Šta je novo?

Izbori 2024

Nisam hteo da pišem ranije ovde i mračim, ali prošle nedelje sam pričao sa jednom malom koja je prof. u osnovnoj školi u Bg-u i rekla mi je da je atmosfera haos, da se profesori međusobno svađaju, ko je za, a ko protiv vlasti, ko je zaključio ocene, ko ne.. ona reče da je zaključila ocene jer je bila u prvoj smeni, a da su popodne neki odbili da zaključuju ocene..

Kaže i da se mnogi boje, ne smeju da se izjašnjavaju itd..

Legli na rudu, dobili neka povećanja i ućutali se, a vi deco na barikade.. da se izborite da nas ne tuku na času, izmiču stolice, ubijaju itd.

Nije ni čudo što je prosveta toliko srozana.

Они су овим ставили тачку на просвету у Србији. Нико више нормалан ту нема шта да ради нити постоје шансе да ће се иста средити или плате довести на пристојан ниво.

Премијер им је рекао да ће добити отказе ако штрајкују и уместо да се удруже да оборе таквог премијера они су престали штрајк и узели паре. Следећи пут када узму да штрајкују за веће плате ћу подржати сваку власт која им због тога подели отказе као што и треба и као што и хоће

Ovo su reprezentativni sindikati, nezavisni sindikat najavljuje obustavu nastave

Slična situacija se desila i na mnogim fakultetima. Naime, studentski parlamenti su sve samo ne predstavnici studentskih interesa i generalno postoje mutne veze sa sektom (afera kol centar prosle godine) . Kad je počela blokada studentski parlament mog fakulteta ne samo da nije stao uz nas već nas je osudio. Na prvom plenumu smo izglasali da je sp nelegitiman.
Kad vidis raznorazne ,,predstavnike studenata" po rezimskim medijima - to su ti dripci iz parlamenta

Videćemo tek u ponedeljak kako sta s nastavom. Biće veselo.

To je to, gasi internet 🤣🤣🤣🤣

1000020283.jpg

Nek im onda odgovore da nisu na prodaju. Ako vodje sindikata ne rade u korist prosvetara ili ne predstavljaju stavove prosvetara, proglasiti ih nelegitimnim i formirati nove sindikate, kao sto smo mi uradili. Drugačije ne može.

Nisam hteo da pišem ranije ovde i mračim, ali prošle nedelje sam pričao sa jednom malom koja je prof. u osnovnoj školi u Bg-u i rekla mi je da je atmosfera haos, da se profesori međusobno svađaju, ko je za, a ko protiv vlasti, ko je zaključio ocene, ko ne.. ona reče da je zaključila ocene jer je bila u prvoj smeni, a da su popodne neki odbili da zaključuju ocene..

Pa to i nije tako loše. To pokazuje da
1) režim postaje sve očajniji
2) ljudima je do...čilo do te mere da su spremni da ulaze u podele i otvorene sukobe
🙂

Pritom ja nešto ni ne volim prosvetarex dakle nije kao da ih branim ovde. Samo kažem da očigledno ima mnogo nezadovoljstva i da nije uvek činjenica ono što pročitamo u medijima, nego da deo njih i dalje ne popušta.

To je kao ono kad mediji prospu članke "nikad veće interesovanje za vojsku" i "u VS sve idealno, otimaju se za posao" a onda pročitaš saopštenje vojnog sindikata koje kaže da su uslovi raspad, da im odlaze sposobni i ostaju samo siromašni i oni koji se lože na partiju.

Tako da ja sve ovo gledam kroz više perspektiva. Jedna od njih je da je nezadovoljstvo toliko naraslo da kreću već i podele.

Нешто размишљам, ова референдумска понуда је суштински ОК и рекао бих и демократска. Дакле овде се не ради о томе леви/десни, Исток/Запад, Звезда/Партизан, овде се ради ОН/не он! Дакле ако проста већина каже да је за њега, а сви остали заједно без обзира на партијску припадност, ставове и др кажу да су против, па о чему ми онда причамо, шта хоћемо? Брод лудака, зомби апокалипса, успешно лоботомирана нација разним Пинковима и Информерима, нема нам помоћи!

Bila bi OK i demokratska da ne dolazi od strane poremecenog coveka koji nije u stanju da podnese gubitak jedne jedine mesne zajednice. Mlacenje prazne slame i skretanje paznje, ne treba pridavati nikakav znacaj tom budalesanju

Е такви су најгори. Људске пизде. Неће ми бити жао кад се поново неком таквом деси да га претуче мамин или татин син. Битно да су им обећали повишицу за коју је питање да ли ће је заиста добити, а то да добију заштиту од насилника их баш брига. Додуше, сад масовно напуштају синдикате. Надам се да ће се сви ти "синдикати" ускоро угасити, јер ионако не служе ничему осим да њихове вође трпају себи новац у џеп.

То да ли је поремећен или не је апсолутно небитно, у ствари чак је још 1 разлог да већина каже НЕ. Ја лично мислим да није, мислим да је натпросечно интелигентан, изузетно препреден колонијални намесник који нема који народни интерес неће продати кад му заврну тестисе. А ако таквом већина ипак каже ДА због стабилократије, опортунизма, глупости или чега већ, нема ту више шта да дискутујемо, ушли смо у то гебелсовско лудило, заслужујемо га, просто је.

Нешто размишљам, ова референдумска понуда је суштински ОК и рекао бих и демократска. Дакле овде се не ради о томе леви/десни, Исток/Запад, Звезда/Партизан, овде се ради ОН/не он! Дакле ако проста већина каже да је за њега, а сви остали заједно без обзира на партијску припадност, ставове и др кажу да су против, па о чему ми онда причамо, шта хоћемо? Брод лудака, зомби апокалипса, успешно лоботомирана нација разним Пинковима и Информерима, нема нам помоћи!
Референдум о разрешењу председника је неуставан и председник није надлежан за испуњење захтева студената. Надлежни су Влада Србије и институције.

Postoje savetodavni i obavezujuci referendumi.
Predlaze se savetodavni referendum, u prevodu - neobavezujuci. Ishod ne pravi ama baš nikakvu sustinsku razliku
Ceo ovaj cirkus je bedni pokusaj da se skrene sa teme ustava, sudstva, tuzilastva na njegov kult ličnosti. Donekle su i sizofrena cepanja narcisoidne licnosti.
Najbolji odgovor je ignorisanje. Ne samo zato je ishod potpuno beznacajan, ni zato što ignorisanje najvise smeta narcisu, već zato što je ovo društvo napokon stiglo do neke zdrave politicke diskusije

Ma ko je on da se njemu daje referendumska podrška, običan predsednik države koji treba da sedi i deli ordenje.

Psihotična bu**** ne može da podnese da on ne bude u centru pažnje, da se on o nečemu ne pita.

On uopšte nije tema, studenti traže da institucije rade svoj posao, a ludak da se strpa na Andrićev venac i deluje u okviru ustavnih ovlašćenja.

Psihopata to ne može da podnese, da on ne bude sve i svja u ovoj zemlji. Šta je cilj referenduma? Da njegovi debilni glasači izađu i zaokruže Acu božanstvo, da može da izađe na sve televizije i kaže-eto, vidite, narod me hoće, ima da radim kao i do sad i da vas udavim i uništim sve.

Ne može tako i ne sme mu se to dozvoliti. Dosta više sa Zlom.

PA kad ogromna vecina normalnih kaze da je ZA njega,a ovaj manjinski brod zombi ludaka kaze da je protiv,onda cemo videti odnos snaga!Kao i na proslim izborima pre godinu dana,kada sakupe tek nekoliko procenata glasova,bice sve jasno.Zato i nece da izadju na taj referendum,znaju da ce puci ko zvecka.Jednostavno Srbija vas nece,hoce Vucica.To sto vi zamisljate da vas je mnogo,to je samo u vasim glavama a ne i u realnosti.

PA kad ogromna vecina normalnih kaze da je ZA njega,a ovaj manjinski brod zombi ludaka kaze da je protiv,onda cemo videti odnos snaga!Kao i na proslim izborima pre godinu dana,kada sakupe tek nekoliko procenata glasova,bice sve jasno.Zato i nece da izadju na taj referendum,znaju da ce puci ko zvecka.Jednostavno Srbija vas nece,hoce Vucica.To sto vi zamisljate da vas je mnogo,to je samo u vasim glavama a ne i u realnosti.

Што је најтужније, ако само из реченице елиминишем зелено болдовано, апсолутно се слажем са Вама, то је и била поента мог првог поста!

Огромна већина није 52% гласова, колико су СНС и СПС сакупили на последњим изборима. Брод зомби лудака вам тоне, а тек ће вам потонути кад надлежне институције и влада буду морали да објаве сву документацију везану за радове на Железничкој станици у Новом Саду и кад буду ухапшени сви одговорни за трагедију. Онда ће многи од њих да посведоче ко је шта радио и ко им је шта наређивао. Можда тад председник поново буде у центру пажње јавности уколико се утврди да је његово инсистирање да се радови заврше што пре утицало на то да се радови изведу толико неквалитетно да се надстрешница уруши и побије људе испод ње. Само што му неће бити свеједно кад му пола функционера странке заврши на робији и кад СНС почне да се распада. Може да га дува са неуставним, унапред покраденим референдумом на који нико не обраћа пажњу, јер за захтеве студената није надлежан председник, већ влада и институције. Кад се захтеви студената испуне, сендвичарски брод зомби лудака потонуће више него што си икад могао да замислиш да ће потонути.

Vrh