Šta je novo?

Izbori 2024

Inače, dva poslednja velika događaja koja su imala moć da sruše ili da suzbiju Vučićev monopol nad vlasti, a koji jesu, makar u početnom periodu, bili čisto narodski jesu protesti i nemiri u julu 2020. (prva dva dana) i protesti i blokade u decembru 2021. I jedan i drugi protest ismejali su i izbojkotovali mnogi Srbi širom zemlje koji ''čekaju Isusa pa da glasaju za njega'' (a u stvari samo lažu sebe i druge), a pogotovu oni koji ovde na temi pričaju o nekakvom patriotizmu, o rušenju režima, o giljotinama, o volji naroda i šta ti ja znam.

Понеком мом субјективном осећају је општа друштвена ситуација много гора сада од 2020 и 2021 и власт никад бахатија. Заправо ме чуди колико је народ тренутно потуњен, само гута и гута а никако да експлодира. Изгубили смо онај каратеристичан бунт против тираније и репресије који смо као народ поседовали.

Понеком мом субјективном осећају је општа друштвена ситуација много гора сада од 2020 и 2021 и власт никад бахатија. Заправо ме чуди колико је народ тренутно потуњен, само гута и гута а никако да експлодира. Изгубили смо онај каратеристичан бунт против тираније и репресије који смо као народ поседовали.
Apsolutno si u pravu.

Hulja nije bio nikad jaci.
Potunjenom narodu telesno, organski treba Spasitelj Izbavitelj, a on igra tu ulogu savrseno.
Nikad nije bio jaci jer sada ima punu podrsku USA/EU.
Od sada, iza svakog zlocina vlasti, USA/EU stoje i javno, eksplicitno.

Pa neki koje znam, upućeniji, kažu da Nelečeni još od 2014. ima jak tim masno plaćenih stranih savetnika koji se postaraju da na vreme predvide i spreče sve opasnosti (po njega) i da svi budu namireni taman toliko da ne dižu revolt. Evo npr sada je spremio veliki program za hipnotisanje i umirivanje penzionera. I čak i da ne uspe da kupi sve (a ima ih i takvih, koji ne padaju na njegove laži i pamte šta im je pokrao), dovoljno je da kupi većinu i da na sledećim izborima zaokruže njegov broj i eto mu ga opet monopol nad vlasti. Za to vreme klinčadiju teši i mami deljenjem 100 evra (iz njegovog džepa, razume se, on lično donirao), druge zamajava Šundijalom, Kosovom, atentatima, treće namiruje povećanjem plata...

I tako mic po mic, uspe on da održi raju mirnu i poslušnu u vreme kad je pola sveta u štrajkovima i protestima.

A veliku pomoć tu mu daju i pojedinci koji se predstavljaju kao da su deo naroda i da su ljuti na njega, ali kada dođu vremena za dela i okupljanja, prvi su da kažu kako to nema poente i kako treba bataliti to. Ti su možda i najefikasnije njegovo oružje. Jer kada delimično prosvećene mase (dakle one koje vide da nešto ne valja, ali nisu baš dovoljno upućene i obrazovane da znaju šta raditi sledeće) dobiju neku inerciju i volju, dovoljno je samo da se na protestima, forumima, socijalnim mrežama ili uopšte, svakodnevnim interakcijama pojavi neka lokalna Ljiljana Smajlović (u raznim oblicima) koja će da im kaže ''a nemojte deder da protestujete na taj način, nije to lepo, ne treba to tako'' i da inicijalna masa drastično opadne. Ljiljana Smajlović je samo novinarski manifest toga, manifest u javnosti. Ali sam narod je isto prepun raznih Smajlovićki, koje u 9 od 10 dana šatro glume da su uz narod i protiv režima, ali kada dođu dani da se misli sprovedu u delo, prve nižu gomilu izgovora i apologija sa ciljem da se mase prepolove, ili zbune, ili međusobno zavade.

Na sve to, Srbistan ima dosta ''Čekača Isusa'', koji čekaju idealnog političara, idealnu revoluciju, idealan Ustav, idealan narod, idealno sve... pa da izađu i glasaju ili protestuju. Nelečeni i njegovi savetnici i to vrlo dobro znaju. I onda i među njih puste razne Smajlovićke da truju ljude izjavama tipa ''zar želiš da Vučića sutra zameni Boško Obradović, ili Dobrica Veselinović?'' A uopšte se ne radi tome, jer zamene ne bi ni bilo. Već se radi o tome da se spreči da jedna partija, jedna koalicija ima 90% moći nad zemljom, ako već može da se suzbije da ima 55%. I radi se o tome da se vrati i uspostavi koncept smenjivosti vlasti i ''slobode tržišta'' na političkoj sceni. Ali Čekači Isusa su često glupi kao i SNS glasači, a Ljiljane Smajlović često pametne kao i Nelečeni (on jeste bolestan, ali je ipak pametan i lukav) i onda se oni na vreme postaraju da svaki pokušaj promene propadne još u startu. I, čim prođu priče o protestima, štrajkovima, revolucijama, čim se smire strasti i želje... eto Smajlovićki nazad među rajom, da ponovo pričaju kako su uz njega i kako je vreme da se nešto uradi i menja. I tako sve do sledećeg pokušaja bunta, kada će se opet aktivirati i opet uraditi isto. I tako u krug i u krug i krug.

Poslednja izmena:
Замисли колико је срозан морално и интелектуално народ да се продаје за килограм брашна, литар уља, метар дрва, донацијом од 100€, и све то сакупљено од пореских обвезника дакле истих тих који добијају од њих је и узето. Хахаха

Kako nisam, pa od 1998. do danas, ja svakog dana kad ustanem prvo što uradim je da odvrnem Vidovdan, pa tek onda započinjem dan. XD
За почетак да научиш "Црвен цвете", од почетка до краја. Ја сам успео да научим првих 30-40% песме. Али зато школска другарица моје ћерке без проблема отпева од почетка до краја без фалширања пред целим разредом. :)

За почетак да научиш "Црвен цвете", од почетка до краја. Ја сам успео да научим првих 30-40% песме. Али зато школска другарица моје ћерке без проблема отпева од почетка до краја без фалширања пред целим разредом. :)
Dobro je to, ali ja ipak više preferiram ovo :cool:

Inače, ta kokoška (u videu) koja nariče o ponosu kočopernog prkosnog srpskog naroda, da se sutra stvore lomače i motike ispred Predsedništva, prva bi doletela da poziva na mir, dostojanstvo, civilizovanost, umerenost, demokratiju i vladavinu prava. :D E takvi mi se najviše i gade, takvi i pomenute javne i narodske Ljiljane Smajlović. Gade mi se čak i više nego sendvičari. Jer sendvičar je glup i ne zna za bolje. Dok ovi imaju kapacitet za bolje, ali biraju da budu profiterske plaćene ljige i sline.

Замисли колико је срозан морално и интелектуално народ да се продаје за килограм брашна, литар уља, метар дрва, донацијом од 100€, и све то сакупљено од пореских обвезника дакле истих тих који добијају од њих је и узето. Хахаха
Mi koji nismo penzioneri ne razumemo do koje mere su Mu penzioneri zahvalni.
Oni samo pricaju o tome, o tim povisicama.

Dobar tekst.. da, Dan državnosti.. RTS ga proslavlja Bombašima i Pljačkom Trećeg Rajha.. za ova tri dana nijedne emisije o Karađorđu i Milošu, ili makar da su od serije Vuk Karadžić napravili film koji bi se odnosio na priču o ustancima.. kad već ne znaju ništa novo da snime o tome..

A imaju platu od 100 000 dinara, voze se minibusom od Belvila do centra 🤣🤣🤣

Иако је Вучић глумац и ме занима га и не погађа ништа, ни Косово, ни ово, ни оно, ништа осим сопствениг интереса,
имам идеју какав протест би га тотално избацио из такта, одлепио би стварно и полудео,
а то су некакве саботаже, диверзије немачких фабрика у Србији, на пример блокаде приступних путева ка тим фабрикама да не могу да прођу камиони, аутобуси са радницима и слично.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ne samo da mora sa vlasti, nego mora i u zatvor. Treba pohapsiti svu bagru koja se obogatila na račun naroda za ovih 10 godina. Konfiskovati im imovinu. Ne padajte na te floskule "sam ću se povući". Ne druže, tebe treba uhapsiti kao i onu džukelu iz Informera.

Ovde je stanje neizdrživo, a narod uspavan. Velike kukavice žive u Srbiji. Mi smo nula od naroda ako ovaj gnom ostane na vlasti i posle priznanja Kosova.

Problem je staro stanovništvo. To je isto ono koje je u SFRJ naučilo da veruje državi. Njima i da dokažeš da je Vučić krimos, da su Narodne patrole njegove, oni će opet glasati za AV. Ne veruju oni previše mladima. "Ćuti tamo i gledaj svoja posla", mi najbolje znamo ko je ko. To je ta mantra. Oni se od Tita i Staljina nisu pomerili.

Poslednja izmena:
Ne, sinoćnji protest su organizovali ekstremisti, moglo se očekivati šta će da rade i da pričaju, došlo je veoma malo ljudi koji ih podržavaju i završilo se kako se završilo.

Zar mislite da Knežević i slični nisu dovoljni debili pa bi kao Udba trebalo da se meša i da ih ogadi narodu? Ne zezajte.

Druga bi priča bila da su sinoćnji organizatori bili Dveri, Zavetnici, Jovanović, Poks itd.. parlamentarne stranke koje podržava desetak posto biračkog tela, gde bi se očekivalo par hiljada, ili desetak hiljada građana.. e onda da se vlast kao uprpi pa pošalje provokatore koji bi izazivali incidente.

Zato kažem, od ovih bu**** sinoć se i moglo očekivati onakvo ponašanje, prema tome, ni vlast nije uopšte morala da se cima oko toga, niti mislim da su se uopšte petljali..
Па Народне патроле и јесу у служби власти, зато сам јучерашњи протест назвао удбашком подметачином. Сада Вучић може сваког ко је против Француско-немачког споразума да назове десничарским екстремистом који припрема атентат на Вучића.

имам идеју какав протест би га тотално избацио из такта, одлепио би стварно и полудео,
а то су некакве саботаже, диверзије немачких фабрика у Србији, на пример блокаде приступних путева ка тим фабрикама да не могу да прођу камиони, аутобуси са радницима и слично.
Izazvao bi otpor njihovih radnika i ojačao bi poziciju Vučića.

Ne znam, ja nisam od onih koji su veličali Šešelja jer su bili protiv Slobe, gore od goreg mi ne treba u životu.

Ne samo da mora sa vlasti, nego mora i u zatvor. Treba pohapsiti svu bagru koja se obogatila na račun naroda za ovih 10 godina. Konfiskovati im imovinu. Ne padajte na te floskule "sam ću se povući". Ne druže, tebe treba uhapsiti kao i onu džukelu iz Informera.

Ovde je stanje neizdrživo, a narod uspavan. Velike kukavice žive u Srbiji. Mi smo nula od naroda ako ovaj gnom ostane na vlasti i posle priznanja Kosova.

Problem je staro stanovništvo. To je isto ono koje je u SFRJ naučilo da veruje državi. Njima i da dokažeš da je Vučić krimos, da su Narodne patrole njegove, oni će opet glasati za AV. Ne veruju oni previše mladima. "Ćuti tamo i gledaj svoja posla", mi najbolje znamo ko je ko. To je ta mantra. Oni se od Tita i Staljina nisu pomerili.
Mislim da to tako izgleda. "Slobini" penzioneri su uglavnom pomrli.
Ovi novi penzioneri vec 30 godina zive u uslovima visestranacja.
To im ne smeta da budu kao "Slobini".
Slusam mlade, generacije 2004. ili 2005. koji se raduju i hvale "Vuckovim parama". Uopste se ne razlikuju od "Slobinih penzionera"

Mislim da sve politicke partije koje su bile ikada na vlasti u periodu 1990. do danas moraju da budu proglasene zlocinackim organizacijama i zabranjene.
Rukovodstva procesuirana.
Clanstvo kaznjeno zabranom rada u javnim sluzbama.

I onda će da zavladaju mladi, lepi, pametni i pošteni.. toga ima samo u bajkama.
U pravu si, bolje je ne uraditi ništa, bolje je ostaviti ovako da Vučić i SNS imaju 90% moći i kontrole nad svime u zemlji.

Ljiljana-Smajlovic-kolumna.jpg

Izazvao bi otpor njihovih radnika i ojačao bi poziciju Vučića.

Ne znam, ja nisam od onih koji su veličali Šešelja jer su bili protiv Slobe, gore od goreg mi ne treba u životu.

Куд више да је ојача, ако стање остане редовно он ће да буде на власти колико год буде хтео, следеће изборе Вучић и СНС сигурно добијају, до 2030. и не рачунам уопште, тек после тога ако се неко нови појави, па да се кроз изборе 2030. и 2034. припреми да бар мало запрети 2038.

U pravu si, bolje je ne uraditi ništa, bolje je ostaviti ovako da Vučić i SNS imaju 90% moći i kontrole nad svime u zemlji.

Ljiljana-Smajlovic-kolumna.jpg
Pametan si, nemoj sa toliko ironije da mi odgovaraš ;)

Ne brini, većinu njih bih i ja rado držao što dalje od bilo kakve pozicije odlučivanja u Srbiji, ali naravno da ne verujem da bi bilo moguće jednog dana tek tako podvući crtu i sve njih "zatvoriti u neku pećinu".

Nema od toga ništa, niti bi sutra na vlast iznenada došli neki anđeli, bezgrešan svet koji bi od Srbije napravio zemlju od čokolade... naša vlast-to je narod, nema tu diskusije. Da smo bolji, ne bi nam ovakvi vladali sve ove godine...

Vrh