Šta je novo?

Izbori 2024

Tagujte se. J
tajugte se.jpg

Iako se ovde radi o komici, glupost ovakvih predstavljanja socio-političkih stavova duž dve ose je što slepci koji ih prave ne kapiraju da te teme često imaju bar 50 dimenzija, a ne samo dve. Osoba može da bude vrlo autoritativna ili konzervativna po pitanju jedne stvari i teme, a vrlo liberalna po pitanju drugih. Da bude vrlo levo nastrojena po pitanju jednog, a vrlo desno po pitanju drugog. Da bude protiv kapitalizma i neofeudalizma, a da opet ne sanja da živi u Kubi ili Severnoj Koreji.

Stoga su sve ove reprezentacije u dve ose, kao i u vidu klasičnog levo-centar-desno spektra (sa svega tri vrednosti) krajnje besmislene i neukusne. A i dokaz da dosta ljudi i dalje voli granično da razmišlja i funkcioniše (levo-desno), ili ako ne baš tako granično, onda krajnje plitko, u vidu nekih grafikona sa svega dve promenljive... Što dalje implicira da je društvo toliko jednostavna i plitka stvar da se sve u njemu može predstaviti duž jedne ili dve ose odnosno u jednoj ili dve dimenzije. A to je, naravno, apsurd.

Forum je pun takvih slepaca. Ili čistih graničara, ili tih što misle da ako su liberalni/konzervativni po pitanju jednog seta tema, da onda moraju da budu liberalni/konzervativni i po pitanju drugih. Što mu u neku ruku znači da dosta ljudi nisu ni svesni te slobode koje imaju, da mogu da misle u više dimenzija, i šta god žele. Nego je ostao taj majmunsko-plemenski mentalitet, ''ili ću da pripadam ovom, ili onom taboru''. Čak i oni koji misle da su bog zna kako uznapredovali i prosvećeni, su opet i dalje taoci majmunsko-plemenskog graničnog funkcionisanja i razmišljanja. Čim imaju toliku potrebu da stalno sebe svrstavaju u neke tabore i klasifikacije.

P.S.
Evo, zezancije radi, pokušah sebe da svrstam ovde. :D I džaba, ne mogu nigde da se pronađem u celosti. Ono gde se pronalazim su: ''Klošar'', ''Anti-sandwich guys'' i ''Conspiracy Theorist''. :D A oni su ovde na potpuno suprotnim krajevima (Klošar i CT), što samo potvrđuje besmislenosti svih tih ''mapiranja'' i taborenja po stavovima. :D Doduše kada se potru Klošar i CT, ostajem tačno u ovom polju ''Anti-sandwich guys'', koje je maltene pa tačno u centru, između levaka i desničara, i libtarda i fašista. Tačno tamo gde oduvek i želim da budem. 😊 I gde me svi tabori podjednako mrze. 😁 Što i jeste moj cilj, jer mi to onda govori da sam u balansu i odmerenosti. 🤘

Poslednja izmena:
Neprijatelj ti je onaj ko bi ti zabio nož u leđa kada ti je najteže. Sve ove 33 države bi pomagale i podržale Kosovo u sukobu sa Srbijom. Dakle, Crna Gora je neprijateljska država Srbiji. Prestanimo više da se lažemo. Za mene oni više ne postoje, ni kao država, ni kao prijatelji. Bolje imati iskrenog neprijatelja nego lažnog prijatelja.

Treba malo više poštovati Ukrajinu. Sramota što su se oni štakori na TV Happy okomili na njih. To je naša velika bruka.

Radikali takvim stvarima samo rizikuju da izgube i poslednje saveznike u diplomatiji. Srbija je pogazila svaku svoju rec o neutralnosti od pocetka ruske agresije. Ne zanima me sta pricaju o Rusiji jer u te bljuvotine veruju samo deca, ali onakvo iskaljivanje besa i demonizaciju Ukrajina nije nikako zasluzila. Cak se spominje u medijima da i Grci zauzimaju veoma blage stavove i da nam pruzaju podrsku kroz maglu. Sve je to indirektna posledica nase spoljne politike i sada vidimo rezultat naprasnog resavanja kosovskog problema i ogromnu zainteresovanost EU, vreme otkucava.

Neprijatelj ti je onaj ko bi ti zabio nož u leđa kada ti je najteže. Sve ove 33 države bi pomagale i podržale Kosovo u sukobu sa Srbijom. Dakle, Crna Gora je neprijateljska država Srbiji. Prestanimo više da se lažemo. Za mene oni više ne postoje, ni kao država, ni kao prijatelji. Bolje imati iskrenog neprijatelja nego lažnog prijatelja.

Treba malo više poštovati Ukrajinu. Sramota što su se oni štakori na TV Happy okomili na njih. To je naša velika bruka.

Evo ga Nationalist sa mima

Da bi razumeli do kraja tragediju Srbije moramo da se vratimo Huljinom priznanju da je on naredio rusenje u Savamali.
To je rukavica bacena u lice svima onima koji makar malo zele pravnu drzavu u Srbiji.

Sta se desilo te noci u Savamali. Bez naloga, bez resenja, radialske zveri potpomognute snagama sa Kosova pocele su da ruse objekte u Svamali. Izvrseno je nekoliko nelegalnih hapsenja, od cijeg posledica je kasnije umro jedan covek. Policija nije dolazila, kad su gradjani zvali. Pravni sistem bio je blokiran. De fakto, radilo se o drzavnom udaru ogranicenog trajanja jer su zlocinci sprecili da drzava deluje po svojim ustavnim ovlascenjima.

Sta nam sada porucuje Hulja? On kaze: "Ja sam iznad zakona, ja sam vas zakon i bog."

I sta odgovaraju nasi pravnici, advokati, akademici, poznati umetnici i sportosti, urbani intelektualci, vodje pol. partija a la Vuk Jeremic, Cuta i Savo M, Dobrica.. Nista.
Sta kazu urbani, obuzeti groznicavom potragom za "mestima u predsezoni". Nista.
Cute vladike-biznismeni, cute "intelektualne seronje", cute nasi posrani naucnici, lekari... Nijedan od tih profesora i dekana i akademika da da ostavku. Nijedan.

To cutanje znaci samo jedno: Tvoji smo gospodaru. Mi nemamo drugog boga osim tebe, mi smo likovi na sliku tvoju.
Daj i nama da malo krademo, o Velicanstveni...

Poslednja izmena:
Pa iskreno ne treba. Ovi sa Hepija su posebna pojava i priča, koja nije vredna pažnje niti priznavanja. Ukrajina je ostala suzdržana jer trebaju svoju teritoriju da sačuvaju, pa nisu mogli da glasaju za, ali su postali kučke Zapada i nisu mogli glasati protiv. A Ukrajinci sami imaju toliko averziju prema nama, mrze nas na sve strane samo zato što ne uvodimo sankcije Rusiji. Iskreno, treba ih poptuno ignorisati i voditi sopstvenu politiku, a ne udovoljavati njima.

Pa iskreno ne treba. Ovi sa Hepija su posebna pojava i priča, koja nije vredna pažnje niti priznavanja. Ukrajina je ostala suzdržana jer trebaju svoju teritoriju da sačuvaju, pa nisu mogli da glasaju za, ali su postali kučke Zapada i nisu mogli glasati protiv. A Ukrajinci sami imaju toliko averziju prema nama, mrze nas na sve strane samo zato što ne uvodimo sankcije Rusiji. Iskreno, treba ih poptuno ignorisati i voditi sopstvenu politiku, a ne udovoljavati njima.
Pola sveta nije uvelo sankcije Rusiji, uopšte nije toliki problem u (ne)uvođenju sankcija kao što se to kod nas predstavlja. Pogledaj primer Turske ili Izraela. Naš najveći problem je što smo mi svačija kučka i apsolutno nemamo doslednost u spoljnoj politici. Opet mora Evropa da nas prevaspitava i odlučno zatvara kosovski pitanje kao nagradu što koketiramo sa Rusima, sami pali sami se ubili. I umesto članstva u EU, dobićemo jedno veliko ništa i nazadnjake da rade šta hoće sa ovom napaćenom državom.

Zar mislite da je ovo nase ponasanje neka greska, pa mi smo digli ruke odavno od Eu, sada samo oportunisticki pokusavamo da dobijemo jos neki grant, povoljan kredit ili fabriku. To ce da ostane politika SNS do kraja, stalna gluma, lazne price i Rusiji i Zapadu, nikad jasan stav. Videcemo da li ce na kraju to i da nam se isplati.

Albanci će u potunosti preuzeti sever Kosova kada budu počeli da naseljavaju Albance. Ne bih se iznenadio da ova nova vlast u Mitrovici krene sa izgradnjom stanova za pripadnike KBS-a. Onde će Srbi polako početi da se sele u Srbiju i prodaju imovinu.

Albanci imaju još dva veoma važna cilja. Prvi je da se ratna dešavanja na Kosovu okarakterišu kao genocid od strane Srbije. Potom sledi ratna odšteta koju će građani Srbije plaćati Kosovu. Drugi cilj im je da srpske kulturno-istorijske spomenike nazovu kosovskom kulturnom baštinom. Ovo im je možda i najteži zadatak, budući da je UNESCO više nego korektan kada je u pitanju Srbija.

Imajući u vidu sve poraze do sada, ne bih se iznenadio da postanemo genocidna država i da nam oduzmu crkve i manastire na Kosovu.

Voleo bih da jednom na ovoj temi vidim da neko predloži neki koncept rešenja. Nešto.

Samo mrak mrak mrak.
Smena izdajnicke vlasti.

Albanci će u potunosti preuzeti sever Kosova kada budu počeli da naseljavaju Albance. Ne bih se iznenadio da ova nova vlast u Mitrovici krene sa izgradnjom stanova za pripadnike KBS-a. Onde će Srbi polako početi da se sele u Srbiju i prodaju imovinu.

Albanci imaju još dva veoma važna cilja. Prvi je da se ratna dešavanja na Kosovu okarakterišu kao genocid od strane Srbije. Potom sledi ratna odšteta koju će građani Srbije plaćati Kosovu. Drugi cilj im je da srpske kulturno-istorijske spomenike nazovu kosovskom kulturnom baštinom. Ovo im je možda i najteži zadatak, budući da je UNESCO više nego korektan kada je u pitanju Srbija.

Imajući u vidu sve poraze do sada, ne bih se iznenadio da postanemo genocidna država i da nam oduzmu crkve i manastire na Kosovu.

Kad se budu gradili stanovi za Albance. tu ce da kapne para Zvonku, Bati i ekipi.
Sjajan plan.
I u Beogradu ce trebati stanova za Srbe.

Izvinite misice Ekvadora. Nisam vas prepoznao.

#MirUSvetu

Hoću da kažem to nije predlog rešenja, već lepa želja. A ni veze sa Kosovom nema, ne bi uticalo ni milimetar.

Нажалост не постоји маневарски простор, перманентна штета је већ учињена у 20ом веку, сада само можемо прихватити последице и реалност на терену. Ниједна промена власти ту реалност на КиМ неће променити.

Нажалост не постоји маневарски простор, перманентна штета је већ учињена у 20ом веку, сада само можемо прихватити последице и реалност на терену. Ниједна промена власти ту реалност на КиМ неће променити.
Sve može, samo ne realnost i posledice.

Vrh