Šta je novo?

Izbori 2024

Najlakše je ne izaći na izbore i ne preuzeti nikakvu odgovornost. Čak i ako se ne baviš politikom ona se bavi tobom. Ekološki protest nije organizovao samo Ćuta i ljudi oko njega već i SEOS, i Sava Manojlović i mnogi drugi. Ono što je bitno je da te proteste nije organizovala opozicija koja je već bila na vlasti jer za njih te teme nisu bile bitne dok nisu postale bitne po analizama javnog mnjenja pa tako recimo imamo zelenu grupu Dveri i slične apsurde.

Danasnje proruske demonstracije pokazale su da je podrska Rusiji, odnosno nezadovoljstvo zapadnim totalitarizmom vazan faktor na pol. sceni Srbije.
One stranke koje to ne razumeju platice cenu na izborima za to.

Danasnje proruske demonstracije pokazale su da je podrska Rusiji, odnosno nezadovoljstvo zapadnim totalitarizmom vazan faktor na pol. sceni Srbije.
One stranke koje to ne razumeju platice cenu na izborima za to.
I..... Koliko je bilo junacina na tim demonstracijama?

Јао људи има макс 2000 људи у Београду који изађу испод камена по потреби да бране руске геополитичке и културолошке интересе у Србији по потреби, исто као и Жене у црном само са супротне стране. По свему судећи вечерас их није било ни толико већ пар стотина.

Није то само по себи никакав барометар става већине људи као што ни напади на геј параду нису осликавали став већине популације да треба физички нападати и телесно повређивати геј особе. Они постоје само да застраше и лажирају став јавног мњења, када им се затегне ланац ућуте се

Демократски је тачно да већина има наклоност ка Русији (или само анимозитет према Нато пакту) али ови који би "ишли да се боре за Русију" су на нивоу статистичке грешке. Већина људи је просто уморна од глупости и жели да нормално живи свој живот без мешања у светске сукобе.

Ja sam spreman da im doniram ovo malo novca što imam da prvim vozom idu na front u Ukrajinu ako toliko žele da rade za Putinov interes.
Inače, mislim da bi mogli jedan rat da ćutimo i iskuliramo, samo jedan sukob ljudi, jel' puno tražim???

Naravno da niko nece da ide da ratuje.
Ali sentiment je takav, kakav je.
Ljudi ne vole nepravdu.
Ovo sto se sada desava Rusima u zemlajmapod sapom americkog Hegemona, obicnim privatnim licima je nepravda.

Jos jednom gledamo odvratnu liberalnu laz da im je individualna sloboda svetinja.

Нажалост (невезано за рат и слање било кога тамо) немамо возове до Украјине, Белорусије и Русије. После '99. генерално је сентимент у народу анти-НАТО, једним делом анти-амерички и про-руски, и то је чињеница, свиђало се то некоме или не. Мислим да ни највећи љубитељи САД немају шта да кажу лепо за Бајдена, док на Путина просечан народ гледа као на прототип великог вође народа. То је велики политички плус нашем одлазећем председнику за предстојеће изборе.

Ja sam spreman da im doniram ovo malo novca što imam da prvim vozom idu na front u Ukrajinu ako toliko žele da rade za Putinov interes.
Inače, mislim da bi mogli jedan rat da ćutimo i iskuliramo, samo jedan sukob ljudi, jel' puno tražim???
Vec si potrosio pare od Rokfelera? Pa strpi se do sledece rate i ne bahati se toliko :ROFLMAO:

Kako se uopste dobijaju pare od Rokfelera?
Da li mora da se konkurise?
Da li Rokfeler daje pare uslovno ili bezuslovno?

Zasto pokreti kao sto je NDBGD ili Kreni promeni uzimaju te pare?
Da li su im neophodne?

Plasim se da je ta ekipa u stvari opozicija koja treba da vrsi pritisak na glavnog igraca EU - Vucica, ako nije dobar.

Kako se uopste dobijaju pare od Rokfelera?
Da li mora da se konkurise?
Da li Rokfeler daje pare uslovno ili bezuslovno?

Zasto pokreti kao sto je NDBGD ili Kreni promeni uzimaju te pare?
Da li su im neophodne?

Plasim se da je ta ekipa u stvari opozicija koja treba da vrsi pritisak na glavnog igraca EU - Vucica, ako nije dobar.
Svet je odavno globalizovan, tako da i nije greh dobiti pare od stranaca (pod uslovom da je to istina, a ne laz SNSekte).
A posto pare ne rastu na drvecu niti nicu iz zemlje, postoje ''alternative'' : ili da se dobiju od tajkuna i slicnih lopuza ili od vlasti.

Da li "Dosta je bilo" jos postoji i da li su nezavisni ilipod kontrolom SNS-a?
Sta je sa ostatkom DSSa koaj je jedno vreme bila u potpunosti satelit SNS-a?

Imam utisak da je levi deo politicke scene pod kontrolom stranaca, a desni deo pod kontrolom vlasti (odnosno stranaca koji kontrolisu nasu vlast).

Sta je sa onim Jovom Bakicem?
Gde je nestala autenticna, domaca levica? (SPS to svakako nije)

Podela političkog spektra na levicu i desnicu je u 21. veku zastarela: danas postoji samo podela na suvereniste i globaliste. Na ovim izborima postoje dve globalističke kolone na vlasti(koalicije oko SNS-a i SPS-a) i dve opozicione globalističke koalicije(Ujedinjena Srbija i Koalicija Moramo). Suverenistička opozicija ponovo izlazi na izbore podeljena u najmanje 5 lista, kao da nisu ništa naučili iz izbora 2014. kada su sve suverenističke stranke izašle odvojeno, nijedna nije prešla cenzus, pa smo dobili parlament u kojem 250 od 250 poslanika podržava EU bez alternative, Briselski Sporazum i robovlasnički zakon o radu.

Poslednja izmena:
Podela političkog spektra na levicu i desnicu je u 21. veku zastarela
To smo svi mislili do skora ali se onda leva, SJ i PC agenda postarala da se sve na svetu podeli na dve krajnosti. U njihovim očima, svako ko nije s njima, protv njih je. Svako ko se ne slaže sa njihovom krajnošću, slaže se sa drugom na suprotnoj strani. Što na kraju dana (za njih) znači: il' si levičar, il' si desničar.

Pa covek pise da su ti takvi globalisti, a ne levicari.

Treba kao država da ćutimo i da se ne mešamo, a ne da u Parlamentarnoj Skupštini UN predstavnici zvanične Srbije glasaju za antirusku rezoluciju, a onda očekuju da ta ista Rusija brani naše pozicije u Savetu Bezbednosti. Amerika i Britanija ih neće braniti nikada, pa makar mi deset puta glasali protiv Rusije, uveli joj sankcije ili objavili rat.

Neke države su bile suzdržane na glasanju ili su elegantno napustile sednicu, mogli su i naši to da urade. Tada se nebi zamerili svojim briselskim gazdama, a ovako su Rusiji direktno zabili nož u leđa.

Poslednja izmena:
Bratu Uzice bas u svakom postu mora da zapadne rec ,,ne bi". 🤣

@Beki Ni dinara nisam dobio ni od Rokfelera niti ikoga drugog za Vratimo trolu 28 a ni za Po meri metro. Kao što rekoh ne dođem nikom ništa. Ne znam kako te makar malo nije sramota da prestaneš da etiketiraš.
Ne znam kako možemo ćutati kada Rusija napada nezavisnu državu sa stolicom u UN kao nas NATO 1999. godine? Pozivamo se na međundarodno pravo kada izvučemo deblji kraj a kada Rusi krše to isto međunarodno pravo da zabijemo glavu u pesak kao nojevi? Ponašanje naše države je blago rečeno shizofreno i to sedenje na dve stolice će samo dovesti do toga da ćemo pasti sa obe stolice. Niti je ovo 1962. godina niti smo mi na čelu nesvrstanih.

Podela na levicu i desnicu nije zastarela već je desnica preuzela od levice neke politike, recimo Dveri se bave više zelenim politikama i ekologijom nego i neke zelene partije. Suverenizam je samo nacionalizam za 21. vel upakovan u atraktivno pakovanje.

Мислим да је и подела на суверенисте и глобалисте исто декларативна и маркентиншка као и подела на десницу и левицу. Ево нпр. имамо СРС који се први представља као антиглобалистичка партија, први су имали сајт антиглобалисти, а сада су отворено подржали Блеровог ученика Вучића.

@Beki Ni dinara nisam dobio ni od Rokfelera niti ikoga drugog za Vratimo trolu 28 a ni za Po meri metro. Kao što rekoh ne dođem nikom ništa. Ne znam kako te makar malo nije sramota da prestaneš da etiketiraš.
Ne znam kako možemo ćutati kada Rusija napada nezavisnu državu sa stolicom u UN kao nas NATO 1999. godine? Pozivamo se na međundarodno pravo kada izvučemo deblji kraj a kada Rusi krše to isto međunarodno pravo da zabijemo glavu u pesak kao nojevi? Ponašanje naše države je blago rečeno shizofreno i to sedenje na dve stolice će samo dovesti do toga da ćemo pasti sa obe stolice. Niti je ovo 1962. godina niti smo mi na čelu nesvrstanih.

Podela na levicu i desnicu nije zastarela već je desnica preuzela od levice neke politike, recimo Dveri se bave više zelenim politikama i ekologijom nego i neke zelene partije. Suverenizam je samo nacionalizam za 21. vel upakovan u atraktivno pakovanje.
Nervozan si mnogo.

A ti si neko ko ne ume da diskutuje. Isprozivaš bez osnova, uvrediš, etiketiraš i onda kada ti se argumentovano odgovori bacaš doskočice u rangu prozivanja naših političara u narodnoj skupštini.

A ti si neko ko ne ume da diskutuje. Isprozivaš bez osnova, uvrediš, etiketiraš i onda kada ti se argumentovano odgovori bacaš doskočice u rangu prozivanja naših političara u narodnoj skupštini.
Brt, rokfoler fondacije, cao zdravo, kakvi argumenti, gejm over.

Vrh