Šta je novo?

Izbori 2024

Ne da ne bi pobedila, nego nigde u svetu ne postoji stranka koja ce kombinovati moderne levacke ideje sa suverenizmom i nacionalizmom. A pogotovu nece nikad postojati u Srbiji.

Ti prosto trazis nerealne stvari, a imas i medjusobno suprotstavljene stavove. Ljude u Srbiji mahom zabole za moderne levicarske ideje. A tek oni ljudi kojima su bitni Kosovo, Srebrenica, RS... pa takvi ne mogu ocima da vide levacke ideje i sve pro-zapadnjacko i pro-liberalno. Dakle, trazis nespojivo i neodrzivo.

Pa zar Sloba nije gajio taj neki nacional-socijalizam? Koliko se sećam, sam je govorio da mu je ideal socijalizam skandinavskog tipa. Ko zna, da je bio pametniji posle pada Berlinskog zida i da smo mi sami ponudili baze Amerima, mogli bi da crtamo granice Srbije, a istorija bi bila drugačija, ne bi bili satanizovani kao narod, a Sloba bi dobio Nobela za mir. Sad se opet dele karte i treba biti mudar. Koliko god AV-a ne mogu da smislim, može se ispostaviti baš mudrim to balansiranje, koliko god se može.

Ljude u Srbiji mahom zabole za levičarske stavove, zato što su prošli golgotu i pljačku crvene bande i svaka nova ideja ih asocira na to, makar bila i legitimna. Celu tu ubačenu bandu smatram direktno odgovornom za sve što se danas dešava! Isto važi i za Rusiju i za dešavanja danas. Znak jednakosti mi je između Staljina i Hitlera, prvi mi je još i gori. To ovde više nikad neće proći i hvala Bogu da je tako! Slično se forsira u svetu u ovoj dužničkoj krizi (demokrate USA). Na kraju, pa i AV, Dačić, ceo NVO sektor, sve su to deca te bande! Stomak mi se prevrtao kad sam na legitimnim ekološkim protestima viđao te organizovane antife i sl. Podjednaki prezir osećam prema Zavetnicima, Vacićevcima i sl...

A nisi u pravu, evo meni je bitno i Kosovo i RS i potpuno mi je blizak liberalan ekonomski model, ali ne ovaj današnji monopolski koji je spoj svega najgoreg iz oba sveta (spašavaju se preveliki da propadnu, a istovremeno se privatizuju profiti, komunjare bar to nisu radile), nego baš onaj izvorni, kako je i zamišljena moderna USA! Isto su mi bliske ideje individualnih sloboda, što je opet totalna suprotnost sa tim šatro liberalnim zapadnim partijama. Ima ljudi po svetu koji zagovaraju tako nešto (opet pogledati Ron Paula u USA), ali se takvi ljudi svesno stavljaju u kraj, bez medijske podrške, forsiraju se krajnosti, koje opet imaju istog gazdu, kao i kod nas uostalom!

N1 je prozapadni Pink
Danas je Informer

itd

Oni su umiveni jer su za drugu vrstu st.ke. Za urbane.

Mi dakle uopste nemamo ni medije ni partije ni drzavu.
Sve je u rukama stranaca.
Bavimo se njihovim agendama, raspsujemo izbore jer njima treba, gradimo puteve koje trebaju njima i nasim neprijateljima (Nis - Pristina), zaduzujemo se kad njima treba itd.
Zato je nesuverenizam majka svih problema.

Mi prosto nemamo vremena da se posvetimo sebi. Brinemo tudju muku.

Poslednja izmena:
Pa za koga ti glasas? Marinika i Moramo su leftardi po tebi. Verujes u pobedu desnicara? 🤣

Ljudska prava, jednakost... - sad nista ne fali.

Mediji - N1 mracna, depresivna, odvratna televizija, NOVA umiveni Kurir, Informer... Klikbejt naslovi - Slavni kosarkas hitno hospitalizovan, a tekstu pise da je igrac druge lige Azerbejzana otisao do doma zdravlja zbog zanoktice.

Opozicione lidere mi je tek nekih 20 posto manje gadno videti i slusati na tv-u od SNS-ovaca.

Ekonomija? Pa najjaca opoziciona stranka je bila na vlasti i svi znamo sta je bilo. Druga najjaca je Moramo koja, koliko sam video, nema jednog ekonomistu u timu, sve neki politicke nauke.

Kosovo, NATO, EU? Svi iste stavove imaju.

Diktatura, kradja glasova? Kradu, da, ali krali su i drugi tj. DS tj. najjaca opoziciona stranka. Mislis da opet SNS ne bi pobedio na svim izborima do sada i da sutra nece pobediti i da oduzmes sve prevare? Ja mislim da bi normalna opozicija pocistila Vucica i da bi mogao da krade koliko hoce.

Premijer marioneta, Predsednik se pita za sve? Boris Tadic - Mirko Cvetkovic.

Da menjamo malo cisto da bi menjali jer je zdravo za drustvo? To je tacno i potpuno validan argument, sta vise, u sustini jedini. Za tebe dovoljan za izlazak, za mene ne.
1) Marinika nije leftard. A ako i ima neke levicarske poglede, svakako su manji i blazi nego NDMBG. Namerno pisem NDMBG a ne Moramo jer je ocigledno da oni samo koriste Cutu zarad popularnosti, a u stvari se verovatno ne slazu sa njim u mnogo toga.

2) Fali mnogo toga i sada, ali to ne znaci da cu da glasam i podrzavam ekstremiste koji bi Vucicevsku diktaturu i jednoumlje da zamene svojim

3) N1 ti je prikaz kako bi izgledali mediji da Srbiju vode moderni levicari. Cela ta ogavna i licemerna News Max Adria ekipa.

4) Ekonomiju nisam pominjao, govorio sam o kukumavstini nad slobodom u drustvu. O kojoj svi nesto serinjaju a niko da kaze sta to tacnk ovde fali, i kolikom broju ljudi. A i sto se ekonomije tice, smatram da i tu treba da postoji mera u slobodi. Ne valja ni previse restrikcija ali ni previse sloboda. Jer plodove te slobodarske globalisticke ekonomije gledamo vec duze vreme i toliko je dobra da svet ne moze da prodje 6 meseci bez neke krize ili ekonomske depresije zadnjih 15 godina. Ali bitno da Bezosi, Kukovi, Zakerbergovi, Pejdzevi, Schmitovi... popunjavaju telesne supljine 146. milijardom dok srednja klasa sirom sveta nestaje.

5) Kosovo je gotova prica, samo se ceka da prodje dovoljno vremena i da se narod pomiri sa time.

Treba biti pametan u svemu.

Kada se postavlja pitanje suverenizma, najveca je briga za bezbednost zemlje tj.da nas u nasoj borbi za suverenizam neko ne bombarduje ili da ne postanemo Severna Koreja.

Zato, iako oduzima odredjene slobode, ulazak u EU mora biti prioritet. I koristiti sve argumente da ih nateramo. Evo, sad postoji mogucnost da Rusija izadje na madjarsku granicu, Rumunija i Bugarska su gurnute u EU da ne bi pale pod ruski uticaj. Tako da, i Rusiju mozemo koristiti kao argument, a ne kao fuj, fasisti, slava Ukrajini.

Zasto EU? Na teritoriji EU nikad nije vodjen nijedan rat, a Kina i Rusija nemaju nista protiv clanica EU.

Zasto ne u NATO? Osim zbog proslosti, ne postajemo neprijatelji Rusiji i Kini, a kao clanica EU, ne mozemo biti ni neprijatelj NATO-a.

EU da, NATO ne je najbolji put ka slobodi i vecim mogucnostima za manevrisanje.

A mi samo ekstreme imamo i sa jedne i sa druge strane.

Kosovo? Ok, ali postoji i RS. Koristiti sve argumente koje imamo. A kod nas ili su za Veliku Srbiju ili za izdaju svega i svacega.

Dakle, nije sve crno kao sto hoce da nam kazu i imamo prostor za pravljenje normalne zemlje bez odlaska u bilo koji ekstrem.

Sve stranke koje cete sutra zaokruzivati su blago receno retardirane i nude ekstremna resenja koja su pogubna.

Pa zar Sloba nije gajio taj neki nacional-socijalizam? Koliko se sećam, sam je govorio da mu je ideal socijalizam skandinavskog tipa. Ko zna, da je bio pametniji posle pada Berlinskog zida i da smo mi sami ponudili baze Amerima, mogli bi da crtamo granice Srbije, a istorija bi bila drugačija, ne bi bili satanizovani kao narod, a Sloba bi dobio Nobela za mir. Sad se opet dele karte i treba biti mudar. Koliko god AV-a ne mogu da smislim, može se ispostaviti baš mudrim to balansiranje, koliko god se može.

Ljude u Srbiji mahom zabole za levičarske stavove, zato što su prošli golgotu i pljačku crvene bande i svaka nova ideja ih asocira na to, makar bila i legitimna. Celu tu ubačenu bandu smatram direktno odgovornom za sve što se danas dešava! Isto važi i za Rusiju i za dešavanja danas. Znak jednakosti mi je između Staljina i Hitlera, prvi mi je još i gori. To ovde više nikad neće proći i hvala Bogu da je tako! Slično se forsira u svetu u ovoj dužničkoj krizi (demokrate USA). Na kraju, pa i AV, Dačić, ceo NVO sektor, sve su to deca te bande! Stomak mi se prevrtao kad sam na legitimnim ekološkim protestima viđao te organizovane antife i sl. Podjednaki prezir osećam prema Zavetnicima, Vacićevcima i sl...

A nisi u pravu, evo meni je bitno i Kosovo i RS i potpuno mi je blizak liberalan ekonomski model, ali ne ovaj današnji monopolski koji je spoj svega najgoreg iz oba sveta (spašavaju se preveliki da propadnu, a istovremeno se privatizuju profiti, komunjare bar to nisu radile), nego baš onaj izvorni, kako je i zamišljena moderna USA! Isto su mi bliske ideje individualnih sloboda, što je opet totalna suprotnost sa tim šatro liberalnim zapadnim partijama. Ima ljudi po svetu koji zagovaraju tako nešto (opet pogledati Ron Paula u USA), ali se takvi ljudi svesno stavljaju u kraj, bez medijske podrške, forsiraju se krajnosti, koje opet imaju istog gazdu, kao i kod nas uostalom!
1) Mislim da ni sam Sloba nije znao znao sta zeli :ROFLMAO:
Sloba je, prvo, bio jedan senuti covek koji je ziveo u svom svetu i stoga povlacio poteze koji nemaju nikakve perspektive i uporista u realnosti. Drugo, bio je veliki prevarant i prevrtljivac, sto se pokazalo i tokom ratova i o cemu su svedocili i njegovi saradnici. I trece, mnogi njemu bliski su vise puta isticali da je gomilu njegovih odluka i planova menjala njegova senuta zena. Tako da vise ni ne razmisljam o Slobi, jer sam bog zna sta se odigravalo u toj opicenoj tikvi. Sad je pod zemljom, kamo srece da mu se onomad pridruzila i supruga, pa da zavrsimo s tim neslavnim poglavljem nase istorije.

2) Da, ljudi se ovde groze levicara i zbog asocijacija na JUL i SPS aaaaliii i zato sto gledaju levu agendu na zapadu i njeno delovanje i naopake ciljeve i prioritete. A nekoga u Srbiji ko je prosao vise golgota i zivi od prvog do prvog, savrseno zabole za problem jedne male manjine koja bi, po uzoru na zapad, da trazi uvodjenje treceg WCa svuda u Srbiji za one koji ne znaju jel su bata ili seka. Dakle i to je jedan od razloga sto se ljudi ovde gnusaju moderne levice. Sto se bave glupostima i izmisljaju probleme da bi imali sta da "resavaju".

3) Razumem ako imas drugaciji stav o Kosovu i RS i nije ni prvi ni poslednji put da se s nekim razmimoilazim oko toga. No dobro, ni ne moramo da se slozimo oko svega, bitno je da se slazemo u sustinama. A sto se Kosova i RS tice, vreme ce pokazati kako ce se zavrsiti.

Zasto bi nas EU primila? Da primi prosjaka u kucu?
Sve od nas mogu da otmu i ovako.
Ono sto je EU od nas uzela 9 X prevazilazi ono sto su ulozili.

Inputi za energiju EU firmi uskoro ce biti takvi da ce oni biti nekonkurentni.
Nadam se da cemo uskoro videti gradjane EU kako jedu po kontejnerima, pa ta opcije nigde vise nece biti atraktivna (osim u krugu dvojke).

Recimo holandski premijer je juce izjavio "Osiromasicemo!"

Pustimo njih. Kako mi da resimo nas problem. Ocigledno formalnim politickim sredstvima je to nemoguce jer medije i politicke stranke drze nas zlotvori.

Naravno, to stoji. :D Vlast svakako.

Hteo je da bude novi Tito. Ali pojma nije imao kako dotle da dodje (niti da je to nemoguce). A bio je tezak prevarant i prevrtljivac. Ali ne toliko tezak kao njegova odvratna zena.

U svakom slucaju, crkli da bog da, seme im se zatrlo, i da ih vise nikad ni ne vidimo ni ne spominjemo ako ne moramo. :) (y)

Nadam se da cemo uskoro videti gradjane EU kako jedu po kontejnerima, pa ta opcije nigde vise nece biti atraktivna (osim u krugu dvojke).

Pustimo njih. Kako mi da resimo nas problem. Ocigledno formalnim politickim sredstvima je to nemoguce jer medije i politicke stranke drze nas zlotvori.
Već se po EU jelo iz kontejnera u periodu 2009-2014 (seti se samo duboke krize u tzv. PIGS zemljama i posledica iste).

Pa opet EU nije propala, pa čak ni njene ideje ovde.

Tuzno je samo da toliki broj gradjana pads na temu treceg WC-a, kao naseg najveceg problema.

Sloba je, prvo, bio jedan senuti covek koji je ziveo u svom svetu i stoga povlacio poteze koji nemaju nikakve perspektive i uporista u realnosti. Drugo, bio je veliki prevarant i prevrtljivac, sto se pokazalo i tokom ratova i o cemu su svedocili i njegovi saradnici. I trece, mnogi njemu bliski su vise puta isticali da je gomilu njegovih odluka i planova menjala njegova senuta zena. Tako da vise ni ne razmisljam o Slobi, jer sam bog zna sta se odigravalo u toj opicenoj tikvi. Sad je pod zemljom, kamo srece da mu se onomad pridruzila i supruga, pa da zavrsimo s tim neslavnim poglavljem nase istorije.

2) Da, ljudi se ovde groze levicara i zbog asocijacija na JUL i SPS aaaaliii i zato sto gledaju levu agendu na zapadu i njeno delovanje i naopake ciljeve i prioritete. A nekoga u Srbiji ko je prosao vise golgota i zivi od prvog do prvog, savrseno zabole za problem jedne male manjine koja bi, po uzoru na zapad, da trazi uvodjenje treceg WCa svuda u Srbiji za one koji ne znaju jel su bata ili seka. Dakle i to je jedan od razloga sto se ljudi ovde gnusaju moderne levice. Sto se bave glupostima i izmisljaju probleme da bi imali sta da "resavaju".

3) Razumem ako imas drugaciji stav o Kosovu i RS i nije ni prvi ni poslednji put da se s nekim razmimoilazim oko toga. No dobro, ni ne moramo da se slozimo oko svega, bitno je da se slazemo u sustinama. A sto se Kosova i RS tice, vreme ce pokazati kako ce se zavrsiti.

1. Ma ok, pomenuo sam Slobu samo kao antitezu toga da ne postoji suverenistička, a levičarska opcija.

2. Ne samo na JUL i SPS, nego i na KPJ i njihova nedela, pre svega prema srpskom narodu (isto kao i Staljin prema ruskom). Delim mišljenje da su potpuno nesposobni kadrovski i da iz te nesposobnosti proizlazi to da im je vrhunac borba za lgbt prava i snimanje predizbornih tralal pesmica i sl, ali i ne samo to, čak i da ima sposobnih tehničkih kadrova (a i sovjeti i mi smo ih imali), ceo taj ekonomski model se loše završava za ljude, milion puta dokazano. Da ipak citiram Čerčila, Ko u mladosti nije levičar, taj nema dušu, ko je u starosti levičar, taj nema pameti...

3. Moram da priznam da mi nije jasan taj stav. Što se kaže, čak i da nam ništa ne znači istorijski, a znači nam mnogo, mi tu imamo ekonomski interes. Bukvalno bi samo jedna teritorija Kosova Srbija donela gotovo potpunu samodovoljnost i suverenizam (što naravno ne znači da treba da se izolujemo i ne isključuje trgovinu baziranu na komparativnim prednostima, da bi svima bilo bolje).

P.S. Takođe mislim da nas neće primiti u EU. Zašto bi? Beli smo, lako se uklapamo kulturološki u taj zapadni svet, brzo učimo, bićemo ništa drugo do baza za ljudski kapital, većinski jeftin (kao Ukrajinci sada).

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Već se po EU jelo iz kontejnera u periodu 2009-2014 (seti se samo duboke krize u tzv. PIGS zemljama i posledica iste).

Pa opet EU nije propala, pa čak ni njene ideje ovde.
to 2014. nije bilo nista. pare se od 2008. nesmetano stampaju.

Prestanak sposobnosti da stamapju novac bez inflacije ce ih osiromasiti.
Skupa energija ce i nas i njih da osiromasi.
Videcete koliko ce da kosta Infostan kad budemo uvozili LNG umesto gasa iz gasovoda. Oko 5 X skuplje.
Tu nema rasprave, to je cista fizika. Nesto sto mora da se 2 X konvertuje (gas -> tecnost -> gas) i sto se prevozi brodom e moze d abude jeftino kaoono sto nema te troskove.
Uzmimo u obzir da ce EU podici traznju za LNG-om sto ce povisiti cenu, dok ce gas iz gasovoda progutati Kina.
Za nas ce ostati malo i skupo.
Ili cemo konverovati sve gradske toplane za mazut? Ili jos bolje za lignit?

To su jednostavne stvari.
Ipak, nasi "politicari", g..vna iz SNS-a, Moramo, Djilas, Jeremic, POKS itd ne razumeju taj problem. Nije im ni u opisu posla.

Moramo da se organizujemo na najnizem nivou, sa komsijama.

@MC_
A tuzno je i da toliko veliki broj gradjana misli da se tim pitanjima poput treceg WCa bave samo ljudi iz kruga dvojke. :)

Nemoj da zvucis kao Mica Pecenjar (ubio bih ga od batina da mogu, smrdljiva vreca govana). Krug dvojke trenutno ima najmanje Srba u sebi. Tamo su ti sad mahom razni iz regiona (inostranstva) sto su se slili ovamo. A i mnogi ljudi koji se etiketiraju kao krugodvojkasi (zbog politickih stavova) su zapravo iz drugih delova Beograda. Nego je radikalskim tvorovima 90ih trebao neko kao dezurni krivac i neprijatelj (svaka slicnost sa danasnjim naprdnjacima je slucajna) pa su narodu instalirali te neke sumanute ideje da krug dvojke njima kroji sudbinu i gospodari njima.

To im je takodje bio izgovor da nekima pootimaju stanove i tavane i dosele svoje podanike.

P.S. Takođe mislim da nas neće primiti u EU. Zašto bi? Beli smo, lako se uklapamo kulturološki u taj zapadni svet, brzo učimo, bićemo ništa drugo do baza za ljudski kapital, većinski jeftin (kao Ukrajinci sada).

ta nam je uloga namenjena.

Oni (SPS te pokojni JUL) su i meni odvratni, pogotovo jer se radi o onoj "antiimperijalističkoj" levici koja smatra da su Sev. Koreja, Enver Hodžina Albanija, Lukašenkova Belorusija, Kampućija Pol Pota ili Čaušeskuova Rumunija putevi i primeri koje treba slediti.
Te zbog toga što oko sebe okupljaju najprimitivnije likove, ako izuzmemo vadikale.

Inače, levici i levičarima ima štošta da se prigovori, ali majku mu, šta to nudi desnica?

Rusokolonašenje usred EU-NATO sveta, buncanje o izmišljenoj, romantizovanoj prošlosti, neprekidno prebrojavanje kostiju "ko je koga više ubio" i "ko je prvi počeo", diskriminaciju svakoga ko nije pravoslavac i/ili Sloven, marginalizaciju/proterivanje svih "jeretika" (katolika, protestanata, nereligioznih, muslimana, Jevreja...), neovizantinizam u svakoj sferi života (od borbe protiv "mrske latinice" do onog ružnog arhitektonskog stila na svakom uglu), ukidanje "mrske Nove godine 1. januara" koju slavi svako sem par marginalnih grupa u svetu, spomenike čiča Draži, te kojekakvim kriminalcima i ratnim zločincima na svakih 100 metara, populistička buncanja o proterivanju stranih investitora i "zlom krugu dvojke koji tlači čestitog srBskog domaćina" ?

@MC_
A tuzno je i da toliko veliki broj gradjana misli da se tim pitanjima poput treceg WCa bave samo ljudi iz kruga dvojke. :)

Nemoj da zvucis kao Mica Pecenjar (ubio bih ga ko vola da mogu, smrdljiva vreca fekalija). Krug dvojke trenutno ima najmanje Srba u sebi. A i mnogi ljudi koji se etiketiraju kao krugodvojkasi (zbog politickih stavova) su zapravo iz drugih delova Beograda. Nego je radikalskim tvorovima 90ih trebao neko kao dezurni krivac i neprijatelj (svaka slicnost sa danasnjim naprdnjacima je slucajna) pa su narodu instalirali te neke sumanute ideje da krug dvojke njima kroji sudbinu i gospodari njima.
upravu si, pogresio sam

to krug dvojke, to je vise metafora

ta nam je uloga namenjena.
Čak i to sedenje u EU čekaonici je nekakav napredak nakon onog sramnog perioda 1992-2000 kada je tadašnja CPJ bila isključena iz SVEGA, čak i iz najosnovnijih organizacija tipa UN gde je čak i Severna Koreja.

Poslednja izmena:
Rusokolonašenje usred EU-NATO sveta, buncanje o izmišljenoj, romantizovanoj prošlosti, neprekidno prebrojavanje kostiju "ko je koga više ubio" i "ko je prvi počeo", diskriminaciju svakoga ko nije pravoslavac i/ili Sloven, marginalizaciju/proterivanje svih "jeretika" (katolika, protestanata, nereligioznih, muslimana, Jevreja...), neovizantinizam u svakoj sferi života (od borbe protiv "mrske latinice" do onog ružnog arhitektonskog stila na svakom uglu), ukidanje "mrske Nove godine 1. januara" koju slavi svako sem par marginalnih grupa u svetu, spomenike čiča Draži, te kojekakvim kriminalcima i ratnim zločincima na svakih 100 metara, populistička buncanja o proterivanju stranih investitora i "zlom krugu dvojke koji tlači čestitog srBskog domaćina" ?

Nema to veze sa Rusima, nego sa osećajem pravde. Ima li nekoga kome se nije smučilo zapadno licemerje? Niko ko podržava umerenu desnicu ne želi da mi ovde postanemo ruska gubernija, možda plaćeni pavijani. Kod njih vlada još veća korupcija i nepotizam nego kod nas. Ne bi Rusija sa 150m stanovnika i tolikim prostranstvima i resursima bila manja ekonomija od jedne Italije da nije tako (btw preporuka za film Levijatan koji govori dosta o tome).

Šta je i problem da se potegne pitanje ko je prvi počeo i da se insistira svaki dan? Ne počinje istorija danas. To je upravo ćopavi Srbomrzac supresovao da bi amnestirao neke susede ad se ne bi utopili u druge države, a pri tome poklanjao teritorije i naš narod ostavio van granica srpske države (ista situacija u Ukrajini sa Banderovcima i sa ruskim narodom van svojih granica).

Šta je problem sa predivnom predratnom arhitekturom? Da nije možda ideal ona socrealistična rugoba na sred Trga Republike?

Šta je problem sa dizanjem spomenika Draži?

Hrvati imaju more i nasledjenu arhitekturu, sto uz more sto na kontinentalnom delu. Plus gomilu prelepe prirode. Nista njihova zasluga.

20 milijardi dolara imaju od turizma vise od nas.

Hocu da kazem, Hrvatska bi bila cak i gora od nas, oduzmi njima 20 milijardi i dodaj nama. A lizu se sa zapadom i u EU i u NATO-u su i kad se rat zavrsio nisu imali jos ratova, bombardovanje, ubistvo premijera, gubljenje delova teritorije...

Zapad ima to malecno Kosovo koje je mogao da napuca da sve blista i posalje svima poruku, eto, priklonite nam se, dajte da vam mi kontrolisemo vlast sto posto, dizite nam spomenike i zivecete super.

Da je na Kosovu kao u Svajcarskoj, dizali bi i mi Klintonu spomenik i trazili da udjemo u NATO.

Tako da, ocigledno da stvari ne funkcionisu tako. Zato i ne pristajem da dam glas Mariniki i Djilasu ili Moramo, jednako kao i Vucicu. A da glasam za desnicu ne dolazi u obzir.
Хрватска има катастрофалну економију коју извлачи туризам и ми би наравно били у много бољем месту да смо играли паметно и лизали се са западом како би нас награђивао територијама, то стоји.

Али хајде да се не лажемо да би били као Хрватска што се тиче цивилизацијског нивоа да имамо излаз на море и стару архитектуру. Да смо ми наследили Дубровник реконструисали би зграде уништене у рату са модернистичком архитектуром, био би прљав и неодржаван а на све стране би се гурали хотели од стакла и челика са графитима по зидинама и ђубретом на сваком кораку, евентуално некој жичари убушеној у бедеме. Видимо сви какав је однос према Калемегдану, такав би био према Сплиту и Дубровнику и Истри и свим другим туристичким бисерима.

Наше приобаље би било као у Црној Гори 1/1.

Мада не би хтели да се лижемо са Западом и учимо од њих да нам друштво води малоумни шљам као сада тако да се те две ствари вероватно међусобно искључују

@Ljuba82
Koliko je meni poznato, Cercil nije to rekao

Cuo sam da je rekao nesto da su kao mladi svi ljudi progresivni, a kao starci svi su konzervativci.

No nije ni bitno jer ne volim doticnog. Bio je dobar svojoj zemlji. Zlo za sve ostale. Ko mu jm, i njemu i njegovim kolegama britanskim politicmarima i diplomatama, najvecim olosima u istoriji politike.

Sto se Kosova tice, koliki god ekonomski potencijal da ima, cinjenica je da je ono stavljeno pod sapu zapada i to je to. Postoje insajderske informacije da su Ameri Slobi jos 98' (dok je jos uvek u Stejt Departmentu on bio oznacen kao faktor stabilnosti a OVK kao teroristicka organizacija - proguglajte, arhive stoje i dan danas) dosli i dali mu ultimatum. "Vidi, mi dolazimo na Kosovo u svakom slucaju. Na tebi je da odaberes hocemo li doci na Kosovo puno Srba bez Siptara, ili cemo se smestiti na Kosovo puno siptara, a bez Srba" Drugim recima, rekli su mu "ili ga pocisti, ili ga izgubi. Mi se u svakom slucaju tu instaliramo, ti samo biraj ocemo li biti partneri ili neprijatelji". Senuti tenkre, je kao i uvek, pokusao da im uvali neko poluresenje. Kad je istekao rok pocetkom 99', oni su to shvatili kao odbijanje. Sloba je preko noci proglasen za diktatora a OVK su iz terorista prekrsteni u borce za slobodu. Krece bombardovanje, Srbija gubi Kosovo, preostali Srbi se sukcesivno proteruju i betonira se nova, nezavisna drzava na tom mestu, sa sve zapadnjackim bazama i cuvarima. I to je to, stvar je gotova.

Pa tvoj Orban je u EU.

Nema to veze sa Rusima, nego sa osećajem pravde.
Kakav god bio Zapad (licemeran, hladan, brutalan, povremeno i genocidan), ne smem ni da pomislim na šta bi ličio svet da njime dominiraju kojekakve Rusije, NR Kine, Sev. Koreje, Pakistani, Irani....
Niko ko podržava umerenu desnicu
"Umerenu desnicu" i sada imaš u liku SNS te ostataka DSS-a , što u "opoziciji" što pri vlasti (bakareci kojekakvi).
A onih istinskih neplaćenih rusokolonaša svakako ima i vrlo su spremni na svašta - dokaz su oni protesti početkom marta u BG-u.
naš narod ostavio van granica srpske države
Ideja velike Srbije je propala, od nje nema ništa iz raznoraznih razloga. Žalim slučaj.
Inače i Nemci npr. žive u nekoliko različitih država pa ne kukaju. Jedan ludak sa brčićima je doduše pokušao da to "ispravi" pa se zna kako je prošao. :D
Šta je problem sa predivnom predratnom arhitekturom?
Ako je građena u "mrskim zapadnim" stilovima ništa, čak naprotiv. Štaviše, ono što je u tom stilu a porušeno je treba što pre obnoviti u originalu.

Ali ako je građena u Istanbul turbo-džihad "srbskom" stilu kao KORONAvićeva pošta, onda je svakako srañe.
Šta je problem sa dizanjem spomenika Draži?
Anticivilizacijski čin.

@Ljuba82
Koliko je meni poznato, Cercil nije to rekao

Cuo sam da je rekao nesto da su kao mladi svi ljudi progresivni, a kao starci svi su konzervativci.

No nije ni bitno jer ne volim doticnog. Bio je dobar svojoj zemlji. Zlo za sve ostale. Ko mu jm, i njemu i njegovim kolegama britanskim politicmarima i diplomatama, najvecim olosima u istoriji politike.

Sto se Kosova tice, koliki god ekonomski potencijal da ima, cinjenica je da je ono stavljeno pod sapu zapada i to je to. Postoje insajderske informacije da su Ameri Slobi jos 98' (dok je jos uvek u Stejt Departmentu on bio oznacen kao faktor stabilnosti a OVK kao teroristicka organizacija - proguglajte, arhive stoje i dan danas) dosli i dali mu ultimatum. "Vidi, mi dolazimo na Kosovo u svakom slucaju. Na tebi je da odaberes hocemo li doci na Kosovo puno Srba, ili cemo se smestiti na Kosovo puno siptara, a bez Srba" Drugim recima, rekli su mu "ili ga pocisti, ili gs izgubi". Senuti tenkre, je kao i uvek, pokusao da im uvali neko poluresenje. Kad je istekao rok, oni su to shvatili kao odbijanje. Sloba je proglasen za diktatora a OVK za borce za slobodu. Krece bombardovanje, Srbija gubi Kosovo, Srbi se sukcesivno proteruju i betonira se nova, nezavisna drzava na tom mestu, sa sve zapadnjackim bazama i cuvarima. I to je to, stvar je gotova.

Slažem se za Britance, štaviše Tviter nalog mi je bio suspendovan jer sam argumentovano oduvao nekog zvaničnog političara. upravo o toj hipokriziji govorim.

...a i za potonje sam čuo isto, da smo mogli da biramo, ali jbg, morali su da daju bazu!

Oni (SPS te pokojni JUL) su i meni odvratni, pogotovo jer se radi o onoj "antiimperijalističkoj" levici koja smatra da su Sev. Koreja, Enver Hodžina Albanija, Lukašenkova Belorusija, Kampućija Pol Pota ili Čaušeskuova Rumunija putevi i primeri koje treba slediti.
Te zbog toga što oko sebe okupljaju najprimitivnije likove, ako izuzmemo vadikale.

Inače, levici i levičarima ima štošta da se prigovori, ali majku mu, šta to nudi desnica?

Mislim da ljudi poput Ponosa ne zagovaraju to. E sad to ne znaci da nema drugih ljudi u njihovim partijama koji ne gaje takve zelje i ciljeve. Ali kazem, ima pojedinaca koji naginju ka desnom a nisu ni za kakve Rusofilije, Draze i Srbovanje.

Ja sam na skali od 10 podeoka levo - O - 10 podeoka desno, otvoren za sve koji se drze izmedju Levo 5 i Desno 5.

...

3) N1 ti je prikaz kako bi izgledali mediji da Srbiju vode moderni levicari. Cela ta ogavna i licemerna News Max Adria ekipa.

...
Кад помену већ News Max Adria они су мени топло-хладно. Некад имају ок вести и госте, а некад и застране. Иначе амерички Newsmax не да није левичарски него је међу најдеснијима и застранили су у том правцу. За време председничких избора били су малте не Трампов штаб. FOX је доста умеренији од њих. Али вероватно је нечији интерес био да код нас могу повремено да скрену екстремно лево а онда се мало врате десно.

Vrh