Noki
Advanced
- Učlanjen(a)
- 15.05.2018.
- Pohvaljen
- 7.041
mislim, ja ne bih, ali kapiram ih zašto su bili tako besni.
Ja ne bih i ne kapiram.
a za svo to vreme vrhunac Ukrajinske reakcije je bila verbalna osuda agresije od strane vlade. Ajd kao, dobro, uradili su nešto i što jes jes, nisu nam iste okolnosti i razmere događaja. Razumem.
Verbalna osuda i nepriznavanje Kosova...
I tu im nismo ostali dužni... Osudili smo rat, ne priznajemo otcepljene teritorije... Zvanično smo učinili tačno koliko i oni...
Novak Đoković barem nikad ne bi u odgovoru kolegi teniseru napisao da odje*******e, nikada. Od Viktora ne treba očekivati puno...
To mi je jedina zamerka, njegov prostakluk i šta mi dalje objašnjavate, ko je Ukrajincu žena, boli me uvo...... Ja ne želim da tražim izraze opravdanja i razumevanja za Viktota Troickog... Ukrajinac je sada usijane glave, Viktor ne bi trebalo da bude. Za Ukrajinca ne znam ni ko je. Kao što je 1999. bilo nacionalističkih strasti među ljudima odavde ili pre toga u ratovima za jugoslovensko nasleđe, tako razumem položaj u kojem se kao zemlja u ratu i to napadnuta strana, nalaze.
To ne znači da opravdavam njegove reči i da ne primećujem ostrašćenost, pristrasnost i subjektivnost, o tome i govorim... Da ima teških sudbina tamo i da svaki dan gledaju teška razaranja, gledaju... To utiče na sve njih, sada...
Mi smo imali vremena da porazmislimo o svemu. Ni jedan Feđa Štukan ne priča danas i ne misli ono kao iz vremena okupacije Sarajeva, naprotiv. Ukrajincima treba vreme. Oni su sada gde smo mi bili nekada, u ratu. A mi smo sada hladne glave, sem stoke koja nas sramoti okolo...
Mi treba da pokažemo razumevanje za njih i na njihovo nerazumevanje ili neznanje o dešavanjima na Kosovu treba da im objasnimo da smo prošli kroz nešto jako slično bez podrške i rekacije onih koji sada liju suze za Ukrajinom...
Ja se ne naslađujem kroz šta oni sada prolaze a čini mi se da brojne Srbe u najmanju ruku boli ona stvar... i onda bravo Viktore al si mu odbrusio...
Bravo je za sve one koji se trude da objasne nelogičnosti i hipokriziju, tako da ima efekta, nije bravo za psovke i uvrede onoga ko je napadnut... To vodi samo u dalji razdor i nerazumevanje...
To je moje mišljenje, koje sam pokušao ukratko da sročim, vi ste izneli vaše i sad sam objasnio nešto duže... Vaše viđenje sam razumeo i ne vidim prostora da me razuveravate oko bilo čega ili ja vas... Barem sam ja sa svoje strane sve rekao oko ove teme...
Evo ako ne ide rečima onda slikovito... za MC-ja... da bolje razume...
🖐 ❤