Karlo del Ponte
Advanced
Nažalost mi nikad nismo ni videli Vučića u duelu sa nekim ko bi mu postavio škakljiva pitanja, koja bi ga gađala direktno u centar, kratko i bahato, a ne neke demagogije na koje se zna da se neće dobiti odgovor i koje će okrenuti u svoju korist.
Samo pitanja u njegovom stilu i na njegovom radikalskom nivou.: " Da li ste umešani u ubistvo Cvijana?" i slično.
Da li ste izjavili to i to, on kaže nije, novinar pusti isečak gde jeste. Pominjati brata i kuma, sa dokazima, to ga takođe jako boli.
Evo, da li bi on uopšte izašao pred nekog našeg novinara ovog kalibra i stila? Naravno da ih izbegava.
@Blade
Gde si kućo stara? A vezano za "gubljenje godina", danas mogu da kažem da sve državno što sam pohađao nakon osnovne škole, u smislu usavršavanja, zaista jeste bilo uglavnom gubljenje godina. A završio sam nezasluženo preuzvišenu Matematičku gimnaziju i Saobraćajni fakultet. To je sistem promašenih programa i načina rada sa ljudima, koji ne priprema čoveka kako treba ni za posao ni za život. Na sve to se nadovezuje primitiva srpskih zapošljivača kod kojih interna obuka maltene uopšte ili uopšte ne postoji. Mislim da ima tek par oblasti poput programiranja i medicine gde je situacija sa praktičnim obrazovanjem daleko bolja od proseka Srbije. A sve proishodi iz nakaradnog sistema nepotizma, postavljanja nekompetentnih partijskih poslušnika, koji ni ne žele da student kroz praksu vidi koliko su ljudi na odgovornim pozicijama ne samo nestručni i neodgovorni, već i duboko zagrizli u korupciju i kriminal.
Sada obećavaju stanove, sniženje školarina, svaku moguću glupost, samo da taj sistem ostane i dalje nepismen i zatvoren. Najbolji scenario u ovim uslovima bi bio prosto odlazak iz zemlje ključnih ljudi koji su saučestvovali u zloupotrebama i uzurpaciji institucija. Nisam ni prorok ni neki mega-analitičar da predvidim šta će biti sledeće, ali u jedno sam siguran: dokle god studenti sabotiraju nastavu, pa makar i godinama, samo da ne prekinu sabotažu dok se ne pojavi odgovorna i za taj posao kvalifikovana uprava, zakonski poredak i držanje nadležnosti, to su najpametnije iskorišćene godine.