Šta je novo?

Izbori 2024

Mozda ce se za takvu plemenitu zenu i izuzetnog strcnjaka i evroatlantiskinju, naci mesta u Huljinom novom drzavotvornom pokretu.
Mnogi mladi & lepi & urbani naci ce tu svoje mesto.

Pola sveta nije uvelo sankcije Rusiji, uopšte nije toliki problem u (ne)uvođenju sankcija kao što se to kod nas predstavlja. Pogledaj primer Turske ili Izraela. Naš najveći problem je što smo mi svačija kučka i apsolutno nemamo doslednost u spoljnoj politici. Opet mora Evropa da nas prevaspitava i odlučno zatvara kosovski pitanje kao nagradu što koketiramo sa Rusima, sami pali sami se ubili. I umesto članstva u EU, dobićemo jedno veliko ništa i nazadnjake da rade šta hoće sa ovom napaćenom državom.
Pa dobro, da, naravno da ta bliskost i koketiranje ima uticaja na to što nas ukrajinci sad ne vole - ali tu su i sankcije, odnosno nedostatak istih, veliki faktor za njihovu mržnju.
Mislim, sad banalan primer, ali evo trenutno Evrovizija, ukrajinci masovno negativno komentarišu svaku vest i objavu na instagramu koja se tiče Srbije, a njihova OGAE organizacija je stavila Srbiju na poslednje mesto, pored Češke, upravo zbog te mržnje. A Češke predstavnike ne vole nimalo i negativno ih komentarišu, zahtevajući čak i diskvalifikaciju, zato što jedna članica grupe ima rusko poreklo (ili je upravo Ruskinja, nisam siguran).
I iste takve njihove reakcije na bilo šta mogu se videti na svim društvenim mrežama. Taj narod je potpuno pukao i nema više ni trunku logike i razmišljanja.

A šta mi treba da radimo, pa to treba da bude naša stvar u našem najboljem interesu. Šta god to bilo na kraju.

Neka nas mrze fasisti, nije ni prvi ni poslednji put.
So what.

A ja kada napišem da ovakvi ljudi boluju od psihičkih poremećaja (npr Štpkholmski sindrom) i manjka kičme i inteligencije, ti i još neki članovi se ljutite. 😀

Sutra će taj Safet da Safta neku od ovih koza, a ako ne njih, onda njihove ćerke. 😀 I one će ga opet braniti i voleti. A ja ću biti nadmeni hejter iz Beograda koji to ne razume, taj njihov "specifičan odnos", a mariks i drugi nalik njemu će čak da mi pišu kako sve to nije istina i nije se dogodilo. 😀

Ekipa visokointelektualaca je spremna da obuče nove majice, dobije sendvič i hiljadarku, i pravac Żagubica..

pravda-za-zene_brus-1.jpg

A ja ću biti nadmeni hejter iz Beograda koji to ne razume, taj njihov "specifičan odnos", a mariks i drugi nalik njemu će čak da mi pišu kako sve to nije istina i nije se dogodilo. 😀
Sta tacno imas protiv @mariks ? :) Vi imate neki istorijat sukoba/prepirki kao ja sa Nokijem?
Mariks vrlo realno i kvalitetno pise, koliko sam mogao da primetim do sada...

Braća naša Rumuni...namerno velikim...!

1. Mi bi trebalo da se ugledamo na njihove reforme u oblasti pravosuđa koje su sproveli, pohpasili polovinu i bivših i aktuelnih političara koji nisu bili svesni šta se događa i da država mimo njih postoji... Da nam žele dobro, pritisli bi nas da i sami uradimo ponešto na zaista bitnim poljima da bi ova teritorija "sa dečijim bolestima" makar malo zaličila na državu...

2. Sve te zemlje glasaju u skladu sa svojim političkim interesima, a ne jer smo im neki rod...

3. U našem je interesu da Srbi sa Kosova napokon i barem (sad kad su van svih institucija na Kosovu, ne znam ni na koji način će se to ostvarivati, ali ima još vremena da se to razreši) imaju pristup Evropskom sudu za ljudska prava, čije su presude članice SE dužne da poštuju i sprovode... Ukoliko žele da napreduju na putu EU integracija i ukolilo žele jednom kad postanu članovi SE da to i ostanu, tj. da ne budu supendovani ili izbačeni moraće da sprovode presude... Ne ulazi se tamo tek tako da bi se negde formalno bivstovalo...

Da preduhitrim pametnjakoviće koji bi se javili komentarom da sa tim presudama mogu dupe da obrišu, da je i to jedan politički sud i da od toga nema ništa, biće kako Amerika kaže, ti onda pametnjakoviću ponudi bolje rešenje kako se pliva u ovakvim međunarodnim političkim vodama, vrlo je lako detektovati problem i udariti jadikovku, kao narikače ste polovina vas ovde a ne nudite ništa, ponajmanje održiva i sprovodiva rešenja... Ako će Srbi sa Kosova imati pristup jednom sudu više, kojim bi preispitivali odluke države Kosovo, po meni je to dobro. Taj sud se do sada zaista pokazao kao nepristrasan i izuzetno angažovan, mogao si inicjalno hemijskom olovkom i na parčetu papira, na ćirilici da mu pišeš i ne bi ti odbacili podnesak kao neuredan, nego ljubazno zatražili preciziranje u nadi da ćeš im približiti problem koji trpiš u cilju da ga razumeju kako bi mogli da ti pomognu... Dakle, izuzetno angažovan sud, kod mnogih pitanja je neophodno proći kroz sve stepene pravne zaštite u zemlji članici pa tek onda ići na Strazbur, ali kod nekih gde zaštite nema, može direktno... Po meni je sve to pomak na bolje, tj. biće...

Sledeća stvar, mi smi prihvatili FN sporazum i aneks o sprovođenju i ne razumem uopšte nekakav za unutrašnje potrebe generisan i pogrešno usmeren bes na neku Grčku i Slovačku koje su bile uzdržane. Pa ja da sam pročitao onakav usvojeni sporazum od strane Srbije i da sam Grčka u svetlu onakvog teksta sporazuma bih u najmanju ruku bio uzdržan od cele tako napisane papzjanije koja ide više u prilog postojanja državnosti Kosova i da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj medunarodnoj organizaciji... To tamo jasno piše bez ikakvih ograda koje patoloski lažov daje u svojim perpetualnim konferencijama za medije... Dakle sada kad Srbija sa tim nema problem (jer to stoji u sporazumu) najmanje bih se uzdržao od vaših komplikovanih teritorijalnih problema gde ni sami ne znate šta hoćete...

I posle se kao čude, izdaja, nož u leđa a izdala vlast Srbije i ponovo nas laže da nisu, svi okolo su krivi a on kivan na sve pa ih naziva i idiotima 😄

Kuknjava i orkestrirana jadikovka, Petkovića, Drecuna, pitaj boga koga sve ne... Kukaju čovek bez dokaza u pritvoru više od godinu dana, zakon o eksproprijaciji koji nije po evropskoj praksi nego iza koga se krije otimačina zemlje, pa evo sad ćeš imati pristup Evropskom sudu za ljudska prava... Bolje to nego da si u pravnom vakuumu koji ste vi stvorili izlaskom iz institucija Kosova na koje ste ranije pristali...

Eto to su neka konkretna rešenja... Goran123 je tražio rešenja...

Ili Open Balkan i investicije i vraćanje u institucije Kosova i priznanje realnosti da je sve uradio da u relevantnim sporazumima pokaže da je Srbija saglasna sa državnošću Kosova ili nek vojno udari i vrati sever, pošto eto juče kaže da je sad trenutak na nama, a ne više na njima, samo nek ne mlati više praznu slamu svaki božji dan i ne podgreva tu tenzičnu atmosferu gde smo večito na ivici novog rata a napredujemo... Iako zna da od rata nema ništa, jer ne može da namiri sve kriminalne strukture vlasti i njemu opstanka u ratu nema, ali svako to njegovo talasanje utiče da čokoladica i dezodorans u Beču bude duplo jeftiniji od Beograda, pa kome odgovara samo nek ga podržavaju da imamo politički nestabilnu zemlju bez institucija koja se ne drži prihvaćenih obaveza i još Evropljane naziva idiotima i lažovima...

Poslednja izmena:
Pa već bira najnadahnutije slike i pejzaže Srbije na IG valjda... samo bi proširio taj lajfstajl segment...

Spomenuo sam gore čokoladice i dezodorans jer kompanije uračunavaju politički rizik i koliko brzo i efikasno mogu da naknade štetu ako do problema dođe... Uz to idu i visoke marže kompanija a onda i kroz poreze plaćamo nesposobnost vlasti da vodi državu i efikasnije i pravičnije rasporedi sredstva... Pa se gradi neki nacionalni stadion dok penzioneri kopaju po kontejnerima...

Možda će nam čokoladice i dezodorans u budućnosti biti kineski, oni proizvide svašta... Nadam se bez nekih teških metala u njima i bez radnika u pelenama dok ih proizvode na svom radnom mestu... ali idemo ka tome..

Albanci će u potunosti preuzeti sever Kosova kada budu počeli da naseljavaju Albance. Ne bih se iznenadio da ova nova vlast u Mitrovici krene sa izgradnjom stanova za pripadnike KBS-a. Onde će Srbi polako početi da se sele u Srbiju i prodaju imovinu.

Albanci imaju još dva veoma važna cilja. Prvi je da se ratna dešavanja na Kosovu okarakterišu kao genocid od strane Srbije. Potom sledi ratna odšteta koju će građani Srbije plaćati Kosovu. Drugi cilj im je da srpske kulturno-istorijske spomenike nazovu kosovskom kulturnom baštinom. Ovo im je možda i najteži zadatak, budući da je UNESCO više nego korektan kada je u pitanju Srbija.

Imajući u vidu sve poraze do sada, ne bih se iznenadio da postanemo genocidna država i da nam oduzmu crkve i manastire na Kosovu.
Dao sam ti lajk jer ne mislim da ce bas biti kako si napisao, nego sto je jedan od scenarija koji je sasvim moguc za sprovodjenje.
Ti si verovatno upucen da je Kosovska Policija zaplenila gomilu litara vina u Velikoj Hoci. I prosula.Ne ulazim u to da li je legalno ili ne, ali jasna poruka se salje Srbima u enklavama da nisu dobrodosli, da ne mogu da rade i privredjuju.
Ako nema zarade, nema ni zivota nit razloga za o(p)stanak.
Bolje da se sele negde blizu granica Srbije, kod Kursumlije recimo, pa nek ostanu kao kakva-takva brana srpstva. I uzivaju zastitu svoje drzave.
U slucaju da je celo nezavisno Kosovo nesto sto moramo da potpisemo, jer smo primorani, onda je i fer da se svi komplet sa severa odsele, a da dodje do humanog preseljenja stanovnistva u one opstine gde smo tanki, tzv. Presevska dolina, a Albanci iz Bujanovca/Preseva/Medvedje polako put pod noge. To bi tek imalo smisla.
Ako si upoznat za Baragansku golgotu, humani transport stanovnistva nacionalnih manjina se ubacuje u utrobu drzave, kako bi vremenom bili asimilovani. Kao kad bi npr. Bunjevce i Hrvate iz Subotice selili za Kragujevac i Krusevac.

Kolonizacija neke pikirane teritorije nije nikakva novost, to se radi desetinama, pa i stotinama godina, to su procesi.
Kao hercegovacki pravoslavci za Banja Luku, gde su do 1920. dominirale age i begovi, centar grada bio muslimanski.
Ili hrvatske porodice iz Vukovara sa mnogo muskih clanova porodice su jos krajem 1991.god seljene po raznim turistickim gradicima u Istri, a pogotovo gde su Italijani i hrvatski partizani vecina.

Sta nam ovi spremaju na Kosovu, to jos niko sa sigurnoscu ne moze da tvrdi. Ako Srbi krenu da se sele, znacemo da je pao dogovor, a da li je povoljan po srpske interese, videcemo...

Poslednja izmena:
Kosovo što pre u NATO kako bi se bilo kakva priča o vojnom vraćanju Kosova što pre završila. Posle toga Nelečeni više ne može da mlati praznu slamu i preti da će da "brani narod"
Svi vlažni snovi o povratku Kosova vojnim putem se tu završavaju.

• Sviđa mi se
Reagovanja: BGG
Срби неће имати никакав механизам заштите на Косову.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Onda ostaje samo plan da se Kosovo vrati mirnim putem, posto vojno ne moze;):LOL:

Samo vojno. Vojno smo ga izgubili, vojno cemo ga vratiti. Samo ne skoro, nazalost.
Mislim da ce se kolega @vradovic sloziti sa mnom :)
Do tada, da privredjujemo, dizemo ekonomiju, ulazemo u zdravstvo i vojsku, razvijamo najbolje moguce odnose s Rumunijom i Madjarskom, jer nas cene i postuju, i radimo zajednicke kapitalne projekte. Pa kada se jednog dana posloze kockice, Rumune podrzati da vrate Pridnjestrovlje, Madjari nek uzme sta god zele sem Slavonije i Vojvodine, a nama Kosmet nazad i deo Albanije do Draca. Vise nam i ne treba ;)
Sto bi rekli Jevreji tokom Jomkipurskih praznika: "Dogidine u Jerusalimu".

Ukratko, da nastavimo kao i poslednjih 10 godina. Bez sarkazma, to i deluje kao ubedljivo jedini plan za Kosovo. Sve druge opcije su potpuno odustajanje i nedobijanje apsolutno nicega.

Треба економски јачати и полако куповати.
Ja vec planiram da kupujem po "Albaniji". Samo ne sam, vec sa ekipom, a da postoji jasan i tajni plan.
U taj plan, naravno ne ulaze levicari i cinkarosi.
Kao sto su Albanci pritvarali svoje ljude koji su lojalni Srbiji i ne misle isto sto i oni.
Na nacin kao sto je Haradinaj volsebno uklanjao svedoke u procesu protiv njega... na kraju su svi pobijeni.

Dakle, sistem koji su Albanci sproveli "Cije ovce, toga i livada" moraju i Srbi da primene, a na pikiranim teritorijama za povracaj.
Naravno, nista bez ekonomije, sto rece Dosljak.
Teritorija ne vredi nista ako je drzava u qu*rcu. A i ljudi u njoj.

Eno primer Bangladesha, 160 miliona ljudi na relativno zgusnutoj i maloj teritoriji, bas su se mnogo usrecili.
Ili primer Mongolije, ogromna zemlja, a jedva par miliona stanovnika.

Vrh