Anonymo96
Advanced
- Učlanjen(a)
- 10.06.2021.
- Pohvaljen
- 8.314
Mogli bi jednom da budemo proaktivni i idemo ka resenju zbog nas samih, a ne da cekamo da nas neko sa strane podmiti ili uceni.
Da umesto sto se kocimo oko zemlje sa koje i Albanci i Srbi beze, gledamo na taj prostor kao jedan od retkih nad kojim Srbija moze imati pozitivnu ekonomsku razmenu, dominaciju takoreci. Prodavati im nase proizvode koji su tamo popularni uprkos svemu, privlaciti njihove obrazovane nezaposlene mlade, kupovati njihove firme.
Kroz sve to se i ostatku sveta predstaviti kao zemlja koja ne planira nove sukobe i nestabilnost vec kao sigurna luka za investicije i dugorocni biznis. Pa ce se kreditne linije i put u EU prirodno ubrzati.
Ali ne, mi ne mozemo dalje od feudalnog mentaliteta, jer eto ako damo Kosovo, uzece nam i Hrvati par hektara sume.
Kosovo je tema koja koristi isključivo Rusiji. Svako ko jaše na temi Kosova mora biti svestan da je to poluga koja vraća Rusiju na Balkan, a njihov uticaj može biti samo negativan, ratoboran.
Ne pričam o forumašima. Raja je nebitna, već o toj lažnoj desnici.
Sve što si napisao je u suštini tačno. Ja samo mislim da je tragično da je ovo jedina tema na kojoj on može da padne.Косово је једина тема на којој Вучић може да падне на некаквим изборима, једина тема која може да уздрма ту секту из пакла СНС, једина тема која може да изазове масовне протесте, једина тема која може да изазове насилне протесте...али тренутно немамо нити способну, нити праву десницу која може ту тему да покрене и политички експлоатише,
док је аутистична грађанска опција и левица тек потпуно неспособна, њени крајњи домети су комунални проблеми, како је поплочан неки трг, зашто реконструкција улице траје дуго, не дамо стари мост, хоћемо да метро стаје ту и ту, шала, шега и комика са Београдом на води и слично,
за њу је Србија јужно од Аутокоманде, западно од Бранковог моста, северно од Панчевачког моста и источно од Каленић пијаце непозната, мистична територија крезубих ванземаљаца са којима немају никакав контакт, они никада више неће победити на било каквим изборима, нити бити релевантна политичка снага.
Nismo sami bili, nego smo imali i Kroasane i Alpske Hrvate-Slovence, kako ih oni zovu.Srbi hoce da zaustave Hitlera 27.marta, koji je vladao drzavom od Spanije do Rusije. Naivan i neuk narod, iako dobrodusan.
Ja ovo ne mislim. A Vučić šta god da uradi će zaj**** stvar.Tako i sada neko razmislja da samo treba da izjavimo da smo prozapadno orijentisani, i da se slozimo da je Kosovo drzava i da ce da nas ostave na miru.
To važi samo za one što veruju u međunarodno pravo.pokriveno rezoluicjom 1244.
Rat sa NATO? Good luck with that, što bi rekli naši preci.Mi moramo uvek biti spremni za rat. Jeste ružno ali tako je. Bolje nego da nas uhvate na spavanju.
Okruženi smo narodima koji nas ne vole - bosanski muslimani, Albanci koji još žele da se šire, i njihova braća Hrvati.
Kad se na to pridoda da nismo u nekoj ljubavi sa Bugarima, ostaju nam samo Rumuni s kojima smo tako-tako. (ako izuzmemo Baragansku golgotu koju su nam na finjaka priredili)
A Mađari... postoji pozitivan trend saradnje. A da li u dubini duše sanjaju Trijanon, ne znam. Možda treba podržati Mađare, ako jednog dana požele da uzmu celu Slavoniju nazad, nama to ni iz džepa ni u džep, bitno da Vojvodina ostane naša
Znaci posle nabrajanja koliko smo samo stradali od teranja inata, zakljucak je da treba da teramo jos inata? Interesantno.Mi sporo ucimo kao narod, ako uopste i naucimo nesto, posto ne mogu da se setim nekog primera iz istorije gde smo vesto izbegli opasnost po narod i drzavu, od sukoba sa Madjarima i Turcima u Srednjem veku preko dva ustanka u 19.veku gde je stradalo izmedju 25 i 50 % populacije, dok su komsije Bugari isto dobili 50 godina kasnije sa neuporedivo manjim zrtvama, pa do svetskih ratova. Srbi hoce da zaustave Hitlera 27.marta, koji je vladao drzavom od Spanije do Rusije. Naivan i neuk narod, iako dobrodusan.
Tako i sada neko razmislja da samo treba da izjavimo da smo prozapadno orijentisani, i da se slozimo da je Kosovo drzava i da ce da nas ostave na miru. Sto rece Holbruk svojevremeno, na pitanje "sta jos treba da uradimo da biste prestali sa pritiscima na nas?", rekao je, uz smeh " odakle vam ideja da cemo da prestanemo? Prvo cete da ispunite sve sto trazimo. A posle i sve drugo sto budemo trazili. Zasto? Jer mi to mozemo." Nikada nas nece ostaviti na miru, zato je jedino resenje stalna borba za sopstvene interese. Pod uslovom da znamo koji su to ciljevi.
Vidljivo je iz aviona da se mnogi drze Kosova bas zato sto misle da je to ‘tema na kojoj Vucic moze da padne’. Isto tako je vidljivo iz aviona koliko je to neautenticno i neiskreno i zasto Vucic na tome i nece pasti.Косово је једина тема на којој Вучић може да падне на некаквим изборима, једина тема која може да уздрма ту секту из пакла СНС, једина тема која може да изазове масовне протесте, једина тема која може да изазове насилне протесте...али тренутно немамо нити способну, нити праву десницу која може ту тему да покрене и политички експлоатише,
док је аутистична грађанска опција и левица тек потпуно неспособна, њени крајњи домети су комунални проблеми, како је поплочан неки трг, зашто реконструкција улице траје дуго, не дамо стари мост, хоћемо да метро стаје ту и ту, шала, шега и комика са Београдом на води и слично,
за њу је Србија јужно од Аутокоманде, западно од Бранковог моста, северно од Панчевачког моста и источно од Каленић пијаце непозната, мистична територија крезубих ванземаљаца са којима немају никакав контакт, они никада више неће победити на било каквим изборима, нити бити релевантна политичка снага.
To je i praksa. Jednostavno fakticko stanje je ono sto je prirodno stanje uslovljeno velicinom naseg poraza 1999.To važi samo za one što veruju u međunarodno pravo.
Pa omogućio im je. Bolje milom, nego silom.To je i praksa. Jednostavno fakticko stanje je ono sto je prirodno stanje uslovljeno velicinom naseg poraza 1999.
Mi ne mozemo da kontrolisemo juzno id Ibra.
Oni nisu mogli severno od Iar dok im Hulja nije omogucio.
O ratu pričaju i sanjaju oni što bi da čekaju zeleno svetlo da vojno uđu na Kosovo. Sanjaju svoj kraj. Zato pričamo o tome.Sem toga, zaso pricate o ratu?
Zelite da ratujete? Idite u Ukrajinu.
Ni vecina Srba ni vecina Albanaca ne zeli da ratuje.
Dovoljno je samo da nam NATO zemlje zatvore granice i stave nas u karantin, ništa više od toga. Za par nedelja bi ostali bez goriva, struje, hrane i došlo bi do raspada sistema.Rat sa NATO? Good luck with that, što bi rekli naši preci.
Ne postoji oružje koje može da spase Srbiju u slučaju rata. Da ne pričamo o tome da za uvoz oružja u Srbiju moraš lepo da zamoliš te sa kojima bi eventualno ratovao. Pa ni municija nam ne bi izdržala duže od godinu dana.