Šta je novo?

Izbori 2024

Boris Tadic je danas beznacajna politicka figura.
Slažem se, mada je on i dalje predstavnik opozicije. Ako se dobro predstavi ovde i izbaci sve afere na videlo, a pri tome pametno odgovora na optužbe, mogao bi dosta da uradi. A onda da postane i značajna politička figura. Mislim da je na kraju nebitno ko ulazi u duel sa Anom Brnabić, dokle god je to neka vrste opozicije. Važnije je sa kime ide u duel i na kojoj televiziji.

Jako zanimljiva emisija, gde će Tadić, Dačić i Brnabićka raspravljati ko je od njih troje najveći evropejac, i ko više podržava suverenitet i integritet svete krave Ukrajine. Kakav smisao ima duel između 3 istomišljenika? Što jednom ne pozovu u duel Boška Obradovića, pa makar odnos bio dva na jednog, plus naravno voditelj koji je na njihovoj strani? To bi bio večiti derbi, a ne fingirana rasprava između evrofanatične vlasti i evrofanatične lažne opozicije.

Nije ni čudo što naprednjački Pink daje prostor Tadiću. Prva ljubav zaborava nema, zna se koga je Pink služio pre dolaska AV na vlast, i ko je zajedno sa strancima pomogao u stvaranju SNS-a. Uopšte me nebi iznenadilo da AV posle ovih izbora Tadiću ponudi premijersko mesto. Čomićka je već tu, Mali, Vesić, Mihajlovićka, Trivanka, celokupni DOS se danas zove SNS. A pošto AV uživa u ponižavanju svojih birača, zaista nije nemoguće da Tadić, Čanak ili Čeda posle ovih izbora osvanu u premijerskoj ili barem ministarskoj fotelji. Kad mogu Brnabićka i Čomićka, što nebi oni? Svi koji su za žute, neka glasaju za SNS.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Fudbalskim rečnikom Tadić je krenuo ofanzivno u večitom derbiju. Odlična taktika sa dva špica, čovek koji je bukvalno sahranio ovu zemlju prebacio je loptu na teren "demokratije" i tu prodire po boku. 10 minut je pratimo situaciju. :)

Хоће ли бити председник некада са неким у дуелу? Ово је друга лига кад пошаљу Дачића, као сукоб бивших партнера који су раскинули.
Predsednik može u duele samo sa Jelenom Karleušom, Natašom Kandić, Biljanom Srbljanović, Sonjom Biserko, Jelenom Milić, možda izađe u duel i sa Tadićem, ali sa bilo kim iz patriotske opozicije neće izaći nikada.

Jasno je kao dan šta želi da postigne sa takvim "duelima": nije naročito teško ispasti patriota pored Nataše Kandić ili Borisa Tadića, ali je malo teže sedeti u istoj emisiji sa Boškom Obradovićem ili Nemanjom Šarovićem, i u duelu sa njima braniti Briselski Sporazum i dokazivati da je to vrhunski čin patriotizma i državništva, pobeda 5:0.

Zastrasujude je i ponizavajuce da se mi bavimo narativima koje nam imputira okupator.
Rusija ili Ukrajina.
Time neka se bave oni koji su potpalili ovaj konflikt.
Mi treba da ostanemo neutralni, bzog samog zdravog razuma. Neto, EU je od nas daleko vise otela nego sto je dala.

Uzasno je da dopustamo da evrofanatizam i bezrezervna vera u pristupanje EU kao u ulazak u raj bude mainstream i kod vlasti i kod opozicije.
Evrofanatizam i vera u raj koji dolazi kasnije (mozda kad svi umremo) sprecava nas da sami resavamo svoje probleme, dok cekamo ulazak u svetu EU.
(Moje kolege u EU pocinje polako da hvata panika zbog poskupljenja, nadam se da ce doci do vece ekonomske propasti tamo, sto ce zaustaviti investitore koji razaraju Beograd)

Koja politicka opcija je kod nas uopste antiglobalisticka i suverenisticka?

Predsednik može u duele samo sa Jelenom Karleušom, Natašom Kandić, Biljanom Srbljanović, Sonjom Biserko, Jelenom Milić, možda izađe u duel i sa Tadićem, ali sa bilo kim iz patriotske opozicije neće izaći nikada.

Jasno je kao dan šta želi da postigne sa takvim "duelima": nije naročito teško ispasti patriota pored Nataše Kandić ili Borisa Tadića, ali je malo teže sedeti u istoj emisiji sa Boškom Obradovićem ili Nemanjom Šarovićem, i u duelu sa njim braniti Briselski Sporazum i dokazivati da je to čin vrhunskog patriotizma i državništva, pobeda 5:0.

Taj Sarovic mi se cini vrlo racionalnim iako je bivsi radikal. Da li gresim?

Има здраву критику режима, могао је да профитира као и остали радикали прелетачи али је на крају напустио и СРС.

Taj Sarovic mi se cini vrlo racionalnim iako je bivsi radikal. Da li gresim?
Meni kod Šarovića malo smeta to što olako napada neke druge patriotske opcije, ali nema sumnje da je on sam iskrena opozicija ovoj vlasti, za razliku od prodanog Šešelja.

Ima u Srbiji mnogo suverenističkih i antiglobalističkih stranaka, i one bi glatko pobedile na izborima kada bi izašle zajedno, ali je njihov problem što na svakim izborima idu podeljene u 100 kolona. Možda su u pitanju liderske sujete, a možda neke tajno rade i za režim, pa zato opstruišu svako ukrupnjavanje. Kod Šešelja više nema ni tajnosti, otvorenom podrškom na predsedničkim izborima se deklarisao kao Vučićeva podguzna muva.

Da se Demokratski Front u Crnoj Gori vodio sujetama i sitnim ideološkim razlikama, nikada nebi porazio Vučićevog političkog oca Mila Đukanovića.

Па и нису поразили Мила, и даље је на власти а њихова власт је пукла.
Проблем је што суверенизам и антиглобализам могу да буду само удица за гласаче. И Тома је слично причао 2012. па смо видели на крају у ком правцу је кренула лађа. Мени су нпр. монархисти у коалицијама десног блока сумњиви.

Tako je, udica. Svakoga ko priča čudne gluposti treba odmah otpisati. To je osnovno pravilo.

'Biće hleb 3 dinara...' Marš u PM!

Kad se pojavi istinska drukčija opcija, to će se lako prepoznati - i ti ljudi neće pričati čudne gluposti.

Videćemo kakav će biti rasplet situacije u Crnoj Gori, ali je DPS izgubio većinu u skupštini, to se nikada nebi desilo da su sve opozicione stranke nastupale samostalno kao u Srbiji. Kad kažem opozicija, ne mislim da montenegrinske opozicione stranke, one su "opozicija" Đukanoviću otpriliko koliko je i Tadić "opozicija" Vučiću.

I meni su obe grane POKS-a sumnjive, pre svega zato što su krajnje neodređeni kada je u pitanju politika prema EU, glasaću za Dveri pre svega zbog Boška Obradovića, a ne zbog njih. Iako sam po ubeđenju i sam monarhista, mislim da čovek koji je svojevremeno Tadiću čestitao hapšenje Karadžića i Mladića nije dostojan da nasledi srpsku krunu. Taj bi verovatno i Turcima čestitao hapšenje njegovog čukundede, odnosno Karađorđa.

• Sviđa mi se
Монархизам се неосновано везује уз национализам и традиционализам. А монарх може да буде и крајње либералан и про НАТО. Али опет то су погрешни параметри. Нама систем пуца пре свега на владавини права, на томе што нема ни система, ни координације државног апарата ни реалног плана шта ћемо у будућности. Нама требају решења за те проблеме, а не пароле.

• Sviđa mi se
Па и нису поразили Мила, и даље је на власти а њихова власт је пукла.
Проблем је што суверенизам и антиглобализам могу да буду само удица за гласаче. И Тома је слично причао 2012. па смо видели на крају у ком правцу је кренула лађа. Мени су нпр. монархисти у коалицијама десног блока сумњиви.
Tacno. Secam se intervjua gde on kaze: "Mi u SNS smo jedina prava antiglobalisticka opciaj u Srbiji".

@Užice Jel se sećaš ove romanse sa jugostašom :) kao ljubav 1985. na Braču 😍
Pogledajte prilog 130312
Da li se ti sećaš Vučićeve romanse sa Klintonom, Šrederom, Blerom, Ramom, Stoltenbergom, Sorošem mlađim, mnogim drugim "prijateljima i partnerima" ove zemlje? Politički ne mislim ništa dobro ni o Đilasu ni o Trifunoviću, ali kakvi god da su, barem nisu ubijali decu po ovoj zemlji. Mislim da Klinton ovako romantične zagrljaje nije imao ni sa Monikom Levinski:

Prilozi

• klinton-vucic-2.jpg
    klinton-vucic-2.jpg
    78,4 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Videćemo kakav će biti rasplet situacije u Crnoj Gori, ali je DPS izgubio većinu u skupštini, to se nikada nebi desilo da su sve opozicione stranke nastupale samostalno kao u Srbiji. Kad kažem opozicija, ne mislim da montenegrinske opozicione stranke, one su "opozicija" Đukanoviću otpriliko koliko je i Tadić "opozicija" Vučiću.

I meni su obe grane POKS-a sumnjive, pre svega zato što su krajnje neodređeni kada je u pitanju politika prema EU, glasaću za Dveri pre svega zbog Boška Obradovića, a ne zbog njih. Iako sam po ubeđenju i sam monarhista, mislim da čovek koji je svojevremeno Tadiću čestitao hapšenje Karadžića i Mladića nije dostojan da nasledi srpsku krunu. Taj bi verovatno i Turcima čestitao hapšenje njegovog čukundede, odnosno Karađorđa.
Zar nije POKS sa Dverima u koaliciji?

Zar nije POKS sa Dverima u koaliciji?
POKS se podelio, njihov veći ogranak je u koaliciji sa Dverima, a manji sa DSS-om. Glasaću za listu Dveri zato što je njihova politika jasna i zato što su oni većinski partner u toj koaliciji.

I dalje mislim da su trebali makar da se dogovore sa Radulovićem i Stamatovićem oko zajedničke liste, tada bi bila daleko manja opasnost da nijedna suverenistička opcija ne uđe u parlament. Ne znam ko je tu zatezao u pregovorima, ali sa 5 odvojenih patriotskih listi će rasipanje glasova biti neizbežno.

Као 2014. када су ДСС, Двери, Трећа Србија и Радикали остали испод цензуса.

Као 2014. када су ДСС, Двери, Трећа Србија и Радикали остали испод цензуса.
Upravo to, ne ponovio nam se takav scenario. Ja sam i pre 2014. redovno pratio skupštinske prenose, ali sam ih onda batalio naredne dve godine, sve do izbora 2016. Bilo mi je muka da slušam raspravu između vlasti i opozicije oko toga ko je veći miljenik EU, potpuno ista rasprava kao večeras na Pinku.

Nikako mi ne ide u glavu kako je moguće da profesionalni političari koji vode ove stranke ne shvataju da jedino zajednički nastup vaskolike suverenističke opozicije ruši ovu vlast. To shvatam ja koji se politikom nisam bavio nikada, shvataju i vrapci na granama, ali ne i oni kojima je posao da se time bave.

Na sledecim izborima 2016. gde mi se moj prijatelj Bosko udvarao ne bi li mu pomogao u Beogradu su presli cenzus na misice ali je imao odlicne nastupe u Skupstini. Na zalost tu krece propast Dveri gde je rasterao sve saradnike koji su mirisali da imaju neku iole vecu popularnost u pokretu.
Ovo je mejl koji mi je slao Bole, eh kad se setim 🙈
Screenshot_20220313-224613_Gmail.jpg

Za***** je to kad shvatiš da su svi osim tebe blesavi…šta li kaže ludi šeširdžija?

Na sledecim izborima 2016. gde mi se moj prijatelj Bosko udvarao ne bi li mu pomogao u Beogradu su presli cenzus na misice ali je imao odlicne nastupe u Skupstini. Na zalost tu krece propast Dveri gde je rasterao sve saradnike koji su mirisali da imaju neku iole vecu popularnost u pokretu.
Ovo je mejl koji mi je slao Bole, eh kad se setim 🙈
Pogledajte prilog 130315
politika u Srbiji je stvarno jedna odvratna kaljuga

Vrh