Златановић је ухапшен зато што је на протесту рекао "Ко потпише, њега убише", мислећи на Француско-немачки споразум. Ови протести од јуче су класична удбашка подметачина- навучеш људе да дођу, а на скупу ултрадесничари који ће на том скупу да прете председнику смрћу и да причају да су спремни за много више од нереда, на крају свесно пусте полицију да их ухапси да би јавно рекли измишљотину да су хтели да пуцају на Председништво и слично. У суштини, ово је било намерно организовано да би се сви који су против Француско-немачког споразума изједначили са тим ултрадесничарима.Након великог народног протеста одржаног на Сретење Господње око 22 часа, због планиране велеиздаје режима Вучић-Дачић, новинар Дејан Златановић и Дамњан Кнежевић су ухапшени од стране припадника УКП - Службе за борбу против тероризма.
Gradjanisti koji se seire i raduju hapsenjima novinara desnicara trebalo bi darazmisle o ovome:
Nego MC_ kako je bilo na protestu? Jel ste spasili Kosovo?
Narodne patrole su projekat Vulina. Rekoh već, svi rade na tome da Vučić ostane na vlasti. Gde su sada čuveni navijači, gde su vođe navijača? Svi su lepo podmireni. U Srba nema morala, a ni zaveta. Srbi su spremni na sve. Ovde se sve može kupiti. Tako da molim ove patriote da se ućute. Kosovo je zasluženo izgubljeno. Treba da se stvori i velika Albanija, a i da se drugi odvoje od Srbije. Mi smo obično trulo tkivo koje ne vredi ništa.
To je tek tema za sebe, u koju neću ovde dublje ulaziti, ali svakako bi imalo što šta da se ispriča na tu temu, pa čak i da naprave poneki dokumentarci. Moje mišljenje je da su glavni uzroci tome: današnja svetska kultura foliranja i pretvaranja (svi bi da budu nešto što nisu) koja ljudima nameće svakakve bolesne trendove + opšta dekadencija i srozavanje čovečanstva + manjak terapije, ili manjak mentalne snage, ili manjak introspekcije kod mnogih ljudi, da spoznaju te pritiske i da im se odupru razumom. Ali jako je zeznuto govoriti o tome jer većina ljudi kada čuje da bi trebalo da se leče ili bar mentalno održavaju higijenu, proradi takva sujeta da su spremni da ujedaju. Opet, zato što je ovo doba u kome se narcizam i sujeta neguju i sipaju u glave ljudi još od malena. Ali kažem, to je baš šira tema, a i teško je pričati o tome ''preko žice''.Ne da je sasvim dobar, nego je lepotica bila, bar po slici (ne znam ni ko je, ni koliko god ima)! Ne znam šta se to desi u glavama nekih žena u 30-im, neki trenutak slabosti, loše faze, nezadovoljstva i onda urade nešto što će već srednjeročno od njih napraviti nakaze, a uz to će morati to da održavaju ceo život. Primer iz okruženja žene koju bi većina izabrala pre Monike Beluči. Industrija hranjena ljudskom sujetom.
Iako delim razocaranost, ne slazem se. U ovome imamo i prilicno srece, jer je napredno drustvo u kome se navijaci kriju i podmireni su, jer normalni i pametni ljudi imaju priliku da dodju do izrazaja. A te igrice sa desnicarskim grupama mogu lako da se obiju o glavu autoru istih, jer pristojan svet moze da shvati da je prevrsilo svaku meru i da nema tih fabrika i autoputeva koje opravdavaju ovo bezakonje. Onda izadju i zaokruze bilo koga, cak i mnogi od 700k drugova clanova to mogu da urade. Tiha vecina ce da sredi ovu zemlju, bez mnogo buke, na izborima.Narodne patrole su projekat Vulina. Rekoh već, svi rade na tome da Vučić ostane na vlasti. Gde su sada čuveni navijači, gde su vođe navijača? Svi su lepo podmireni. U Srba nema morala, a ni zaveta. Srbi su spremni na sve. Ovde se sve može kupiti. Tako da molim ove patriote da se ućute. Kosovo je zasluženo izgubljeno. Treba da se stvori i velika Albanija, a i da se drugi odvoje od Srbije. Mi smo obično trulo tkivo koje ne vredi ništa.
Evo ih, Knezevic, Vucic i Milica ZavetnicaVećina ljudi koji izađu na proteste i jesu protiv Vučića. Mali broj, njih 5% je tu da kontroliše situaciju. To su državni miševi koji sklanjaju ogradu, pokušavaju da isceniraju sukob sa policijom. Zašto to tvrdim? Bio sam na ono čuvenom protestu iz 2020. godine i video sopstvenim očima klince koji dolaze na protest samo da bi rušili ogradu. Došli su iz pravca Terazija, organizovano. Ono što je zanimljivo, skoro niko od njih nije uhapšen. Hapsili su običan narod, većinom one koji ne mogu da beže jer nemaju te fizičke mogućnosti. Dakle, to se dogodilo i juče. Cilj je da obeshrabre poštene i iskrene građane koji ne vole Vučića. Priče tipa, svi su oni isti, to je Vučić organizovao su deo politike SNS-a. Samo znam da je Damjan Knežević drug Danila Vučića. Toliko o tim patrolama koji se stavljaju u prvi plan kako bi se sakrila suština. Ne delim mišljenje sa ovom ekstremnom desnicom, da se ogradim od sličnih.
U pravu si, ali narodski protesti ne mogu da imaju uspeha ako iza njih ne stoje politicke snage koje organizuju sivu vecinu tupih gradjana.Inače, dva poslednja velika događaja koja su imala moć da sruše ili da suzbiju Vučićev monopol nad vlasti, a koji jesu, makar u početnom periodu, bili čisto narodski jesu protesti i nemiri u julu 2020. (prva dva dana) i protesti i blokade u decembru 2021. I jedan i drugi protest ismejali su i izbojkotovali mnogi Srbi širom zemlje koji ''čekaju Isusa pa da glasaju za njega'' (a u stvari samo lažu sebe i druge), a pogotovu oni koji ovde na temi pričaju o nekakvom patriotizmu, o rušenju režima, o giljotinama, o volji naroda i šta ti ja znam.
Bas tako. N etreba da se trude vise od ovoga. I ovakva DB je mocna i prepametna za nase stanovistvo.Evo ih, Knezevic, Vucic i Milica Zavetnica
Meni je ovde presmesno koliko je nas DB prejadan i koliko sve providno rade i nisu neka ozbiljna organizacija koja nas jbg sje*******e, moras priznati poraz, nisi ni izvalio kako su te izigrali.
Ovako totalno tupavo, providno i amaterski rade svoj posao, ali je narod toliko glup da je i to dovoljno
Tu je i Wagner koji odskora takodje hoce da ubije naseg Heroja.Који држвни удар по реду? Колико имамо завереничких група до сада? Беливуков клан, тзв. Врачарци, сад ове тзв. народне патроле?
Bravo!I da stoje neke službe iza, Vulin, BIA, nevažno je, odvlačenje pažnje...
Važna je poruka koja se juče šalje a to je da se stvara tlo za policijsku državu...