Šta je novo?

Izbori 2024

Mi sporo ucimo kao narod, ako uopste i naucimo nesto, posto ne mogu da se setim nekog primera iz istorije gde smo vesto izbegli opasnost po narod i drzavu, od sukoba sa Madjarima i Turcima u Srednjem veku preko dva ustanka u 19.veku gde je stradalo izmedju 25 i 50 % populacije, dok su komsije Bugari isto dobili 50 godina kasnije sa neuporedivo manjim zrtvama, pa do svetskih ratova. Srbi hoce da zaustave Hitlera 27.marta, koji je vladao drzavom od Spanije do Rusije. Naivan i neuk narod, iako dobrodusan.

Tako i sada neko razmislja da samo treba da izjavimo da smo prozapadno orijentisani, i da se slozimo da je Kosovo drzava i da ce da nas ostave na miru. Sto rece Holbruk svojevremeno, na pitanje "sta jos treba da uradimo da biste prestali sa pritiscima na nas?", rekao je, uz smeh " odakle vam ideja da cemo da prestanemo? Prvo cete da ispunite sve sto trazimo. A posle i sve drugo sto budemo trazili. Zasto? Jer mi to mozemo." Nikada nas nece ostaviti na miru, zato je jedino resenje stalna borba za sopstvene interese. Pod uslovom da znamo koji su to ciljevi.

Да, слушао сам кад је о томе давно причао неко од учесника из СПС-а,
Милошевић је током једног од безбројних тешких преговора да ли са Холбруком или Вореном Кристофером ставио на сто празан папир и рекао напишите шта хоћете да урадимо и урадићемо то,
а овај му одговара отприлике - не може тако, да напишем шта да урадите и ви то обавите и то је то, већ ће те увек и сваки пут кад ми нешто тражимо ви то да урадите, увек и сваки пут.

Znaci posle nabrajanja koliko smo samo stradali od teranja inata, zakljucak je da treba da teramo jos inata? Interesantno.
To je lepota jezika, svako ima slobodu da protumaci poruku na svoj nacin. Kao u ovom slucaju gde napisem jedno a ti to prilagodis svom vidjenju sveta.

Srbija i politika: Vučićev narodni pokret za državu - šta se može očekivati​

Jovan Bajford smatra da se ide na to da se učešće u političkom i javnom životu ograniči na one koji se slažu sa Vučićem.

„Izvesno je da će Aleksandar Vučić sam odlučiti o tome šta su nacionalni i državni interesi, šta predstavlja ekstremno političko mišljenje, ko jeste, a ko nije intelektualac. „Svi koji se budu našli izvan 'velikog narodnog pokreta' biće označeni kao unutrašnji neprijatelj", kaže profesor iz Velike Britanije.

U Srbiji već postoji ustaljena praksa podrivanja opozicije, kako političke tako i intelektualne, kroz dodelu pozicija, i često vrlo isplativih privilegija, dodaje on. „Ovo će samo institucionalizovati tu vrstu moralne i političke korupcije", smatra Bajford. Na pitanje na koga se ugleda Vučić ovakvim idejama, Jovan Bajford kaže - „Možda na (Josipa Broza) Tita".

„Postoje sličnosti između onoga što predlaže (Vučić) i Narodnog Fronta iz 1945. godine, koji je osnovan kao masovni, nadstranački pokret čiji je cilj bio uvođenje jednopartijskog sistema. „Narodni front je obuhvatao komuniste, ali i pojedince i predstavnike stranaka za koje je procenjeno da dele osnovna načela socijalističkog poretka", objašnjava on. Svi drugi bili su označeni kao 'reakcionarna buržoazija' i isključeni iz javnog i političkog života, podseća Bajford.

Na tom tragu vidi i budućnost pokreta.

„Verujem da će Vučićev pokret izaći na neke buduće parlamentarne izbore kao jedinstvena lista i da će nadmašiti učinak Narodnog Fronta koji je 1945. godine osvojio svega 90,48 odsto glasova. „Uostalom, Vučić sada ima godina koliko je Tito imao 1945. godine, tako je možda ovo način da osigura svoju vlast barem za još 35 godina", kaže Bajford.

Vidljivo je iz aviona da se mnogi drze Kosova bas zato sto misle da je to ‘tema na kojoj Vucic moze da padne’. Isto tako je vidljivo iz aviona koliko je to neautenticno i neiskreno i zasto Vucic na tome i nece pasti.

Posle je naravno narod kriv jer ‘prihvata izdaju’. A nije mu ni nudjena prava alternativa sem samoubistva.

Nije narod kriv, kriv je Vučić. Može i ne mora da padne, ali on je katastrofalnom politikom po Srbe i Srbiju zakuvao sve i na kraju (implicitno, što je međunarodno pravno sasvim dovoljno uz akte koje će u skladu sa sporazumom dalje preduzimati i bez neposredno iskazanog protivljenja drugih institucija države ili građana kao ultimativnog nosioca suvereniteta) priznao Kosovo, tako da je Kosovo završena priča, istoričari će o njegovoj politici pisati kao o gubitničkoj kako na bojnom polju tako i na terenu prava.

Posle prihvatanja sporazuma svaka akcija srpskih snaga bi se i formalnopravno potpuno mogla tumačiti agresijom Srbije na Kosovo. Pre mesec dana je kao deo medijskog lakrdijašenja i ustaljenih igrokaza za unutrašnje potrebe pitao KFOR za dozvolu da sa vojskom uđe i upozoravao (lakovernu domaću javnost) da će i sam ući ako se nastave napadi na Srbe, da mi kao država imamo crvene linije i da se pogrom neće ponoviti... a sad i da bude pogrom, bila bi agresija Srbije da uđe, a pre mesec dana bilo bi sve, samo ne agresija... 😄 Toliko dobru politiku vodi, sve argumente nam je izbacio iz ruku...

Taj sporazum je posledica njegove politike. Zahvaljujući njemu ostalo nam je samo da sprovedemo sve na šta smo se obavezali i upodobimo ustav tome. Ne znam o čemu polemisati dalje... Postoji opcija rata, koji bi vodili par dana i izgubili i postoje posledice Vučićeve vladavine koje upravo gledamo. Tako da je njegova krivica i odgovornost kako za za vojnu kapitulalaciju '99 tako i za pravno-političke sporazume koje su usledili. Nekad ih je potpisivao Dačić a danas prihvatio Vučić nove obaveze, po uzmi ili ostavi principu u koje je samo kao jedna od poslednjih tačaka inkorporirana i bivša neizvršena obaveza za Prištinu, ZSO 😄 🙈👏

Za unutrašnje potrebe šibicari iako je potpuno jasno šta je prihvaćeno i šta su nove obaveze za Srbiju.

Kaže nećemo priznati, a već je priznao. Prihvatio je da neće ometati Kosovo kod učlanjenja u međ. organizacije, a onda za unutrašnje potrebe govori o tome da Srbija "neće pristati" na Kosovo u UN. Iako pristanak u UN od nas ne zavisi, ali je nesprečavanje učlanjenja Kosova u međunarodne organizacije naša nova, jasna obaveza. Svako ometanje će se tretirati kao kršenje sporazuma koji je on već prihvatio i eto novih posledica po ovu zemlju bude sprovodio to što nama 'za unutra' govori, suprotno od onoga na šta se kao šef države prihvatajući evropski sporazum obavezao...

Umesto da mu sudimo zbog kršenja Ustava i kršenja predsedničke zakletve, mi pričamo o tome da li ima šanse za Kosovo. Nema. Najgori mogući sporazum je prihvatio. 0 za Srbiju i ponovljena obaveza za Prištinu koja je u suštini oblik decentralizacije jedne nezavisne države. 😄 Kažete da je to zato što smo već izgubili ratove, pa izgubili smo ih zbog pogubne radikalske politike 😊 a ne zbog politike Moramo i NDBGD ili Milice Zavetnice koja nije imala vlast i sasvim je legitimno to što radi kao opozicija... (posebno mi je simpatično što ga tovari i kao trudnica u poodmakloj trudnoći) Niko nas od tih desnih pajsera tipa Obradović ne bi uvukao u rat. U najmanjem bi se pred biračkim telom branili pa eto mi smo manjinski partner u vladi i ne možemo da sprovodimo politiku stranke. Sa nepromenjenim zapadno-srbijanskim akcentom bukvalno bi ovu rečenicu koju sam napisao Obradović da ne trepne i sam ponovio, jednom na vlasti... Svima je njima samo do vlasti, znaju da je Kosovo izgubljeno i prilagodili bi se brzo.

A ja više od svega želim da je vlast smenjiva.

Što se tiče novog rata može da ga bude samo sa Vučićem na vlasti jer bi on uradio sve da očuva vlast i ovu kriminalnu hobotnicu od sistema koju je stvorio. Bio bi spreman na to i po cenu izolacije Srbije, baš kao Sloba. Trenutno ima podršku EU ali da je nema zarad vlasti napao bi i EU isto kao što batinama ućutkuje političke protivnike u zemlji, lepi mete, crta albanske i francuske kape, 'okuplja Srbiju' i ispipava teren preko svojih idiota da li je vreme i da uvede sankcije Rusiji ili nije... Nikakav drugačiji modus vladavine on ne bi imao po bilo kakvu pretnju njegovoj vlasti pa makar to bila i Evropa, skliznuo bi vrlo brzo u mentalni stadujum Slobe. Jer takvi vlast dobrovoljno ne puštaju. I to je nadam da je svima jasno.

Kad ga pusti EU niz vodu ide nama izolacija jer on vlast neće pustiti niz vodu...

bio konkurs u DZ Novi Beograd i nije se javio nijedan kandidat. U DZ Zemun, nedavno, jedan (primljen). I koji mesec pre toga takođe jedan (takođe primljen).

Sve jedan po jedan, još na konkursu. Milina.

A recimo to što je Tabakovićka poptuno ukinula konkurs u NBS po preuzimanju funkcije guvernera na koju kao stranačka ličnost nije ni imala pravo..? Do tad su u Politici redovno objavljivani konkursi, a od tad jedan po jedan nekad i troje dnevno, sve bez konkursa i godinama tako a ne znaš ni odakle, ni kojom zaslugom i sa kakvih sve dopisnih privatnih fakulteta dolaze...

1000 takvih postova bi morao da napišeš gde jedan po jedan kao nešto legalno mogu da započnu, da bi krenuo građanima koji su iole imali uvid u ovaj sistem da ispiraš oči da se u ovoj državi radi po zakonu...

I nije bitan taj jedan ili drugi jedan koje si naveo kao svetli primer, nego kakav odjek svojim postovima stvaraš. Pišeš kao da je to normala, odomaćeno, pravilo... Nonšalantno.

I najmanje je bitno to, u sistemu gde nema konkursa kao u NBS moraš nekako da se uguraš, bude tu i dosta obrazovanih, mladih ljudi, ali šta ih sve čeka posle, na šta moraju da pristaju da bi opstali ili što je češći slučaj zašto sami beže odatle kad osete sistem... Voleo bih da ispratimo to dvoje, koje si naveo pa da ih pitamo za 2 godine kako im je ako su iole svoji ljudi tamo, ako su iole za neko jednako i nediskriminatorsko postupanje itd... Ti o svemu tome jako malo pišeš, a navodiš tobože svetle primere.

Ноки, ја не тражим пренесено значење у твојим постовима који су иначе пуни тога, па немој ни ти у мојим. Писало се о здравству и то тако функционише. О НБС појма немам. Ако си, још, видео оптимизма у томе што је написано и да су то "светли примери", онда баш не ваља.

Dovoljno je samo da nam NATO zemlje zatvore granice i stave nas u karantin, ništa više od toga. Za par nedelja bi ostali bez goriva, struje, hrane i došlo bi do raspada sistema.

A ne daj Bože još jedan ludački rat sa NATO-om bi jedino doveo do totalne propasti države Srbije, vojne okupacije, demilitarizacije i dobili bismo nekakvog Visokog predstavnika u Beogradu da sa nama radi šta hoće.
Zasto bi NATO zemlje to uradile?
Ne postoji politicka volja za to.

Ako je cena opstenarodnog prihvatanja sporazuma jos 35 godina SNS i Vucica na vlasti, da li nam se to isplati?
NATO blokada verovatno ne bi imala toliko strasne posledice.
Zamislite koliko ljudi ce oni opljackati, ubiti i proterati, sada kada su zastitnici US interesa?
Mislim da je sve manje pogubno od toga.

I najmanje je bitno to, u sistemu gde nema konkursa kao u NBS moraš nekako da se uguraš, bude tu i dosta obrazovanih, mladih ljudi, ali šta ih sve čeka posle, na šta moraju da pristaju da bi opstali ili što je češći slučaj zašto sami beže odatle kad osete sistem... Voleo bih da ispratimo to dvoje, koje si naveo pa da ih pitamo za 2 godine kako im je ako su iole svoji ljudi tamo, ako su iole za neko jednako i nediskriminatorsko postupanje itd... Ti o svemu tome jako malo pišeš, a navodiš tobože svetle primere.

Na zalost poznajem neke ljude bliske Tabakovicki, u vrhu NBS.
To su zveri.
Nemojte tamo da se zaposljavate.

Poslednja izmena:
Косово је једина тема на којој Вучић може да падне на некаквим изборима, једина тема која може да уздрма ту секту из пакла СНС, једина тема која може да изазове масовне протесте, једина тема која може да изазове насилне протесте...
Када смо већ код тога:
20230315_092041.jpg

Да, слушао сам кад је о томе давно причао неко од учесника из СПС-а,
Милошевић је током једног од безбројних тешких преговора да ли са Холбруком или Вореном Кристофером ставио на сто празан папир и рекао напишите шта хоћете да урадимо и урадићемо то,
а овај му одговара отприлике - не може тако, да напишем шта да урадите и ви то обавите и то је то, већ ће те увек и сваки пут кад ми нешто тражимо ви то да урадите, увек и сваки пут.
A onda se ovde na prethodnoj strani pise kako nam prete da ce biti sranja na podrucju Preseva, Bujanovce i Medvedje, svaki put kad nesto mrdnemo oko Kosova. Pa kad mi popustimo malo na Kosovu, smiri se odmah i situaciju u Presevu, Bujanovcu i Medvedji.

I pise da zbog toga treba dati Kosovo.

E, pa ne, prijatelju, onda cemo dati Kosovo, a necemo imati cime da branimo Presevo, Bujanovac i Medvedju. Ono sto je sad Kosovo, to ce postati PBM, a ono sto je sad PBM ce postati Raska na primer.

Pa cemo morati da popustamo na podrucju PMB-a jer ako to ne uradimo, izbice pobuna u Raskoj... I tako... Redom...

Zasto bi NATO zemlje to uradile?
Ne postoji politicka volja za to.
Po stoti put. Zato što imaš pro-rusku zemlju koja u niskom startu čeka da upadne vojno na Kosovo. Eto zato.

I zato što mora da se pokaže kako će proći neka druga zemlja ako promeni stranu.

Zašto je to teško usvojiti?

E, pa ne, prijatelju, onda cemo dati Kosovo, a necemo imati cime da branimo Presevo, Bujanovac i Medvedju. Ono sto je sad Kosovo, to ce postati PBM, a ono sto je sad PBM ce postati Raska na primer.
Nema odbrane od ovoga što si napisao, osim ako Srbija ne uđe u NATO. I to zajedno kad i Kosovo i to uz sporazum o Kosovu.

Sve ostalo je loše i PBM odlazi definitivno u nekom trenutku u budućnosti. A verovatno ni to neće biti poslednja teritorija.

A onda se ovde na prethodnoj strani pise kako nam prete da ce biti sranja na podrucju Preseva, Bujanovce i Medvedje, svaki put kad nesto mrdnemo oko Kosova. Pa kad mi popustimo malo na Kosovu, smiri se odmah i situaciju u Presevu, Bujanovcu i Medvedji.

I pise da zbog toga treba dati Kosovo.

Pa cemo morati da popustamo na podrucju PMB-a jer ako to ne uradimo, izbice pobuna u Raskoj... I tako... Redom...
A kako mi to 'popustamo' oko Kosova ako ne mic po mic 'davanjem'?

I zasto bi 'oni' u nedogled trazili deo po deo od Srbije? Mrze nas sto smo pravoslavni?

Po stoti put. Zato što imaš pro-rusku zemlju koja u niskom startu čeka da upadne vojno na Kosovo. Eto zato.

I zato što mora da se pokaže kako će proći neka druga zemlja ako promeni stranu.

Mozes li mi pokazati plan kako ce Rusija i kojim putem upasti na Kosovo :ROFLMAO: Kopaju tunele? :ROFLMAO:

I 1996. se opozicija ujedinila i pobedila na lokalnim izborima..kada se očekivala pobeda i na parlamentarnim izborima 1997, a imali su sve preduslove da to urade-Miloševićev pokušaj krađe na lokalu, višemesečne proteste itd-opozicija se posvađala i raspala, a DS i co odlučili da bojkotuju izbore... i mi onda dobili najgore 3 godine vlasti crveno-crne koalicije, rat i bombardovanje..

Đilas je Vučićev čovek, u to sam siguran. Upropastio je potencijalne proteste opozicije nakon izbora svojim odlaskom kod Vučića na kanabe, on je insistirao na Ponošu kao predsedničkom kandidatu opozicije iako je bilo jasno da taj čovek nema nikakve šanse da mobiliše šire mase, o čemu sam ovde najviše pisao.. tako je i bilo...sad je takođe brže bolje potrčao da objavi da se slaže sa predlogom za Kosovo i da treba da se potpiše.. samo da se Vučiću pruži podrška.

Mora ovde da se osnuje stranka sa novim i nekompromitovanim ljudima, ili da se DS ponovo postavi na noge, drugog nema.

A kako mi to 'popustamo' oko Kosova ako ne mic po mic 'davanjem'?

I zasto bi 'oni' u nedogled trazili deo po deo od Srbije? Mrze nas sto smo pravoslavni?
Albanci zive na podrucju PBM i nisu bas odani ovoj zemlji. Slicno Srbima na KiM.

Ako priznamo KiM, mi pregovaramo kao dve nezavisne drzave i sve sto mi trazimo za Srbe na Kosovu, oni ce da traze za Albance na podrucju PBM.

Dobicemo zajednicu albanskih opstina pa onda tako, malo po malo...

Ovako ipak pregovara jedna u potpunosti priznata medjunarodna drzava, clan UN, sa nekim koga ne priznaje pola sveta i nije clan UN. I imamo vise argumenata. Mi ovako mozemo da kazemo dacemo vam clanstvo tu i tu za vecu autonomiju Srba na Kosovu.

Priznanjem Kosova, gubimo sve te stvari i vecu autonomiju mozemo da dobijemo samo dajuci vecu autonomiju Albancima na podrucju PBM.

Zasto bi sami sebi pucali u noge i bacali u vodu karte koje imamo? To samo budale rade.

A ovi spinovi oko Rusije su presmesni. Rusi ne mogu do Odese da dodju, evo, sad ce do Kosova :ROFLMAO:

Srbija moze da bude normalna, evropska zemlja i bez izdajnicke i samoubilacke politike. Sta vise, jedino ce tako i biti. Eno ih Albanci dizu spomenike Klintonu pa su se usrecili, sve puca od standarda na Kosovu.

Odje*******avanje Rusije, uvodjenje sistema vrednosti, postovanje ljudskih prava i samim tim i prirodno priblizavanje EU, ne znaci izdaju Kosova.

I ne treba zaboraviti da Albanci jesu ozbiljan problem nevezano od zapada. Mi bi imali problema ovde i da smo potpuno suverena drzava i da zapad i svi drugi sklonili sape sa Balkana.

Amerikancu je bitno da ti kupujes njegov Ajfon i jedes njegov hamburger iz Meka i u sustini ga zabole kako se zove ta teritorija gde ljudi to praktikuju, ali normalno da ce dati primat onima koji masu njihovim zastavama u odnosu na one koji pale njihove zastave. Ne, ne mrze nas jer smo pravoslavni. Ali Albanci na primer... Oni imaju cilj da stvore Veliku Albaniju i samo bu**** moze da ignorise taj problem. I cekace svaku priliku.

Amerikanci gledaju interes, a Albanci se i dalje vode nekim ideoloskim i nacionalistickim idejama i uopste nisu bezopasni kao sto se misli.

Albanac ce gurati cepkanje Srbije, a Amerikanac ce ga podrzati ako mu je u interesu da tu bude albanska vlast umesto srpske.

Albanci zive na podrucju PBM i nisu bas odani ovoj zemlji. Slicno Srbima na KiM.

Ako priznamo KiM, mi pregovaramo kao dve nezavisne drzave i sve sto mi trazimo za Srbe na Kosovu, oni ce da traze za Albance na podrucju PBM.

Dobicemo zajednicu albanskih opstina pa onda tako, malo po malo...

Ovako ipak pregovara jedna u potpunosti priznata medjunarodna drzava, clan UN, sa nekim koga ne priznaje pola sveta i nije clan UN. I imamo vise argumenata. Mi ovako mozemo da kazemo dacemo vam clanstvo tu i tu za vecu autonomiju Srba na Kosovu.

Priznanjem Kosova, gubimo sve te stvari i vecu autonomiju mozemo da dobijemo samo dajuci vecu autonomiju Albancima na podrucju PBM.

Zasto bi sami sebi pucali u noge i bacali u vodu karte koje imamo? To samo budale rade.

A ovi spinovi oko Rusije su presmesni. Rusi ne mogu do Odese da dodju, evo, sad ce do Kosova :ROFLMAO:

Srbija moze da bude normalna, evropska zemlja i bez izdajnicke i samoubilacke politike. Sta vise, jedino ce tako i biti. Eno ih Albanci dizu spomenike Klintonu pa su se usrecili, sve puca od standarda na Kosovu.

Odje*******avanje Rusije, uvodjenje sistema vrednosti, postovanje ljudskih prava i samim tim i prirodno priblizavanje EU, ne znaci izdaju Kosova.

I ne treba zaboraviti da Albanci jesu ozbiljan problem nevezano od zapada. Mi bi imali problema ovde i da smo potpuno suverena drzava i da zapad i svi drugi sklonili sape sa Balkana.

Amerikancu je bitno da ti kupujes njegov Ajfon i jedes njegov hamburger iz Meka i u sustini ga zabole kako se zove ta teritorija gde ljudi to praktikuju, ali normalno da ce dati primat onima koji masu njihovim zastavama u odnosu na one koji pale njihove zastave. Ne, ne mrze nas jer smo pravoslavni. Ali Albanci na primer... Oni imaju cilj da stvore Veliku Albaniju i samo bu**** moze da ignorise taj problem. I cekace svaku priliku.

Amerikanci gledaju interes, a Albanci se i dalje vode nekim ideoloskim i nacionalistickim idejama i uopste nisu bezopasni kao sto se misli.

Albanac ce gurati cepkanje Srbije, a Amerikanac ce ga podrzati ako mu je u interesu da tu bude albanska vlast umesto srpske.
Ovim sporazumom mi ne priznajemo jos Kosovo i porazum je upravo nastavak politike kakvu prizeljkujes.

Ne postoji nekakav beskonacan niz clanstava koje mi mozemo nuditi na kasicicu sledecih ne znam koliko decenija. Taj spil je danas jako tanak.

Tacno, Rusija ne moze da dodje ni do Odese i vreme je da svoju politiku prilagodimo tome. Mi smo mogli da odugovlacimo dok je pretnja 'ako nas previse pritisnete mi cemo se okrenuti Rusiji' nosila neku tezinu. To je realno uvek bio blef ali sada je smesno providan blef.

Tacno, amerikanci ce podrzati Albance ako im je u interesu da tu bude alvanska vlast umesto srpske. Zato je potrebno ubediti ga da mu je u interesu da tu bude srpska vlast.

• Sviđa mi se
Reagovanja: BGG

Ko ceka u niskom startu? Srbija? Ne zasmejavaj publiku.
Vidis li negde mobilizaciju? Pa ovi sto se pozdravljaju "Dogodine u Prizrenu", prvi bi pobegli, kao sto je Hulja devedesetih bezao.
Ima li raspolozenja gradjana za rat?

Gluposti.

Ako SAD javno iznesu svoje pretnje mozemo da razmisljamo.
Pretnje nisu javno izrcene jer osim "blokade evropskog puta" koji je ionako zauvek blokiran, nemaju nista drugo.
Drugi razlog je bespravnost takvih pretnji.
Ovako, sve sto pises o tajnim pretnjama i hipotetickim uzasima je na liniji klasicne SNS propagande, "Informer flavour".
To je kao ono "Putin dolazi da nam vrati Kosovo", samo s druge strane.

Ne uzimas u obzir da u nase ime pregovara zakonski neovlasceno lice koje je pri tome u vezi s kriminalcima i podlozan uceni.
Tog "elephant in the room" niko ne primecuje.

U strahu su velike oci. Medju SNS botovima i opozicijom u deal-u sa SNS vlada veliki strah od nestabilnosti, od promene.
Taj strah se javno projektuje koa strah od USA sankcija i tajnih pretnji.
Mozes jos da dodas kako ce, kad potpisemo, doci dobri stranaci i napravoce nam metro/zdravstvo/pruge i dobicemo da vozimo dobra kola kad prevarimo Svabe, kako se pricalo po pijacama u jeku odusevljenja Huljinom politikom.

Ko ceka u niskom startu? Srbija? Ne zasmejavaj publiku.
Vidis li negde mobilizaciju? Pa ovi sto se pozdravljaju "Dogodine u Prizrenu", prvi bi pobegli, kao sto je Hulja devedesetih bezao.

Gluposti.

Ako SAD javno iznesu svoje pretnje mozemo da razmisljamo.
Pretnje nisu javno izrcene jer osim "blokade evropskog puta" koji je ionako zauvek blokiran, nemaju nista drugo.
Drugi razlog je bespravnost takvih pretnji.
Ovako, sve sto pises o tajnim pretnjama i hipotetickim uzasima je na liniji klasicne SNS propagande, "Informer flavour".
To je kao ono "Putin dolazi da nam vrati Kosovo", samo s druge strane.

Ne uzimas u obzir da u nase ime pregovara zakonski neovlasceno lice koje je pri tome u vezi s kriminalcima i podlozan uceni.
Tog "elephant in the room" niko ne primecuje.

U strahu su velike oci. Medju SNS botovima i opozicijom u deal-u sa SNS vlada veliki strah od nestabilnosti, od promene.
Taj strah se javno projektuje koa strah od USA sankcija i tajnih pretnji.
Mozes jos da dodas kako ce, kad potpisemo, doci dobri stranaci i napravoce nam metro/zdravstvo/pruge i dobicemo da vozimo dobra kola kad prevarimo Svabe, kako se pricalo po pijacama u jeku odusevljenja Huljinom politikom.
A tvoja prica ‘ako pristanemo na sporazum Vucic ce vladati 35 godina’ je inace utemeljena proverena informacija, nikako Informer style propaganda.

Vrh