Ja sam takođe neko ko veću težinu i kredibilitet daje ličnim iskustvima i kontaktima s ljudima nego mrtvim, često nameštenim statistikama i izveštajima. I isto kao i ti, takođe sam sklon pesimizmu ili bar oprezu, pogotovu kad vidim neka dešavanja i neke ljude oko sebe. Ali tebra, ti mi zvučiš kao čovek koji stavove o srpskom društvu i politici formira tako što pita nešto 50 ljudi, onda izignoriše i isfiltrira 49 odgovora koji mu se ne uklapaju u pesimističko - defetističku viziju, i onda izvučeš tog jednog i na osnovu njega zaključuješ da svi misle i rade isto što i on.
Iz tvojih ''svedočenja sa pijace i Amana'' ispada da 99% Srbije voli i crkava za SNSom, da 99% Srbije voli da živi pod štokholmskim sindromom, da 99% Srbije ljubi skute inostranim gazdama i izrabljivačima, da 99% Srbije nikad ni za šta nije protestovalo, one ekološke blokade iz decembra prošle godine se nikad nisu desile, i slično.
Za to vreme, u slobodarskim zemljama poput Rusije, Kine, Avganistana i Severne Koreje, svi prosto pucaju od sreće i prosperiteta...
Kako možeš da budeš tako graničan, to nikad neću razumeti??!! Podsećaš me na situaciju kad
Homer pravi roštilj, i pošto mu jednom nije uspelo nešto, nema šta, rešio je da je ceo život uzaludan i besmislen jer eto, čim je jednom omanuo, omanuće u svemu ostalom dokle god živi i zato džaba sve, treba dići ruke od svega i ili se overiti odmah, ili živeti prazan i depresivan život, jer treće ne postoji. E tako i ti sa svojim defetističkim pogledima na društvo i politiku.
Zamisli, izašao si na izbore, glasao po nahođenju, i rezultati ostalih 6 miliona ljudi nisu ispali kako si zamišljao. To jest, bilo je 2 miliona debila koji ne misle kao ti. Izignorisao si preostalih 4 miliona koji ne misle tako (bilo da su otvoreno protiv SNSa ili samo ne žele da budu za njega). I odma si zaključio da više nema poente, ne samo glasati, nego uopšte živeti. Vau, nisi dobio šta si želeo. Big faking dil. Znaš li ti koliko ima naroda na svetu koji se bore za bolje uslove i promene decenijama duže nego mi, pa ne gube nadu i ne dižu ruke čim jednom nešto ne ide po njihovom... Zamisli, zapad izrabljuje i koristi manje i slabije zemlje. Zamisli, u politici nema ljubavi, samo interesa. Vau, koje otkriće. Jel to onda znači da istočnjačke zemlje ne rade to isto? Ne, naravno da ne znači. Jel to onda znači da treba da dignemo ruke od svega i svi se izoveravamo? Pošto bukvalno tako ispada iz tvojih postova.
Zamišljam situaciju u kojoj je Srbija postala zemlja kojoj mnogi zavide, u svakom pogledu, pa i ekološkom. I ti prođeš celu Srbiju i nađeš jedan stari zarđali šporet u reci bačen pre 30 godina i to je to, odmah zaključuješ da je sve uzalud i da treba da nestanemo, jer si ti našao jedan loš primer nečega i rešio da je to prosek i da zato treba dići ruke od svega... Jbt...