Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Pedagoski Muzej slikan 27/1/2023


FnfF2kHXoAAzsLB.jpeg
2023
 
Поздрав свима на форуму. Заиста када видим слике ишарних фасада у строгом центру града (међу којима су овог пута Академија наука и уметности, Скупштина града и друге...) увек ме обузме једно мучно осећање. Са једне стране свима нам је јасно да постоје људи који немају никакав осећај за лепо, за ред, за свој град и државу, већ своју љубав (или неко друго осећање) изражавају на најглупљи и најпримитивнији начин. Оваквих људи ће увек бити у одређеном проценту, само што их треба онемогућити да наносе штету друштву у коме живе. Са друге стране, још више ме боли немар, лењост и небрига људи из града или општине који су за ово надлежни. Свима нам је јасно да скидање графита са камених подглога, а поготово обично кречење није нека прелекика ставка за буџет. Страшно је да не постоји никакво планско решавање овог проблема, попут редовног одржавања, интензивнијег кажњавања и слично. У неким европским и светским градовима сам видео да постоји служба, попут чистоће, која на дневном нивоу чисти фасаде, уклања налепнице са стубова уличне расвете и слично. Нажалост, свако ко дође у Београд једно од првих утисака који примети је ужасан неред у коме се град налази. Графити, налепнице, мини депоније, просјаци који спопадају људе, поготово девојке или странце - то све ужасно нарушава слику о Београду и генерално земљи у којој живимо. Наравно, свестан сам да је најлакше нешто рећи, али неки помак просто мора да се направи. Писао сам често и општини, граду, али мање-више, баш их брига.
 
@rale srb

Jeste da sam zvezdaš, ali brate ovi nisu normalni. Čak i ovo za Mihu gubi smisao, a iuzgred mnogo efektnije bi bilo da je zakupljen bilbord sa panooom na kome bi bio Mihin dres, a ispod poruka sa grafita.

Da li bi moga da mi kažeš lokacije u Knez Mihailovoj, pošto vidim da ih ima dve. Prijavio bih ovo, ako se slažeš.​
 
Pozdrav brate. Nisam ja slikao, slike su sa zvanicnog sajta Delija, sami se hvale takoreci.
 
@rale srb
Može link?

P.S.
Kada kačiš fotografije koje nisi ti načinio ili kada postavljaš neku vest, potrebno je da se stavi i link ka izvoru ili napiše odakle je preuzeto, kako ne bi smo bespotrebno dolazili u ovakve situacije.
 
Poslednja izmena:
Vazi, izvinjavam se. delijenet forum, slike su okacene na njihov forum na temi za utakmicu 04.02. , okacio je lik koji je zaduzen za slike i video snimke grupe.
 
Maloumnici, još na svom forumu se pronašli uvredjeni što ih neko proziva zbog toga.
 
IMG-20230131-114741-885.jpg

Kakvo skrnavljenje grada majko moja. Kao da ne postoji neki trafo, neki nadvoznjak nesto, pa i da kazes ok sarao si, ali ovo bukvalno po cistim fasadama.
Je l' ovo na Skupštini grada???
Na 20 metara od Prvorođenog???????
Posle kažu pokušan atentat, pa kako ga čuvaju da je ne daj bože pokušan, uspeo bi.
 
Заиста је невероватно шта неко може да "излупа", а да остане жив. Каква црна субкултура, и "душа града". Једна је ствар направити мурал на неком адекватном месту, а потпуно друго жврљати по зградама које представљају културно-историјску баштину овог града и државе. Мени је још невероватније да су они ишли од Калемегдана до Славије, шарали по Скупштини града и Академији наука, а да их нико није зауставио, ухапсио. А знамо да код Председништва и бивше Скупштине увек или скоро увек стоји полиција. Мислим да Делије као велика организација која је урадила и доста тога доброг треба да да допринос уређивању овог града, да њихове "вође" подстакну млађе чланове да не уништавају свој град. Такође, сви знамо да држава (или неке државне структуре ) све ово релативно лако могу да реше да имају мало воље. Баш сам пријавио ово на сајту града, као и општине Стари град, занима ме да ли ће брзински очистити графите. Наравно, не треба очистити само ове, већ и многе друге у Кнезу, код Платоа, у улици Краља Милана и тако даље...
 
A na istom tom forumu se može naći i ova fotografija, koja je trebala da ide na bilbord, umesto onih gluposti.

Sinisa-Mihajlovic-FOTO-FK-Crvena-zvezda-805x940.jpg
 
Запањујуће је какав изопачени, болесни, безумни, дивљачки људски отпад живи међу нама. Заслужују најгора зла која универзум може да им приреди. Волео бих да ово нисам видео.
 
Навијачка субнекултура према наслеђу. Нек престану да се трипују како су чувари срБства и нек признају сами себи да су копија италијанских и британских навијача.
 
Vrh