Šta je novo?

Izbori 2024

Neces Evropejce, neces male Ruse, neces levicare, neces desnicare, neces stare, neces nove bez dovoljno iskustva i portfolia... pa nije onda ni cudo sto nemas za koga da glasas. XD

Beki, geografija, ekonomski tokovi (EU glavni partner, a i one kineske fabrike u Srbiji uglavnom izvoze za EU a ne za imaginarni ''BRIKS'') i okruzenje (EU, NATO) sprecavaju Srbiju da se ponasa kao Severna Koreja, Belorusija, Kazahstan, Turkmenistan, Jermenija i slicni ''suverenisti''.

Cuta je bio ok npr.

Stara prica, da nas ubede da nema nikog i da su oni najbolje sto mozemo. Neka Vucica, imamo jasnog neprijatelja i guramo dok ne bude kako treba.

У принципу је најбитније што је изабрала да буде на страни Вашингтона / Брисела. Јапан нпр. није ни католичко-протестантска земља а изгубио је још више рат од њих па сада може да води своју политику какву хоће докле год не ради против Вашингтона / Брисела у спољној политици.
Zemlje EU nisu u stanju da imaju ni sopstvenu spoljnu politiku, cak ni da vode samostalnu ekonomsku politiku.
Elite ovih zemalja, osim Madjarske vode politiku suprotnu interesima vecine svojih stanovnika.
Madjarska uglavnom postuje Hegemona, osim kada su sopstveni interesi u pitanju.
Cak i Hrvatska place nad Ukrajinom, ali jasno stavlja do znanja da nece da idu tamo da ginu.

Obozavanje americkog pendreka ima iste psiholoske osnove kaoi obozavanje ruskog ili kineskog pendreka.

Иначе обожавам ову шизофренију по којој је Запад свемоћан, константно крши озбиљне међународне законе и контролише сваку пору власти у Србији због чега је крив за све лоше (али не и заслужан за било шта добро) али му је истовремено стало да опозиција не бојкотује изборе јер онда власт "нема легитмитет" ако у Скупштини буду СНС и њихове партије

Ево "без легитмитета" је измењен Устав то је пример једне спектакуларне победе бојкоташа
Seti se ko je pozivao na referendum? Venecijanska komisija itd.

Zar ne mozes da shvatis da ono sto zovemo Zapad blokira prirodne pliticke procese u Srbiji.
Zar ne mozes da povezes ono sto se desava u CG. Oborili su im vladu tamo.

Moguce da ce USA kod nas insistirati a nekoj koncentracionoj vladi, da bi legitimitet priznavanja Kosova bio jos veci.

Hrvati imaju more i nasledjenu arhitekturu, sto uz more sto na kontinentalnom delu. Plus gomilu prelepe prirode. Nista njihova zasluga.

20 milijardi dolara imaju od turizma vise od nas.

Hocu da kazem, Hrvatska bi bila cak i gora od nas, oduzmi njima 20 milijardi i dodaj nama. A lizu se sa zapadom i u EU i u NATO-u su i kad se rat zavrsio nisu imali jos ratova, bombardovanje, ubistvo premijera, gubljenje delova teritorije...

Zapad ima to malecno Kosovo koje je mogao da napuca da sve blista i posalje svima poruku, eto, priklonite nam se, dajte da vam mi kontrolisemo vlast sto posto, dizite nam spomenike i zivecete super.

Da je na Kosovu kao u Svajcarskoj, dizali bi i mi Klintonu spomenik i trazili da udjemo u NATO.

Tako da, ocigledno da stvari ne funkcionisu tako. Zato i ne pristajem da dam glas Mariniki i Djilasu ili Moramo, jednako kao i Vucicu. A da glasam za desnicu ne dolazi u obzir.

Dobro si to objasnio.
Samo primitivni ljudi veruju da je pokroviteljstvo zapada isto sto i prosperitet.
Zapamtite. Niko, ni Rusi, ni Kinezi,ni Amerikanci ne dolazi ovde da nam nesto da.
Svi dolaze da uzmu i otmu.
Pogledajte kako je Ukrajina procvetala. Pogledajte Severnu Makedoniju ili CG.

Dobro si to objasnio.
Samo primitivni ljudi veruju da je pokroviteljstvo zapada isto sto i prosperitet.
Zapamtite. Niko, ni Rusi, ni Kinezi,ni Amerikanci ne dolazi ovde da nam nesto da.
Svi dolaze da uzmu i otmu.
Pogledajte kako je Ukrajina procvetala. Pogledajte Severnu Makedoniju ili CG.
Kako god, taj suverenizam je u praksi nesto poput Severne Koreje, Pol Potove Kampucije, Enver Hodzine Albanije ili Slobudinove CPJ.
Dakle dno dna.

^^

Pa, valjda je poenta izbora da glasas za nekoga ko zastupa ideologiju kao i ti?

To je prvi korak, onda vidis kakav je covek/stranka, ko je sve tu, pogledas detaljnije program, slusas intervjue...

Moramo je, recimo, kod mene prosao na prvom testu i pao na drugom.

Ja ću glasati za Mariniku i Ponoša, kao što sam i na ovim Bekijevim "izborima".. Beki, izađi u nedelju, ne budi mračnjak.. Meni je Ponoš bezveze, ali Vučić je Neron, pa nije teško biti bolji od njega.. Inače, bude li SNS osvojio više od 40%, neka vladaju 100 godina onda, za bolje i nismo..

Ja ću glasati za Mariniku i Ponoša, kao što sam i na ovim Bekijevim "izborima".. Beki, izađi u nedelju, ne budi mračnjak.. Meni je Ponoš bezveze, ali Vučić je Neron, pa nije teško biti bolji od njega.. Inače, bude li SNS osvojio više od 40%, neka vladaju 100 godina onda, za bolje i nismo..
Na BG izborima, razne prigradske opstine tipa Grocke, Surcina, Mladenovca, Lazarevca, Sopota ce listom glasati za SNS i SPS bagru i tako gurnuti jezicak vage na njihovu stranu.

ovo oko konsolidacije levice i desnice..podrazumevalo bi d aimamo normalnu desnicu..po meni, Misa Vacic, Bosko Obradovic, pa ni Zavetnica, Milos Jovanovic, nisu ta neka pristojan desnica..najblize pristojnoj desnici, barem spolja, sa svim manama koje je imala, bio je Kostunicin DSS..Moramo imaju potencijal da budu solidan levica..

Beki, izađi u nedelju, ne budi mračnjak..
Beki ideš na izbore...
528733_10151481350659859_755206681_n.jpg

ovo oko konsolidacije levice i desnice..podrazumevalo bi d aimamo normalnu desnicu..po meni, Misa Vacic, Bosko Obradovic, pa ni Zavetnica, Milos Jovanovic, nisu ta neka pristojan desnica..najblize pristojnoj desnici, barem spolja, sa svim manama koje je imala, bio je Kostunicin DSS..Moramo imaju potencijal da budu solidan levica..
To su stranke koje je AV napravio ili unistio (Dveri) da ne bi mogla da se pojavi konkurencija s desna. AV zna da je levica beznacajna u Srbiji i da se na zalost bavi samo prepricavanjem zapadnih narativa (u stvari narativa americkih progresivista).

Kako god, taj suverenizam je u praksi nesto poput Severne Koreje, Pol Potove Kampucije, Enver Hodzine Albanije ili Slobudinove CPJ.
Dakle dno dna.
Island je isprasio MMF, Svetsku banku i EU. Mali su, ponosni i nak****i.

Premijer im je zena, iz levicarsko-zelenog pokreta, ali je zestok protivnik ulaska u EU i ostanka u NATO-u. Iz ugledne je porodice i ima muza i troje dece. Nasa levo-zelena kandidatkinja samo macke ima, koliko sam upoznat 🤣

Medju prvima su na svetu na svim listama drustvenih, ekonomskih, politickih sloboda i rodne ravnopravnosti.

Iako liberalnih shvatanja vere od strane vecine, crkva nije odvojena od drzave i gotovo 90 posto stanovnistva se smatra pripadnicima Crkve Islanda tj.ne stavljaju kecelje na spomenike patrijarha 🤣

Nemaju vojsku, samo neku specijalnu jedinicu, ali su clan NATO-a. Medjutim, jedina baza je zatvorena, a zeleno-leva premijerka se ostro protivi novoj bazi koju NATO hoce da napravi, sta vise, zalaze se da izadju iz NATO-a.

Poslednja izmena od urednika:
Na BG izborima, razne prigradske opstine tipa Grocke, Surcina, Mladenovca, Lazarevca, Sopota ce listom glasati za SNS i SPS bagru i tako gurnuti jezicak vage na njihovu stranu.
pa to je logicno. SNS se jedini prema tim ljudima ophodi ljudski.
Oni ih pljackaju i zrtvuju i agze, ali ponekad im nesto daju. Neku sitnicu, ali ovi se raduju.
Drugi im nikad nista nisu dali i nece jer ih preziru.

Beogradska progresivna, urbana, lepa, pametna, mlada i uspesna elita bespovratno je otudjena od svih u Srbiji van 2-3 centralne opstine u Beogradu.
Medjutim ekipa iz MML-a je ipak pametnija.

Island je isprasio MMF, Svetsku banku i EU. Mali su, ponosni i nakurceni.

Premijer im je zena, iz levicarsko-zelenog pokreta, ali je zestok protivnik ulaska u EU i ostanka u NATO-u. Iz ugledne je porodice i ima muza i troje dece. Nasa levo-zelena kandidatkinja samo macke ima, koliko sam upoznat 🤣

Medju prvima su na svetu na svim listama drustvenih, ekonomskih, politickih sloboda i rodne ravnopravnosti.

Iako liberalnih shvatanja vere od strane vecine, crkva nije odvojena od drzave i gotovo 90 posto stanovnistva se smatra pripadnicima Crkve Islanda tj.ne stavljaju kecelje na spomenike patrijarha 🤣

Nemaju vojsku, samo neku specijalnu jedinicu, ali su clan NATO-a. Medjutim, jedina baza je zatvorena, a zeleno-leva premijerka se ostro protivi novoj bazi koju NATO hoce da napravi, sta vise, zalaze se da izadju iz NATO-a.
1. Island ima DEBELA ledja sto Srbija nema niti ce imati
2. Island je mali i beznacajan da bi se svet bavio njima ko Balkanom ili istocnom Evropom recimo
3. Srbija ne treba uopste da gleda na tu stranu jer prosto ne moze da se poredi sa njima, bas kao ni sa npr. Paragvajem, N. Zelandom, J. Afrikom i ostalim zemljama s kojima nema ama bas nista
4. Srbija treba da se poredi sa Balkanom i centralno-istocnom Evropom jer em pripada tu, em su joj to najrealniji dometi.

pa to je logicno. SNS se jedini prema tim ljudima ophodi ljudski.
Oni ih pljackaju i zrtvuju i agze, ali ponekad im nesto daju. Neku sitnicu, ali ovi se raduju.
Drugi im nikad nista nisu dali i nece jer ih preziru.
Ne, nego ti iz prigradskih naselja nalaze manu svakom ko nije radikal ili slobista. ''Ne treba im nista zuto, zeleno, ljubicasto'' i bilo sta sto nije crveno-crno.

Oni su prvi ti koji su orijentisani tako kako su orijentisani i tu nikakva preobracanja ne pomazu. Zato se ne-radikali i ne-slobisti ni ne trude da im pruze ruku.

Vrh