Šta je novo?

Izbori 2024

Molim Moramo da organizuje proteste/blokade za vikend.

Imali smo ovo

1638628692-Tan2021-12-4_144622946_3-750x501.jpg

Danas, mesec dana pred izbore, bi trebali da imamo ovo sa slike gore puta pet. U realnosti bi imali deset puta manje ljudi.

V92 krenuo ozbiljno u kampanju. Na svom sajtu su uveli banner sa po tri ''slota'' za vesti o Vučiću. Čak ni adblocker ne može da ih ubije, integrisani su u sajt. Što je najluđe, čak ni kada ih ručno poskembam u sourceu, opet se stvore. Čitam vesti o Ukrajini i u svakom članku/stranici moram da prođem kroz njegove bilborde i ogavne face.
Kreten Zvaldemort umislja da je vazan.jpg
Kapiram da će ovako da zagađuje sve do izbora...

Nista sto dobra opozicija ne bi pomela.

Као да ми бирамо нашу опозицију, па и позицију... Свеједно 🙄

Nemas pojma koliko bi vas Putin, Nemacka i SAD postovali u kominikaciji. Izleteli bi napolje i imali sto panicnih napada. Zivite u mehuru i nemate pojma sta je stvaran svet, a kamoli visoka politika.

Da se razumemo, nisam ni ja bolji, ali ja gledam da se izolujem i zivim svoj zivot, ne bavim se politikom.

A vi ste izigrali poverenje gradjana, unistili energiju sa protesta, bas ovakvim stavovima kao sto ti iznosis u odgovoru meni i direktno doprineli novoj pobedi Vucica i SNS. Niko ziv nece da glasa za ljude koji imaju nacin komunicaranja poput tebe, koji je mozda ispravan za zivot, ali nije za politiku.

Vase angozovanje i zelja stoje, ali ni to ne mogu da postujem jer niste dovoljno pametni da sagledate sire neke stvari i u sustini nacinite vise stete na kraju nego koristi.
Time što si prvo naveo Putina je jasno kakve političke afinitete imaš. Što se tiče Nemačke imamo redovne kontakte sa vlašću tamo, a pogotovu od kada su naši partneri iz zelenih u vladajućoj koaliciji. Lično sam skoro bio na konferenciji evropskih zelenih političara u Beogradu gde sam se družio sa kopredsednikom zelenih kao i poslanicima koji sede u Evropskom parlamentu, Austriji, Nemačkoj, Luksemburgu, Irskoj, Mađarskoj i.t.d. I sa SAD smo ok, slobodno gugluj kako bi se bolje informisao. Na osnovu čega tvrdiš da ne znamo šta je stvaran svet, a kamoli visoka politika?

Razumem, mi smo isti jer ti komentarišeš iza vela anonimnosti i vređaš mene i rad mojih kolega dok ja ne znam ni tvoje ime.

Kako smo uništili energiju sa protesta, šta smo to loše učinili? Izvini, ali ja ne spavam već mesecima radeći na ovoj kampanji i pružam poštovanje ljudima koji to zaslužuju ali to neću činiti onima koji me vređaju i nipodaštavaju. Ako sam nešto naučio za desetak godina u aktivizmu a sada u politici to je da osobe koje imaju takve cinične, sarkastične i uvredljive komentare nisu simpatizeri već komentarišu samo da bi hranili svoju sujetu.

Space, možeš ti sada da pričaš bajke o Đinđiću koliko hoćeš, ali istorijska činjenica jeste da je njegova vlada započela pljačkašku privatizaciju u masovnom obliku. I meni nikako nije smešno i nebitno, kako ti kažeš, da mu se sada spočitava loša privatizacija neke fabrike.

To nisu bile neke fabrike, nego kompletna industrija ove zemlje. I to nisu neke nevažne trice i kučine, nego bitne stvari- ono što hrani ovu državu. Bez privrede država ne postoji, a ako neko to ne kapira i ako su to za nekoga banalne stvari, ja mu ne mogu pomoći.
Ponavljam, sve što je na privatizaciji rađeno pre 2000. godine je mala maca u odnosu na ono što je usledilo posle 2000. I tu postupci Ante Markovića ili Mirka Marjanovića sa sporadičnim privatizacijama ne mogu da se mere sa pljačkom i pošasti koja je usledila posle 2000.
Sad vidim tek ovaj post.
Kakve bajke ja pričam? Nisam ga ja pomenuo, nego ti (vi). Je l započela pljačkašku privatizaciju, ili u masovnom obliku? Ne znam gde sam rekao da je smešno i nebitno.

Imaš problem da ubacuješ stvari koje nisam rekao. Iz tvog posta ispade da sam rekao da je industrija neke zemlje nevažna stvar. Nisam se dotakao industrije, samo sam napisao da nije fer držati slovo čoveku koga su ubili jer je hteo nešto da promeni u odnosu na tadašnju situaciju.

Sama problematika tranzicije u kapitalističko društvo je veoma složena stvar. Pitanje da l bih se upuštao u temu i sa mnogo racionalnijim sagovornicima, jer bi to bili kilometarski postovi da bi se obuhvatila tema sa više aspekata, i koje verovatno niko ne bi imao strpljenja ni da čita. A zaista ne bih ulazio u priču sa "đilas lopov, nato ponoš" spikama. Ako zaista misliš da je sva suština svedena na "došo đinđić i rasturio fabrike", misli tako, šta da ti radim.

Đinđićeva vlada, sa lopovima Čedom, Dinkićem, Vlahovićem i gomilom drugih jeste započela i sprovodila masovnu pljačkašku privatizaciju. Pre toga se privatizovalo na kašičicu.
Za vreme njegove i narednih vlada, a prema katastrofalnom Zakonu o privatizaciji koji je donet u njegovo vreme, srpska privreda je kompletno dokusurena-od Jugoremedije do prodaje šećerana za dinar. Zašto to, kao premijer nije sprečio? Dozvolio je da se razni kriminalci i smutljivci, a često njemu bliski, bez ispitivanja porekla novca (jer je takav bio zakon) domognu srpskih fabrika za smešne pare, unište sve, a ljude ostave bez hleba. To je neoprostivo. Pogotovu zato što su se hvalili kako će privatizacija kod nas biti najbolja, obzirom da su je sve bivše socijalističke zemlje sprovele pre nas, pa ćemo mi kao, izvući pouke i nećemo ponavljati njihove greške. Ispalo je sasvim drugačije i pogubno po interese Srbije i naroda.

Jeste imao mandat u izuzetno teško vreme, ali ovo je ogromna mrlja u njegovoj zaostavštini i to mora da se kaže, a ne da se od njega pravi svetac, samo zato što je tragično nastradao.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Kako smo uništili energiju sa protesta, šta smo to loše učinili? .
Pokrenuli ste proteste, a onda ste stali. Zasto? Da li su ljudi postali nezainteresovani?

Mislim da ce se mnogi ljudi koji su poverovali da treba izaci na izbore zbog ovakve opozicije vratiti apstinenciji.

Iskreno im zelim da ne predju cenzus. Kazu, daj coveku vlast da vidis kakav je, ovi se uobrazili vec sa funkcijama u stranci.

Mora da postoji neki tajni razlog sto Beki strastveno napada samo jednu politicku stranku i to potpuno novu, sigurno je neka neuzvracena ljubav u pitanju:p

Pa jednostavno je, nije tajni razlog. Za druge je poznato ko su i sta su, ovi su protracili opet neku energiju i predstavili zeleno-levo opciju kao onakvu kakva nije vec kao onakvu kakvu njihovu protivnici zele da mislimo da jeste.

Dobro ali je kriv i Savo, prvi je jedva docekao da prekine proteste, posle jednostavno nisu imali sanse iako su pokusali, trebalo je da se lepo dogovore ili da se ide do kraja ili da zajedno odustanu. Ali opet su novi, treba im dati sansu neka uce kako se bavi politikom, osim Zelenovica svi su nova lica, svakako bolji od cele reciklirane i izlizane opozicije koja je pokazala koliko zna odnosno ne zna.

Važi, sačekaćemo mi dva-tri izborna ciklusa da se deca nauče vođenju politike.

Aždaja se udara u glavu, direktno i nemilosrdno. Opozicija je prokockala energiju sa novembarskih protesta i sada nema čemu da se nada.

Inače, Vučko, ništa lično, drago mi je da ima poštenih ljudi koji imaju volje da se angažuju protiv režima.

Ma samo izadji na izbore Vox i izaberi nekog, to je dovoljno za pocetak a posle cemo da pruzimo ruku jedni drugima i lako se dogovorimo da ove posaljemo u penziju. Ili zatvor.

Samim tim što se hvale saradnjom sa nemačkim vlastima,jasno je ko su i šta oni moraju da rade. Zelene stranke i koalicije,poput ,,Moramo'' su najagresivnije u napadima na sve srpsko.

Vrh