@Bender Rodriguez
Primećujem da su mnogi Ukrajinici ostrašćeni i ljuti i razumem ih... ako su u zabludi ili ignorantni u pogledu nekih drugih, za nas bitnih dešavanja, treba im skrenuti pažnju i odgovoriti kako su mu domaći teniseri odogvorili, samo bez onoga "shut the fuck up."
Samo bez tih psovki... Sve nas ljuti licemerstvo međunarodne zajednice. Odgovori mu, ali ako nekom nemilosrdno devastiraju zemlju, a pristojno se obratio, bez obzira što je u zabludi, nema razloga da ga psuješ... Samo to...
Treba gledati širi kontekst. Ja sam na proleće prestao da aktivno pratim tekući festival debila. Ali sam ipak povremeno naletao na odvale ovoga. Zato što je lik riznica odvala i licemerja, isto kao i njegov predsednik. I sećam se da je i ranije u toku godine isto imao ispade gde bi umislio da je Patrijarh, ili Sveti Petar, ili bm li ga, sudija Međunarodnog suda... pa delio lekcije uzduž i popreko. I onima koji su odgovorni za nešto i onima koji nisu. A ide mu na ruku i
aktuelni trend pacijenata od političara da sve polarizuju i pokušaju da ukinu koncept neutralnosti. I onda mu sve to udarilo u glavu i lik misli da je božji izaslanik.
Otud i ovaj njegov bezobrazan nastup, kao što je
@Vox91 lepo i kratko sročio. I naravno, dobio je volej u oba slučaja. Jer je nastupio kao v.d. Svetog Petra a realno je bitan ko semafor u GTA. Drugo, obrušava se na pojedince koji sa Festivalom debila imaju veze taman koliko i Srbi u Americi. Niti ti Srbi u Rusiji jačaju Rusiju, niti Srbi u Americi pomažu Ukrajinu. J' im se i jednima i drugima, svima. I treće, nakon više meseci licemerja od strane nekih Ukrajinaca i vlasti - osude u UN, histerisanja, dojave o bombama, bojkot Srbije - on uzme da drži lekcije o poštenju i moralu pripadnicima naroda koga je cela Međunarodna ''zajednica'' ostavila na cedilu, mlatilo ga je 20-30 zemalja, natovarili ga bombama, demonizovali, oteli mu zemlju... a za svo to vreme vrhunac Ukrajinske reakcije je bila verbalna osuda agresije od strane vlade. Ajd kao, dobro, uradili su nešto i što jes jes, nisu nam iste okolnosti i razmere događaja. Razumem. Ali mislim ako je Ukrajincima mnogo zemalja dalo do znanja da prosto ne žele da zauzimaju strane u ovome (jer je glupost globalnih razmera, i vlasti svih strana su đubrad), ako su Srbi primili nekoliko desetina hiljada njihovih izbeglica i niko im ni reč nije rekao, onda nek nas prosto više ostave na miru i neka umuknu.
Dvadeset godina je Srbiji trebalo da popravi imidž i da turisti koji dolaze ili razmatraju dolazak prestanu da guglaju ''will Serbs rape me and kill me'' i ''is Serbia evil'' (karikiram, a možda i ne?) i da počnu da uviđaju istinu. I onda se pojavi ovih par licemernih pajaca i komičara koji bi opet sve to da ponište i da ukinu koncept neutralnosti. A istorija puna situacija kada bi neutralci masno profitirali a neki su čak i podržavali zla (Švajcarska), a niko im ni reč nije rekao. Nego im ovo lako i jeftino, udare na Srbiju jer je mala i mizerna i ispadnu em face, em čuvari morala, em patriote.
P.S.
Tom liku je žena Ruskinja. I kada je on otišao na front, ona se ljutila zbog toga. Znači razumeo je njenu situaciju. A ovamo ga baš briga da razume druge ljude koji ne rade ništa loše. Sad još samo da uzme pa da javno osudi sve ljude na svetu koji voze Lade. Podivljali su skroz, preko noći svi postali moralisti i poverenici za etiku.