Ne da ne bi pobedila, nego nigde u svetu ne postoji stranka koja ce kombinovati moderne levacke ideje sa suverenizmom i nacionalizmom. A pogotovu nece nikad postojati u Srbiji.
Ti prosto trazis nerealne stvari, a imas i medjusobno suprotstavljene stavove. Ljude u Srbiji mahom zabole za moderne levicarske ideje. A tek oni ljudi kojima su bitni Kosovo, Srebrenica, RS... pa takvi ne mogu ocima da vide levacke ideje i sve pro-zapadnjacko i pro-liberalno. Dakle, trazis nespojivo i neodrzivo.
Pa zar Sloba nije gajio taj neki nacional-socijalizam? Koliko se sećam, sam je govorio da mu je ideal socijalizam skandinavskog tipa. Ko zna, da je bio pametniji posle pada Berlinskog zida i da smo mi sami ponudili baze Amerima, mogli bi da crtamo granice Srbije, a istorija bi bila drugačija, ne bi bili satanizovani kao narod, a Sloba bi dobio Nobela za mir. Sad se opet dele karte i treba biti mudar. Koliko god AV-a ne mogu da smislim, može se ispostaviti baš mudrim to balansiranje, koliko god se može.
Ljude u Srbiji mahom zabole za levičarske stavove, zato što su prošli golgotu i pljačku crvene bande i svaka nova ideja ih asocira na to, makar bila i legitimna. Celu tu ubačenu bandu smatram direktno odgovornom za sve što se danas dešava! Isto važi i za Rusiju i za dešavanja danas. Znak jednakosti mi je između Staljina i Hitlera, prvi mi je još i gori. To ovde više nikad neće proći i hvala Bogu da je tako! Slično se forsira u svetu u ovoj dužničkoj krizi (demokrate USA). Na kraju, pa i AV, Dačić, ceo NVO sektor, sve su to deca te bande! Stomak mi se prevrtao kad sam na legitimnim ekološkim protestima viđao te organizovane antife i sl. Podjednaki prezir osećam prema Zavetnicima, Vacićevcima i sl...
A nisi u pravu, evo meni je bitno i Kosovo i RS i potpuno mi je blizak liberalan ekonomski model, ali ne ovaj današnji monopolski koji je spoj svega najgoreg iz oba sveta (spašavaju se preveliki da propadnu, a istovremeno se privatizuju profiti, komunjare bar to nisu radile), nego baš onaj izvorni, kako je i zamišljena moderna USA! Isto su mi bliske ideje individualnih sloboda, što je opet totalna suprotnost sa tim šatro liberalnim zapadnim partijama. Ima ljudi po svetu koji zagovaraju tako nešto (opet pogledati Ron Paula u USA), ali se takvi ljudi svesno stavljaju u kraj, bez medijske podrške, forsiraju se krajnosti, koje opet imaju istog gazdu, kao i kod nas uostalom!