Šta je novo?

Izbori 2024

Da se izuzme otvoren izdajnicki element, recimo da ga nema.

Zar neko ne moze da razmislja ovako, ok, zar stvarno to ne mogu sam da uradim ili nadjem nekog drugog da mi pomogne jer ovo ce me samo diskreditovati, bili ti koji misle tako u pravu ili ne.

Svaki takav potez je pucanj u nogu svima koji su protiv Vucica i samim tim izdajnicki, ni mora nuzno samo biti primam strane pare pa sam izdajnik.

Poslednja izmena:
lepo Bender primetio - svakako da treba osuditi uzasne Putinove zlocine i ukazati na iste, ali sta je onda sa sramotnim zlocinima koje su izvrsile EU/US prethodnih godina?
Onda ide glava u pesak i uzasna relativizacija da bi se i dalje mogle sisati parice, u suprotnom ide noga u zadnjicu ili javno ponizenje kao sto su onom mucenom DW Rujevicu izvrsili redakturu teksta i naterali ga da se izvinjava zbog svojih "pogresnih" pisanija.

Anonimus sindrom.

Cuti se kad jedna strana pocini 50 zlocina i/ili nepravdi (cak i kod kuce) a urla se i kmeci iz sve snage kad druga zada vaspitni samar u strateskoj samoodbrani.

A sve to praceno levackom neverovatnom zadrtoscu i iskljucivoscu. Ne govorim samo o spoljnoj politici, nego i o unutrasnjoj. "Ili ces da mislis 100% kao mi, ili paljba". Cak i kad se ima jasan zajednicki neprijatelj, cak i kad postoji prostor za kompromise, cak i kada nista nije definitivno... Ne. "Il' si nas, il' si neprijatelj."

Pa dobro, nista. Onda pisimo propalo za sve.

U stvari sad kad sam malo bolje razmislio, shvatio sam da dok ja kritikujem naprdnjake da forsiraju ideju da opozicija i drugo misljenje ne treba da postoje, istovremeno uvidjam isti sablon i kod ovih nekih drugih, koji su im protivnici. Pa o cemu onda dalje da pricamo...

Pisi propalo.

Podela političkog spektra na levicu i desnicu je u 21. veku zastarela: danas postoji samo podela na suvereniste i globaliste. Na ovim izborima postoje dve globalističke kolone na vlasti(koalicije oko SNS-a i SPS-a) i dve opozicione globalističke koalicije(Ujedinjena Srbija i Koalicija Moramo). Suverenistička opozicija ponovo izlazi na izbore podeljena u najmanje 5 lista, kao da nisu ništa naučili iz izbora 2014. kada su sve suverenističke stranke izašle odvojeno, nijedna nije prešla cenzus, pa smo dobili parlament u kojem 250 od 250 poslanika podržava EU bez alternative, Briselski Sporazum i robovlasnički zakon o radu.

Da li ima neka suverenisticka stranka koja nije od kontrolom SNS-a?

U stvari sad kad sam malo bolje razmislio, shvatio sam da dok ja kritikujem naprdnjake da forsiraju ideju da opozicija i drugo misljenje ne treba da postoje, istovremeno uvidjam isti sablon i kod ovih nekih drugih, koji su im protivnici. Pa o cemu onda dalje da pricamo...

Pisi propalo.
Da. Mislim da je taj mentalni sklop najveci problem.

Ne znam kako možemo ćutati kada Rusija napada nezavisnu državu sa stolicom u UN kao nas NATO 1999. godine? Pozivamo se na međundarodno pravo kada izvučemo deblji kraj a kada Rusi krše to isto međunarodno pravo da zabijemo glavu u pesak kao nojevi? Ponašanje naše države je blago rečeno shizofreno i to sedenje na dve stolice će samo dovesti do toga da ćemo pasti sa obe stolice. Niti je ovo 1962. godina niti smo mi na čelu nesvrstanih.

Podela na levicu i desnicu nije zastarela već je desnica preuzela od levice neke politike, recimo Dveri se bave više zelenim politikama i ekologijom nego i neke zelene partije. Suverenizam je samo nacionalizam za 21. vel upakovan u atraktivno pakovanje.
Mudro smo ćutali dok je Amerika napadala takođe priznate države Irak,Libiju,Siriju, isto tako smo mogli da ćutimo i sada. Ne treba u ovom ratu da se svrstavamo ni na jednu stranu, niti da se uopšte oglašavamo i bilo koga osuđujemo. Ukrajina nije priznala tzv. "Kosovo", mi ne treba da priznamo DNR i LNR niti Rusija to zahteva od nas, ali nema potrebe ni da se pridružujemo antiruskoj evroatlantskoj histeriji. Da se otcepio npr. Kurdistan od Turske, ili od neke druge zemlje koja je među glavnim lobistima "nezavisnog Kosova", to bi onda bila druga priča. Njihovim priznanjem su priznali da svaka banda terorista i narko-dilera ima pravo da uzme i bilo koji deo njene teritorije. Međunarodni odnosi se zasnivaju na reciprocitetu.

Dveri se od svog ulaska u politiku bave i ekološkim pitanjima, njihova kampanja protiv GMO hrane je bila pre dobrih 10 godina. Suverenizam ne mora nužno biti nacionalizam, niti je nacionalizam uvek šovinizam. Predsednik Srbije ne mora biti izraziti srpski nacionalista, ne mora biti čak ni etnički Srbin, on je suverenista ako u svojoj politici sluša nacionalni i državni interes, a ne strane ambasade, Trilateralnu Komisiju i Soroševe fondacije. Današnji predsednik je najveći suverenista u tabloidnom svetu Pinka i Informera, a u stvarnom svetu u kojem vodi politiku je najveći globalista.

Eto recimo, kada je Vučić iznosio naš čuveni stav o Ukrajini pre nedelju dana, Tatalovićkino pitanje je bilo: "A da li ćete da osudite agresiju Rusije?"

Dakle, ti, odnosno N1, moraš da iskoristiš i tu priliku da napakostiš Vučiću, ne kapirajući da smo kao država već u lošoj poziciji između dve strane i da samo možeš pogoršati situaciju takvim pitanjima.

Zadnje vreme došlo kada ja treba da branim Vučića, ali ta polarizacija, korišćenje baš svake prilike da napakostiš drugoj strani makar time gurao i sopstvenu zemlju u probleme mi se nikako ne sviđa kod Vučićevih protivnika.

Imate milion stvari za koje možete da se uhvatite, ali se toliko nema obzira, toliko je sve ostrašćeno i zakrvljeno da se gubi smisao.
Bekijevo poentiranje o načinu finansiranja opozicije je takođe pogodak u centar. Prosto ti se sve zgadi da ti dođe da ni ne izađeš na izbore..

Najjaci su oni sto uzmu tako pare i misle to je to 🤣 Sad ste u mafiji do kraja zivota.
To se daje na lepe oci i da bi Beograd imao bolji prevoz 🤣

Dolazim ovde sa teme ''Ne davimo Beograd''. Pošto Beoviziju ispratim ukupno 5 minuta jednom u 5 godina, a Jevroviziju/Šundoviziju ne pratim uopšte još odavno, jel može neko da mi kaže kakve faking veze ima Sara Yo (znam da je Jo, nego mi smešno, podseća me na ghettovsko YO!) sa SNSom i kakve veze ima Ana Đurić sa NDMBG?

I kako uopšte izgleda političko uplitanje u Beoviziju i šta se time dobija? Ko uopšte daje toliko pažnje Beoviziji? Ko uopšte daje pažnju i važnost Jevroviziji???

Eto recimo, kada je Vučić iznosio naš čuveni stav o Ukrajini pre nedelju dana, Tatalovićkino pitanje je bilo: "A da li ćete da osudite agresiju Rusije?"

Dakle, ti, odnosno N1, moraš da iskoristiš i tu priliku da napakostiš Vučiću, ne kapirajući da smo kao država već u lošoj poziciji između dve strane i da samo možeš pogoršati situaciju takvim pitanjima.

Zadnje vreme došlo kada ja treba da branim Vučića, ali ta polarizacija, korišćenje baš svake prilike da napakostiš drugoj strani makar time gurao i sopstvenu zemlju u probleme mi se nikako ne sviđa kod Vučićevih protivnika.

Imate milion stvari za koje možete da se uhvatite, ali se toliko nema obzira, toliko je sve ostrašćeno i zakrvljeno da se gubi smisao.
Bekijevo poentiranje o načinu finansiranja opozicije je takođe pogodak u centar. Prosto ti se sve zgadi da ti dođe da ni ne izađeš na izbore..
Vučić na svoje press konferencije pušta i N1 i Novu, ali ne pušta Srbin Info, Slaviju Info, Balkan Info, alternativne medije koji kritikuju vlast sa patriotsko-suverenističkog stanovišta, oni su prase u Teheranu. Šta nam to govori?

Vučiću sjajno odgovara da ga prozapadni mediji N1 i Nova napadaju da nije dovoljno prozapadan, on se onda svađa sa njima i kod svog biračkog tela stvara utisak da nije potpuni izdajnik, čim ga Petreusova televizija N1 napada. Sa druge strane, medijima koji ga kritikuju zato što jeste izdajnik je zabranjeno da mu postave bilo koje pitanje.

Nema suštinske razlike između N1 i Pinka, oboje rade za iste gazde, Pink radi za Vučića, a N1 direktno za Vučićeve nadređene. I Pink i N1 tvrde da je Vučić isti nacionalista kao devedesetih, samo što prvi to govore u pozitivnom, a drugi u negativnom kontekstu, ali i jedni i drugi mu takvom uređivačkom politikom podižu rejting. Kada N1 objavi naslov svoje emisije "Nije ni čudo da vlast Srbije ne osuđuje Rusiju, jer su to ljudi iz devedesetih", Vučiću Informer nije ni potreban. Ovakvi šatro "opozicioni" mediji koji rade za Amerikance mu donose još više birača nego svi otvoreno prorežimski mediji zajedno.

Suverenizam ne mora nužno biti nacionalizam, niti je nacionalizam uvek šovinizam. Predsednik Srbije ne mora biti izraziti srpski nacionalista, ne mora biti čak ni etnički Srbin, on je suverenista ako u svojoj politici sluša nacionalni i državni interes, a ne strane ambasade, Trilateralnu Komisiju i Soroševe fondacije.
Suverenizam je nesto kao slobina Jugoslavija, Severna Koreja, Kuba, Venecuela, Belorusija i slicne otpadnicke drzave.

Izbegavati u najsirem luku.

Poslednja izmena:
Ti ne kapiraš da novinar nije tu da drži stranu, nego da pita, da rovari, da sumnja, da traži. Kao kad bi rekao da ratni izveštač eto iz Ukrajine, ne treba da izveštava, nego da uzme pušku i da ratuje na strani ukrajine/rusije. Ne, on treba da napravi što širu sliku događaja sa ratišta, iz svih aspekata, istinito i pravovremeno. U protivnom dobićete ono što piše informer, na naslovnici je objavio da je ukrajina napala rusiju????

Mudro smo ćutali dok je Amerika napadala takođe priznate države Irak,Libiju,Siriju, isto tako smo mogli da ćutimo i sada. Ne treba u ovom ratu da se svrstavamo ni na jednu stranu, niti da se uopšte oglašavamo i bilo koga osuđujemo. Ukrajina nije priznala tzv. "Kosovo", mi ne treba da priznamo DNR i LNR niti Rusija to zahteva od nas, ali nema potrebe ni da se pridružujemo antiruskoj evroatlantskoj histeriji. Da se otcepio npr. Kurdistan od Turske, ili od neke druge zemlje koja je među glavnim lobistima "nezavisnog Kosova", to bi onda bila druga priča. Njihovim priznanjem su priznali da svaka banda terorista i narko-dilera ima pravo da uzme i bilo koji deo njene teritorije. Međunarodni odnosi se zasnivaju na reciprocitetu.

Dveri se od svog ulaska u politiku bave i ekološkim pitanjima, njihova kampanja protiv GMO hrane je bila pre dobrih 10 godina. Suverenizam ne mora nužno biti nacionalizam, niti je nacionalizam uvek šovinizam. Predsednik Srbije ne mora biti izraziti srpski nacionalista, ne mora biti čak ni etnički Srbin, on je suverenista ako u svojoj politici sluša nacionalni i državni interes, a ne strane ambasade, Trilateralnu Komisiju i Soroševe fondacije. Današnji predsednik je najveći suverenista u tabloidnom svetu Pinka i Informera, a u stvarnom svetu u kojem vodi politiku je najveći globalista.
ГМО нису нужно еколошки штетни, напротив - омогућавају висок принос за мање коришћених пестицида и отрова. Проблематика коришћења истих јесте сложена (посебно са правне стране) али се као и вакцине углавном користи као баук управо од стране група попут Двери које највише профитирају на страховима слабије образованих људи. Постојећи закон против ГМО је главни камен спотицања приступања Србије СТО од чега би имала огромне економске користи.

Што је још бесмисленије јер ни неке ЕУ државе нису наклоњене ГМО, само имају законе који су усклађени са СТО уместо оваквих пилићарских који крше међународне трговинске принципе без смисленог ефекта. Но захваљујући "кампањама" Двери и сличних тај закон не може да се промени и Србија је једина европска земља поред Босне и Белорусије која није чланица СТО ( и Русија и Кина јесу иначе).

Што се тиче суверенитетске политике, она се не може постићи само гласањем за једну партију или борбом против осталих. Међународна политика је суштински полицентрични систем где не постоји ниједан највиши ауторитет који би држао неки поредак, то је функционална анархија где се свако бори за свој интерес а суверенитет се може стећи и одржати само:

1. Демократичношћу једног друштва - Ауторитарна земља где грађани неће да гласају и политичари бојкотују изборе нема никакве наде да буде суверена. Заправо, Британци су и били толико успешни у колонијализму управо зато што су владали преко постојећих хијерархијских структура. Лакше је контролисати једног Милошевића или Вучића него милионе Швајцараца који ни немају формалну владарску фигуру.
2. Економском снагом - капитал је моћ и што је једна земља јача а њени грађани више власници капитала то је отпорнија на страни утицај и може да утиче на околне земље.
3. Јаким правосудним системом - земље где владају особе а не закони морају да се ослањају на стране силе за остваривање својих права и интереса. Не може једна земља да буде независна а да се њени грађани ослањају на Русију, Америку, Немачку, Кину, Турску итд.

Америка никад себи није дозволила, какав год да је имала хаос, да стране силе решавају њене проблеме али њихов правосудни систем им то и омогућује. Њихово правосуђе ка о Римљанима њихово је главни камен темељац успеха и апсолутног суверенитета.

Aj se ne zezamo, N1 i Nova su skoro pa Pinkovi okrenuti u suprotnom smeru. Reći ću ovo ''skoro'' jer i dalje poštujem neke stvari koje rade. Ali realno, da su pristrasni, pristrasni su. I što rekoh ranije, davno još, pre dve godine, možda čak i na ovoj temi - ne možeš lažima da se boriš protiv lažova. Ili pristrašnošću protiv pristrasnih. Bori se istinom i argumentima.

Naravno, imaju i N1 i Nova svoje svetle trenutke i dobre produkte, zato rekoh ''skoro su kao Pink''. Ipak ima tamo šta pametno da se sazna ili čuje, s vremena na vreme. Ali veći deo vremena, stvari se svode na ''e, nego, a ' ste čuli kako je Vučić grozan?''

Super braćo, slažem se s vama da je grozan i lično bih vam dao listu tretmana koje bi mogli da se primene na njemu i njegovima, ali to ne znači da ćemo/ćete takvim nastupom pridobiti javno mnjenje i izboriti se za istinu i pravdu.

A i s vremena na vreme dobijem probavu i od njihohivh levačkih, SJ i PC izleta. A ima ih, nije da ih nema.

Poslednja izmena:
Ti koje sam naveo su otvoreni ruskokolonasi. Stetocine.

Jednostavno, danasnja Rusija je parija-drzava , prezrena i odbacena iz medjunarodnog poretka. A ako se Srbija ili bilo koja druga zemlja bude vezala za Rusiju, onda ce i sama postati parija. Prosto i jednostavno.

Ja to Srbiji ne zelim.

Inače, vidim da neko pomenu izbor za Evroviziju - mislim da je to dobar znak, i da je SNS u panici; da pored živog Lukasa, golih riba i nuna-neeee pesama pobedi nešto što je konceptualno originalno, takoreći intelektualno. To pokazuje da su, u izbornoj godini, ovi što čitaju knjige odlučili da za nešto glasaju. Ujedno, to mi ukazuje da su Lukasovci u Beogradu ugasili, a ostalo onda sledi.

Džaba i Vesiću Aja Jung.

Mnogo racionalizujete, inače, politički izbor - tu, jednostavno, kad neśto 'pukne', puklo je. A već je, rekao bih, napuklo.

Inače, vidim da neko pomenu izbor za Evroviziju - mislim da je to dobar znak, i da je SNS u panici; da pored živog Lukasa, golih riba i nuna-neeee pesama pobedi nešto što je konceptualno originalno, takoreći intelektualno. To pokazuje da su, u izbornoj godini, ovi što čitaju knjige odlučili da za nešto glasaju. Ujedno, to mi ukazuje da su Lukasovci u Beogradu ugasili, a ostalo onda sledi.

Džaba i Vesiću Aja Jung.

Mnogo racionalizujete, inače, politički izbor - tu, jednostavno, kad neśto 'pukne', puklo je. A već je, rekao bih, napuklo.
Sto se pobednice tice, konacno jedna misaona i normalna pesma, umesto treskavaca ili etno-pevanja.

S jedne strane striktna riginda Rusija s druge strane Jevropa ''otvorenog uma'' u kojoj je sve dozvoljeno i u kojoj se mentalne dijagnoze smatraju novom normom.

Prosto ne zna čovek kome pre da se prikloni.
U normalnom svetu, ne bi morao nikome da se priklanja, ili bar ne toliko da sve žrtvuje zarad toga, nego bi imao pravo izbora i/ili pravo saradnje sa oboma. Ali eto, ovi ''otvornih umova'' odlučiše da ukinu svaku treću opciju i sve stave pred ultimatum - il' si s nama, il' ćeš biti ekskomuniciran.

Ali to se naravno ne kritikuje. Kritikuje se ova striktna, rigidna strana. Ali ne i strana koja je ceo svet podelila na ''il' si s nama, il' si divljak''.

Divno. U kakvom divnom, vrlom novom svetu mi živimo.

Suverenizam je nesto kao slobina Jugoslavija, Severna Koreja, Kuba, Venecuela, Belorusija i slicne otpadnicke drzave.

Izbegavati u najsirem luku.
Izvini, šta je tvoja definicija "otpadničke države" ? To su one države koje ne ljube skute Americi, ili šta?

Kamo sreće da je Srbija Severna Koreja, i da ima diktatora-suverenistu Kim Džong Una, a ne američku marionetu Vučića, koji je diktator dok mu ne dođe neki Palmer, Hojt Ji, Eskobar, neki šestorazredni činovnik Stejt Departmenta kojeg niko u njegovoj državi ni ne poznaje, a ovaj naš "diktator" se pred njim postrojava i polaže mu račune kao neko đače-prvače. Kim Džong se sa takvima nikada nebi ni sastao, on se do sada jednom sastao sa državnim sekretarom Pompeom, i nekoliko puta sa Trampom koji je bio predsednik.

Kvislinge ne poštuje i ne uvažava niko, a njihove gazde ponajmanje. Zato je Severna Koreja pored svog obostranog neprijateljstva u Americi poštovana sto puta više od Srbije, zato što njeni lideri ,kakvi god da su, drže do dostojanstva svoje zemlje, ne dozvoljavaju da ih ponižava čak ni Amerika,a kamoli neki slabiji protivnik. Naš veliki vođa se prema zapadu ponaša kao poslednja krpa, i zato ga i tretiraju kao krpu. Kad bi tako drčan bio prema Eskobaru, koliko je drčan kada pljuje Đilasa i Obradovića na svojim press konferencijama bez njihovog prisustva, možda bih i poverovao u pisanje Informera da je AV državnik i da nije iskreni evrofanatik.

S jedne strane striktna riginda Rusija s druge strane Jevropa ''otvorenog uma'' u kojoj je sve dozvoljeno i u kojoj se mentalne dijagnoze smatraju novom normom.
Nema tu mnogo izbora, geografija i geopolitika diktiraju svoje.
Nije pametno protiviti se i pametovati. Tako nesto moze da rezultuje padom prosecne plate na nekih 150-200 evra, sveopstim padom ionako slabog standarda, masovnim povlacenjem svih investicija na kojima se bazira kakav-takav privredni rast i stopiranjem svih projekata. A na spoljnom planu sankcijama i izbacivanjem iz svih svetskih organizacija (kao 90-ih).

Ja to ne sporim, ja samo iznosim zadrtost, isključivost, pokvarenštinu, graničnost, bezobrazluk, politički korektno siledžijstvo i licemerje zapadnjačkog sveta, koji vi ovde branite i veličate.

Kao što rekoh na susednoj temi već, i reći ću još sto puta ako treba, ceo svet ne bi bio u ovoj situaciji ovde i sada da anglosaksonska agenda nije povukla poteze. Za koje je vrlo dobro znala čime će rezultovati i da će to biti prelazak crvene granice koja je bila jasno obeležena i saopštena.

A vi nastavite da navijate za levačku, šenutu anglosaksonsku agendu koja će celu planetu da nas podeli na dve suprotstavljene krajnosti i neće stati ili dok se svi ne poubijamo, ili dok joj svi ne postanemo podanici i robovi, koji će za mizerije da rade u njenim inter-kontinentalnim kompanijama i de fakto logorima.

Cela planeta je u socio-ekonomskom Sebastijanu još od 2008, a ko šta radi, anglosaksonski i zapadni svet se bavi guranjem svoje agende u delove sveta u kome nema šta da traži. Ljudi im bez posla, epidemija osakatila globalnu ekonomiju, mentalne bolesti se izbacuju iz medicinskih žurnala, bolesno postaje normalno, uvoze se tuđini ne bi li se delikatna demografska situacija učinila još gorom, beži se u virtuelne svetove, pršte multimilionske prevare, pršte multimilijarderske monopolističke prakse i izrabljivanja... i sve to je irelevantno i nebitno. Prioritet je širenje sfere uticaja iza Lavova i Bresta. Sve je rešeno u Berlinu, Parizu, Londonu i Vašigtonu, pa je sad jedino preostalo da ovi iza Bresta počnu da uče i shvataju da je transrasnost normalno i da narcisoidni poremećaj ili patološka pohlepa, nisu više poremećaji nego odlike ličnosti.

Ma daj bre...

Vidim, sjajan plan. Odlično im ide. Svake godine planeta u sve većem kanalu...

Poslednja izmena:
Vrh