virus, a ne smes ubiti bice - svog roda). Medjutim pometnja je nastala stvaranjem crkve pa drzave, kao skup razlicitih rodova, u zemljama gde su bile i druge rase (robovi u Grckoj, Egiptu, SAD, Kini, Indiji, saharskoj Africi...) javio se problem nove organizacije kako napraviti jedno drustvo od vise rodova? Jer interes crkve i drzave je poceo da se razilazi sa interesima rodne zajednice. Nasla su se resenja poput kasta, gradjanskih prava i sl, i mi smo prihvatili ovu zadnju u Tadicevom Ustavu pre 10tak godina. Drzava je pokusala da pomesa sve gradjane, dok su nasi stari preci ovde recimo ziveli sa Romima, svako u svojoj zajednici, ali se nisu prisilno mesali do pojave drzavne skole i drugih institucija. Crkva i drzava su postale globalne, posebno katolicka crkva i islam, ali i grcko pa i rusko pravoslavlje (dakle sve abrahamske religije, proizasle iz jevrejske religije, a verovatno sa daljim korenim od egipatskih svestenika). Takodje i drzave kao celjade crkava su postale globalne, bar najmocnije od njih. I tako dolazimo do zamene prvobitnog smisla socijalizma ili na srbskom - zajednice, u svoju suprotnost manipulisan od strane crkve i drzavnih elita, da to danas podrazumeva sustu suprotnost - umesto vaseg roda, u njega se po danasnjim levicarima i socijalistima guraju i strani rodovi. I tako dolazimo do parazitskog i zlog danasnjeg socijalizma i levicarstva koji su tvorevina sacice crkvenog i drzavnog vrha, za interese 1% zajednice. Tako je vazniji profit od coveka. Da mogu da zapolse viruse , zaposlili bi ih kako bi smanjili troskove, bez obzira sto ce nas sve pobiti. Ili sto bi Staljin rekao: kapitalisti bi nam prodali i konopce kojima ih vesamo. I tako dodjosmo tu gde smo sad...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725422#p725422:1dpev4yi je napisao(la):
MC_ » 08 Apr 2020 01:06 pm[/url]":1dpev4yi]Zatso je u Srbiji liberalizam toliko popularan, a levica ne?

Mislim da liberalizam nije uopste popularan. Desnica cesto mesa liberale i levicare, jer imaju neke slicne poglede, kao sto su np. ljudska prava i prava manjima, ali ti pogledi su iz znatno drugacije perspektive. Pravi levicar je uvek protiv imperijalizma i klasnih razlika, bilo da su siromasni ili srednja klasa, kao i za sto siru medjunarodnu saradnju po nekim elementarnim pitanjima, kao sto su zastita prirode i sada, eto, pandemija.

Uradih test iz dosade, malo je glup, ali Boze moj.

chart

Eto me jos malo ko Gandi :mrgreen:

axeswithnames.gif

https://www.politicalcompass.org/test

Iskopao sam svoj rezultat od pre pet godina, odoh ja ka desnici :vops:

chart

Поглед на идеологију (левица, десница) из угла американаца који су правили алгоритме за ове графике и нашег света су апсолутно другачији. По њиховим мерилима је нпр. Шешељ ултра левичар, а по нашим се сматра ултра десницом.

Pa Seselj kao komunjarski Udbas od pocetka karijere do danas i jeste ultra levicar :)

Али га wannabe левичари (ГСС, ДС, ДХСС, ЛДП и њихови деривати) редовно етикетирају као ултра десничара. :D
У реалности, те теоријске поделе идеологија код нас могу да се окаче мачку о реп, то је само декор партија.

Pa jeste, samo je ovo individualni test, ne vidim sto politicare moramo da svrstavamo. Oni imaju samo jednu ideologiju - gledanje svog dupeta i kradja novca. Ne vidim sto su na individualnom nivou ovi testovi drugaciji za Srbina i Amera. Kad dobijes rezultat, samo nema potrebe to porediti sa domacim politicarima.

Gledajuci trenutnu situaciju, po meni bi idealni sklop stranke bio Dosta Je Bilo (DJB) sa ovom startnom postavom:

Sasa Radulovic, Boris Malagurski, Nebojsa Katic, Miodrag Zeg, Miladin Sevarlic, Srdjan Nogo, i Hana Adrovic.

Naravno, i DJB ima neke stvari za koje covek moze da kaze da su malo promasili, ali ukupno ne mogu da vidim bolju postojecu alternativu. Verujem da ce gradjani nase zemlje imati priliku da zaista promene Srbiju, zato ne bi voleo da se ponovi isti haos kao 5tog Oktobra. Vec smo jednom rusili vodju bez ideje, plana, niti vizije pa smo videli koliko nas je skupo kostalo.

Nisam znao da Miodrag Zec ima veze sa DJB?

Njega, inače, smatram najpametnijim čovekom na javnoj sceni Srbije. Možda bi bio i dobar kandidat za vođu opozicije, da svojom normalnošću, duhovitošću i inteligencijom učini jasan otklon prema ovom divljaku.

Ko kaze da Miodrag Zec ima veze sa DJB? Pre bih rekao da ne zeli da ima ikakve veze sa svim pomenutima gore.

Aha izvini, niste me najbolje razumeli. Od gore navedenih rekao sam da bih zeleo da vidim tu stranku u tom sastavu. Za Malagurskog i Noga je vrlo lako moguce, za Zeca vec znatno manje

Za Zeca je veoma puno nemoguce da udje u stranku sa imbecilima.

Zanimljivo je da bi po danasnjim nametnutim merilima prvobitna, prirodna ljudska organizacija - Rodovska Zajednica bila okarakterisana kao rasisticka, nacisticka, fasisticka ... I jos je zanimljivo da nametaci merila cesto namerno totalno obrcu stvari zarad manipulacije, od socijalista I levicara ce napraviti najvatrenije zastupnike globalnog imperijalizma, rodoljube ce nazvati fasistima, levo ce nazvati desnim I sl, kako bi slomili svaki otpor, a posebno u terminima, recima.

Oko levice je previše komplikovano, recimo da nju zastupaju u Srbji Socijal Demokratska Unija koju vodi Ivan Zlatić koji je i u Krovu nad glavom, a tu je i Ne davimo Beograd koji je više liberalniji. Prosto nismo obrnuli krug tranzicije kao i svi gde liberali dođu posle nekih postkomunističkih autokrata već smo i dalje zaglavljeni u nekom periodu koje su druge zemlje preležale sa tranzicijom.

Tako da su ideje da svi imaju zdravsveno osiguranje, pravo na krov nad glavom kao i naknadu za nezaposlenost neka daleka ideja dok postoje na mrskom kapitalističkom zapadu (izuzev SAD koja je liberalni pakao koji profitira čak i na testovima od COVID19 na svojim građanim) koji je usvojio te ideje kako bi amortizovao pristiske socijalizma.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725909#p725909:24ct2wqv je napisao(la):
vradovic » Čet Apr 09, 2020 5:29 pm[/url]":24ct2wqv]Naslov ove teme ce izgleda morati da se menja u Izbori 2021
Ili ,,Izbori? Šta beše to?".

Vrh