Ako je krao uvreda.
Ako nije kleveta.
A, npr, ako sam uhvatio lopova na delu i to mu kazem, a nije odsluzio (jos)?Jer iako je istinita tvrdnja ti ne smeš da je ponavljaš u nedogled, on je svoje odslužio i sad ti namerno na svakom javnom skupu ponavljaš istinitu tvrdnju koja je uvredljivog karaktera.
Znači mi sada živimo 30 puta gore nego pre 15 godina. Da bismo živeli bolje sve što treba da uradimo je da prekinemo trgovinu sa EU.EU za 15 god. Srbiji dala 3, a iz nje iznela 200 milijardi evra.
.:: Magazin Tabloid 542 ::.
www.magazin-tabloid.com
Treba te podatke ipak uzeti sa rezervom, Srbija je bila sumovita i tajnovita zemlja, neistrazena, nasem stanovnistvu je bilo zabranjeno da se naseljava u gradovima ciju populaciju je cinilo skoro iskljucivo tursko, jevrejsko i romsko stanovnistvo, narod je ziveo po zabacenim selima koja su imala skrivene crkve brvnare, broj stanovnika je bilo skoro nemoguce da se utvrdi. Dokaz za to je Prvi srpski ustanak kada je po procenama zivelo oko 500 hiljada ljudi na teritoriji jedva vecoj od te koju je Austrija okupirala svega stotinak godina ranije, ne postoji ni teoretska sansa da se stanovnistvo uveca za 1000% u tako kratkom periodu. 1834. je zivelo 678k ljudi u Srbiji a 1850. 957k po popisima.Tokom Velikog bečkog rata, 1690. godine dolazi do Velike seobe Srba u Habzburšku monarhiju... Sam Arsenije Čarnojević je pisao da se iz Srbije iselilo 30.000 ljudi (porodica) i da je zemlja opustela. Danas se procenjuje da je iseljeno i do 80.000 ljudi.
Kako god, Austrija je 1717. nakon pobede nad Turcima zavladala Srbijom do Zapadne Morave i tim područjem je vladala narednih 20 godina.. Prema austrijskim izveštajima, 1717. je broj stanovnika u Srbiji procenjen na svega 40.000..bilo je više opustelih, nego naselja u kojima je bilo ljudi.. potpuna pustara...
Tek u 19. veku, kada Srbija stiče autonomiju, počinje masovno naseljavanje iz krajeva koji su još uvek bili pod Turcima-Toplički kraj, Kosovo-Stara Srbija, Crna Gora, Hercegovina..
Ne znam šta vam je tu čudno i smešno, čisti istorijski podaci, ali ajde..
Kesic iznova naziva Simu Spasica silovateljem.Jer iako je istinita tvrdnja ti ne smeš da je ponavljaš u nedogled, on je svoje odslužio i sad ti namerno na svakom javnom skupu ponavljaš istinitu tvrdnju koja je uvredljivog karaktera.
Verujes su dobronamernost tih stranaca?А, распад ЕПС-а је ипак инострана завера.
Јесте. Само трипут годишње су неки странци говорили: "Средите ЕПС..." а ми им се опирали.
Ti i tvoji svakako zivite mnogo bole. Ja ne.Znači mi sada živimo 30 puta gore nego pre 15 godina. Da bismo živeli bolje sve što treba da uradimo je da prekinemo trgovinu sa EU.
Ima smisla.
Додуше, комисија није обилазила сва насеља, већ је извештаје састављала на основу изјава кнезова и свештеника, који су мењали праву слику стања на терену у циљу одређивања што мањег пореза. Ипак, неспоран је мали број насеља и домова, који је био последица ратних збивања с краја 17. и почетка 18. векаIstražili su Austrijanci i popisali detaljno stanovništvo Srbije, da bi mogli da razrežu porez.. 1717. na teritorijama koje su dobili na upravu, nije živelo više od 4000 porodica-tj. između 20 i 30000 ljudi..
Jedno dobro istraživanje:
Да, лакше је живети кад се верује да су криви странци. Само, како ли не растурише електропривреде Црне Горе, Бошњака у ФБиХ, Хрвата у ФБиХ, РС?Verujes su dobronamernost tih stranaca?
Zar ne znas kako funkcionise MMF?
...
Upucujem te da vise pratis ekonomiju. Prica je uvek ista.
Pa trebalo je onda da citiraš i ono što piše par rečenica dalje-da se danas misli da su Austrijanci na popisu namerno i povećali broj porodica da bi uzeli više poreza (nisu oni bili naivni pa da ih popovi i knezovi prevare), ali da se na kraju ustalilo uverenje (koje je prihvatio i istoričar Sreta Pecinjački) da početkom treće decenije 18. veka na tom prostoru nije živelo više od 4000 porodica.Додуше, комисија није обилазила сва насеља, већ је извештаје састављала на основу изјава кнезова и свештеника, који су мењали праву слику стања на терену у циљу одређивања што мањег пореза. Ипак, неспоран је мали број насеља и домова, који је био последица ратних збивања с краја 17. и почетка 18. века
Ovo je iz tog istrazivanja. Nije mi uopste namera da diskreditujem autora koji je svakako pozvaniji od mene da to istrazuje i komentarise, ali ovakava recenica sustinski pobija bilo kakvu tezu o preciznom popisu broja stanovnika i cak sugerise da je broj sasvim sigurno veci od navedenog. Da se opet ne pozivam na kasnije statisticke podatke koji pokazuju zakljucak da je broj stanovnika bio visestruko veci, inace ne bi mogao da se dostigne populacioni nivo u 19.veku. Srbi prosto nisu verovali Austrijancima kao sto nisu verovali ni Turcima, zato i nepotpuni podaci.
Kesic iznova naziva Simu Spasica silovateljem.
Mislim ja to podrzavam, nego samo kazem da sa pravnog aspekta, Kesic to koristi da ga tovari stalno.
Nisu stranci krivi, mi smo krivi. Stranci samo koriste povoljnu situaciju za njih.Да, лакше је живети кад се верује да су криви странци. Само, како ли не растурише електропривреде Црне Горе, Бошњака у ФБиХ, Хрвата у ФБиХ, РС?
(Максимално пратим економију. Прича је увек иста код неспособних и бараба.)