Šta je novo?

Izbori 2024

Jedno pitanje za vas ,,političare", ali ako mogu iskreni odgovori...

Da li vi zaista mislite da će ovo što se dešava nešto veliko i primetno da promeni?

Meni ovo ne izgleda kao nešto što će da ima efekta. Politika me ne zanima, pa se i ne razumem u istu i moguće je da grešim. Pitam kao laik. Jedino što sam ja od ovih protesta imao je da nisam stigao na vreme tamo gde sam krenuo već nekoliko puta.

A šta očekujete da će da promeni? Da se ogradim, ne za..bavam vas, ozbiljno pitam...Kao neko ko se ne ,,kopča" u politiku, pa mi nisu neke stvari baš jasne.

Неквалитетно реконструисана надстрешница која пада недужним људима на главу те не пита да ли се разумеш у политику, да ли си гласао и за кога си гласао. Ни психопате попут оних из Младеновца и Инђије те не питају да ли се разумеш у политику и за кога си гласао када почну да убијају људе ни криве ни дужне, а притом су обојица привођени неколико пута пре него што су починили масакре које су починили и полиција је могла да им одузме оружје одмах по првом хапшењу, а не по седмом и да тако спречи страдање невиних људи.
A šta očekujete da će da promeni? Da se ogradim, ne za..bavam vas, ozbiljno pitam...Kao neko ko se ne ,,kopča" u politiku, pa mi nisu neke stvari baš jasne.
Јел знаш захтеве студената?

Doslovno ne, ako bi mi objasnio, bio bi ti zahvalan. Hvala unapred...

Објављивање све техничке документације везане за реконструкцију зграде Железничке станице у Новом Саду, којој припада и та надстрешница која је толико неквалитетно реконструисана да се урушила и убила 15 људи;
Хапшење и процесуирање свих одговорних за пад те надстрешнице;
Хапшење и процесуирање свих који су физички насртали на студенте на протестима и блокадама;
Повећање буџета за универзитете за 20%.

Ukratko, zahtevi su da sistem počne da funkcioniše. A ko će poštenim izborima doći na vlast to je stvar izbora.

Sve je u redu, samo nek se gradi.

To što si negde zakasnio par puta je ok, ništa strašno i nikog realno nije briga. Znaš da su blokade od 11:52, kreni ranije sledeći put.
Nema ni potrebe mnogo da se razumeš u politiku, jer je ovo više društveni fenomen. Da probam bliže da pojasnim: kada nepravda pritiska ljude tokom dužeg vremena i kada nemaju kome da se obrate za pomoć, nastaje ovo što sada imamo. Život u uredjenom sistemu podrazumeva da mi predajemo deo svog suvereniteta državi, u zamenu za sigurnost i pravičnost, maltene pravila ponašanja koja su unapred definisana Ustavom. Ako se to konstantno krši tokom dužeg vremenskog perioda i postane pravilo a ne izuzetak, narod se pobuni. Niko ne voli nestabilnost i neizvesnost, ali kada nepravda predje odredjenu granicu, ljudi biraju da promene sistem, iako prirodno naginju sigurnosti.
Zašto ti je toliko teško da poveruješ da se nešto radikalno menia? Pa slični promenu smo imali pre samo 25 godina što je treptaj oka kada govorimo o ovim tememama. Nadam se da je ovo poslednji takav dogadjaj, i da ćemo posle živeti u uredjenoj i pravednoj državi. Oprostite na dužem postu.

Poslednja izmena:

Морам да се убацим да нагласим нешто што ми се чини да вреди нагласити

Наши људи генерално имају оно што би се могло назвати колективистичким (да не кажем малограђанским) моралом, где исправно поступање зависи од консенуза колектива а не од индивидуалног резоновања. СНС је толико дуго и успео да ради шта ради тиме што је успешно стварао лажну перцепцију да је то слика јавног мњења, да је то свима ок, да се стручна јавност слаже итд. Ми као народ не ваљамо, себични смо, изопачени, глупи итд. И стога, зашто би се обичан човек бунио или радио противно система када сви (па и интелектуалци) кажу да тако треба?

Суштина студентске побуне је управо у томе што је јасно и гласно рекла да је цар го и тиме окуражила један по један сегмент становништва да стане уз њих и каже то исто. Тиме је маска пала и постало је свима болно очигледно да СНС не подржава нико осим страних агенција, домаћих издајица и мањине у виду пензионера испраних мозгова.

Ја сам први за то да се ова енергија политички, структурно конкретизује али студенти су вала урадили и више него довољно (а свакако више него моја генерација иако сам био студент када је СНС увелико јахао). Стога ми сва та питања "шта очекујете да студенти постигну" неизбежно смрде на јадно пришљамчивање тој деци и њиховом успеху. Ето узми сам и бори се како мислиш да је боље ако не сматраш да ће овакав вид борбе бити довољан или позитиван; ови клинци су урадили и превише до сада. Буквално да се сутра растуре, већ су нас колективно задужили

Морам да се убацим да нагласим нешто што ми се чини да вреди нагласити

Наши људи генерално имају оно што би се могло назвати колективистичким (да не кажем малограђанским) моралом, где исправно поступање зависи од консенуза колектива а не од индивидуалног резоновања. СНС је толико дуго и успео да ради шта ради тиме што је успешно стварао лажну перцепцију да је то слика јавног мњења, да је то свима ок, да се стручна јавност слаже итд. Ми као народ не ваљамо, себични смо, изопачени, глупи итд. И стога, зашто би се обичан човек бунио или радио противно система када сви (па и интелектуалци) кажу да тако треба?

Суштина студентске побуне је управо у томе што је јасно и гласно рекла да је цар го и тиме окуражила један по један сегмент становништва да стане уз њих и каже то исто. Тиме је маска пала и постало је свима болно очигледно да СНС не подржава нико осим страних агенција, домаћих издајица и мањине у виду пензионера испраних мозгова.

Ја сам први за то да се ова енергија политички, структурно конкретизује али студенти су вала урадили и више него довољно (а свакако више него моја генерација иако сам био студент када је СНС увелико јахао). Стога ми сва та питања "шта очекујете да студенти постигну" неизбежно смрде на јадно пришљамчивање тој деци и њиховом успеху. Ето узми сам и бори се како мислиш да је боље ако не сматраш да ће овакав вид борбе бити довољан или позитиван; ови клинци су урадили и превише до сада. Буквално да се сутра растуре, већ су нас колективно задужили
Mene cudi da je narod cutao i trpeo 13 godina. Predugo je to. Previse afera je SNS pravio svake godine i nista...........
Zasto? Il su ljudi zadovoljni? Mozda masa ljudi jeste jer je dozvoljeno razno muljanje da se zaradi i ne kaznjava se kriminal. Meni je to tesko da shvatim

Poslednja izmena:
Vrh