Vidljivo je iz aviona da se mnogi drze Kosova bas zato sto misle da je to ‘tema na kojoj Vucic moze da padne’. Isto tako je vidljivo iz aviona koliko je to neautenticno i neiskreno i zasto Vucic na tome i nece pasti.
Posle je naravno narod kriv jer ‘prihvata izdaju’. A nije mu ni nudjena prava alternativa sem samoubistva.
Nije narod kriv, kriv je Vučić. Može i ne mora da padne, ali on je katastrofalnom politikom po Srbe i Srbiju zakuvao sve i na kraju
(implicitno, što je međunarodno pravno sasvim dovoljno uz akte koje će u skladu sa sporazumom dalje preduzimati i bez neposredno iskazanog protivljenja drugih institucija države ili građana kao ultimativnog nosioca suvereniteta) priznao Kosovo, tako da je Kosovo završena priča, istoričari će o njegovoj politici pisati kao o gubitničkoj kako na bojnom polju tako i na terenu prava.
Posle prihvatanja sporazuma svaka akcija srpskih snaga bi se i formalnopravno potpuno mogla tumačiti agresijom Srbije na Kosovo. Pre mesec dana je kao deo medijskog lakrdijašenja i ustaljenih igrokaza za unutrašnje potrebe pitao KFOR za dozvolu da sa vojskom uđe i upozoravao (lakovernu domaću javnost) da će i sam ući ako se nastave napadi na Srbe, da mi kao država imamo crvene linije i da se pogrom neće ponoviti... a sad i da bude pogrom, bila bi agresija Srbije da uđe, a pre mesec dana bilo bi sve, samo ne agresija...
Toliko dobru politiku vodi, sve argumente nam je izbacio iz ruku...
Taj sporazum je posledica njegove politike. Zahvaljujući njemu ostalo nam je samo da sprovedemo sve na šta smo se obavezali i upodobimo ustav tome. Ne znam o čemu polemisati dalje... Postoji opcija rata, koji bi vodili par dana i izgubili i postoje posledice Vučićeve vladavine koje upravo gledamo. Tako da je njegova krivica i odgovornost kako za za vojnu kapitulalaciju '99 tako i za pravno-političke sporazume koje su usledili. Nekad ih je potpisivao Dačić a danas prihvatio Vučić nove obaveze, po uzmi ili ostavi principu u koje je samo kao jedna od poslednjih tačaka inkorporirana i bivša neizvršena obaveza za Prištinu, ZSO
Za unutrašnje potrebe šibicari iako je potpuno jasno šta je prihvaćeno i šta su nove obaveze za Srbiju.
Kaže nećemo priznati, a već je priznao. Prihvatio je da neće ometati Kosovo kod učlanjenja u međ. organizacije, a onda za unutrašnje potrebe govori o tome da Srbija "neće pristati" na Kosovo u UN.
Iako pristanak u UN od nas ne zavisi, ali je nesprečavanje učlanjenja Kosova u međunarodne organizacije naša nova, jasna obaveza. Svako ometanje će se tretirati kao kršenje sporazuma koji je on već prihvatio i eto novih posledica po ovu zemlju bude sprovodio to što nama 'za unutra' govori, suprotno od onoga na šta se kao šef države prihvatajući evropski sporazum obavezao...
Umesto da mu sudimo zbog kršenja Ustava i kršenja predsedničke zakletve, mi pričamo o tome da li ima šanse za Kosovo. Nema. Najgori mogući sporazum je prihvatio.
0 za Srbiju i ponovljena obaveza za Prištinu koja je u suštini oblik decentralizacije jedne nezavisne države. Kažete da je to zato što smo već izgubili ratove, pa izgubili smo ih zbog pogubne radikalske politike
a ne zbog politike Moramo i NDBGD ili Milice Zavetnice koja nije imala vlast i sasvim je legitimno to što radi kao opozicija... (posebno mi je simpatično što ga tovari i kao trudnica u poodmakloj trudnoći) Niko nas od tih desnih pajsera tipa Obradović ne bi uvukao u rat. U najmanjem bi se pred biračkim telom branili pa eto mi smo manjinski partner u vladi i ne možemo da sprovodimo politiku stranke. Sa nepromenjenim zapadno-srbijanskim akcentom bukvalno bi ovu rečenicu koju sam napisao Obradović da ne trepne i sam ponovio, jednom na vlasti... Svima je njima samo do vlasti, znaju da je Kosovo izgubljeno i prilagodili bi se brzo.
A ja više od svega želim da je vlast smenjiva.
Što se tiče novog rata može da ga bude samo sa Vučićem na vlasti jer bi on uradio sve da očuva vlast i ovu kriminalnu hobotnicu od sistema koju je stvorio. Bio bi spreman na to i po cenu izolacije Srbije, baš kao Sloba. Trenutno ima podršku EU ali da je nema zarad vlasti napao bi i EU isto kao što batinama ućutkuje političke protivnike u zemlji, lepi mete, crta albanske i francuske kape, 'okuplja Srbiju' i ispipava teren preko svojih idiota da li je vreme i da uvede sankcije Rusiji ili nije... Nikakav drugačiji modus vladavine on ne bi imao po bilo kakvu pretnju njegovoj vlasti pa makar to bila i Evropa, skliznuo bi vrlo brzo u mentalni stadujum Slobe. Jer takvi vlast dobrovoljno ne puštaju. I to je nadam da je svima jasno.
Kad ga pusti EU niz vodu ide nama izolacija jer on vlast neće pustiti niz vodu...
bio konkurs u DZ Novi Beograd i nije se javio nijedan kandidat. U DZ Zemun, nedavno, jedan (primljen). I koji mesec pre toga takođe jedan (takođe primljen).
Sve jedan po jedan, još na konkursu. Milina.
A recimo to što je
Tabakovićka poptuno ukinula konkurs u NBS po preuzimanju funkcije guvernera na koju kao stranačka ličnost nije ni imala pravo..? Do tad su u Politici redovno objavljivani konkursi, a od tad jedan po jedan nekad i troje dnevno, sve bez konkursa i godinama tako a ne znaš ni odakle, ni kojom zaslugom i sa kakvih sve dopisnih privatnih fakulteta dolaze...
1000 takvih postova bi morao da napišeš gde jedan po jedan kao nešto legalno mogu da započnu, da bi krenuo građanima koji su iole imali uvid u ovaj sistem da ispiraš oči da se u ovoj državi radi po zakonu...
I nije bitan taj jedan ili drugi jedan koje si naveo kao svetli primer, nego kakav odjek svojim postovima stvaraš. Pišeš kao da je to normala, odomaćeno, pravilo... Nonšalantno.
I najmanje je bitno to, u sistemu gde nema konkursa kao u NBS moraš nekako da se uguraš, bude tu i dosta obrazovanih, mladih ljudi, ali šta ih sve čeka posle, na šta moraju da pristaju da bi opstali ili što je češći slučaj zašto sami beže odatle kad osete sistem... Voleo bih da ispratimo to dvoje, koje si naveo pa da ih pitamo za 2 godine kako im je ako su iole svoji ljudi tamo, ako su iole za neko jednako i nediskriminatorsko postupanje itd... Ti o svemu tome jako malo pišeš, a navodiš tobože svetle primere.